8000-9000 euro, masina noua sau sh ?
![]() ![]() ![]() |
8000-9000 euro, masina noua sau sh ?
AND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|||
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce faci mosule, te-ai lasat de Pejouri si Golf III in stare buna ? :-)
Am senzatia ca pana te vei hotari mai deschizi ceva topicuri pe aici. Si au am fost in dubii, ce sa-mi iau, dar am avut variante mai atractive decat cele prezentate de tine aici. Pana la urma am ales o masina noua ca sa nu mai bag mana in buzunar decat pentru rata si casco. Restul banilor imi trebe la alte treburi. Insa eu nu am fost dispus sa renunt la anumite optiuni pe masina ( aer conditionat si faruri ceata ) . Asa ca varianta 1 ar fi sa mai pun niste bani si sa iau citronada + aer conditionat macar . Cum tu nu vrei sa treci 10.000 euro, atunci as merge pe SH. Dintre SH-urile enumerate de tine as alege Octavia, pe motive subiective (imi place la nebunie masina) si obiective ( sunt fiabile ). Problema e ca iti asumi riscul unor cheltuieli suplimentare in timp ce achiti si rata. Cum rata trebuie platita , s-ar putea sa stai cu masina in parcare ceva vreme pana faci rost de bani sa schimbi o piesa. This post has been edited by cosmin_m: 8 Apr 2005, 23:12 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca o iau de la o societate de leasing sh , e in garantie pe toata perioada leasing-ului , asa ca nu trebuie sa bag mana in buzunar pt piese de schimb. NU?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
La Logan de ce nu te gandesti?
Vad ca vrei Diesel ... Asteapta Logan 1.5dCi 65 CP ... Si il iei la 9000 euro Ambition. Cred ... Nu stiu nici pretul, nici dotarile, zic asa orientativ ... Sper sa nu fie mai mult ... |
--------------------
Dacia
Logan
- It's nice to be important, but
It's more important to be nice! ------------------------- Scooter |
|
AND |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
el-ninio |
![]()
|
--- Group: Members Posts: 46 Joined: 22 April 04 From: d ![]() |
la 10.000 euro poti sa-ti iei octavia 1.9 TDI din 2002 (acum mai depinde si de cati cai are TDI-ul :90, 110,sau 130) sau de echipare.Oricum octavia pare cea mai buna alegere, e fiabila, inca se mai fabrica prima versiune (octavia tour se numeste), consum acceptabil, motor super, ce mai , masina germana (chiar daca se fabrica in cehia, se stie ca este vw sub pielea ei).
|
--------------------
Seat
Cordoba
2002
- VN xx QLZ
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(el-ninio @ 9 Apr 2005, 17:59) la 10.000 euro poti sa-ti iei octavia 1.9 TDI din 2002 (acum mai depinde si de cati cai are TDI-ul :90, 110,sau 130) sau de echipare.Oricum octavia pare cea mai buna alegere, e fiabila, inca se mai fabrica prima versiune (octavia tour se numeste), consum acceptabil, motor super, ce mai , masina germana (chiar daca se fabrica in cehia, se stie ca este vw sub pielea ei). 100% de acord! Dar cu toate astea, nu sunt adeptul masinilor second hand, decat daca vreau sa experimentez pe ele ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- It's nice to be important, but
It's more important to be nice! ------------------------- Scooter |
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Daca tot vrei matale masina sh asa de mult si ti-e asa de greu sa te hotarasti, fa asa : ia un credit pt nevoi personale, mergi in germania iti alegi masina. Vii cu ea in tara, platesti taxe si gata. La 7.000E sau chiar mai putin gasesti opel astra dti din 2003 ... sau altceva ce iti place tie mai mult.
This post has been edited by SilviuB: 11 Apr 2005, 07:37 |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE(AND @ 9 Apr 2005, 00:31) Daca o iau de la o societate de leasing sh , e in garantie pe toata perioada leasing-ului , asa ca nu trebuie sa bag mana in buzunar pt piese de schimb. NU? Bati campii cu spor! Daca are garantie 6 luni (cum sunt cele de la Weltauto de la PoRO) sa zici sarumana! Mai fratilor...mai puneti mana si mai si umblati din firma in firma, adunati hartii..cereti detalii..nu va cumparati masini dupa cum auziti in reclama la Radio Sant! Daca te hotarasti la un VAG din afara, inainte sa pleci da o "atentie" la un baiat de la un dealer de VAG si cand esti in "jermania" cu destu' pe masina viselor tale, da-i un telefon sa o verifice in baza lor de date..sa vezi si tu cate revizii a facut..cate bari si aripi a schimbat...alea-alea... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
De Opel nu ma pronunt. Dar SDI-ul lasa-l pt nevasta. E lenes.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Pentru SH si eu as merge pe Octavia...dar ai grija ca in 2000 s-au produs si primul model si cel cu face lift...ar fi bine sa il iei pe al doilea
![]() Cat despre masina noua, astra classic nu se spropie de bugetul tau? benzina I guess.. |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
AND |
![]()
|
Nu stiu cand s-a produs modelul cu "face lift" la Octavia , insa masina se produce inca din 1998.
Sansele sunt destul de slabe sa merg pe ceva nou , care ar insemna : Clio 1.5 dCi C3 1.4 HDi Albea Star 1.2 Accent Oricare din masinile astea m-ar duce catre o rata lunara la imprumut mult mai mare decat daca fac un imprumut de 7500 euro si mai pun eu 1000 , fac 8500 si sa merg pe un sh dintr-o clasa clar superioara, cu mai putin de 100.000 km rulati. Iar la sh , as merge pe : 1. Octavia 1.9 TDI din 2000 2. Astra Hatchback 1.7 DTI din 2001 3. Fiat Stilo 1.9 JTD din 2002 4. Fabia 1.9 TDI din 2001 5. Peugeot 206 2.0 HDi din 2003 Acestea sunt preferintele mele personale ( Nu as vrea Golf IV sau Clio sh ) Octavia , fiind prima alegere , va fii in acelasi timp si ce mai grea de gasit ( la 8500 euro si mai putin de 100k km , stare perfecta ). Insa tinand cont ca este cu o clasa peste celelalte enumerate , nu am cum sa nu o pun prima. Opel Astra am considerat-o intotdeauna o masina superba! E nemteasca , e rezistenta si extrem de fiabila (poate mai mult decat Octavia). Stilo la fel , imi place la nebunie cum arata! Este laudata de toata lumea , insa este si singura dintre cele 5 cu care nu am mers niciodata. Fabia mi-a lasat o impresie foarte buna cand am mers cu ea (insa era pe benzina). Totusi mi s-a parut extrem de spatioasa in fata (n-am stat in spate) , tinuta de drum excelenta , ergonomie excelenta , "look" foarte placut al bordului , si fiind Skoda stiu ca sufera mai putin decat Fiat sau Peugeot cand mai nimereste o groapa. Iar in final 206-le care dupa 2002 stiu ca a suferit niste mici schimbari , nimic estetic (poate doar volanul acela micut gen sport , a fost inlocuit cu unul de 307) , este o masina pe care nu o pot uita , tinand cont ca sunt indragostit de HDi-uri ![]() Acum , eu stiu ca majoritatea dintre voi ati mers mai mult si ati analizat mai bine masinile astea , si mi-ar prinde bine cat mai multe pareri pro si contra ; costul reviziilor , piese de schimb etc. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu unul intre un lucru nou si unul second hand il prefer pe cel nou. Fara sa stau pe ganduri.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
AND |
![]()
|
clr , you're not helping
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
AND, mai pui 1000 si bati palma cu Aviasol. Da' rupi gura targului
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
QUOTE Nu stiu cand s-a produs modelul cu "face lift" la Octavia , insa masina se produce inca din 1998. Diferenta la exterior este la faruri si stopuri.La primul model farurile au aceeasi inaltime , pe cand la face lift pleaca de la o inaltime mai mare la interior(langa grila radiatorului) si se micsoreaza in dreptul semnalizatorului.Uite niste poze. P.S. A doua era din 2000,tdi de 110, si vreo 90 kkm, 8800 de euro.Caut-o pe autovit daca te intereseaza. This post has been edited by Doru: 11 Apr 2005, 15:04 Attached thumbnail(s) octavia_98.jpg ( Size: 25.72k ) Number of downloads: 80 octavia_2000.jpg ( Size: 22.13k ) Number of downloads: 81 |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
AND |
![]()
|
Mersi pentru info Doru!
Acum sper ca poate cineva sa ma ajute "on topic" referitor la post-ul meu de putin mai sus , cu cele 5 modele? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Nu are legatura cu acest forum..dar ma rog...
Dierentelef dintre Octavia 2000 la zi fata de cea din 97-00 sunt in mare: Faruri cu geam clar si de dimensiune o idee mai mare. Stopuri spate diferite ca design, semnalzatoare laterale albe nu protocalii, diferente la plansa de bord. De asemenea, primele octavia erau incaltate pe 14 nu pe 15 |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
AND |
![]()
|
1. Octavia 1.9 TDI din 2000
2. Astra Hatchback 1.7 DTI din 2001 3. Fiat Stilo 1.9 JTD din 2002 4. Fabia 1.9 TDI din 2001 5. Peugeot 206 2.0 HDi din 2003 Rog COMMENTS ![]() Edit : Ma intereseaza pe langa costurile de intretinere (piese , revizii) si CASCO! Stie cineva cam cat e pt modelele astea? This post has been edited by AND: 11 Apr 2005, 18:10 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Casco de obicei te costa cam in jur de 6% din valoarea masinii deci calculeaza
![]() Din masinile de mai jos iti recomand cu caldura un Stilo!Nu stiu cum merge JTD-ul dar eu am mers anu' trecut cu o benzina 1,6 si m-a uns la suflet se infigea asa de frumos de nu-ti venea sa crezi. 1. Octavia 1.9 TDI din 2000 2. Astra Hatchback 1.7 DTI din 2001 Astea's deja mult prea fumate parerea mea...iar la Astra piese de schimb gasesti fara probleme pe toate drumurile ca e un model Foooooooarte intalnit pe drumurile noastre(btw vezi ca se fura oglinzile in draci) Si sfat prietenesc: ce e NOU e nou chiar daca nu-i la fel de "spectaculos" ca sh-ul altuia;). Bafta oricum la orice ai alege !!! |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
db |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 24 June 03 ![]() |
Lista ta cuprinde 3 compacte si 2 mici. Daca nu spui si pentru ce iti trebuie masina, ce drumuri faci, cati membrii are familia ta putem sa ne dam cu parerea oricat ca poate ceea ce se sugereaza nu corespunde criteriilor tale.
Ce sa nu iei: Stilo Ce poti sa consideri: Octavia, 206. Octavia cati CP are? |
--------------------
Renault
Megane
2000 Coupe
|
|
AND |
![]()
|
Masina personala ; nu am familie de carat in ea , dar vreau sa stiu ca daca am nevoie sa umplu masina cu inca 4 persoane , sa nu fie crima si pedeapsa.
CASCO ma costa 6% din valoarea initiala a masinii? Adica cu cat s-a vandut ea de la reprezentanta? Asta ar insemna ca cel mai putin as platii pt 206 si Fabia. 206 ar avea un avantaj major insa "din auzite" service-ul/piesele Peugeot este mai scump decat cel Skoda/Opel ? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Valoarea la CASCO se actualizeaza in fiecare an. Se scade din valoarea de nou, dar creste si un procent de risc. Oricum rata tinde sa scada un pic sau sa ramana cat de cat cam tot pe acolo, pe cand valoarea masinii scade de la an la an.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Sefu nu cred ca poti compara Octavia cu 206 pentru ca sunt din clase diferite, apoi e vorba de tinuta de drum unde 206 cam "topaie" . Sfatul meu este sa iti cumperi octavia daca ai bani necesari pentru ca masina asta are toate auturile. oricum bafta!
|
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
vodaro |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 16 April 05 ![]() |
Salutari !
Sunt nou pe acest forum, acesta fiind primul meu mesaj. Vreau sa-mi cumpar o masina si nu pot sa ma hotarasc ce sa iau: - Logan Ambition nou: ~8.500 Euro - Second hand VW Golf sau Passat din 2000 - 2003: 8.000 - 9.000 Euro Initial eram hotarat pe Logan Ambition dar dupa ce am vazut ce probleme au altii cu aceasta masina si dupa ce am discutat cu mai multi mecanici auto nu prea mai sunt convins ca as face o alegere buna ![]() ![]() Consider ca o masina noua, chiar daca este relativ ieftina, nu ar trebuie sa prezinte problemele/defectele/lipsurile semnalate de unii proaspat proprietari ![]() Pe de alta parte, si sa dai 9.000 de euro pe o masina ce are deja 100.000 de km la bord (Passat) nu prea iti da confort psihic. Am vazut SH ce aratau impecabil la exterior, dar poti sa stii ce probleme ascund ![]() Voi ce ati face cu 8.500 Euro ? Nou sau SH ? As vrea sa aflu mai multe de la cei ce au ales SH si ce probleme au avut. Multumesc ! Roland |
--------------------
nu
nu
- nu
|
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Octavia 4x4 TDI
![]() Nu stiu pretul ei, s-ar putea sa fie un pic mai scumpa..dar este tot ce poti sa-ti doresti ! Familie nu ai..dar ai sa ai ! ![]() |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Iti recomand o profunda cautare pe forum, s-a mai discutat, exemplu:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=17287&hl= bine ai venit! |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
AND |
![]()
|
vodaro : eu deja m-am hotarat ce sa fac cu 8500 euro ( din punctul meu de vedere topicul poate fii inchis ) .
Opel Astra 1.7 DTI Hatchback din 2001 , full options , 60-65.000km reali , adusa din Franta. Aceeasi manevra (si aceeasi masina) care a facut-o si un prieten de familie saptamana trecuta , si sper s-o fac si eu cu ajutorul lui luna viitoare. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 17:48 |