Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Sau piață lângă, și loc închiriat.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
cccccc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 4 May 12 ![]() |
tot trai la curte dar din alt unghi:
am cumparat un aparat daikin si doresc sa mai cumpar inca unu. datele tehnice corespund cerintelor mele. clasa energetica A +++ reprezinta criteriul principal in achizitie. 5kw fotovoltaice imi acopera intreaga energie anual. practic fara factura curent si gaz. le montez in aprilie si in martie am sa prezint datele ce intereseaza. cheltuieli 35500+9400+1600 lei. consumuri lunare peste 200 kw si 375 mc lunat pe perioada iarna. |
--------------------
dacia
dacia
1972
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Depinde suprafață casei, izolația, tâmplăria cu geamurile.
Eu aștept programul și văd apoi daca suplimentez. <span class='edit'>4 Feb 2023, 08:25:</span> A parcat unul o dubă in fata casei din oraș, pe zona publica. Acum parca e cu 6 luni HCl cu abandonul pt ridicare. L-am tot notificat luni de zile sa ia pătulul din fața geamului și nu știu după care luni sal-a mutat. Daca lasă cineva mașina pe alt loc decât ieșirea din casa/ curte, nu ai ce să faci pe domeniul public, doar dacă e străduță strâmta și locatarii cer să se impună oprirea interzisa, poate sa obțină cu excepția riveranilor. In Eindhoven demult a parcat colegul Felicia pe o străduță și când ne-am întors era beletul cu 90 guldeni. Langa Iulius Mall in Tm e o parcare între blocuri unde au pus bariera riveranii. Nu știu cum au reușit. Poate sa verific pe CF online daca terenul tine de blocuri sau e vreo pilă. Parcau angajații de la mall. In cartier la sat am văzut de la început cum e filmul și majoritatea au avut garaj direct din strada sau un fel de acoperiș. Nimeni nu folosea și stăteau în stradă. Am lăsat liber lângă ușa garajului și am pus a doua mașina, ulterior facand carport fara ușa. Anul trecut am betonat. Când e câte ceva, ziua aia se parchează peste tot, dar nu pe accese curți. Nu își uită nimeni mașina la gardul altuia daca nu e vorbită între ei. Daca deranjează că îți trag langa curte, poți amenaja un semitrotuar din placi de 50 cm. This post has been edited by rue: 4 Feb 2023, 08:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Oprirea interzisa cu excepția riveranilor nu exista, doar acces interzis cu excepția riveranilor. Iar carport betonat dincolo de gard sau trotuar făcut de gospodar înseamnă construcție fără autorizație pe domeniul public
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Nu ai înțeles, e in curte la mine dar am incercat sa evit cacofonia langa garaj și am zis lângă ușa garajului.
Acolo parca nu accesul era interzis ci staționarea in afara riveranilor. E cam greu să îmi amintesc strada sa caut pe Street Google după 20 de ani. This post has been edited by rue: 4 Feb 2023, 09:40 |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@rue: nu am treabă cu parcatul ocazional, repet pentru a nuștiucâta oară, poate pricepe și einstein. Am o problemă cu ăia care sub motivul că e loc public îl fac parcare rezidențială pentru că au trecut cu vederea problema parcării când au cumpărat un apartament într-un bloc construit între case.
LE: eu parchez în curte. O singură dată l-am găsit pe unul în poartă. Zic "domnu', așa se parchează? În poartă?" "Stau decât 10 minute " "Și dacă vreau să plec în astea 10 minute?" "..." A mormăit ceva și a parcat la vecin. Altădată așteptam musafiri. În dimineața aia mă trezesc cu o mașină la gard. N-ar fi fost problemă dacă ar fi fost parcată decent, dar era pe două locuri. Mi-au venit finii, le-am zis să parcheze în poartă. This post has been edited by marksman: 4 Feb 2023, 09:52 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
rue |
![]()
|
Când am făcut ceaun cu colegii de echipă, le-am indicat pe harta locației sa meargă 30-40 m, într-o poiană accesibilă și cartierul nici nu a simtit decât aroma de ceaun.
Din păcate la tot pasul vedem forme grave de lipsa de educație, mai ales la.oras. La sat în afara de arderea de vegetație din grădini, cate o capra scăpată ce roade trandafirii și buștenii ornamentali de la porți, curierii și lucrătorii de pizza grăbiți prin colbul uliței, nu sunt probleme comportamentale critice. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Si in curte ai nevoie de autorizatie
![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
rue |
![]()
|
Știu. Dar e la sat, e in curtea mea. Pot sa o betonez toată daca vreau. Acoperirea e suspendată pe piloni de lemn de 8 ani. Nu mi fac griji.
Următorul plan ar fi fost să fac o rigolă de trafic auto in fata garajului și să pavez accesul auto pentru mașini. Doar că anul asta e prioritar să mobilez în oraș. Pentru vreo câțiva ani va fi importanta pentru copii viața citadina și cel puțin de toamna până primăvara vom sta în oraș. Numai bine sa apuce să bage canalizarea și să asfalteze ombilicul asta de străduță. This post has been edited by rue: 4 Feb 2023, 11:05 |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma scarpin in toate colturile dar eu nu cred ca scap fara autorizatie...trebe sa inchid 2 terase.
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Si eu stau la bloc. Dar idiotii acu 110 ani nu au facut psrcari pentru locatari. Si cam asa in cel putin 4 cartiere din sat. Nici la blocuri nici la case.
Uneori dezradacinarea deformeaza simturile. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(marksman @ 4 Feb 2023, 09:41) @rue: nu am treabă cu parcatul ocazional, repet pentru a nuștiucâta oară, poate pricepe și einstein. Am o problemă cu ăia care sub motivul că e loc public îl fac parcare rezidențială pentru că au trecut cu vederea problema parcării când au cumpărat un apartament într-un bloc construit între case. [...] Stai ca nici eu nu pricep. Pe tine de fapt te deranjeaza motivul/explicatia/rationamentul celui care parcheaza acolo? Ca sta la bloc si nu are unde asa ca e domeniu public, deci si al lui? Sau daca o lasi tu acolo comenteaza el ca de ce i-ai luat locul? Legal, poate sa vina oricine de oriunde la orice ora sa isi parcheze masina acolo cat timp nu iti blocheaza accesul si e permis sa stationeze in acel loc de legislatia rutiera. Nu trebuie sa iti argumenteze de ce crede el ca o face, efectiv are voie sa o puna acolo ori de cate ori e liber. Daca il iei la rost tu esti cel care "se baga in seama" si el nu trebuie sa raspunda sau sa argumenteze nimic. Exerictiu de imaginatie: vin eu si parchez acolo, iesi afara sa ma intrebi ce caut acolo. Ma uit lung la tine si te intreb daca doresti ceva anume, ca nu ne cunoastem. Tu ma intrebi ce e cu masina mea acolo, eu iti zic sa iti cauti de lucru prin curtea ta si te pozez ca sa te am in caz ca imi gasesc masina vandalizata. Ca stau la blocul de langa, la casa de langa sau doar in vizita la cineva, nu e problema ta. Totul perfect legal, iar daca te apuca agresivitatile pot apela la politia locala sa te linisteasca (stiu ce vorbesc, am patit-o cu un bosorog care "Toata viata doar eu am parcat aici" pe o strada publica la 25m de gardul sau) iar eu oprisem pentru prima data si aveam treaba doar 15 minute acolo. Asa nenea s-a ales cu PL la poarta, csfncsf Deci daca ala comenteaza cand se pune altcineva pe "locul lui" intr-adevar are cu mansarda, in alt caz tu procedezi incorect This post has been edited by psychoo: 4 Feb 2023, 12:56 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.968 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
No că pun poze de la mi e de la munca.
Aia de stau la curte și au împânzit tot gardul pe toate lungimea lor cu afișe cu parcarea interzisa. Pentru alții, că ei parchează acolo. Curat murdar cum vine asta. La blocul ceaușist din 84 nu mai am loc de parcare, deși pe timpul împușcatului erau 3 mașini la 10 apartamente. Atuncea nu era problema parcatul , ci mai degrabă cum sa faci rost de benzina. Acuma alte s vremurile. La blocul nou, eee alta treabă. Am 2 locuri de parcare in parcarea de la suprafață care oricum e închisă cu bariera și 2 camere de luat vederi și un loc subteran la etajul -1, am telecomanda pentru ușă de acces și camere de luat vederi. Dar de parcat nu parchez decât în curte, desi am coborât de 3 ori la subsol, văd că tot timpul e plin, ba chiar și "locul meu" are o masina de sta pe el, dar mă doare fix in bocanci. Și la tara unde stau acuma situația e cam înghesuită [attachmentid=1628146637] Dar cu chiu cu vai ar intra 2 mașini cred. This post has been edited by axabrt: 4 Feb 2023, 14:12 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Poti sa pui si afise cu mos craciun ( si pt alea ai nevoie de autorizatie) dar nu inseamna ca e parcela ta.
Daca platesti la adp sau e terenul tau (inscris in actul de proprietate al apartamentului) poti emite pretentii. Altfel doar intimidezi pe cei care nu cunosc legea |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.065 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Oameni bolunzi sint destui, cind lucra baiatul la Conti, adica in fapt Siemens VDO inca nu era sediul nou si parcau si ei pe unde puteau doar ca intr-o dimineata a aparut un individ pe la 60-65 de ani cu un toporas si i-a aratat ca-i sparge parbrizul daca mai parcheaza acolo ca linga blocul ala parcheaza fiul lui.
Baiatul s-a uitat la el si a zis bine, pina vine, eu plec doar ca luase o colega de servici si i-a sarit la aia mustarul, de` cred ca era olteanca iute la minie asa ca au mers la Politie bineinteles dupa ce asta il filmase pe nenea ala agitat. Mno, s-a lasat cu ditamai amenda cit pensia mosului pentru scandal, ultraj, mama gaii ce a scris ala da i-a mai adaugat una pentru ca nu avea schimbat domiciliu in buletin si asta dupa ce l-a lamurit ca il iarta de aratat toporul si daca intelege ce-i aia arma alba. De atunci n-a mai avut probleme de astea nimeni cu individul. This post has been edited by Agrig: 4 Feb 2023, 15:20 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Pe aici s-a cam obișnuit lumea sa lase un bilet pe bord cu nr. de tel, când se parchează pe locul altuia pt. un timp. E mai eficient. Vorbesc de blocuri, în zonele cu case nu știu.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.065 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Pe la noi nu prea se parcheaza pe locul altuia, ma rog, exceptie blocurile noi cu oamenii noi de Timisoara.
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Depinde unde locuiesti. Pe la mine e cu sânge.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Când zici "locul altuia" eu înțeleg "locul plătit de altul" (închiriat, cumpărat etc). Altfel, dacă zice că e locul lui că el a parcat acolo de 10-15-100 de ani, e egal cu zero.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
Agrig |
![]()
|
Blocurile noi au locuri de parcare care s-au putut cumpara o data cu apartamentul, sint inscrise in CF, proprietate, impozit, tot ce trebuie.
Eu despre alea vorbesc, nu alea mostenite "verbal" pe domeniul public. This post has been edited by Agrig: 4 Feb 2023, 16:19 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
wolfin |
![]()
|
QUOTE(yoncv @ 4 Feb 2023, 16:14) Când zici "locul altuia" eu înțeleg "locul plătit de altul" (închiriat, cumpărat etc). Altfel, dacă zice că e locul lui că el a parcat acolo de 10-15-100 de ani, e egal cu zero. Cum se pune cand trotuarul e din terenu tau....luat cc 40 m2 ..si primaria uita sa despagubeasca cf legii. Ai voie sa "nu parcati...bat si cenzurat ca masina de cusut"? ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
psychoo |
![]()
|
Daca terenul e donat primariei inseamna ca nu e al tau, nu?
Poate in locul despagubirii obtii o hartie de la acea primarie cum ca esti indreptatit sa ti-l folosesti ca parcare. In cazul ala poti sa le dai kind reminder la cei care incearca sa il ocupe fara sa stie situatia Ba chiar poti pune semn cu parcare privata sa se stie |
--------------------
Ford
Focus
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(yoncv @ 4 Feb 2023, 16:14) Da, la asta m-am referit. Partea care putea fi îmbunătățită din start (de când a început închirierea locurilor) era să se fi precizat de la început că locul ăla îl poate folosi (sau nu) și altul, în intervalul orar x-y. QUOTE(psychoo @ 4 Feb 2023, 16:54) Daca terenul e donat primariei inseamna ca nu e al tau, nu? Ba chiar poti pune semn cu parcare privata sa se stie Dacă nu ți-a dat primăria un loc în schimbul donației, nu mai poți zice că-i parcare privată. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
tatabobu |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
wolfin |
![]()
|
Nu e donatie..nu e nimic.
E ...merge si asa...asa face toate. In acte totuarul e terenul meu. Las 1 m ![]() This post has been edited by wolfin: 4 Feb 2023, 17:32 |
--------------------
pegas
3120
|
|
rue |
![]()
|
Am mai scris mai devreme, cum or fi pus bariere între blocurile de langa parcarea etajata de la Iulius Mall Tm? Cat de piloși sunt aia de la bloc de au obținut așa ceva?
Avrig, eu când lucram tot la uzina aia, parcam in zona Hotel Regina, înainte de coltul cu Martirilor. Dimineața devreme prindeam loc lejer acolo. Cine dorea războaie parca între uzina și blocul ăla de are băncile la parter către MCDONALD'S. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rue @ 4 Feb 2023, 18:39) Am mai scris mai devreme, cum or fi pus bariere între blocurile de langa parcarea etajata de la Iulius Mall Tm? Cat de piloși sunt aia de la bloc de au obținut așa ceva? La fel de pilosi ca niste bogatani de langa mine care, ca sa fie siguri ca au locul de parcare nederanjat, au obtinut un loc de persoane cu nevoi speciale (handicap). Vocsit frumos cu albastru, si cu indicator langa el. Il folosesc pentru Porschele Macan al sotiei, ceilalti doi membri ai familiei isi tin masinile in garajul subteran. Sector 1, Bükreș, AD 2023. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 14:28 |