Campania "Groapa ucide"
![]() ![]() ![]() |
Campania "Groapa ucide"
eddiesomesan |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 2 April 07 From: Nasaud ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021
|
|||
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
foarte tare ideea
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Respectele mele pentru DAC MOTORS!
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Excelenta idee !!!
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Foarte buna ideea.
![]() As incepe totusi si o alta campanie, care sa mearga in paralel: "Teribilismul ucide". Cu referire la motarzii care trec cu peste 100km/h, in stoluri, pe Bd. Camil Ressu si pe Th. Pallady, in fiecare seara. Dar nu stiu ce sa le desenez ca sa vada la viteza aia... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu as desena si locul in care ar ateriza daca iau groapa cu 100+ km/h, si locul de aterizare la viteza legala.
Cand vii cu 100+ sau cine stie cat aveau cei doi, normal ca mori de la o groapa! Sunt ferm convins ca nici un motociclist care mergea cu 60 km/h in acea zona nu avea cum sa pateasca ceva mai grav decat niste zgarieturi din cauza acelei gropi. |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
robyvol33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 5 May 07 ![]() |
Este pacat ca am ajuns sa discutam noi pe forum aceste probleme cind cei care sunt raspunzatori directi nici in "fund" nu-i dor ,scuzati expresia
Pacat mare pacat!!! |
--------------------
opel astra 1.7cdti
ex.dacia supernova 1.4
2001 Urasc trufia,minciuna si prostia
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
... este cea mai ABERANTA initiativa pe care am intalnit-o in viata mea.
|
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
undemerg: din pacate a fost un caz in care un biciclist a luat o groapa si a murit. nu cred ca putem vorbi de viteza excesiva din partea lu. Iar gropile... sa fim seriosi... SUNT PREA MULTE! Mergi din GROPA-N GROAPA...
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
eddiesomesan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 2 April 07 From: Nasaud ![]() |
QUOTE(maddan @ 26 Mar 2010, 15:50) Foarte buna ideea. ![]() As incepe totusi si o alta campanie, care sa mearga in paralel: "Teribilismul ucide". Cu referire la motarzii care trec cu peste 100km/h, in stoluri, pe Bd. Camil Ressu si pe Th. Pallady, in fiecare seara. Dar nu stiu ce sa le desenez ca sa vada la viteza aia... Aici ai dreptate. Exista si dobitoci de genul ala. Dar te asigur ca aceia nu sunt prea bine vazuti de majoritatea motociclistilor. QUOTE(undemerg @ 26 Mar 2010, 16:45) Eu as desena si locul in care ar ateriza daca iau groapa cu 100+ km/h, si locul de aterizare la viteza legala. Cand vii cu 100+ sau cine stie cat aveau cei doi, normal ca mori de la o groapa! Sunt ferm convins ca nici un motociclist care mergea cu 60 km/h in acea zona nu avea cum sa pateasca ceva mai grav decat niste zgarieturi din cauza acelei gropi. Te inseli amarnic. Se vede ca nu ai urcat niciodata pe o motocicleta. Chiar si la viteze mici motocicleta poate fi dezechilibrata foarte usor. In special la viteze foarte mici, motocicleta e foarte usor de dezechilibrat. Si tot la subiect, si in cazul motocicletei e valabil proverbul "buturuga mica rastoarna carul mare". |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
E foarte trist ce s-a intamplat .Cat priveste gropile , da , pot provoca accidente , ca in cazul de fata a fost mortal a fost si din cauza vitezei (daca respectau viteza in localitate poate altul era finalul ) cat si a nesansei de a se lovi de acel stalp . Sunt multi de poate , poate daca nu avea viteza , poate nu era gropa , poate nu era stalpul dar totusi in tara asta nimeni nu administreaza drumurile , oare nu trebuiesc semnalizate gropile periculoase? , unde se duc banii nostri din taxa de drum si cei din combustibili ce merg la drumuri ? Este o adevarata bataie de joc din partea autoritatilor , ele sunt principalul vinovat pentru situatia drumurilor din tara asta , ele trebuiesc trase la raspundere .
|
--------------------
-
-
-
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Pe Adrian, tipul care a murit in accidentul la care se face referire aici, il cunosteam. M-a intristat foarte tare vestea mortii lui. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.
Campania propusa e tot asa buna ca toate de pana acum. O sa mai rada aia de la ministere/primarii de contribuabili. eddiesomesan, din pacate majoritatea motociclistilor ne catalogeaza "conservari" si n-au pic de respect pentru ceilalti parcicipanti la trafic, pietoni, si chiar legile fizici. Aia putini care merg corect nu ii vad cu ochi buni pe ceilalti. Foarte bine spus: Teribilismul ucide. Valabil si pentru 2 roti si pentru 4 roti, si pentru donatori si pentru conservari. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
campania alcoolul ucide pe cand? martorii sustineau ca Madalina era cam ametita inainte sa o ucida groapa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Privilex |
![]()
|
![]() Membru privilegiat Group: Members Posts: 548 Joined: 26 September 07 From: Bucuresti ![]() |
a baut sau nu,nu conteaza acum.si noi cu 4 roti si un moment de neatentie evitam un crater la o viteza oarecum mare si iesim pe camp sau cine stie ce altceva mai patim.il loc sa ii punem pe jegosii astia(politicieni) in gropi, noua ne arde daca a baut x sau y dupa ce a murit.asta e...50milioane euro km de autostrada ne costa.Traiasca Base
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI 120cp / Laguna 3 2.0dCI 130cp
2005-Privilege / 2014
|
|
eddiesomesan |
![]()
|
QUOTE(CGDBZ @ 26 Mar 2010, 18:31) E foarte trist ce s-a intamplat .Cat priveste gropile , da , pot provoca accidente , ca in cazul de fata a fost mortal a fost si din cauza vitezei (daca respectau viteza in localitate poate altul era finalul ) cat si a nesansei de a se lovi de acel stalp . Sunt multi de poate , poate daca nu avea viteza , poate nu era gropa , poate nu era stalpul dar totusi in tara asta nimeni nu administreaza drumurile , oare nu trebuiesc semnalizate gropile periculoase? Pe sectorul respectiv de drum nu se poate merge cu viteza. Cei 2 nu aveau viteza. Orice om, cu orice echipament moto pe el, daca se izbeste de un stalp cu o viteza de 30-50 km la ora moare. Sa fie clar, nu viteza a fost de vina. QUOTE(AlexV @ 26 Mar 2010, 18:37) eddiesomesan, din pacate majoritatea motociclistilor ne catalogeaza "conservari" si n-au pic de respect pentru ceilalti parcicipanti la trafic, pietoni, si chiar legile fizici. Aia putini care merg corect nu ii vad cu ochi buni pe ceilalti. Foarte bine spus: Teribilismul ucide. Valabil si pentru 2 roti si pentru 4 roti, si pentru donatori si pentru conservari. Da, dar aici e discutabila treaba. Cum pot eu de exemplu oferi respect daca nu primesc? Cum pot sa respect eu pe cineva care nu ma respecta si respectivul pe mine? Si gresesti, majoritea respecta regulile de circulatie, pentru ca sunt de 10 ori mai expusi decat cineva din masina. Si e viata lor in joc. Faptul ca exista exceptii e alta treaba. Problema e ca toti vad doar exceptiile. E normal, pentru ca toti ii vedem doar pe cei care merg aiurea. Cei care merg regulamentar "nu ne sar in ochi". QUOTE(argon @ 26 Mar 2010, 19:05) campania alcoolul ucide pe cand? martorii sustineau ca Madalina era cam ametita inainte sa o ucida groapa. Te rog frumos sa nu vorbesti daca esti pe din afara. O cunosteam pe Madalina si ea nu putea suporta alcoolul, la propriu si la figurat. Deci Madalina nu era ametita pentru ca nu punea alcool in gura. Martorii sustineau ca au fost la petrecere si e posibil sa fi fost bauti, dar cei de acolo, cei care au stau cu ei la masa si altii spun ca niciunul dintre ei nu a baut alcool. Pe langa asta nici el nu era fan prea mare al alcoolului, iar in cazul in care trebuia sa mearga pe motocicleta nici nu se atingea de el. |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(eddiesomesan @ 26 Mar 2010, 19:52) Cum pot eu de exemplu oferi respect daca nu primesc? Cum pot sa respect eu pe cineva care nu ma respecta si respectivul pe mine? E numai interesul tau, atunci cand esti pe 2 roti, sa oferi respect chiar daca nu primesti! |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
@rtBK & @eddiesomesan: pe motor nu am fost, dar pot spune cu siguranta ca nu patesti acelasi lucru atunci cand cazi de pe motor, la 50-60 km/h sau la 100+. Probabil (evident ca probabil, nimeni nu stie ce s-ar fi intamplat) ar fi avut ceva sanse sa scape daca luau asfaltul la 50km/h cu tot echipamentul de protectie necesar, nu doar o casca in cap.
Ceea ce am vrut sa subliniez este ca tot acest tam-tam este facut exact de acei oameni care deranjeaza si pun in pericol traficul, prin viteza si stilul de a merge pe aceste masinarii mult prea puternice pentru ceea ce pot ei. Pe cei care se uita urat la "teribilisti" cred ca ii putem numara pe degete.. Daca eu maine intru intr-un stalp incercand sa evit un idiot care a venit cu 100 pe langa mine si a fortat o depasire, oare vor iesi motociclistii cu sutele sa faca sir in spatele sicriului meu? Oare vor avea vre-o "campanie" intitulata "Mergi responsabil cu motocicleta"? Nu prea cred. |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
eddiesomesan |
![]()
|
Mdea. Madalina avea echipament complet pe ea. Dar nu mai prea conteaza, asa-i?
Si da, nu e tot una ca te dai de un stalp la 100+ sau la 50. In primul caz te strang cu farasul pe bucati, in al doilea dintr-o bucata. Dar finalitatea e cam aceiasi: mori. Iar discutia noastra este alta. Aici era vorba de o campanie impotriva gropilor din carosabil, care pot fi fatale si pentru cei cu masini, si pentru cei cu motociclete si si pentru pietoni. Sau poate tie iti plac. Ai ceva SUV sau masina cu elice, de mergi prin aer? Iarta-mi ceea ce am spus mai sus, dar cred ca toti ne-am saturat de gropi. Am ajuns sa avem mai multe gropi decat asfalt. Iar la ultima parte, cei care ar evita un motociclist cred ca pot fi numarati pe degete. Restul le taie fata si ii sicaneaza (ceea ce cred ca s-a intamplat in cazul accidentului), le intorc in fata fara semnalizare si/sau pe linie continua, nu le dau prioritate, etc. Iar cineva cu masina daca face de ex o manevra de evitare a unei gropi si da intr-un motociclist care circula regulamentar cum e? Toti sunt participanti la trafic cu drepturi egale. Si dupa cum am mai spus, credeti ca toti sunt teribilisti pentru ca doar pe aia ii vedeti pentru ca aia sar in ochi. Restul care circula regulamentar trec neobservati cu toate ca sunt un numar mult mai mare, tocmai pentru ca nu fac manevre periculoase sau nu le suna tobele tare. This post has been edited by eddiesomesan: 26 Mar 2010, 20:16 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Ideea e originala si p;robabil menita sa sensibilizeze, insa nu stiu daca avem pe cine
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(eddiesomesan @ 26 Mar 2010, 19:52) Te rog frumos sa nu vorbesti daca esti pe din afara. O cunosteam pe Madalina si ea nu putea suporta alcoolul, la propriu si la figurat. eu nu sunt pe dinafara, doar urmaresc stirile, daca cei intervievati care de asemenea o cunoasteau au zis asta, cine-s io sa contest, un simplu telespectator. Presupun ca mergea cu nu mai mult de 59 km/h cand s-a intamplat tragedia? Imi pare rau daca generalizez, dar nu doar in Bucuresti sunt motociclisti, eu sunt satul sa-i vad sau aud noaptea cum trec ca rachetele cu 150 pe bulevard. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
undemerg |
![]()
|
Campania ar fi fost foarte buna daca ar fi fost initiata inainte de acest incident.
Ceea ce am vrut sa subliniez de la inceput a fost modul in care se organizeaza astfel de campanii, doar atunci cand unul "de-al vostru" pateste ceva. Si intotdeauna motociclistii pozeaza in victime. Cand voi vedea o astfel de campanie organizata cu scopul de a-i face pe motociclisti sa constientizeze ca nu trebuie sa faca manevra "x", ca risca "y", atunci voi putea sa iau in considerare campaniile si marsurile motociclistilor. De cand a venit primavara am vazut un singur (1) motociclist care mergea pe banda in ritm cu masinile, fara sa faca slalom printre diversi "nesimtiti" care ii taie lui calea. UNUL, nici mai mult nici mai putin. Cat despre incidentul celor doi, ceea ce am spus dar vad ca nu ai inteles a fost ca poate daca nu aveau viteza mare nu mai ajungeau in acel stalp. Poate stergeau asfaltul si atat. Sunt multi de poate, asa cum spunea cineva mai sus. (chiar sunt curios ce spune raportul politiei, atat de credibil sau nu cat poate fi e singurul care ne poate spune o viteza cat de cat exacta) Vad ca ai uitat de marsul in cazul in care mor eu din cauza unui motociclist... Promiti ca macar tu sa stai in capatul cortegiului? Si da, masina mea are elice, numai ca nu foloseste la zbor ![]() Apropos de viteza, nu-i asa ca baietii pe care chiar in momentul asta ii aud pe-afara si care de obicei fac distanta moghioros - tricodava via bucla, merg legal si reusesc sa ajunga in 2-3 minute de colo colo? This post has been edited by undemerg: 26 Mar 2010, 20:35 |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
eddiesomesan |
![]()
|
Uite un exemplu de campanie facuta pentru motociclisti. A constat in impartirea de fluturase ca in poza de mai jos.
Si inca un exemplu. Unul dintre cele vreo 8 panouri realizate. This post has been edited by eddiesomesan: 26 Mar 2010, 20:53 Attached thumbnail(s) salut.jpg ( Size: 190.06k ) Number of downloads: 678 2.JPG ( Size: 81.92k ) Number of downloads: 700 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
@eddiesomesan, eu chiar am remarcat motociclisti care se comporta corect in trafic si respecta regulile. Si ghici, n-am vazut sa se urce vreunu cu masina pe ei.
Statisticile arata ca un procent mai mare de motocilistii au fost vinovati in accidentele in care au fost implicati, fata de soferi. Da nici nu conteaza asta. pune ce raport vrei (da de bun simt) si vezi ce procent iese din totalul motociclistilor, si vezi ce procent din totalul soferilor sunt vinovati de accidentarea motociclistilor. Pacat ca moartea celor 2 tineri se transforma intr-o invinuire generalizata a gropilor. Da gropile sunt o problema. Nu, nu se stie ce s-a intamplat in noaptea aia. Dar multi motociclisti de pe forumul lor au scris ca nu e plauzibil sa fi circulat cu viteza langa bordura, acolo unde era groapa. Dar totusi groapa e vinovata??? Posibil, doar Dumnezeu stie. Eu am citit tot topicul ala, pe vremea cand avea doar vreo 30 de pagini. Citez doar un exemplu de comentariu, si sunt multe de acelasi gen: "dupa parerea mea sunt mari sanse ca cei doi sa fi fost stransi de frun dezaxat pe 4 roti." Si era o vorba, "respecta, si vei fi respectat". Probabil ca motoul pe 2 roti este "fi respectat si apoi respecti si tu". As vrea sa vad si campania "Viteza ucide: la 70 m/s esti ca si invizibil". |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
undemerg |
![]()
|
Imi cer scuze, din pacate nu stiam de acest pliant. Probabil l-ati impartit doar in randurile voastre, ceea ce mi se pare normal. Din pacate mult prea putini fac macar o parte din ceea ce scrie acolo.
Ma uitam cu tristete la voi pe forum, cred ca jumatate din cei de acolo au cate un RIP la semnatura. Oare toti au patit-o din cauza noastra, a celor cu masini? Cred ca suntem toti in egala masura vinovati. E vorba de atitudinea generala din traficul romanesc. Fiecare considera ca regula "x" e pentru prosti sau ca e facuta de un nene din birou, care nu cunoaste realitatea, sau ca e invechita sau ca e nu stiu cum si, de la sine putere, decide ca nu e cazul sa o respecte. Cand vom invata ca regula trebuie sa o respecti, indiferent de cum ti se pare, vom avea un trafic mai sigur si mult mai putini morti intinsi pe sosea. De la motociclisti care fac slalom in viteza, pana la soferi care schimba directia de mers fara semnalizare, toti considera ca nu e cazul sa respecte o anume regula, din diferite motive (daca tot am motor si ma pot strecura, de ce sa nu o fac, da-o naibii de lege? sau oricum nu vine nimeni, ce rost mai are sa semnalizez?) Apropos de al doilea afis, sunt si nu sunt de acord cu el: din cate stiu eu (daca gresesc, corecteaza-ma) motociclistii se supun acelorasi reguli ca si soferii de autoturisme. Incadrarea pe banda se face la fel. Da, sunt soferi care s-ar infige printre cele 2 randuri de motociclete. Ar trebui atentionati sau amendati (oare de catre cine ...). La fel ca si in cazul "slalomistilor" care ar trebui sa stea pe bara o vreme, poate invata ca daca cele 2 (Sa zicem) benzi sunt ocupate de masini, este ilegal sa te strecori printre ele (nu la semafor, cand se sta, acolo ar fi stupid sa astepti). Mai off de-atat nu se poate: Voi cand ati facut afisul ala cu "Da" si "Nu" ati strans oameni de pe forum de-aici? Ca vad ca numai dacii-s dupa motoarele alea ![]() This post has been edited by undemerg: 26 Mar 2010, 21:03 |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
eddiesomesan |
![]() ![]()
|
QUOTE(undemerg @ 26 Mar 2010, 20:55) E vorba de atitudinea generala din traficul romanesc. Apropos de al doilea afis, sunt si nu sunt de acord cu el: din cate stiu eu (daca gresesc, corecteaza-ma) motociclistii se supun acelorasi reguli ca si soferii de autoturisme. Incadrarea pe banda se face la fel. Da, sunt soferi care s-ar infige printre cele 2 randuri de motociclete. Ar trebui atentionati sau amendati (oare de catre cine ...). La fel ca si in cazul "slalomistilor" care ar trebui sa stea pe bara o vreme, poate invata ca daca cele 2 (Sa zicem) benzi sunt ocupate de masini, este ilegal sa te strecori printre ele (nu la semafor, cand se sta, acolo ar fi stupid sa astepti). 1. Sunt perfect de acord cu tine. 2. In acel afis este vorba de incadrarea motociclistilor pe banda. Daca se iese in grup la o plimbare de exemplu, sa nu se ocupe ambele benzi de pe un sens, ci doar una, pentru a nu incurca traficul. Si motociclistii nu merg 2 cate 2 in paralel, ci sunt pozitionati pe banda in zig-zag, o regula nescrisa a mersului in grup, care sporeste siguranta. Deci in poza nu e nimic ilegal. Sunt pe banda de catre axul drumului probabil pentru ca pe cealalta banda era un vehicul care se deplasa cu viteza mica. In majoritatea tarilor straine, la semafoare soferii chiar le fac loc motociclistilor sa intre in fata. O motocicleta pleaca mult mai repede de pe loc, iar daca sta in spate ocupa locul unei masini. Tine de fluidizarea traficului. Cei care se strecoara printre masini printre cele 2 benzi, in mers, sunt niste dobitoci. Dar daca se sta pe loc, de ce nu ar trece printre masini sa faca loc celor din spate. Oricum discutiile sunt interminabile. Ideea e ca sunt multi inconstienti (vreo 10% din totalul motociclistilor) din cauza carora este asociata aceasta imagine cu toti motociclistii. 3. Haha...nici nu am observat....se vede ca e facuta in Romania. Comunitatea de motociclisti din Romania incearca sa faca cate ceva prin tot felul de campanii antiaccidente. Din pacate sunt oameni si oameni si nu sunt 2 la fel. Unii inteleg, altii nu. Poate e prea blanda legea, nu stiu ce sa zic. Ideea e ca majoritatea accidentelor de motocicleta care se intampla la noi (intre o masina si o motocicleta) se intampla din cauza ca soferul nu acorda prioritate sau intoarce sau vireaza stanga fara sa se asigure destul de bine. This post has been edited by eddiesomesan: 26 Mar 2010, 21:24 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021
|
|
undemerg |
![]()
|
Am crezut ca ai scris ceva mai mult, de-a durat 20 minute reply-ul. Trebuia sa plec de 15 minute
![]() Intr-adevar, discutiile sunt interminabile. Iar adevarul este foarte impartit. Daca si eu fac loc motociclistilor la semafor ma pot considera un pic mai vestic? ![]() |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Cred ca esti in eroare, dar rau de tot! Cred ca 90% dintre soferi ii feresc pe motoristi atunci cand au si ocazia sa-i vada, numai sa nu se trezeasca cu maimuta pe polizor infipta prin masina lor sau pictand peisajul.
Din pacate drumurile sunt de o calitate execrabila si asta omoara soferi, biciclisti, motociclisti, invalizi, batrani, mame cu copii in brate iar ipocrizia si infantilismul ghidonarilor si volanarilor nu fac decat sa agraveze aceasta situatie."Nu il respecti decat pe cel care te respecta" nu va duce decat la mai multe accidente. Mergeti si voi cu grija, daca se poate cu viteza legala si o sa fiti mai in siguranta. Si vom fi si noi mai in siguranta. Decalogul mototciclistului e de un rar bun simt in .ro Ar trebui sa-l citim cu totii si mai ales sa-l aplicam. This post has been edited by dizzy: 26 Mar 2010, 21:43 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
eddiesomesan |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 26 Mar 2010, 21:30) Cred ca esti in eroare, dar rau de tot! Cred ca 90% dintre soferi ii feresc pe motoristi atunci cand au si ocazia sa-i vada De acord. Dar tocmai asta e problema. Ca nu ii vad. O sa caut un filmulet cu ceva campanii facute de straini. De fapt, mai bine pun un link sau doua (sper sa fie voie). Acolo o sa puteti vedea ce vreau sa spun. Este vorba in principiu despre "drivers looking but not seeing", putin mai greu de tradus in romana pe intelesul real. Va rog, daca aveti rabdare, uitati-va la filmuletele de acolo. O sa ramaneti probabil surprinsi de anumite faze. Eu am ramas. Aici e linkul: http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=499137 . Trebuie sa recunosc ca acel topic a fost initiat de mine. Inca un link cu foarte multe aici: http://www.motociclism.ro/forum/index.php?...dpost&p=1475003 Si ca sa pun si unul romanesc care personal mi se pare genial si foarte real. Iar chestiile de care vorbesc cei de acolo, cele caritabile, sunt cat se poate de reale: |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Se intampla de multe ori sa nu vezi mototcicleta desi te-ai uitat intr-acolo.
Si asta mai ales in .ro unde nu suntem invatati cu motocicletele. Asta se intampla fiindca moto are o amprenta vizuala mult mai mica, se misca foarte repede iar creierul nostru are tendinta de a ignora informatiile pe care nu le poate procesa;ne uitam instinctiv dupa un obiect care seamana cu o masina, camion, etc si nu dupa o ghiulea de chiloti. de aceea solutia este sa mergeti incet, cu geaca fosforescenta, lumini aprinse. Acuma, sa fim seriosi, incet nu zic 40, dar macar nu mai depasiti 70-80 in oras. Am doi prieteni motociclisti, unul a luat deja doua trante, de fiecare data se plange ca e conservarul vinovat. Dupa ce mi-a explicat cum a reusit sa fie trantit de masini, mi-a fost clar ca si el avea partea lui de vina si daca ar fi mers cu o viteza mai mica ar fi putut evita accidentul. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 22:13 |