DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> merita un cielo din 96 3800 euro ?, intretinut...

torvalds
post 17 Apr 2005, 21:58
Post #1

Membru incepator

Group: Members

titlul spune totul... masina e intretinuta ... e a unu vecin cam batran cu capul pe umeri (nu ca mine) deci nu i-a "rupt rotile" dupa cum as spune io smile.gif o vinde pt ca vrea sa isi ia alta mai buna mai noua etc
si inca ceva .... ce poate cielo ?
io acum am (de fapt tata are, dar eu o conduc, el numai cand poate) o dacie din 96 sunt multumit de ea dar parca ma tenteaza cielo ....

---
Este al doilea post cu limbaj mirc pe care ti-l corectez!

Dupa ce iti expira scurta vacanta si vei continua, vei lua o vacanta foarte luuungaaa... mad.gif

This post has been edited by MoneyTalks: 17 Apr 2005, 23:18

--------------------
Hyundai 1500 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Daedalus
post 17 Apr 2005, 22:22
Post #2

sound addicted

From: Bucuresti

Cati km are?

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
lar
post 17 Apr 2005, 22:56
Post #3

Agent Smith

Gandeste-te ca este o masina de 9 ani. Oricum ai lua-o va trebui sa bagi niste bani in ea, iar piesele nu sunt foarte ieftine si nici manopera nu cred. In al doilea rand Cielo este o masina cu consum mare si in oras si afara (real in jur de 11 in oras si vreo 7-8 afara). La capitolul performante nu e prea mare lucru de capul masinii asteia, demaraj slab, frane slabe, stabilitate asa si asa. Are avantajul ca nu ploua in ea spre deosebire de modelele Dacia si piesele odata schimbate au o durata de viata mai mare. Ultima afirmatie nu cred ca se aplica in cazul motorului in privinta caruia as aprecia ca este mai putin fiabil decat unul de DSN. Am spus doar DSN pentru ca la banii astia doar DSN ar fi alternativa la care, sincer, te sfatuiesc sa te gandesti. wink.gif

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
dydycom
post 17 Apr 2005, 23:40
Post #4

daca exista vointa, orice se poate

From: Bucharest

am un coleg care are un cielo nou si un prieten cu un cielo din 96
cel cu cielo nou nu e multumit deloc de el (il inteleg pt ca am mers cu masina-ce e loganu lent da ala e PUTUROS)
cel cu cielo din 96 a fost f multumit de masina pana de curand can a constatat ca a inceput sa bage banii in ea.....bani multi ca ii cade cand aia cand aialalta.
subscriu la ideea cu dsn dar cu un amendament ...daca mai ai ceva bani poti sa dai avans la logan si rate cat mai mici.......eu zic( de altfel si cel cu cielo nou) ca loganu merita.......
sper ca ti-am fost de ajutor

--------------------
laguna 2.0 dci cva 2008 privilege
Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709
+
steph
post 17 Apr 2005, 23:55
Post #5

Membru autentic

cielo daca e intretinut e masina fuge demaraj net superior ori ce dacie inclusiv logan piese in unele cazuri mai ieftine ca la dacie pot sa dau exemple concrete intradevar papa mult.

eu am un exe 2004 si contrat asteptarilor sunt multumit de el deci go for cielo

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
Al Cap0nE
post 18 Apr 2005, 00:48
Post #6

Lex talionis

Am si eu cielo din '96 (l-am cumparat de la taica-miu prin 2000), a fost printre ultimele aduse din Coreea. Cand l-am luat avea 30k km. Acum are 120k km si crede-ma ca in timpul asta nu am schimbat decat bucsaraia si amortizoarele o data, toba finala, uleiul si cauciucurile. Dar am si avut grija de ea, si eu si taica-miu. Concluzia o tragi tu.

--------------------
Dacia 1310 84 - KPN
+
OCEBE
post 18 Apr 2005, 07:54
Post #7

Membru autentic

From: galati

daca tabla e buna si in plus mai e si GLE-AC si nu in ultimul rand tie iti place ia-o; cei 75 CP isi fac treaba si la demaraje si la viteza; cat despre consum, in oras e posibil sa ia ceva cam mult (al meu EXE a consumat asta iarna 11 in oras asa ca GLE- ul nu poate consuma mai mult) dar afara e rezonabil; daca mai reusesti sa cobori pretul poti fi cu adevarat multumit de achizitie

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
bursuck
post 18 Apr 2005, 08:02
Post #8

Membru autentic

In 96 la Craiova se făceau mașini foarte bune și asta pt. că absolut toate fazele de producție erau supravegheate de coreeni. Întâmplător, în aceea perioadă am avut oarece tangență cu fostul RODAE (parcă așa se numea uzina atunci). Am stat câteva săptămâni acolo și îmi aduc aminte cu amuzament cum un șef coreean de la CTC aproape că a făcut atac de cord când a observat o mică pată pe o portieră la o mașină care avea OK ul pe ea. A făcut un scandal monstru, cred că dacă ar fi putut, i-ar fi împușcat pe toți din jur și pe el la final.
Românii îi priveau pe coreeni ca pe niște ciudați, dar ascultau (de frică) de ei.
Dacă nu mă înșel, în 96 cca 90% din componente erau aduse din Coreea.

--------------------
Dacia Solenza (In)Confort
+
bolt
post 18 Apr 2005, 12:45
Post #9

Membru

From: Tulcea

Eu am o SLZ de circa 2 saptamani sau aproximativ 700km. Am mers si cu-n Cielo din 96 al unui vecin. Sincer - vad diferenta de calitate a fabricatiei in favoarea Cielo. Adica : tabla, imbinari, zgomot interior. Imi place si pt. ca-i mai joasa. Pe de alta parte insa, SLZ mea consuma mai putin si mi se pare si mai infipta la drum. In plus la service e mai ieftina. Deci daca vor conta banii bagati in Cielo (nu putini prin comparatie) eu ti-as recomanda SRN la banii tai sau daca-ti permiti un credit ceva nou in functie de cat mai poti pune la cei 3.800 pe care-i ai.
Oricum daca n-a facut cu ea mai mult de 10.000km pe an cu o exploatare ingrijita (asta se vede la un test) eu zic ca merita banu'.

This post has been edited by bolt: 18 Apr 2005, 12:49

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
Ake
post 18 Apr 2005, 12:53
Post #10

Morderator

Group: Moderatori

Fa-ti o idee mult mai precisa citind aici

Ma vad nevoit sa specific o regula mai noua pe aici pe forum "Cafeneaua e considerata sectiune CAR-FREE" . Acest topic va fi mutat in curand la Diverse, asta daca nu cumva initiatorul urmareste sugestia de mai sus si se lamureste mai repede, caz in care topicul se va inchide.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Altis
post 24 Apr 2005, 21:34
Post #11

Membru autentic

Din punct de vedere al finisajelor si comfortului, cielo e net superior...
La intretinere si consum insa, chiar daca piesele de dacia au viata mai scurta, sunt muuuuult mai ieftine, si in plus cred ca motorul de pe dsn/solnita e mai fiabil.
Blana nu am mers cu cielo, nu stiu afara ce face, dar cred ca daciile amintite sunt mai rapide in demaraj.
In plus daca ai de mers in oras, iar avantaj dacia...afara as zice ca cielo e superior.
Acum tu stii ce ai de facut cu masina si ce te aranjeaza cel mai bine...Succes wink.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
NFS
post 24 Apr 2005, 22:22
Post #12

Membru încăpător

From: B u c u r e s t i

QUOTE(altisone @ 24 Apr 2005, 21:34)
...chiar daca piesele de dacia au viata mai scurta, sunt muuuuult mai ieftine, si in plus cred ca motorul de pe dsn/solnita e mai fiabil.
*

mad.gif Hai mah... nici chiar asa... cred ca exagerezi, hai, macar un pic! Or fi mai ieftine...da' fara muuuuuuuuult ala. Si oricum te scoti, ca orice s-ar zice, de pe Dacie le schimbi mai des. tongue.gif

@torvalds
Venind din partea mea, posesor de Daewoo, o sa zici ca-s subiectiv. unsure.gif Totusi, din multele pareri pe care le-am auzit, se pare ca Cielo-urile de prin anii aia (aka coreene) sunt mult mai reusite decat cele facute in zilele noastre (dovada ca unde-si baga romanu' mina se alege prafu'). Ca urmare tu ai toate sansele sa pui mina pe o masina buna.
O vizita la service pt schimbarea uleiului, a curelelor si a diferitelor furtunashe (care pot fi invechite, crapate din cauza anilor si a ne-folosirii - nu stiu daca e cazul, nu ai specificat citi km are masina), te va scuti de eventuale neplaceri mai tirziu.
Poti sa arunci un ochi si pe situl recomandat mai sus, te va ajuta sa te hotarasti mai repede wink.gif

Spor la cumparaturi!

This post has been edited by NFS: 24 Apr 2005, 22:24

--------------------
Hyundai Getz 2007 / Volvo XC90 D5 2010 - B xx NFS
Nu ne plecam sub nici o forma pentru ca avem si noi mandria noastra. Daca vrea sa-i pupam in kur, sa se urce pe scaun! (CATAVENCU)
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:42
Forum Renault