DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Punerea sub interdictie

vallyyy
post 2 May 2010, 16:17
Post #1

Dacia Clubber

Group: Members
From: Pitesti

Stiu ca este un site auto ,dar am gasit raspunsuri destule pe aici la diverse probleme. ...Am un caz in familie in care tatal isi da in judecata fiul(acesta suferind de schizofrenie paranoida) pentru punerea sa sub interdictie .Fiul detine o garsoniera ,proprietate personala, insa vreau sa ma lamuriti daca tatal obtine punerea lui sub interdictie obtine dreptul de a-i vinde imobilul ? Tatal nu se ingrijeste de bolnav ,ci sora sa , el fiind nepasator(nu se ingrijeste de el ) ,se banuieste ca vrea sa vanda imobilul bolnavului . Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns prompt ! Multumesc

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marian66
post 2 May 2010, 17:58
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti, Pantelimon

punerea sub interdictie limiteaza capacitatea de exercitiu a persoanei fizice. in acest caz, instanta numeste un reprezentant legal care, in functie de gravitatea bolii, fie trebuie sa contrasemneze orice act incheiat de respectivul, fie sa il semneze numai el.
daca tatal introduce actiunea si tot el cere sa fie numit reprezentant legal, sunt mari sanse sa obtina el calitatea asta; sora poate si ea sa fie numita reprezentant legal, dar acum sunt la mare si nu am informatii despre asa ceva aici, trebuie sa ajung acasa sa mai rasfoiesc niste carti. la prima vedere nu stiu sa spun exact cum trebuie procedat, dar in orice caz, nu e batut in cuie ca daca respectivul e pus sub interdictie, cel care a intentat actiunea trebuie neaparat numit si reprezentant legal.
Marti dimineata cand ma duc la facultate o sa il intreb pe un profesor, e judecator la bucuresti pe civil, si vin cu un rasp avizat.

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
adi_ar
post 2 May 2010, 18:35
Post #3

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Calitatea de reprezentant legal sau tutore, nu da dreptul la instrainarea bunurilor!
Si da, calitatea respectiva o poate dobandi si sora bolnavului. Ar trebui sa te interesezi pe la Autoritatea tutelara.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 23:51
Forum Renault