Problema, la directie (cred)
![]() ![]() ![]() |
Problema, la directie (cred)
powertodacia |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|||
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Poate ai fost mai norocos, sau cine stie, eu stiam ca la Rulmentu se fac rulmenti de calitate, dar stiu oameni care si-au pus si au mers 2 saptamani.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 20 August 08 ![]() |
alta problema care nu imi da pace.de aprox o saptamana , cand iau de volan stanga sau dreapta la revenire se aude o pocnitura puternica,deci cand indrept volanul practic dupa ce am efectuat un viraj,indiferent daca virez la stanga sau dreapta tot asa face se aude o pocnitura puternica in partea dreapta jos,iar cu motorul oprit,cand fac stanga-dreapta de volan se aude acea pocniturA. din ce o fi? cineva mi-a zis ca e din bucsa aia din teflon de la caseta de directie am cumparat-o astazi 2 lei, dar daca e din ea cum o schimb? mentionez ca pe dreapta de unde se aude pocnitura am schimbat capul de bara ,pivotul e ok flansele nu cred ca au mai mult de 30000 km deci..........
8 Nov 2010, 21:24: chiar nu stie nimeni? This post has been edited by cosmin_patrascu: 8 Nov 2010, 21:24 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Probabil s-au spart rulmentii la flanse, sau axul volan?
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
axul volan are o luna,m-am uitat si nu are joc ,rulmenii la flanse cum imi dau seama daca s-au stricat si cum ii pot demonta?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
serviccom |
![]()
|
Cu rotile pe sol, cineva invarte de volan incet, si tu stai si te uiti cum se roteste telescopul fata de flansa, sa nu se roteasca sacadat, daca face si zgomot iti dai imediat seama, verifici pe ambele parti.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
cred ca acel zgomot se aude sigur in dreapta jos pe la caseta pe acolo,as dori sa demontez caseta sa o gresez sa o curat si sa schimb busca aceea de teflon,se demonteaza greu caseta de directie?pot sa o demontez in parcare nu?cu bielete cu tot, as vrea sa o demontez,dar se demonteaza greu?
8 Nov 2010, 22:04: si se vireaza greu de tot am condus azi o solenza fara servo si diferenta era clara This post has been edited by cosmin_patrascu: 8 Nov 2010, 22:04 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Verifica:
-bielete de directie -capete bara -caseta directie -ax volan -rulmenti si flanse amortizor |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
capete de bara ok,flansele au cel mult 30000 km dar nici atat nu cred ca au,axul volan are 1 luna,bieletele si caseta nu stiu cum sa le verific,dar se roteste greu volanul si de aia as vrea sa demontez caseta cu totul
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Daca masina are peste 60-70 mii cu siguranta ai ceva joc in bieletele de directie si poate chiar la caseta. Ridica masina in fata pe o parte si misca roata stanga dreapta. Daca are joc probabil ca este de la bieleta/cap de bara. Rulmentii se duc pe la 100-120 mii km. Daca nu te pricep mergi intr-un service sa iti faca un test de rampa ca la itp si afli rapid ce si cum.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
masina are 133000 km capetele de bara le-am schimbat dar parca tot are joc stanga dreapta de la flanse nu cred ca e, dar fiind somer cu o situatie fin. precara nu imi permit un test la service
8 Nov 2010, 22:39: si ma intereseaza mai mult de la ce vine pocnitura aia despre care am scris mai sus. This post has been edited by cosmin_patrascu: 8 Nov 2010, 22:39 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
serviccom |
![]()
|
Ca sa schimbi palierul antizgomot (bucsa aia) si sa gresezi caseta, nu trebuie sa o dai jos, se face cu ea pe masina. Eu gresez caseta odata pe an si nu fac multi km ca circul mai mult in oras, dar manevre se fac des, si merge foarte usor.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
cum?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
serviccom |
![]()
|
Vaselin bag pe la burdufe, adica le dau jos si cu ajutorul danturii cremalierei bag vaselina in caseta, apoi pe dreapta, chiar daca nu are dantura tot intra ceva-ceva.
Bucsa se schimba demontand bieleta de directie dreapta de la caseta, iar cineva sta in masina si vireaza maxim dreapta si tine de volan, in acest timp cremaliera se retrage in caseta, deci intra mai inauntru de bucsa. Cu o surubelnita se scoate bucsa veche si se monteaza cea nou. Se remonteaza bieleta si roata, succes. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
dymmy |
![]() ![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(serviccom @ 10 Nov 2010, 20:29) Vaselin bag pe la burdufe, adica le dau jos si cu ajutorul danturii cremalierei bag vaselina in caseta, apoi pe dreapta, chiar daca nu are dantura tot intra ceva-ceva. Bucsa se schimba demontand bieleta de directie dreapta de la caseta, iar cineva sta in masina si vireaza maxim dreapta si tine de volan, in acest timp cremaliera se retrage in caseta, deci intra mai inauntru de bucsa. Cu o surubelnita se scoate bucsa veche si se monteaza cea nou. Se remonteaza bieleta si roata, succes. Salut baieti! Ce vaselina se utilizeaza pentru a gresa caseta....ceva special sau e buna oricare, eu am un tub dinala universal de asta vara cand mai ungeam cate ceva ![]() INCA CEVA! Cum arata un rulment de la flansa..pe dreapta am si eu zgomotul acela/pocnitura cand virez dreapta maxim si imediat revin spre stanga face poc.....deci? cam cat ar costa piesa si se schimba usor? Mersi! O zi buna! This post has been edited by dymmy: 11 Nov 2010, 11:46 |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
Eu am folosit vaselina grafitata, reduce la minim uzura.
Un rulment de flansa e in jur de 30 lei, dar e ceva de munca cu schimbatul. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu am dat 30 de lei pe rulment original, asta vara din vitan. Intr-adevar, este ceva de munca. Trebuie scos amortizorul cu tot cu arc. bataie mare de cap...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
Daca sunt bine facute presele cu gheare, nu sunt probleme, dar eu ma cam chinui ca nu am tije calumea cu filet cu profil patrat, am tije de 12 mm cu filet cu pas normal si se cam strica filetul.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
aha, am inteles!
Imi amintesc odata am vazut la amicul meu mecanic, e de munca, da!.... parca a schimbat la un golf, un rulment mic, avea si presa buna si cred ca mai bine nu incep eu sa nu termin, trebuie mai multe...Multam frumos! Acu eu intreb! Mai pot merge o vreme cu acest rulment asa?....am altceva mai urgent deocamdata! si asta cred ca-l las pe luna cealalta...poate schimb si flansa...daca are probleme ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(serviccom @ 11 Nov 2010, 18:32) Eu am folosit vaselina grafitata, reduce la minim uzura. Un rulment de flansa e in jur de 30 lei, dar e ceva de munca cu schimbatul. QUOTE(Maskatu @ 11 Nov 2010, 18:36) Eu am dat 30 de lei pe rulment original, asta vara din vitan. Intr-adevar, este ceva de munca. Trebuie scos amortizorul cu tot cu arc. bataie mare de cap... Se da repede jos amortizor plus arc , se desface piulitele de sus de la amortizor prima si a doua dupa aceea se desface roata se ridica masina cu cricul pe partea cu arcul si amortizorul desfacut se desface amortizorul din cele doua surube si se scoate ansamblul amortizor arc rulment flansa. Se inlocuieste se introduce amortizorul in arc deasupra se pune flansa rulmentul axial se monteaza roata provizoriu in 2 surube se lasa masina in jos pe arc se prinde piulitele de sus si cu asta basta . Am schimbat la un amic arcurile de pe fata . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
dymmy |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 11 Nov 2010, 22:38) Se da repede jos amortizor plus arc , se desface piulitele de sus de la amortizor prima si a doua dupa aceea se desface roata se ridica masina cu cricul pe partea cu arcul si amortizorul desfacut se desface amortizorul din cele doua surube si se scoate ansamblul amortizor arc rulment flansa. Se inlocuieste se introduce amortizorul in arc deasupra se pune flansa rulmentul axial se monteaza roata provizoriu in 2 surube se lasa masina in jos pe arc se prinde piulitele de sus si cu asta basta . Am schimbat la un amic arcurile de pe fata . OK...mersi, deci se poate si asa...voi vedea O zi minunata, va doresc! |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
am desfacut burduful de la bieleta am uns tot pe acolo cu vasilina si acum imi merge directia prea usor si la viteza mica face urat adica daca misc putin de tot volanul masina incepe sa joace de zici ca merg pe gheata si mi-e frica sa mai circul cu ea. mentionez ca am desfacut si am uns in interiorul burdufului de la bieleta numai in partea dreapta a masinii, e posibil sa fie asta cauza?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
Maskatu |
![]()
|
Burduful sau burdufele? In stanga nici nu prea aveai ce sa ungi pentru ca, cremaliera iese din caseta pe partea dreapta. Nu trebuia sa pui foarte multa vaselina. Evident ca de la atata gresare piesele deja "aluneca" in loc sa lucreze corect pe pozitie. Mai sterge din vaselina.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
esti sigur? n-am patit niciodata sa am jocuri mai mari de la prea multa vazelina, iar in burdufele de la caseta am bagat chiar la refuz in ambele, prin cel din stanga de fapt ungi zona pinionului de atac daca pui vazelina pe "dinti" cremalierei
This post has been edited by danciusergiu84: 14 Dec 2010, 00:25 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
cosmin_patrascu |
![]()
|
numai in dreapta am bagat vasilina d4eci in burduful din dreapta,credeti ca am pus prea multa?ce e de facut?acum directia merge de zici ca am servo cu functia city
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 varianta Confort
- OT - 02 -YIS
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
nu si nu
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
La viteze mari nu este bine sa fie moale volanul.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
91_CTL |
![]()
|
![]() am multe de invatat...... Group: Members Posts: 195 Joined: 25 November 10 From: Facaeni, Ialomita ![]() |
Mersi Maskatu pentru tag, eu am cautat despre bieleta si de aceea nu am gasit nimic.
![]() Salut! |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Nr. inmatriculare: Fara numar, fara numar......
|
|
Maskatu |
![]()
|
oricand
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_patrascu @ 13 Dec 2010, 15:19) am desfacut burduful de la bieleta am uns tot pe acolo cu vasilina si acum imi merge directia prea usor si la viteza mica face urat adica daca misc putin de tot volanul masina incepe sa joace de zici ca merg pe gheata si mi-e frica sa mai circul cu ea. mentionez ca am desfacut si am uns in interiorul burdufului de la bieleta numai in partea dreapta a masinii, e posibil sa fie asta cauza? asta e visul meu. cum pot sa obtin o servo gratis? mie nu imi e frica. ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 18:03 |