Berlina sau Nova, Rog sa se exprime cei cunoscatori
![]() ![]() ![]() |
Berlina sau Nova, Rog sa se exprime cei cunoscatori
Sir_Alex |
![]()
|
||
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|||
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Care varianta este mai fiabila?
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea: Iti iei ce vrei, ca gasesti...dar la banii astia depinde ce preferi....e Nova terminata sau o berlina super buna, noua, km putini, etc. Eu as merge 100% pe berlina
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Depinde ce vrei sa faci cu masina. Vrei sa cari cartofi, sa pui portbagaj aerian si sa-l umpli cu saci de gogosari, sa te duci la tara si sa aduci purcei pentru piata, vrei s-o tii macar 10 ani, ia-ti berlina.
Vrei sa te plimbi cu prietena si sa nu-ti fie rusine ca te face oricine la semafor, s-o calci cu 150 si sa nu simti ca iti zboara pistoanele prin capota, s-o poti revinde in 2-3 ani fara sa pierzi esential din pretul initial, ia-ti Nova. Piesele la motor se gasesc asa cum se gasesc cele de berlina, doar ca tre sa cauti pentru 1.6 (motorul e identic cu cel de pe papucul de 1.6). La caroserie, suspensii, tren de rulare, frine, piesele sint identice cu cele de la Supernova, si marea majoritatea a celor de Solenza, asa ca nu se pune problema. SIngurul lucru la care pot aparea probleme este cutia de viteze, unde pisele abi acum incep sa se fabrice, pentru ca pina acum n-au fost cereri ![]() ![]() Daca vrei o masinuta buna, vezi ca vinde Rion la bursa Nova lui ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Paul, merci de reclama
![]() ![]() Eu doar cand ma gandesc la bord, sunt deja super-multumit.. fara suparare pentru propietarii de berline... si multe altele. Exista piese, se mai fabrica, sunt producatori privati care le fac. Motorul de 1.6 face foarte mult, mai ales la drum intins si pe pante, nu sta o berlina langa mine, chiar cu masina incarcata, trage foarte bine. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
Stiu de Nova lui RIon. Distanta insa este ucigatoare si nu depinde numai de mine (e o chestiune de cine da banul - si nu usnt numai eu acela).
Si eu as inclina tot pe Nova insa am auzit prin folclor ca cica nu se gasesc piese. Se gasesc deci piese? Daca da, sunt mult mai scumpe decat cele de Berlina? Consumul e mai ridicat? PS> RIon, fac si eu reclama...daca apare ceva te anunt. This post has been edited by Sir_Alex: 11 Apr 2005, 06:53 |
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Pentru a face o comparatie a pieselor, ai aici:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=12588 e orientativ, dar iti poti face o idee ![]() Consumul depinde de foarte multe, dar mai ales de cit de greu iti e piciorul. Mie, cu carb monocorp (l-am schimbat mai mult din motive de usurinta a reglajului, decit de consum;)) imi ia 6.6% in afara la 110-120, si 9.5% in oras (Iasi). Lui Rion ii ia un pic mai putin, dar poate si din cauza ca si-a pus o multime de dracii de reducere a consumului, sau poate si pentru ca merge mai molcom ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
RIon |
![]()
|
Ultimul consum 6.3, mers 35-40km regim oras, si vreo 30 cu peste 120
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Nova ,cel mai bine gti.Daca iti iei pe carburator , acesta se regleaza numai pe banc.Eu asa am avut si consuma 9.5-10 in oras.Piese se gasesc atat in targ cat si la cncd.Sunt facute mai bine masinile dupa '98 inclusiv.
|
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
Am vazut ca s-a mutat topicul. Imi cer scuze ca l-am postat aici.
|
--------------------
BMW / Dacia
2003/2007
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Am avut ambele modele.
La capitolul fiabilitate berlina a fost peste Nova. Ceva de genul 10-20 % peste. La performante Nova a fost mult peste berlina. Te tii bine pe sosea cu ea, alearga bine. La consum, Nova era cu 1 litru peste berlina, dar merita litrul ala. P.S. Vezi ca dau si eu o NOVA! '97 DECEMBRIE, 26000KM stare buna, 1800EUR. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(paulp @ 11 Apr 2005, 06:36) Depinde ce vrei sa faci cu masina. Vrei sa cari cartofi, sa pui portbagaj aerian si sa-l umpli cu saci de gogosari, sa te duci la tara si sa aduci purcei pentru piata, vrei s-o tii macar 10 ani, ia-ti berlina. Adica noi restu care avem berlina, suntem niste tarani ? N-am luat foc ca in afara de dacia asta mai am o masina, din 2004 si e nemteasca...nu vreau sa ma laud acum cu marca.... si nu car cartofi, nici purcei nici gogosari... This post has been edited by andu911: 18 Apr 2005, 17:49 |
--------------------
-
-
-
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 18 Apr 2005, 19:34) Adica noi restu care avem berlina, suntem niste tarani ? N-am luat foc ca in afara de dacia asta mai am o masina, din 2004 si e nemteasca...nu vreau sa ma laud acum cu marca.... si nu car cartofi, nici purcei nici gogosari... Hai mai nu sari asa ca si eu am berlina, si nu m-a deranjat deloc. Si chiar nu ma simt. Ce naiba, sarim asa... A vrut sa sublinieze probabil caracterul mai popular al berlinei ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
paulp |
![]()
|
Asta inseamna sa citezi doar jumatati de adevar si sa intelegi doar ce nu-ti convine.
Ceea ce am vrut sa reliefez era faptul ca toate lucrurile enumerate mai sus le POTI face cu berlina, dar cu Nova mai putin. Nu era in intentie sa numesc pe cineva taran ca are berlina, ci DACA omul are de gind sa faca asa ceva, sa se gindeasca la ce foloseste masina. Acum am fost mai clar? |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
StefanT |
![]()
|
Mai ales ca parca si tu ai avut berlina, nu paulp?
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
paulp |
![]()
|
Am avut si berlina, am avut si Oltcit, am si Nova (momentan), asa ca pot sa vorbesc in cunostinta de comparatie
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nova
cu 1,6 injectie |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
nova 1.6 injectie ... da parca te chitisei pe un tico ce s-a intamplat?
This post has been edited by steph: 18 Apr 2005, 19:19 |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
deci am inteles eu gresit, scuzele de rigoare
|
--------------------
-
-
-
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
CU SIGURANTA AI INTELES GRESIT, PAUL NU A ZIS DE posesori CA SUNT TARANI, mi se parea evident ca se referea la utilitatile masinii, si cu siguranta sunt mai multi pietari cu berline decat cu nove!!
stati aproape pana apare noua generatie de pietari, cuuuuu LOOOGAN! ![]() ![]() |
-------------------- fan VAG!
|
|
RIon |
![]()
|
Omul si-a luat o nova rosie (sper ca a asjutat acest topic), asteptam si poze. Dam stingerea.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 06:58 |