Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
Altis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cred ca pisicul tau abia asteapta cheful de revelion sa aiba dupa ocazia sa se dreaga cu ceva prospatura.
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu, ca intre timp jupoaie dracena si curmalul... Graul o sa ii distraga atentia, sper eu, pentru o perioada.
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Am studiat. Am analizat. Oricum as da-o, se pare ca aport la incalzire n-o sa am de la panourile solare, fiindca as avea nevoie de minim 5-6, iar eu pun doar doua. In plus, vara, cantitatea aia imensa de caldura trebuie descarcata undeva, iar eu n-am piscina si, deocamdata, nici nu vreau sa-mi fac.
Acu' stau intr-o alta dilema. As vrea sa pun panouri cu tuburi vidate, state-of-the art, chestii din astea. Stiu ca-s mai scumpe. Omu' care va face lucrarea zice ca alea au o eficienta atat de mare, incat o sa-mi incalzeasca boilerul de 150 de litri intr-o ora jumate, iar in restul timpului vor sta in asteptare. Cu alte cuvinte, cumpar o masinarie scumpa care va 'munci' foarte putin, rezultand un raport calitate/pret mic. Tot el zice ca niste panouri plane obisnuite si-ar face treaba ceva mai lent (adica vreo 3-4 ore), dar m-ar costa mult mai putin, iar viteza de 'rezolvare' a sarcinii este prea putin importanta in cazul meu. M-ar interesa parerea oricui: ce ar face fiecare, lasand deoparte partea financiara. Nu sunt zgarcit, dar n-as vrea sa fiu nici tampit. PS. Daca stie careva pe cineva in zona Slatina care sa-mi poata aduce 2-3 camioane de pamant - preferabil negru - i-as fi recunoscator. Am cautat de m-au gasit dracii. Nu pot aplica metoda de deturnare a camionagiilor de la decopertari, am nevoie de o planificare exacta cu cateva zile inainte. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Lasa-ma sa inteleg un lucru. Cum configurezi pana la urma instalatia?
Ca daca doar iti incalzesc apa menajera, in perioadele de soare, tu cam esti pe la lucru, si ma indoiesc ca apuci sa te bucuri de ea. Daca totusi incalzesc agentul termic din instalatia de incalzire, ma indoiesc ca o sa poata tine doar ele o casa intreaga incalzita. Oricat de eficiente ar fi. L.E. fix primul paragraf nu l-am citit. stai ca mai scriu. Nu se pot monta panourile astea in asa fel incat sa contribuie si la apa calda si la incalzire? Mi se pare greu de crezut. Banui ca esti faultat de faptul ca instalatia de incalzire e pe antigel, dar si instalatia solara banui ca e cu circuit inchis, tot pe antigel, ca doar n-o golesti in fiecare noapte de iarna. This post has been edited by bucatzel: 17 Jan 2011, 14:16 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Cum aduci apa calda din panouri, la -12C, in casa?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
cu teava...
Ma bate gandul sa imi fac o sera.. Vo 4 Mp... Merita sa pun sticla sau e mai ok cu policarbonat? Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Ai simtit iarna, in casa, cum te incalzeste soarele, chiar daca sunt -12 grade afara? Cam acelasi principiu se foloseste.
<span class='edit'>17 Jan 2011, 14:23:</span> LE - clarificare pt Victoras ca s-a bagat Alydor inainte. @Bucatzel. Se poate prepara si apa pt incalzire si ACM, dar nu asta e problema. Problema, la tuburile vidate, pe care putini o spun, e ca nu ai ce face cu excesul de caldura pe care il face vara. Solutia ar fi incalzit piscina sau ceva volum mare altfel e o investitie care nu lucreaza, exact cum a punctat DannyY. In plus te poti trezi ca incepe sa fiarba zeama in sistem si sa dea pe afara prin supapa de siguranta. Am vazut si oameni care si-au pus sisteme mari "sa ecomonisim combustibili iarna" si vara le acopereau cu tabla ca altfel fiebea apa in ele. This post has been edited by GIC: 17 Jan 2011, 15:29 |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Cum te incalzeste soarele noaptea?
Eu am patit urmatoarea chestie. A fost asa de frig, ca degeaba avea teava nu stiu ce foaie in ea si 7 straturi, degeaba era apa din boiler fiarta, a inghetat pe traseu, in magazie, inainte sa intre in casa. Si nu-s singurul care a patit asta. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Alydor |
![]()
|
o teava de 1/2" prin care trece apa, izolata cu burete din ala circular din praktiker, rezista fara probleme la -25 C. Conditia este sa fie toata izolata, sa nu ramana bucati descoperite.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
DannyY |
![]()
|
Explicatie:
Panourile solare au un circuit inchis, in care se gaseste un agent termic - glicol. Glicolul este incalzit pana pe la 120 grade si plimbat, printr-o serpentina, in jurul boilerului. Se comporta ca o rezistenta electrica incalzita in jurul samotei la radiatoarele mai vechi. Apa din boiler se incalzeste prin convectie si se raceste cam cu un grad pe zi, daca o lasi asa. Asta inseamna ca ziua se incalzeste, iar seara o pot folosi. Aportul la caldura s-ar face pe acelasi principiu, dar nu cu un boiler (instalatie cu circuit deschis), ci cu un acumulator de caldura (rezervor presurizat, integrat in circuitul caloriferelor). Acumulatorul asta, ca sa fie eficient, trebuie sa aiba o capacitate mai mare decat dublul/triplul caloriferelor. Cu cat instalatia e mai eficienta iarna, cu atat e mai pretentioasa vara, cand va incalzi acumulatorul ala INUTIL pana la 100 grade. Ei, acea caldura trebuie disipata undeva, ideal intr-o piscina. Glicolul nu ingheata decat sub -20, -25 grade. daca izolezi tevile, cum zice Alydor, n-ai treaba cu inghetul. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Alydor @ 17 Jan 2011, 14:22) cu teava... Ma bate gandul sa imi fac o sera.. Vo 4 Mp... Merita sa pun sticla sau e mai ok cu policarbonat? Suma respectelor, Alydor Serele mici se faceau cu folie de plastic. Si nu numai de catre gigel in fundu; curtii, si statul avea sere de-astea Alea industriale se faceau se faceau din sticla, dar aveau reactii adverse la grindina. Plus ca sticla fiind grea, avea nevoie de rame serioase pentru sustinere. In locul tau, as face din policarbonat. Un dezavantaj al sticlei e ca filtreaza UV-ul, si daca policarbonatul n-o face (plasticele in general n-o fac, nu stiu de asta), ar fi un avantaj. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Alydor |
![]()
|
ma gandeam la 4 stalpi de cornier mai lat, prins pe interior pe colturi cu alt cornier mai mic, 2-3 stalpi de sustinere, pe fiecare panou. Peretele din nord il fac complet din lemn, cele din sud est si vest din policarbonat, iar acoperisul tot din policarbonat, intr-o singura apa. Ma gandesc sa nu o fac mai inalta de 1.80 in zona cea mai mica si 2 metri in zona cea mai inalta. inca nu stiu daca o fac de 2X2 sau de 3x1.5. O sa ma orientez sa vad exact cat este de mare o placa de policarbonat sa nu pierd la material, decat sa raman cu el mai bine fac constructia mai mare...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Trebuie sa te gandesti la o metoda prin care sa-l aerisesti.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
La inclinarea asta a acoperisului, ce te faci cu zapada in exces?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 17 Jan 2011, 14:10) Banui ca esti faultat de faptul ca instalatia de incalzire e pe antigel, dar si instalatia solara banui ca e cu circuit inchis, tot pe antigel, ca doar n-o golesti in fiecare noapte de iarna. Ma gandeam la fel ca tine, dar nu se poate. Am facut o simulare: 1. Noaptea nu vreau sa incalzesc glicolul din circuitul solar cu curent electric. 2. Inchid circuitul solar. 3. Cu circuitul inchis, dimineata se va incalzi NUMAI agentul 007 DIN panouri, fiindca nu circula. E o cantitate infima, fata de restul lichidului, care se va comporta ca un termostat - nu se va incalzi nici macar cu o zecime de grad. 4. Puterea instantanee a 2 panouri nu cred ca e suficienta pentru a incalzi un volum atat de mare de lichid in conditiile in care mediul exterior poate fi considerat un consumator de putere foarte mare. @alydor: daca sera ramane cu caracter permanent, gandeste-te ca sunt multe plante care nu se pot cultiva in acelasi loc an de an, fiindca distrug solul. 4 metri patrati e foarte putin. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu e cazul cinepii. In plus, e doar pentru consum propriu. prin policarbonat nici nu se vede bine ce creste acolo.
This post has been edited by corbex: 17 Jan 2011, 15:13 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Glicol d-ala am cumparat si eu. Patru bidoane a 20l, 80 de lei bidonul. Da nu ma pot spala cu el. Eu ma refeream la apa calda menajera. Daca exista macar 2cm de teava neizolata bine, de pe casa pana in casa, te trezesti dimineata ca nu-ti curge apa calda.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Alydor |
![]()
|
e cu caracter temporaro-permanent. plantele vor fi puse in tavi de tabla, in asa fel incat sa se poata schimba pamantul fara probleme, sera indeplinind si functia de rasadnita. Vor fi asezate pe rafturi.
Nu vroiam sa cultiv canepa dar nu e o idee de aruncat. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 15:09) Ma gandeam la fel ca tine, dar nu se poate. Am facut o simulare: 1. Noaptea nu vreau sa incalzesc glicolul din circuitul solar cu curent electric. 2. Inchid circuitul solar. 3. Cu circuitul inchis, dimineata se va incalzi NUMAI agentul 007 DIN panouri, fiindca nu circula. E o cantitate infima, fata de restul lichidului, care se va comporta ca un termostat - nu se va incalzi nici macar cu o zecime de grad. Robinet cu comanda electrica, comandat de o amarata de fotodioda + ceva termometru, ca sa dea drumul la apa din panouri doar atunci cand e calda. Legi / separi circuitul solar in functie de astia doi parametri. QUOTE(DannyY @ 17 Jan 2011, 15:09) 4. Puterea instantanee a 2 panouri nu cred ca e suficienta pentru a incalzi un volum atat de mare de lichid in conditiile in care mediul exterior poate fi considerat un consumator de putere foarte mare. N-o fi mare, dar nu uita ca tu si familia sunteti plecati de acasa minim 8 ore pe zi. In alea 8 ore, sa incalzesti doar apa menajera e irosire de energie. Daca in schimb toata energia data de soare in timpul zilei o folosesc la incalzire, seara cand ajungeti acasa, va fi mai ieftin sa incalziti apa menajera (care nu va fi nici ea chiar rece) electric (parca n-ai gaz, nu), pentru ca incalzesti doar cata consumi. Pe cand energia bagata in incalzirea casei de-a lungul unei zile e cat de cat aceeasi. Si daca o faci liniar, si daca o faci in salturi. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 17 Jan 2011, 15:19) Glicol d-ala am cumparat si eu. Patru bidoane a 20l, 80 de lei bidonul. Da nu ma pot spala cu el. Eu ma refeream la apa calda menajera. Daca exista macar 2cm de teava neizolata bine, de pe casa pana in casa, te trezesti dimineata ca nu-ti curge apa calda. Pai boileru' meu e-n casa, nu afara. E electric (2 KW), cu serpentina pentru circuitul de panouri. In serpentina aia vine glicolu' fierbinte de la panouri si incalzeste apa din boiler, cu care n-are nici o treaba. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
corbex |
![]()
|
Glicool. Tot ce e cu ool, merge!
This post has been edited by corbex: 17 Jan 2011, 15:27 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Aha. Am priceput. La mine e afara, iar serpentina cu glicol vine din centrala. In rest e clar.
Despre solar, ani de zile am avut in curte. Din folie, pe teava. O lua unchi-miu de la Chimica. E super buna. Ieseai din casa, in frigu' dracu' si intrai in sera. Pai era mai cald ca-n casa. La un moment dat trebuia sa ridici macar doua bucati de folie, sa se faca nitel curent. Altfel se opareau plantele-n ea. Eu puneam rosii. Si aveam din primavara pana toamna tarziu. Nu dati banii pe geamuri, nu merita investitia pentru o gospodarie mica. This post has been edited by Victoras2001: 17 Jan 2011, 15:33 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 17 Jan 2011, 15:23) Robinet cu comanda electrica, comandat de o amarata de fotodioda + ceva termometru, ca sa dea drumul la apa din panouri doar atunci cand e calda. Legi / separi circuitul solar in functie de astia doi parametri. N-o fi mare, dar nu uita ca tu si familia sunteti plecati de acasa minim 8 ore pe zi. In alea 8 ore, sa incalzesti doar apa menajera e irosire de energie. Daca in schimb toata energia data de soare in timpul zilei o folosesc la incalzire, seara cand ajungeti acasa, ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Marty |
![]()
|
Ma nene, da' nu-i mai haios sa faceti voi incalzirea prin serpentina d-aia bagata-n pamint la icshpe metri?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Alydor |
![]()
|
La inaltimea aia nu imi fac probleme de zapada... s-a inventat matura..
Inca o chestie.. din cate stiu policarbonatul are niste gauri in lungul materialului. Este recomandabil sa astup gaurile sau sa le las libere? Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
corbex |
![]()
|
Un robinet comandat de un senzor de temperatura amplasat in lichidul din panouri. Cind temperatura acestuia depaseste valoarea prestabilita, iti deschide robinetul si permite accesul lichidului din panouri in instalatia de incalzire, fie ea a locuintei sau a apei menajere.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 16:12 |