Servofrâna, merge și nu prea...
![]() ![]() ![]() |
Servofrâna, merge și nu prea...
C a t a l i n |
![]()
|
||
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|||
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
membrana la servo?dar nu cred ca zici ca se intareste.
posibil sa ramana pistonasele blocate si sa se retraga mai greu. de asta cand ai pedala tare, cand o ai mai moale. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Niciuna din roți nu se încălzește, și mașina nu rămâne înfrânată când eliberez pedala, că doar s-ar simți...
This post has been edited by Catalin Marinarul: 7 Dec 2007, 19:30 |
--------------------
-
-
|
|
Oelash |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 19 May 07 From: Ploiesti ![]() |
cum iti tremura la relanti?
![]() |
--------------------
dacia
nova
1.6 2000
- ph-69-plm
|
|
lvl100 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 5 November 06 ![]() |
Cand apesi frana ti se aude un fasait ?
Simptome pe care le-am avut eu cand s-a dus naibii serva : - un fasait puternic la apasarea pedalei - modificare evidenta a turatiei la apasarea pedalei A mea oricum era in stadiul terminal, dar totusi nu aveam variatiile de tare/moale a pedalei. Oricum, din cate am inteles si observat personal, serva nu afecteaza cu nimic eficacitatea franelor, ci doar munca fizica in plus la pedalat ![]() |
--------------------
Dacia
Nova GT
1998
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Stă bine la relanti, nu trage aer fals, deci membrana e ok. Nu se aude niciun fâsâit...
Pentru moment am schimbat supapa și furtunul. Furtunul vechi era foarte deformat și moale în zona galeriei, probabil de la temperatură. Deasemenea făcea o cută și singura explicație la care mă gândesc ar fi că la depresiune mare se autoștrangula acolo... Azi a funcționat normal, dar nici înainte nu făcea mereu... Sper să fi rezolvat. Mulțumesc pentru răspunsuri. |
--------------------
-
-
|
|
toply |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 5 May 07 ![]() |
la mine fasaie cand franez si scade turaju.......
stie careva dak sunt mai multe tipuri de servofrana pentru nova ca eu am gasit un la 150 RON da cucoana de la magazin a zis ca-s de 2 feluri si eu nu stiu ce sa zic.... are ceva dak pun de alt fel? |
--------------------
dacia
nova
1998 gt 1600 carburatie
|
|
MIHAI8888 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 1 September 07 ![]() |
sunt intradevar de 2 feluri
difera diametrele oalelor la ele ,sunt mai mici si mai mari te uiti la ea si vezi ce iti trebuie QUOTE Oricum, din cate am inteles si observat personal, serva nu afecteaza cu nimic eficacitatea franelor, ci doar munca fizica in plus la pedalat biggrin.gif incearca sa franezi cu motorul oprit abia atunci stii cum e fara servo ![]() This post has been edited by MIHAI8888: 18 Apr 2008, 19:20 |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
toply |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 5 May 07 ![]() |
e pedala beton cu motorul oprit
|
--------------------
dacia
nova
1998 gt 1600 carburatie
|
|
MIHAI8888 |
![]()
|
asta spuneam si eu
era ptr lvl100 |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
lvl100 îți va mulțumi pentru un răspuns venit cu 5 luni întârziere.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
MIHAI8888 |
![]()
|
si eu tie ca m-ai facut atent
ma gandeam ca e un topic nou scuze!! This post has been edited by MIHAI8888: 18 Apr 2008, 20:06 |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
mmi&g |
![]()
|
mmi&g Group: Members Posts: 290 Joined: 4 October 07 From: buc ![]() |
Am si eu o problema asemanatoare la care nu am gasit inca raspuns.
Cand se incalzeste motorul bine scade relantiul la 600-700 rpm.Adik pana sa treaca linia de la apa de jumatate,totul e normal apoi scade dintr-o data.Daca atunci cand scade misc de delcou pot sa reglez relantiul iarasi la 900 frumos,insa dupa 20min iara scade. Ciudat este ca daca tin pedala de frana apasata relantiul urca si sta la 900.Daca eliberez frana,relantiul se duce pt o secunda la 1200 si apoi revine la 600-700.Toate astea pe gpl. Ca totul sa fie incurcat de tot,daca mut pe benzina nu are nicio treaba,mere perfect. Acum eu ce sa fac:Sa ma duc la reglat gaz,sa schimb servofrana sau sa fie din aprindere(cu toate ca e reglata bine) |
--------------------
dacia
nova gt
1999 gt
- b 08 mmj
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
poti incepe prin a infunda furtunul de servo sa vezi daca trage aer fals pe supapa si mai ales servo
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
am o problema de cateva zile ... treaba e ca nu imi dau seama... in mers cand pun frana .. si ambreiajul calcat rotatiile scad pana la 500 si revine .. oscilatia se manifesta o secunda.. !
treaba e ca pe loc nu face nici o figura nu se modifica nr de rotatii .. ce o fii :-????????????? |
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
- GR 30 SOR Sa N`ai incredere`n femei si`n franele de DrACIE :)
Ai dacie ?? .. se vede !!!!! |
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
am mai auzit de aceasta problema si era de la amestec, am uitat explicatia deci nu pot zice daca e bogat sau sarac dar din experienta pot spune ca la amestec saracit sta la relanti mai turata, in schimb la tine e tocmai invers deci suspectez amestec bogat, cel mai sigur afli de pe bujii, efectul unui amestec bogat il mai poti contracara pe langa metodele specifice din carburatie si prin aprindere marind avansul, dar e mai bine sa verifici si sa regelezi corect instalatiile de aprindere si carburatie
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 6 January 08 From: Giurgiu ![]() |
pe gpl e problema ... am uitat sa specific ! deci carburatie elimina .. la aprindere?? ce sa ii faq ? bujii sa verific si avans... ???
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
|
danciusergiu84 |
![]()
|
nu vad de ce sa fie aprinderea de vina daca doar pe gpl face figuri, nu am gpl ca sa am o oarecare experienta dar eu acolo suspectez problema
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
si ce sa aibe aprinderea? am pus totul nou aku o luna ...
|
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
|
danciusergiu84 |
![]()
|
scuze ca nu am fost clar, am vrut sa zic ca daca doar pe gpl face probleme, gpl-ul trebuie verificat-reglat, dupa logica mea cred ca amestecul gpl e mai usor influentat de functionarea servo (poate mai da si servo-ul cate o gura de aer cum era la mine)
nu zic ca nu poate fi ceva si la aprindere, dar eu personal nu cred mai ales ca zici ca a fost re-abilitata - oricum daca e si din aprindere problema bate spre reglajul avansului care banuiesc ca l-ai facut corect, apoi se trece la celelalte reglaje de amestec - gpl si carburator eu nu ma pricep la gpl ca nu m-am intersectat cu asa ceva dar banuiesc ca informatii utile ai sa gasesti pe topicurile dedicate, incearca si la sectiunea probleme dacia clasic |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
POWERbyDAciaVsWERo |
![]()
|
avansul ... cat de corect .. nu stiu cum sa zic ca lam facut.. dar atata timp cat nu da in nas se accelereaza bine .. vaccumul simte ..
daca mai este ceva de facut .. da un sfat intotdeauna e binevenit ![]() |
--------------------
dacia
Nova Gt
1998
|
YonutzSchumy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 27 January 09 From: Bacau (Tg.ocna)- Brasov ![]() |
cat costa o membrana de servo-frana Nova ? fac pedale si scade turatia motorului
![]() |
--------------------
DACIA
NOVA GTI
2000
|
|
andres |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 87 Joined: 10 June 08 ![]() |
am eu madalin_nik
|
--------------------
Renault
11
1985
|
|
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(YonutzSchumy @ 17 Apr 2010, 18:50) Fenomenul e PERFECT NORMAL. Conteaza foarte mult CAT de mult scade turatia. Ca fapt divers, o scadere in jurul a ~50...80 rpm pentru putin timp e in ordine. Spor la reparatii! Numai bine. |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
YonutzSchumy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 27 January 09 From: Bacau (Tg.ocna)- Brasov ![]() |
credeam ca nu este in ordine scaderea turatiei cand fac pedale rapide (pe loc ) pentru putin timp asa cum spui in jur de 500 600 rpm. i-si revine imediat .poi atunci nu o mai schimb ca si asa nu ma gasit ( doar de berline 5.5 lei ). Ms de informatie.
This post has been edited by YonutzSchumy: 19 Apr 2010, 15:24 |
--------------------
DACIA
NOVA GTI
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:47 |