Gigabyte sau GeCube?
![]() ![]() ![]() |
Gigabyte sau GeCube?
spiridushu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 1 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2002
- BR-03-xxx
|
|||
hit_adi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 11 March 05 From: Satu Mare ![]() |
Cu siguranta, Gecube. Frecventele de la memorii si procesor sunt mai mari, si asta conteaza cel mai mult. Gigabyte are 256 RAM care nu te ajuta cu nimic.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
posteaza si tu in topicul vechi..il cauti si postezi...E greu?
ma rog, acum se pare ca unul din ele e sters si ramane asta...insa cum ai achizitionat daravela...ne spui si noua sa inchidem Bafta |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
Ca idee, GeCube e o un brand al Info-Tek, care este o subdivizie (sau ceva asemanator) a GigaByte-ului
![]() |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa nu faci greseala sa iti iei modelul ala de Gigabyte. Are 250Mhz la GPU ceea ce e super putin pentru radeon 9550. Iti recomand GeCube 9550 GU cu frecvente de 430 la GPU si 500 minim la memorii (se poate si mai bine; placa mea are 550 la memorii). Exista si o varianta Infinite, dar nu stiu daca o mai gasesti care are 700 la memorii. Pot sa zic ca e bestiala. Cu overclocking extrem se poate ajunge la performantele unui GF6600. Dar nu asta conteaza. Versiunea aia chiar merita. Asus de asemenea face un 9550 tot cu 250 la GPU ceea ce o face la fel de neconvenabila ca si acel Gigabyte. Spor la cumparaturi si alege cu cap. Nu te lua prea tare dupa ce spun vanzatorii ca sunt imbarligaciosi. Eu le dau cu flit din start ca atunci cand vreau sa imi cumpar ceva la calculator ma duc la sigur.
Recapitulam. Uita-te foarte bine la frecventele memoriilor. Sa fie minim 500Mhz. E bine si cu 550 dar se poate si mai bine. Eventual daca vrei, poti sa intrebi de latentele memoriilor care sa nu fie mai mari de 3.3 sau 3.6ns (nanosecunde). Dar aici e discutabil ca sunt destui vanzatori care nu stiu de asa ceva. Te intrebi de ce insist. Ei bine ma supara faptul cand vad clienti nemultumiti de produsele cumparate si pacaliti de vanzatori, asa ca incerc sa ajut cat imi sta in putinta. Nu ma mai pricep asa bine ca inainte ca nu mai am timp, dar la placa asta m-ai nimerit. This post has been edited by Daedalus: 11 Apr 2005, 12:31 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
spiridushu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 1 January 05 ![]() |
Multumesc Daedalus.
Sa stii ca placa GeCUBE o sa o cumpar...poate incerc totusi sa gasesc placa GAME BUSTER RADEON 9550 GU INFINITE OD: ATi Radeon 9550 Ultra (430MHz), 128 MB DDR (128bit, 3.3, 700MHz), TV-Out, DVI, VGA, Power DVD 5.0, AGP8X dar nu prea stiu exact cum arata....nu am gasit poze...si nu vreau sa fiu pacalit de vreun vanzator. Placa GAME BUSTER RADEON 9550 GU: ATi Radeon 9550 Ultra (430MHz), 128 MB DDR (128bit, 3.3, 550MHz), TV-Out, DVI, VGA, AGP8X...stiu cum este ca am vazut-o.(la BestComputers) Poate imi spune si mie cineva unde o pot gasi pe prima...poate. Multumesc mult. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2002
- BR-03-xxx
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Foarte frumos. Eu am a doua placa, adica aceea cu memoriile la 550. Ar fi excelent daca ai gasi versiunea infinite. De aratat nu prea conteaza ci conteaza ceea ce stie. Eventual cand il intrebi pe ala de la magazin de frecvente si nu mai stiu ce, ii zici, "dom'le esti sigur de asa ceva? sa scrie acolo pe factura si frecvente si tot daca e" ca sa vezi cum se scalda. Eventual sa stii ca ai tot dreptul sa ii pui sa ti-o incerce. Si cu un program, spre exemplu Ati Tool poate sa iti dovedeasca frecventele la care ruleaza placa.
PS Nu stiu eu sigur, dar placa Infinite, nu prea are cum sa aiba memoriile tot la 3.3 ns ca si cealalta cu memoriile la 550. De obicei se calculeaza 1000/frecventa, care in cazul memoriilor la 550, este de fapt 275x2. Deci 1000/275 da cam 3.6. Placa ar fi trebuit sa aiba memoriile la 3.6, dar nu prea corespunde mereu chestia asta. Prin urmare daca impartim 1000 la 350 ne da 2.8. Deci memoriile la varianta Infinite ar trebui sa fie la 2.8ns maxim, dar pot fi si la 2.5ns, ceea ce inseamna ca are un potential de overclocking mai mare. In fine, daca iti arata ca memoriile merg la 700, atunci e ok. Mie mi-au zis ca ruleaza la 600Mhz si de fapt erau la 550Mhz, dar nu scrie nicaieri chestia asta, asa ca... This post has been edited by Daedalus: 13 Apr 2005, 11:35 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Dyda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
Daca-i vorba de sfaturi spuneti va rog parerea despre urmatoarele:
Placa A7N8X-E Deluxe/W, soketA, cipset NVIDIA nForce2 ASUS Memorie 3DDR, DDR400 ( Dual Channel) IDE:2*133+2*SATA RAID 0.1:2*SATA Retea 1*Gigabit( 3Com)+ 2 *10/100M 6 USB 2.0 2*1394a Slot WiFi-b C.O.P. POST Reporter Q-Fan codare DOLBY Digital Procesor AMD Sempron 2800+ Ma bare gindul sa le achizitionez |
-------------------- Kox
|
|
Daedalus |
![]()
|
Sa inteleg ca nu vrei sa treci la 64 bits, din motive financiare, sau pur personale. La categoria 32 bits si platforma pentru AMD, placa de baza pe care o mentionezi este cea mai buna alegere pe care o poti face. Go 4 it!
Despre procesor.. ce pot sa zic, este bun, dar ar fi prins bine un Barton pe care nu o sa il mai gasesti nou, decat SH, dar e f. bun si are potential de overclocking. In primul rand are o frecventa mai mare fata de un Sempron cu acelasi PR (notatia cu xx00+) si are cache L2 mai mare. Un Barton 2500+ (FSB 333Mhz) il poti tine lejer, daca ai varianta deblocata, la 3200+, adica FSB 400, iar cu memorii pe masura nu ai decat de castigat. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Dyda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
Daedalus
Ma tenteaza sa trec la 64 bits , dar stiu ca nu prea au aparut aplicati pe 64 bits. Facind sapaturi, am gasit o placa ce merge atit pe 32 cit si pe 64 - K8N Neo3 FSR soket 754 cipset NVIDIA nForce4 MSI cu procesor Sempron soket 754 3100 +, Primele doua ptr care am cerut o parere ma costa 3250000 + 3400000, optiunea va fi in functie de pret, binenteles daca nu sare prea mult a doua varianta , apropo ce zici de aceasta ? |
-------------------- Kox
|
|
Daedalus |
![]()
|
La 64 de bits nu pot sa ma pronunt. Ma depaseste din p.d.v. al cunostintelor. In ultimul timp nu am mai avut timp de a ma informa despre PC-uri. 64 bits merita ca progres tehnologic, ramanand sa astepti si aplicatiile care merg pe 64 bits.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
SnoopDogg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 8 March 05 ![]() |
Mai bine lasale pastea si iati un leadtek !
In romana: Mai bine lasa-le pe astea si ia-ti un Leadtek ! This post has been edited by Ake: 19 Apr 2005, 19:20 |
--------------------
Dacia
slolenza
- IL-89-PTA Vreau si io un rolls royce ... se poate ?
|
|
Daedalus |
![]()
|
Scuze, dar omul a intrebat despre o placa de pana in 3.5 milioane iar Leadtek nu ofera nimic atractiv in banii astia. Aici eu nu iau in considerare firma ci performantele brute ca probleme nu au decat firmele astea noname/de vapor sau chiar nici astea. Eu am avut un GF2 MX200 acu cativa ani facut de bunica-mea dupa ce a iesit la pensie si nu am avut probleme cu el. Placa ruleaza si acum la un prieten. Merge in overclocking maxim de vreo 2 ani si rezista fara probleme.
In cazul placilor video sunt de retinut o serie de detalii tehnice care trebuiesc comparate iar firma mai putin conteaza. spiridushu, ti-ai cumparat ceva? Mai da si tu un semn de viata ca ne tii in suspans. Iti recomand sa te duci pe la Obor daca nu e departe de tine ca sunt multe magazine acolo, ba chiar ai putea sa incerci la A&D Computers (langa Flamingo) unde au destule modele de Radeon 9550 (GT, GE, GU, Infinite) si te orientezi dupa pret. Tare ti-as dori in calculator Infinite-ul acela care l-am vazut acu 2 zile la 3.800.000 si ceva sau 3.900.000 si ceva, nu mai stiu exact. Vezi si tu poate poti sa te mai scremi de cateva sute de mii acolo, ca eu zic ca daca tot dai niste milioane macar sa le dai cum trebuie. Este pragul cel mai bun pe care il poti alege in aproximatia bugetului tau. Nu o sa regreti. Si inca ceva. Tot la vreo 4 milioane gasesti GeForce 6200 care se poate moda la GeForce 6600 (simplu), dar nu stiu cat de sigura e treaba si daca sa te risti la asa ceva. Este foarte tentant pentru ca iei o placa la 4 milioane si o transformi in una de pret cam dublu. Raman totusi la acel Radeon 9550. Success in alegere |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Ionut_r2100 |
![]()
|
![]() Slow Mo Group: Members Posts: 87 Joined: 8 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu te-as sfatui sa-ti iei un gecube 9600pro sau xt ....la 3.500.000 il gasesti pe bursa. Am vazut cum merge gecube si e tare
|
--------------------
Opel Corsa
Enjoy 1.3 CDTi Black Saphirre
2007
- B-x8-AIM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 22:10 |