ESP doar pe diesel?, de ce?
![]() ![]() ![]() |
ESP doar pe diesel?, de ce?
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Zgarcenie fara limite. Fortarea clientului sa cumpere versiunea de top daca isi doreste esp.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Păi tocmai, că am cumpărat versiunea de top!
Dar nici la versiunea de top n-au vrut să-mi dea ESP, nici măcar opțional. Trebuie să fie un motiv tehnic. Dar care o fi ăla? ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
Reformulez, fortarea clientului sa cumpere versiunea cea mai scumpa daca isi doreste esp.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Din câte știu eu, accelerația la benzinare este pe cablu, deci nu se poate monta ASR ....
Dacă accelerația este comandată electric (ca la diesel), atunci nu vor ei să pună. |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(cosmin_2300 @ 30 Aug 2011, 09:58) Din câte știu eu, accelerația la benzinare este pe cablu, deci nu se poate monta ASR .... Din cate nu stii tu, acceleratia nu este pe cablu. Motivul tau este pueril, esp-ul nu depinde doar de amarata aia de acceleratie.Dacă accelerația este comandată electric (ca la diesel), atunci nu vor ei să pună. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
In situatia in care masina cu tractiune fata subvireaza puternic, ESP-ul poate reduce sau taia temporar cuplul motor. Aceasta actiune are ca efect crearea unui usor transfer de greutate din spate spre fata si cresterea capacitatii de ghidare a pneurilor fata prin transferarea efortului de tractiune in forte laterale.
Pentru interventii mici la motoarele cu benzina ESP-ul actioneaza prin intarzierea aprinderii (scanteii) sau prin intreruperea injectiei urmata de strategia aleasa de catre fiecare producator. Pentru corectii mai mari, ESP reduce deschiderea clapetei (motorizate). Cu motoare diesel insa este mult mai usor, prin controlarea debitului de motorina. De asemenea, ESP-ul poate reduce sau taia cuplul motorului în caz de supravirare. Cam astea sunt conditiile de functionare a ESP-ului legat de motor (majoritatea conditiilor sunt insa legate de sistemul de franare) Astfel, pentru a functiona in conditii optime (cat de cat) ESP-ul ar trebui sa aiba control asupra clapetei motorizate a motorului, ceea ce la benzina, pana relativ recent, nu exista (acceleratia pe cablu). Intre timp insa s-a trecut la acceleratie motorizata si pe benzinare, drept urmare acest motiv a disparut, ramanand cel mentionat de Ironick. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 30 Aug 2011, 10:00) Din cate nu stii tu, acceleratia nu este pe cablu. Motivul tau este pueril, esp-ul nu depinde doar de amarata aia de acceleratie. Citește ce a zis și Klaus și dă-ți 3 palme. Normal că nu depinde doar de accelerație, dar dacă aceasta e pe cablu nu se poate monta acest sistem. Ce-i drept, nu am știut că au trecut și la motoarele pe benzină la accelerație "electrică". |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ai de capul meu, du-te mai si te culca.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
saddan |
![]() ![]()
|
![]() .......... Group: Members Posts: 225 Joined: 15 August 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Din punctul acesta de vedere si eu sunt nemultumit. La concesionar habar nu au avut sa imi spuna DE CE ESP doar pe diesel, fie el si optional.
Daca stau sa ma gandesc si Fluence 1.6 16v bnz. are in standard ESP (care de altfel nu este o masina scumpa). Asa cum cica au imprumutat sistemul 4X4 de la Murano puteau imprumuta ESP-ul de la Fluence, Megane sau Laguna. Daca ar fi existat ESP fie el ca optional l-as fi luat.... dar se pare ca nu s-a dorit ESP si pe benzina. Cu bine Catalin, daca FAP-ul tine locul ESP-ului atunci nu mai sunt suparat. Dar am o vaga impresie ca sunt 2 chestii total diferite;) This post has been edited by saddan: 30 Aug 2011, 15:10 |
--------------------
Dacia
Logan Preferance/Duster Laureat 4X4
2005/2010
- cj yz msd/cj zy dsm Nu Duster-ul e low-cost.... celelalte SUV-uri sunt exagerat de scumpe;)
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu fi supărat, la modelul tău benzinar au împrumutat FAP-ul de la diesel.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
ESP nu doar pe diesel ci doar pe dieselul de 110CP, versiunea cea "mai scumpa" de Duster cum spunea cineva mai sus.
|
--------------------
-
-
-
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Din configuratorul de pe dacia.ro reiese ca se poate opta pentru ESP+ASR pentru echiparea Laureate indiferent de motorizare.
|
--------------------
-
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cu volanul de piele bagat pe gat sa mai scoata si ei un ban suplimentar. Dar, suplimentar ... ca la DUSTER costa dublu fata de LOGAN.
236.54RON LOGAN 451.57RON DUSTER This post has been edited by IRONICK: 25 Sep 2011, 23:46 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
O fi volanul mai mare la duster
![]() |
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
QUOTE(CGDBZ @ 26 Sep 2011, 00:21) Din configuratorul de pe dacia.ro reiese ca se poate opta pentru ESP+ASR pentru echiparea Laureate indiferent de motorizare. asa e, au bagat si pe benzina ESP-ul ![]() QUOTE(IRONICK @ 26 Sep 2011, 00:43) Cu volanul de piele bagat pe gat sa mai scoata si ei un ban suplimentar. Dar, suplimentar ... ca la DUSTER costa dublu fata de LOGAN. 236.54RON LOGAN 451.57RON DUSTER ia incearca o usa fata de Duster vs. Sandero ![]() |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
saddan |
![]()
|
![]() .......... Group: Members Posts: 225 Joined: 15 August 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
... dar ia configurati un benzinar ca sa ajungeti la echipamentele disponibile (optional).... dupa ASR-ESP este o * care zice la nota de la subsol "Implica automat volan imbracat in piele"... ce are Maria cu Primaria nu stiu, dar pot sa banuiesc.
|
--------------------
Dacia
Logan Preferance/Duster Laureat 4X4
2005/2010
- cj yz msd/cj zy dsm Nu Duster-ul e low-cost.... celelalte SUV-uri sunt exagerat de scumpe;)
|
|
IRONICK |
![]()
|
"Implica automat volan imbracat in piele" nu are nici o legatura cu cititorul de pozitie volan, necesar la esp. Poate doar prostia unora si disperarea de a cere bani la nesfarsit pe niste material care se cojeste in timp.
QUOTE(Logan_Stepway @ 26 Sep 2011, 21:19) Care usa? Aia cu gauri pentru chedere sau fara?This post has been edited by IRONICK: 27 Sep 2011, 08:31 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
Dacă ar fi îmbrăcat în piele, tot ar mai fi ceva, dar mi-e teamă că nu-i chiar piele, ci imitația aia ordinară care se cojește dacă te uiți strîmb la ea, á la Fluence.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 08:18 |