DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 5 6 7 8 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Incident pe trecerea de pietoni, o fata pe role a dat peste masina mea

DragosP
post 8 Dec 2010, 15:38
Post #181

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Auzi măi taică, da' o "atenție" ceva n-ai dat și tu?

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
T.rac3Er
post 8 Dec 2010, 16:04
Post #182

cr8or

Group: Members

sa-mi bag si sa-mi scot in k@c4t-ul care ti se intampla. nu este normal. nu este omeneste.
tu, peste care a dat o cretina din asta care nu are 2 neuroni functionali in creier, este frecat mai rau ca maioneza si privat de dreptul de a conduce, in timp ce muuuuulti alti nenorociti, care fac altele si mai grave si cu alcool, si cu victime serioase nici macar nu sufera o secunda. nu ca dau spaga ci pt ca ei sunt incadrati in alte maniere.
ai platiti si mama ei de pedeapsa. esti pedepsit ca nu ai visat ca vine naiba racheta pe roti in tine.
claxonul tre sa fie instant on cand esti la terceri. sa se trezeasca vitele din turma. sunt prea multi care adorm pe trecere, pe rosu, aiurea, merg pe biciclete scutere, pe skateboard.
cine dreaq a trecut rolele ca fiind pieton. este un sistem suplimentar care, dupa cum zicea si altcineva mai devreme, este mijloc de locomotie, deci nu mai poti fi considerat pieton cu asa ceva.
mai rau sunt adidasii aia care au o rotila inclusa la calcai. pe aia chiar nici nu stii de unde sa ii mai diclesti.
asa, orice copil cretin, vitezist iti sare in fata pe trecere si tu, soferul, o iei in barba.
era un coforumis frustrat, ca daca ii administrezi o corectie, sa fie el parintele ar face si ar drege.
pt o proasta ca aia, as trimite toate clanurile mafiote sa ii bage creierii in cap. si la parinti de asemenea ca i-au permis proastei aleia sa caomplice aiurea viata unui om, ca ea visa la pu|e|nkr cu castile in urechi si cu sms-ul in brate ph34r.gif
.....
sper sa scapi repede omule

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
Alexio
post 8 Dec 2010, 17:41
Post #183

Ciocolata mecanica!

Eu am patit cu un retard...

oprisem la trecerea de pietoni, au trecut 3 doamne in varsta... m-am asigurat am trecut pe trecere si cand a intrat fundul masinii pe zebra un retard a venit in fuga pe trecere si mi-a luat in brate aripa din spate... nu am inteles ce cauta el cu aripa mea in brate, m-am dat jos l-am vazut putin ametit, i-am tras si eu o palma peste ceafa, pe principiul cui pe cui se scoate, lovitura pe lovitura se neutralizeaza, m-am urcat in masina si am plecat.

Probabil ca a2a oara o sa se chiorasca mai bine sa nu-si mai ia palme si sa nu mai violeze posterioarele masinilor.

--------------------
Dacia 1310 Berlina 1998
+
Steel Tormentor
post 8 Dec 2010, 18:40
Post #184

Membru autentic

From: Constanta

Bine ca nu i-ai dat cu bâta aia...Sau cine era cu bâta?

This post has been edited by Steel Tormentor: 8 Dec 2010, 18:43

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
Alexio
post 8 Dec 2010, 18:45
Post #185

Ciocolata mecanica!

Eu eram cu bata.

--------------------
Dacia 1310 Berlina 1998
+
Laurentziu83
post 8 Dec 2010, 19:22
Post #186

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 8 Dec 2010, 15:38)
Auzi măi taică, da' o "atenție" ceva n-ai dat și tu?
*

Din momentul in care se inregistreaza apel la 112...nu mai ai ce face, clar trebuie facute toate hartiile, dosar la parchet, alea-alea.

Si...cui sa dai atentie in Tulcea (oras in care am fost doar de cateva ori in viata mea, nu stiu pe nimeni, cu atat mai putin la politie)? In ce moment, la ce cuantum sa se ridice "atentia" aia? Mai intram dracu' si la "dare de mita" si o beleam.

Plus ca, cu sistemul computerizat de evidenta a permiselor, nu se poate ridica o suspendare din calculator decat de politia care a introdus acea suspendare, n-ai ce sa faci din alta parte.

--------------------
. . .
+
VyRuZ
post 27 Dec 2010, 21:25
Post #187

Chauffeur du Renault

From: București

Îmi pare rău să aud de pățania ta, Laurențiu. În ceea ce mă privește, sunt sigur că nu ești vinovat ci că vinovată este puștoaica aia idioată. Pe de altă parte, legea este, după cum ai aflat deja, gri, așa că oricât de revoltat ai fi, nu ai ce-i face decât să aștepți. Respiră adânc, în curând îți recuperezi carnetul și pui toate astea în urmă. Mergi cu mai multă grijă apoi, pentru că, din nefericire, uneori ți-o poți fura pe dreptul tău. Better safe than sorry.

Eu am pățit-o când eram încă începăreț, în rond la Arcul de Triumf. Un idiot cu un Cielo a venit lansat din spate, în timp ce eu de abia plecam de la semafor. El circula pe aceeași bandă cu mine. M-am asigurat și am făcut stânga, să intru pe Prezan, venind dinspre Piața Presei, pe Kiseleff. Am început manevra și am auzit POC + mi-a fugit mașina de sub fund. Cielo-ul din spate intrase-n stânga-spate a mașinii mele. Omul, venind lansat, m-a depășit pe banda 3, eu fiind pe 2, deși eu dădusem semnal și inițiasem manevra. La Poliție, polițistul l-a făcut de 2 bani, până când i-a văzut actele de la Garda de Mediu (el lucra la Gardă, mașina era de serviciu). Atunci eu am fost brusc vinovat. După Poliție, omul mi-a zis într-adevăr ce manevră încercase, "că se grăbea".

Asta este, te c*** pe ele de legi, atâta timp cât sunt aplicate de oameni idioți și lipsiți de onestitate.

This post has been edited by VyRuZ: 27 Dec 2010, 21:29

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW, 09/2007 - B-***-**F
If it ain't broke, don't fix it.
+
Laurentziu83
post 29 Dec 2010, 10:36
Post #188

Membru autentic

Ce pot sa mai zic: Bag **** in Romania !
Astept pana pe 22 ianuarie, atunci trebuie sa-mi ridic permisul de la politie. Dupa care nu va mai pune nici un politist mana pe el, i-l arat din mana, sa-si ia ce date vrea el de acolo.

--------------------
. . .
+
rtBK
post 29 Dec 2010, 10:56
Post #189

Unique like everyone else

From: Bucuresti

si la ce reactie te astepti din partea unui politist cand o sa faci asa ceva?

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
St
post 29 Dec 2010, 13:31
Post #190

Membru

From: Bucuresti

Alexio, masina e pe numele tau? Poate te trezesti cu vreo "invitatie" acasa smile.gif

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Laurentziu83
post 29 Dec 2010, 15:22
Post #191

Membru autentic

QUOTE(rtBK @ 29 Dec 2010, 10:56)
si la ce reactie te astepti din partea unui politist cand o sa faci asa ceva?
*

Din partea mea poa' sa-mi dea amenda. O platesc si aia e. Dar e inadmisibil sa mi se retina permisul pe durata cercetarilor ca sa mi se dea o dovada, un sofer de Tir international automat ar deveni somer intr-o situatie dintr-asta.

--------------------
. . .
+
SandelBS
post 8 Jan 2011, 18:01
Post #192

Membru autentic

Problema la tine e sa-ti recuperezi permisul, totusi sunt curios de rezultat, adica daca esti cu masina pe marcajul pietonal, (daca ai opri in acel moment pietonul fiind nevoit sa iasa din afara marcajului ca sa traverseze) si pietonul atunci intra pe sensul tau de mers, se considera neacordare prioritate pietoni aflati in traversare pe sensul tau de mers?

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
rodi
post 8 Jan 2011, 19:18
Post #193

Membru autentic

Ce prioritate sa ii mai dai daca esti deja cu masina pe marcajul pietonal ?

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
SandelBS
post 8 Jan 2011, 19:41
Post #194

Membru autentic

Daca e confirmata de un martor chestia asta, rastoarna cele consemnate de catre politist?

--------------------
+
rodi
post 8 Jan 2011, 19:56
Post #195

Membru autentic

,,Rasturnarea"" o decide judecatorul, martorii declara ceea ce au vazut, marturia mincinoasa se pedepseste.

Pietonul trebuia sa fie vazut daca a initiat traversarea strazii pe marcajul pietonal cand masina se afla deja pe acest marcaj.

O intrebare: De ce a oprit masina pe marcajul pietonal ?

--------------------
--- --- --- - ---
+
Laurentziu83
post 8 Jan 2011, 20:07
Post #196

Membru autentic

Dupa codul rutier romanesc, daca esti sofer de tir, iar Tirul tau sa zicem ca are 22 de metri lungime, traversezi o trecere de pietoni, iar un pieton se angajeaza in traversare pe trecere si da cu capul de remorca tirului in dreptul rotilor de rezerva (adica in spatele rotilor spate), se considera ca esti vinovat deoarece nu i-ai acordat prioritate pietonului si suporti consecintele in functie de traumele acestuia.
Trist, dar adevarat.

Momentan mai am 2 saptamani pana imi recuperez permisul. Sa imi iau o carpa cu mine sa-l sterg de praf, sta acolo de 10 luni.

La urmatoarea situatia de gen (sper sa nu se mai intample), nu mai predau nici un permis pana la finalizarea cercetarilor, in baza PV-ului de amenda intocmit cu ocazia acestei contraventii (si anume de a nu preda permisul), dau in judecata politia cu scopul modificarii Codului Rutier. E inadmisibil intr-o tara membra UE sa ti se retina permisul si sa ti se dea dovada cu drept de circulatie ca sa te duci apoi de fraier luna de luna sa ti-o prelungesti.

This post has been edited by Laurentziu83: 8 Jan 2011, 20:07

--------------------
. . .
+
rodi
post 8 Jan 2011, 20:40
Post #197

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 8 Jan 2011, 20:07)
Dupa codul rutier romanesc, daca esti sofer de tir, iar Tirul tau sa zicem ca are 22 de metri lungime, traversezi o trecere de pietoni, iar un pieton se angajeaza in traversare pe trecere si da cu capul de remorca tirului in dreptul rotilor de rezerva (adica in spatele rotilor spate), se considera ca esti vinovat deoarece nu i-ai acordat prioritate pietonului si suporti consecintele in functie de traumele acestuia.
Trist, dar adevarat.

*

'Oi, Doamne !

Si oaia se asigura, daca este trecerea libera...

Daca vine in misiune fara semnal acustic, echipaj - pompieri, salvare, politie...

Bine Laurentiu, tu, din pacate stii cel mai bine. Dar ce poate face un sofer care se uita alternativ in oglinzile retrovizoare -si tot asa, in fata - in lateral - cand un pieton distrat da cu capul sau imbratiseaza aripile din spate sau... alearga pe picioare sau pe rotile, izbind un autovehicul care deja a dat prioritate si este inca pe trecerea pentru pietoni, trecerea nefiind astfel libera pentru traversarea pietonilor
? Doar sa opreasca brusc cum se apropie cineva de ,,coada" masinii lui si ... sa claxoneze ?

Factorul viteza al masinii nu exista, era redusa, sub limita evitarii oricarui pericol, asa fiind surprins de pietonul ... distrat , care si-a cauzat singur ranirea, spre deosebire de ceilalti participanti aflati la traversare, pe aceeasi trecere pentru pietoni, participanti care insa au asteptat ca trecerea cu marcaj sa fie complet libera, pentru a traversa drumul public.

This post has been edited by rodi: 8 Jan 2011, 21:06

--------------------
--- --- --- - ---
+
Laurentziu83
post 8 Jan 2011, 22:50
Post #198

Membru autentic

Beleste belingheru', asta face.

Crede-ma ca, in 10 luni de zile cate s-au strans pana acum, am intors problema pe toate fetele si realizez ca, singurul mod prin care as fi putut evita accidentul era sa nu fi trecut prin intersectia aia, sau sa trec cu un decalaj de 10-20 de secunde.
Sunt anumite spete in justitia romaneasca in care de la bun inceput poti sti cine e vinovatul, cui i se incredinteaza copilul in caz de divort, etc. Asa si aici: intre sofer si pieton, daca punem o trecere de pietoni in calcul, se considera ca vinovat e soferul. Am avut ocazia chiar sa discut cu un procuror de la parchet (din cu totul alt judet, fara nici o legatura cu cazul) si mi-a aratat aceasta varianta.

Practic, daca cineva pe aici pe forum va mai pati ceva de genul, ce implica lovire de pieton in zona trecerii de pietoni, indiferent de cum se petrece accidentul, sa stie clar ca va urma o perioada de 4-5 luni in care se va duce lunar la parchetul pe raza caruia s-a petrecut accidentul (daca esti din Constanta si ai patit-o la Satu Mare e ca si cum ti s-ar suspenda permisul din prima) sa i se dea rezolutie de prelungire in baza careia comandantul politiei rutiere din acelasi judet va prelungi dovada. Dupa 4-5 luni, daca ai noroc si ti se da NUP la dosarul tau, te duci frumos cu NUP-ul primit prin posta, il legalizezi la parchet pe raza careia s-a intamplat tarasenia (ca nu-i valabil altfel), dupa care te duci frumos la politia de pe raza aceluiasi judet si le depui NUP-ul, urmand ca in baza a ce hartie le lasi lor sa-ti opereze in calculator suspendarea de 3 luni in baza articolului publicat de Klaus ceva mai sus. Si cu asta ai terminat drumurile in judetul unde ai patit-o. Politia apoi iti va trimite o recomandata acasa in care te informeaza ca permisul tau este suspendat si ca ai belit-o (aka infractiune) daca esti depistat la volanul vreunei masini in respectivul interval de suspendare. Adica, daca esti oprit in trafic, trebuie sa te intelegi cu agentul care te-a oprit. Daca e amenda (fie ea si de 61 in localitate pe drum cu 4 benzi), la fel, trebuie sa te intelegi cu agentul sa treaca alt sofer in PV caci tie, daca ti se intocmeste PV, cand ajunge PV-ul la politie ti se intocmeste automat dosar penal. Nu vreau sa ma gandesc ce inseamna sa circuli cu permisul suspendat si sa fii implicat in vreun accident cu victime, atunci chiar e cam naspa.

Dupa ce ai depus NUP-ul la politie, te intorci acasa si te interesezi cand poti da testarea de verificare a cunostintelor de legislatie rutiera, inveti legislatia si ai grija sa faci corect 13 din cele 15 intrebari din chestionar, dupa care sa ti se stampileze dovada cum ca ai luat testul. Dupa aceea, in ziua urmatoare expirarii suspendarii te duci frumos sa ti-l ridici. Daca nu iei testul cat esti in perioada de suspendare, mai stai pe dreapta o luna.

Toate astea in varianta in care primesti NUP de la tribunal. Daca nu primesti NUP, e cam naspa.

Inca pe vremuri o beleai ca sofer si daca nu era trecere, daca voia vreunul sa se sinucida, politia ti-o baga p-aia cu "reducerea vitezei la limita evitarii oricarui pericol".
Acum, de bine de rau am scapat de aberatia asta si, daca are cineva de gand sa se sinucida aruncandu-se in fata vreunei masini, trebuie sa se gandeasca ca, daca nu-i reuseste manevra si traieste, va trebui sa repare respectiva masina. Daca moare, platesc rudele.

This post has been edited by Laurentziu83: 8 Jan 2011, 23:06

--------------------
. . .
+
SandelBS
post 8 Jan 2011, 23:30
Post #199

Membru autentic

Am mai detaliat problema in alt topic, dar nu am pus in felul urmator discutia. Pe un drum cu 4 benzi, in fata garii de nord, e o trecere in diagonala (la coloane dinspre dinicu golescu). Mergeam incet 20-25 km/h, am vazut ca treceau pietoni, eu fiind pe banda 4, am lasat in frana de motor ca treceau persoane dinspre stanga spre dreapta ( banda 4 catre 1) , merg incet pe trecerea de pietoni , ajung cu masina pe trecere (si aici m-am referit ca daca as fi oprit sa acord prioritate, pietonul trebuia sa iasa din afara marcajului pietonal in traversare), cad vad ca cineva pune piciorul pe banda 1 si am zis mai hai sa trec sa nu incurc omul ca apoi trebuia sa fiu atent sa nu traverseze cineva din partea stanga si sa nu-l vad si sa patesc ca laurentiu83, am trecut si... permisul suspendat pt o luna. Politistul ce-a zis, ca daca aia de pe benzile 3, 2 si 1 au stat, trebuia sa stau si eu, dar 100% aia au stat pt ca persoanele care traversau dinspre banda 4 catre 1 (carora eu le-am acordat prioritate) mergeau mai incet si n-aveau cum sa treaca, deci el pe prezumtia asta a considerat ca n-am acordat prioritate.
Ma mai bazez pe faptul ca legiuitorul a definit neacordarea prioritatii (articolul 6 cred din oug) prin faptul ca cine are prioritate este obstructionat de mine, incat e obligat sa incetineasca si sa faca orice alta manevra in mersul sau regulamentar. Deci o data pietonul nu s-a oprit din traversare din cauza mea, mai ales ca mergea mai alert si la viteza cu care mergeam eu si daca ar fi intrat pe trecere inainte de a fi eu pe marcaj as fi dat peste el. Plus ca in lege nu scrie nicaieri care e pozitia masinii maxim pana unde se considera neacordare de prioritate.
Ce ziceti, am vreo sansa cu martorul care va confirma aceste date?
Ar mai fi ceva, colegul politistului care mi-a ridicat permisul mi-a spus ca am fost filmat. E vreo sansa ca judecatorul sa dispuna politiei sa aduca si proba video, sa fie inlaturat orice dubiu? (camerele oricum nu mergeau de cateva luni).
Primul termen il am in februarie, dar din ce stiu ma duc doar sa confirm ca plangerea ramane asa, apoi la urmatorul termen e cuvantul pe fond.

--------------------
+
rodi
post 9 Jan 2011, 01:34
Post #200

Membru autentic

QUOTE(SandelBS @ 8 Jan 2011, 23:30)
Pe un drum cu 4 benzi, in fata garii de nord, e o trecere in diagonala (la coloane dinspre dinicu golescu). Mergeam incet 20-25 km/h, am vazut ca treceau pietoni, eu fiind pe banda 4, am lasat in frana de motor ca treceau persoane dinspre stanga spre dreapta ( banda 4 catre 1) , merg incet pe trecerea de pietoni , ajung cu masina pe trecere  (si aici m-am referit ca daca as fi oprit sa acord prioritate, pietonul trebuia sa iasa din afara marcajului pietonal in traversare), cad vad ca cineva pune piciorul pe banda 1
*

Parerea mea este ca ai anticipat din pacate ceva gresit. Trebuie sa opresti, din pacate. Sa nu mai misti masina.

Altfel... se poate interpreta ca nu ai dat prioritate. Ceea ce s-a intamplat.

De ce ? Erai pe banda a 4-a, dar toate cele 4 benzi trebuie sa opreasca pentru a da prioritate celui care a pus piciorul pe banda 1.

Nu dau prioritate celui care pune piciorul pe banda 1 din dreapta ta, celelalte 4 benzi ale sensului contrar.

Iar tu, daca il aveai pe pieton in dreapta masinii , pe la jumatate, trebuie sa convingi ca pietonul acela era in alt tempo de miscare si anume dupa ce ai acordat prioritate singurului grup de pietoni aflat in traversarea drumului grup caruia i-ai dat prioritate.

Perspectiva din punctul de observatie al echipajului de politie, asupra grupului de pietoni care a trecut - poate fi apreciata - au trecut nestingheriti prin fata masinii tale - dar punctul lateral unde se afla un singur pieton care a pus piciorul pe banda 1, nu poate fi vazut ca a fost in dreapta spate din aceasta perspectiva a echipajului aflat pe dreapta aceluiasi sens de mers.

Faptul ca era in dreapta spate denota ca timpul prioritatii trecuse, fiind libera trecerea si piciorul acelui pieton nu era pus pe banda.

Dar ceea ce incurca situatia -dupa parerea mea- este nefericita inspiratie sa nu opresti...

Daca opreai si-i faceai semn cu mana - hai, inaintati- nu era nici-un impediment ca trecea pe langa zebra- incomodat de masina ta oprita, mai ales ca strada este foarte lata - 4 benzi pe sens. Bafta !

--------------------
--- --- --- - ---
+
SandelBS
post 9 Jan 2011, 02:14
Post #201

Membru autentic

Eu sunt 100% sigur ca pietonul nu se afla in traversare cand eu eram cu botul masinii la jumatatea marcajului pietonal, sa nu mai vorbesc dinainte sa intru. In acel moment m-am gandit ca in afara de a-l incurca pe el, am sa fiu pus in situatia de a urmari si in spatele masinii sa nu treaca cineva si sa patesc ca laurentiu(nu stiam cazul lui atunci, dau ca exemplu) , mai ales ca marcajul pietonal e destul de lat acolo.
De pe trotuarul respectiv nu poti anticipa carui pieton ii vine in cap sa traverseze strada din 2 motive: este intr-o curba trecerea fiind si pe diagonala si daca sunt alte masini oprite acolo, clar nu ai cum sa vezi si al doilea motiv, zona intens circulata, in apropiere fiind o statie ratb si pietonii in general se indreapta catre acea statie. Consider ca politistul a aplicat prea in litera legii (care oricum nu defineste prea bine) si deloc in spiritul ei.
Ce ma doare cel mai tare, e ca de la intamplarea aia, belesc ochii la orice trecere, le-am invatat pe toate pe derost pe str grivitei si cum circul mai mereu pe banda 2 sau 3, opresc imediat daca vad pe vreunul nu ca e in traversare ci ca e in apropierea trecerii si daca opresc eu , cei care trec pe langa mine nici nu sinchisesc sa opreasca si oricand poate lua in bord pe cineva, sa nu mai zic ca nu de putine ori era sa mi intre cineva in spatele masinii datorita opririi la trecere.
Asta e, altii fac altele si nu-s pedepsiti si eu, care m-am gandit la ce efecte are actiunea mea si nu am generat pericol, nu s-a intamplat absolut nimic, pietonul ala nici nu stiu daca m-a observat sunt pus in aceeasi oala ca ala care mai are cativa cm pana sa dea peste cineva. Unora li se pare infima sanctiunea mea, pt mine e un calvar daca n-am permis o luna si nu de fita ci de cata nevoie am de permis.

--------------------
+
rodi
post 9 Jan 2011, 02:52
Post #202

Membru autentic

Intr-un trafic intens si masini si pietoni, suntem pusi adeseori in situatia de a anticipa unele situatii, in scopul fluidizarii traficului, de cele mai multe ori pentru ca dorim a evita vecinatati periculoase.

Urmand aceasta conduita, putem sa iesim din unele probleme dar de cele mai multe ori, riscam interpretari, ca fiind gresiti... Este parerea mea despre cazul tau, cu trecerea ta in timpul unu si pasul acelui pieton, in timpul doi.

--------------------
--- --- --- - ---
+
kaspersky
post 9 Jan 2011, 03:19
Post #203

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

na, amu sezi blind! mie mi s-a infipt un taximetrist in spate la o trecere de pietoni semaforizata cind aveam rosu si am oprit. cind s-a dat jos din masina m-a intrebat ca de ce am oprit ca doar nu era nici un pieton in traversare radmasa.gif mai mai sa sara la bataie, am sunat la 112 sa le zic ca e recalcitrant, ptiuu, sa-l fi vazut dupa aia ce mielusel era icon_mrgreen.gif

9 Jan 2011, 03:22:
QUOTE(rodi @ 9 Jan 2011, 02:52)
Intr-un trafic intens si masini si pietoni, suntem pusi adeseori in situatia de a anticipa unele situatii, in scopul fluidizarii traficului, de cele mai multe ori pentru ca dorim a evita vecinatati periculoase.
*

asta mai ales atunci cind in vecinatate sint cei de la rutiera icon_mrgreen.gif

This post has been edited by kaspersky: 9 Jan 2011, 03:22

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
adi_ar
post 9 Jan 2011, 10:02
Post #204

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Nu stiu ce rost au aceste speculatii!
Cred ca tot ce era de spus, s-a spus in primele 10 posturi, poate chiar in primul raspuns, prin laconicul "Esti vinovat!", cu care personal nu sunt tocmai de acord.
Dupa experienta avuta, probabil ca Laurentiu nu mai doreste decat sa se termine totul, respectiv sa-si recupereze odata permisul fara sa mai prelungeasca agonia cu contestatii si expertize, numai pentru a avea orgoliul mangaiat cu o dovada concreta a nevinovatiei, indiferent de costuri.
Morala ar fi: "Feriti-va de pietoni! Unii, cu spirit de kamikaze va pot face mult rau."

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Laurentziu83
post 9 Jan 2011, 10:24
Post #205

Membru autentic

Exact, vreau doar sa-l recuperez si sa nu-l mai dau din mana decat in momentul in care va trebui sa-l preschimb.

Dupa ce il voi recupera, topicul va mai ramane deschis pentru a va tine la curent cu solutionarea pe care o va da tribunalul la contestatia deciziei politiei Tulcea. Aceste solutionari imi vor veni prin posta, nu va trebui sa ma mai deplasez eu fizic pentru asta si oricum nu o voi mai face.
Daca tribunalul va hotara cine stie cand (poate si la primavara, la vara, la toamna, cine stie...) ca eu sunt nevinovat, voi scrie aici, dar in rest nu va folosi decat ca practica judiciara.
Timpul mie nu mi-l da nimeni inapoi.

--------------------
. . .
+
DannyY
post 9 Jan 2011, 10:40
Post #206

Marele plictisit

QUOTE(SandelBS @ 8 Jan 2011, 23:30)
am lasat in frana de motor ca treceau persoane dinspre stanga spre dreapta ( banda 4 catre 1) , merg incet pe trecerea de pietoni , ajung cu masina pe trecere  (si aici m-am referit ca daca as fi oprit sa acord prioritate, pietonul trebuia sa iasa din afara marcajului pietonal in traversare), cad vad ca cineva pune piciorul pe banda 1 si am zis mai hai sa trec sa nu incurc omul
*

Daca esti 100% convins ca omu' de pe banda 1 s-a angajat in traversare dupa ce tu erai deja pe trecerea de pietoni, iar pe PV scrie ca exista proba video, contesta si solicita instantei sa o ceara la infatisare. Daca ai cel mai mic dubiu, renunta. Daca PV nu mentioneaza proba video, cred ca nu ai sanse, fiindca nu poti demonstra nimic.
Succes!

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
rodi
post 9 Jan 2011, 10:51
Post #207

Membru autentic

QUOTE(DannyY @ 9 Jan 2011, 10:40)
Daca PV nu mentioneaza proba video, cred ca nu ai sanse, fiindca nu poti demonstra nimic.

*

A zis anterior userul SandelBS ca pe trecerea de pietoni avea martor care da declaratie...
Cam asa ceva...

--------------------
--- --- --- - ---
+
SandelBS
post 9 Jan 2011, 11:04
Post #208

Membru autentic

Daca sunt 100% sigur ca nu era in traversare inainte sa intru eu pe marcaj , da, sunt. Chestia cu proba video nu e mentionata in pv. am doar martorul care poate confirma ca colegul politistului mi-a spus ca am fost filmat. Va rog sa cititi aceasta speta : http://portal.just.ro/JurisprudentaVizuali...x?id_speta=7423 . Dupa ce am citit-o m-am gandit ca politistul a avut la indemana mijloacele necesare de a avea o proba video, intrucat noile masini (cred ca si vechile) au camere video, am citit cazul cuiva cand a inceput sa injure politistul care il oprise si acesta din urma a indreptata camera catre el si asta pt a inlatura orice dubiu asupra contraventiei constatate.
Daca s-ar rezolva cazul lui laurentiu si ar iesi nevinovat, poate as mai avea ceva sanse, ca e asemanator, numai ca la el rezultatul a fost mai grav.

--------------------
+
Laurentziu83
post 9 Jan 2011, 11:44
Post #209

Membru autentic

Sfatul meu este sa stai calm si sa o lasi moarta, mai ales ca este vorba de o suspendare de doar o luna. Eu am permisul suspendat de aproape 7 luni si nu ma mai agit atata. Mergi si tu o luna cu trenul, metroul (la ce gagicute circula pe acolo wub.gif ), autobuzul, etc, mai ales ca nu-i o perioada de concedii, etc, si aia e, dupa ce iti recuperezi permisul, uiti.
Orice ajunge la tribunal implica timp pierdut, nervi. Crede-ma ca am la activ vreo 3-4 contestatii ce implica tribunal la mijloc si m-am cam saturat.

Plus ca, mai nou, din ce am inteles, atunci cand contesti, nu ti se mai restituie permisul pana la finalizarea contestatiei, ci dovada pe care ai primit-o ti se va prelungi pana la solutia definitiva a instantei. Crede-ma ca nu vrei ca, timp de un an de zile (caci da, poate sa dureze si mai mult), sa te duci luna de luna la politia pe raza careia s-a petrecut tarasenia sa iti puna stampila pe o dovada care nici macar nu iti da dreptul sa circuli in afara tarii. Si daca nu ai stampila, e ca si cum ai avea permisul suspendat.

Asadar, cum spune si adi_ar mai sus, e mai bine sa te impaci cu ideea ca esti vinovat decat sa te chinui sa dovedesti contrariul, atata timp cat nu e o chestiune de libertate sau de viata si moarte.
Nu te contrazic daca ai dreptate sau nu, tu stii mai bine, eu doar iti spun cum e mai bine sa faci. Importante sunt consecintele, nu orgoliul.

This post has been edited by Laurentziu83: 9 Jan 2011, 11:47

--------------------
. . .
+
DannyY
post 9 Jan 2011, 11:50
Post #210

Marele plictisit

Ca sa constate o neacordare de prioritate, politia NU este obligata, din cate stiu, sa prezinte proba video.
Martorul tau poate spune exact ce zici tu ca va spune. Din pacate, asta nu obliga Politia sa prezinte acea inregistrare. Poate ca a existat, dar a fost stearsa intre timp pentru a elibera spatiul de stocare.

Cu martor ai putea incerca, dar parerea mea e ca vei pierde. Iar acum, din cate stiu, hotararea primei instante devine definitiva si irevocabila.

Financiar nu pierzi nimic, asa ca, daca ai timp si nervi si vrei sa te iei la tranta cu sistemul, succes.

Aluia care a inceput sa il injure pe politai i se putea intocmi dosar penal, de aia era nevoie de probe solide wink.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
8 Pages « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st May 2025 - 01:43
Forum Renault