Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
QUOTE(DannyY @ 2 Jun 2010, 21:12) Alta tampenie! Ce au aparut justitie, parchet, politie, armata, cercetare, asistenta sociala, invatamant la privat? Ce comparam aici, salariul unui profesor sau al unui medic cu al unui strungar de la privat! QUOTE(djasu82 @ 2 Jun 2010, 20:32) nu de la basescu in jos, începand cu basescu! Ups, a inviat aphophis! Unde ai fost bre ca te cautau pensionarii sa te .... felicite! This post has been edited by vi_escu: 2 Jun 2010, 21:45 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Unde is alea asa multe locuri de munca la privat? Ii simplu sa ziceti sa mearga la privat ... la care privat? Ca majoritatea dau afara ... nicidecum sa faca angajari.
Iar aia cu salariile ... dau si astia cateva exemple de salarii mari .. hop sariti si voi, si mai si faceti comparatii cu salariile minime de la privat. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Pentru ca sa mai aiba ce pradui clica portocalie trebuie facuta si asta, nu? Mai ales invocand articolul 53 din constitutie!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(Serje @ 2 Jun 2010, 21:49) Unde is alea asa multe locuri de munca la privat? Ii simplu sa ziceti sa mearga la privat ... la care privat? Ca majoritatea dau afara ... nicidecum sa faca angajari. Iar aia cu salariile ... dau si astia cateva exemple de salarii mari .. hop sariti si voi, si mai si faceti comparatii cu salariile minime de la privat. pai ce, anul trecut si anul asta cand oamenii ce lucreaza la privat isi pierdeau locurile de munca , le pasa alora de la stat de asta? De ce ar trebui sa-mi pese mie ce fac unii de la stat, ce e statul muma tuturor ranitilor sa ajute toti handicapatii sa ia salarii de peste 3000 lei? ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da aia nu cred ca te-o facut handicapat ...
Daca se ajunge sa se dea afara in masa, sau le reduc salariile si nu or mai avea ce sa dea demancare la copii ... ar trebui sa te intereseze ... ca s-ar putea ca handicapatu ala sa te prinda pe strada sa-ti dea in cap, ca sa duca acasa la copil o paine. Primadata trebuie create locuri de munca .. si apoi sa se dea afara ... da cine sa gandeasca? Ca la astia portocalii le tre cineva sa le sopteasca si 2 fraze, ca nu's in stare sa tina minte nici atat... |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(aphophis @ 2 Jun 2010, 22:21) Mai nene, ceea ce tu refuzi sa intelegi este ca daca Basescu s-ar fi atins doar de salariile mari, 90% din populatia tarii l-ar fi sustinut. Si daca ar fi impus curba de sacrificiu incepand cu cei din varful piramidei sociale, singurii care l-ar fi criticat ar fi fost cei genric catalogati ca fiind "clientela politica". Insa cum nu are oo sa se atinga de astia a facut ceea ce a facut. Zicea, intr-o formula foarte palstica, nu de mult unul din opozitie (cred ca de la PSD, oricum e mai putin important) ca pentru cei cu salarii mari, o reducere de 25% inseamna o reducere a banilor de buzunar, in timp ce pentru unul cu salariu de 700 - 900 lei sau pentru pensionari, aceste reduceri inseamna o reducere a banilor de medicamente, si a banilor pentru cosul zilnic. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Serje @ 2 Jun 2010, 23:34) Daca se ajunge sa se dea afara in masa, sau le reduc salariile si nu or mai avea ce sa dea demancare la copii ... ar trebui sa te intereseze ... ca s-ar putea ca handicapatu ala sa te prinda pe strada sa-ti dea in cap, ca sa duca acasa la copil o paine. Primadata trebuie create locuri de munca .. si apoi sa se dea afara ... da cine sa gandeasca? Ca la astia portocalii le tre cineva sa le sopteasca si 2 fraze, ca nu's in stare sa tina minte nici atat... sa creeze locuri de munca prima data? ![]() ![]() ![]() toata lumea varsa cite o lacrima pentru bugetari, deh asa-i la moda acum. o sa ramina citiva fara job, asta e, paguba-n ciuperci. asta se intimpla si la privati, da' pentru aia nu s-a bagat nimeni. le-a creat statul cumva locuri de munca pentru cei ce au ramas anul trecut fara job? neeee. pina una alta, ia ajutorul de somaj si-si cauta alt job. 3 Jun 2010, 00:03: QUOTE(radian @ 2 Jun 2010, 23:53) Mai nene, ceea ce tu refuzi sa intelegi este ca daca Basescu s-ar fi atins doar de salariile mari, 90% din populatia tarii l-ar fi sustinut. eu sint sigur ca 90% din populatia tarii ar fi alaturi de bunicutza pt. impozit pe venit 80% pt. cei cu salariile mari ![]() This post has been edited by kaspersky: 2 Jun 2010, 23:03 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Serje |
![]()
|
Era vorba ca da afara ... daca tot statu i-ar angaja ... unde ar mai fi castigul?
Nu statu sa le creeze .. statu tre sa ajute firmele ca sa le creeze ... plus ceva programe de recalificare ... Cand ii vorba de zeci de mii, sute de mii ... ii problema statului sa gaseasca solutii... , ca daca nu... incaseaza somajul si numa papa o gramada de bani aiurea. This post has been edited by Serje: 2 Jun 2010, 23:09 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
stai linistit, somajul nu-l incaseaza decit citeva luni
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Nu stiu ce ma enerveaza cel mai mult la situatia actuala: hotia si nesimtirea guvernantilor sau obtuzitatea si refuzul de a vedea dincolo de lungul nasului practicate de adeptii lor.
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(Serje @ 2 Jun 2010, 23:34) Da aia nu cred ca te-o facut handicapat ... Daca se ajunge sa se dea afara in masa, sau le reduc salariile si nu or mai avea ce sa dea demancare la copii ... ar trebui sa te intereseze ... ca s-ar putea ca handicapatu ala sa te prinda pe strada sa-ti dea in cap, ca sa duca acasa la copil o paine. Primadata trebuie create locuri de munca .. si apoi sa se dea afara ... da cine sa gandeasca? Ca la astia portocalii le tre cineva sa le sopteasca si 2 fraze, ca nu's in stare sa tina minte nici atat... Pana la daca, ar trebui sa-i dau eu primul in cap. O alta parte negativa, la bugetari, indiferent de domeniul de activitate, este ca nu-i simtim ca isi dedica activitatea pt. noi, nu-i simtim dedicati activitatii respective, in orice institutie de stat te duci, dai de birocratie (iti trebuie zeci de hartii), figuri acre, angajati nepasatori, lucruri care parca sunt facute cu fundul, de spaga nu mai vorbesc. Pt. a obtine "ceva" trebuie sa te umilesti. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Ce vreau eu sa-i intreb pe adeptii impozitarii "haiducesti" (salarii mair, cota progresiva...), este: care se considera un salar 'mare'?
E usor sa strambi din nas cand vezi ca o femeie de servici la nus'ce minister ia salar de 4000RON, sau un amarastean de sef de serviciu in administratie ia 25.000RON, cu astea probabil avem consens. Dar: unde e limita decentei? Va intreb pt. ca, spre exemplu, cu 10 ani in urma cand am terminat eu facultatea si m-am angajat ca programator debutant la o firma multinationala, salarul meu de programator debutant era considerat probabil indecent de mare, din moment ce plateam impozit pe venit de 38% (pe langa celelalte contributii), fiind in cea mai inalta banda de impozitare. Adicalea, stimabilii care ne conduceau atunci considerau ca daca eu, un inginer debutant, puteam castiga suficient incat sa pot lua in chirie o camera (nu un apartament cu o camera, ci o camera dintr-un apartament!) si sa imi platesc singur mancarea, meritam impozitat cu cota cea mai mare, ca eram boier. Asta propune d.-l Poanta sa reintroduca acum, ca rezolvare a problemelor tarii: daca e sa fie saracie, sa fie pentru toti, si cei care muncesc si cei care stau! This post has been edited by IsNa: 3 Jun 2010, 08:42 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pentru mine salariile ce ar trebui impozitate suplimetar ar fi cele ce trec de 2000 e net, iar pentru sumele ce ar trece de 5000 E net as aplica 80%.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
@corbex: care-i logica ??...exceptand ideile bolsevice....adica sa ii aduci pe toti la acelasi nivel???...si ce le oferi in schimb la ce-i impozitati in plus???...sansa de a fi la fel de saraci????.....
eu as fii de parere ca cei cu venituri modeste si ajutoare sociale sa presteze munca in folosul comunitatiii pentru justificarea banilor primiti...saracia nu-i o rusine, da nici o virtute...a sarit vreunu cu venituri modeste cand plafonul pentru mame a fost stabilit la 4000 RON.?...nu ...au zis da-i in piii masii de "bogatani" asa le trebuie...fara sa gandeasca ca ajutoarele lor sociale vin de la platitorii de impozite mari....il intereseaza pe ala cu venituri mici ca eu la ora 2 in miez de noapte fac raportari cu laptopul pe genunchi in timp ce el e manga la carciuma???...sigur nu...atunci de ce vrei tu sa impozitezi salariile mari suplimentar????? ![]() Edit: te referi la 2000 / 5000 RON sau euro???? This post has been edited by OAP: 3 Jun 2010, 09:08 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ce inseamna RON?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Varianta denomizata a lui ROL
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
tribunul |
![]()
|
Iar ROL = ?
Moneda nationala este leul, nu ron-ul, nu rol-ul. Nu conteaza cum se scrie in sistemul bancar. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Salariul de 5.000 de E nu-l iei nici prin europa pentru te miri ce munca, si acolo mai sint insi capabili sa-l plateasca, dar nu-l platesc !. Salariul e salariu, nu avere care se transfera lunar in contul tau. Daca nu poti trai cu 5.000 pe luna, ma indoiesc ca poti intelege cum traieste cineva cu 200.
Vrei zeci de mii de euro? baga-te iin afaceri! Cistiga fara limita. Abia atunci poti spune ca ai atitia bani pentru ca esti mai capabil decit mai toti ceilalti. Cind o pizzzzzda ia 15-20000 de e pe luna, dupa ce a absolvit facultatea de futtting cu preactica la locul de munca, e limpede pentru oricine ca banii aia nu-i sint destinati, nici in sectorul privat nu se arunca cu banii cum ai fi tentat sa-ti inchipui. Salariile astea inseamna altceva decit contravaloarea muncii, si socotesc ca trebuie impozitate pina nu mai ramine nimic. Am scris explicit ca vorbesc de euro, asta inseamna acel "E" This post has been edited by corbex: 3 Jun 2010, 09:16 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
OAP |
![]()
|
@corbex: eu tot nu intelg ce vrei tu sa spui...daca cineva in sectorul privat are un salariu mare de ce vrei tu impozit suplimentar pentru el???
- pe de alta parte ai fii uimit sa sti ca se pot castiga sumele descrise de tine si fara sa furi...e drept procentul e infim raportat la marea masa...dar de ce vrei tu sa ii impozitezi suplimentar...doar pentru ca pot????....ca exemplu stiu de manager de HR care are peste 7000 EU/luna, manageri financiari la firme multinationale care trec de 10000EU/luna....etc....eu nu vorbesc de marii "pradatori" - apropo de Europa....in Norvegia de exemplu daca treci de oa numita suma e adevarat ca te impoziteaza suplimentar de mai bine nu ai fii trecut, dar serviciile sociale sunt impecabile 3 Jun 2010, 10:30: QUOTE(tribunul @ 3 Jun 2010, 10:15) Iar ROL = ? Moneda nationala este leul, nu ron-ul, nu rol-ul. Nu conteaza cum se scrie in sistemul bancar. Sunt profund impresionat, dar cand vreau sa am imaginea sumei fara zerouri mintea mea proceseaza RON...si nu lucrez in sectorul bancar...apropo care-i treaba asta cu "ofuscarea" la RON...ce o sa faceti cand vom trece la euro???? (ce glume proaste pot face si eu ![]() This post has been edited by OAP: 3 Jun 2010, 09:30 |
--------------------
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 3 Jun 2010, 10:26) @corbex: eu tot nu intelg ce vrei tu sa spui...daca cineva in sectorul privat are un salariu mare de ce vrei tu impozit suplimentar pentru el??? Pentru ca peste un anumit nivel socotesc ca salariul nu mai e salariu, ci o forma mascata de mita , furt, sau evaziune. Cam cum e cu directorii aia ai bancilor falimentare, care ne pun pe noi acum sa platim banii furati de ei sub forma de salarii, premieri, bonusuri de milioane de euro/dolari pe an. Banii astia nu i-au luat pentru ca au avut merite, ci pentru ca au putut sa-i ia si nimeni nu i-a impiedicat. Nui nici o ofuscare la RON, pur si simplu acesta nu exista. Daca pe o femeie o cheama Paraschiva, nu e normal ca lumea s-o strige vasilica. RON vine de la ROmanianNew, adica moneda noua, denominata, dar s-a folosit numai in perioada in care toate socotelile se tineau in paralel in lei bechi si noi. ROL inseamna ROmanianLeu, si e prescurtarea internationala a monedei nationale, care are singura si unica denumire de LEU. This post has been edited by corbex: 3 Jun 2010, 09:37 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
OAP |
![]()
|
Eu nu inteleg cum te pune pe tine un director de banca falimentara din sectorul privat sa ii platesti nu stiu ce??? Recunosc ca ma depaseste logica asta....poate vroiai sa spui altceva si anume ca banca respectiva a sponsorizat nu stiu ce medii politice iar asti au hotarat ca sa recupereze banii de la tine...vezi inprumuturile de anul trecut la FMI si banii acordati bancilor....dar cred ca tre` sa arati cu degetul in cazul asta pe altcineva
![]() |
--------------------
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 3 Jun 2010, 10:32) ROL inseamna ROmanianLeu, si e prescurtarea internationala a monedei nationale, care are singura si unica denumire de LEU. Bine...da tot nu ma intereseaza aspectul nationalist...poate sa-i spuna crocodil 3 Jun 2010, 10:47: QUOTE(corbex @ 3 Jun 2010, 10:42) WTF ...la asta chiar nu am replica ![]() This post has been edited by OAP: 3 Jun 2010, 09:47 |
--------------------
.
.
|
|
corbex |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 3 Jun 2010, 10:41) Eu nu inteleg cum te pune pe tine un director de banca falimentara din sectorul privat sa ii platesti nu stiu ce??? Recunosc ca ma depaseste logica asta....poate vroiai sa spui altceva si anume ca banca respectiva a sponsorizat nu stiu ce medii politice iar asti au hotarat ca sa recupereze banii de la tine...vezi inprumuturile de anul trecut la FMI si banii acordati bancilor....dar cred ca tre` sa arati cu degetul in cazul asta pe altcineva ![]() Nu, am vrut sa spun exact ce am spus ! Banca aia falimentara a risipit in scopuri neeconomice banii fraierilor care au finantat-o (orice banca foloseste bani publici, capitalul ei e doar alifie). Daca treaba asta o fac mai multe banci mari sau foarte mari, dau peste cap economia unei tari, a unui continent sau a unei planete. Reparatia economiei se face cu si mai multi bani decit s-au risipit, scosi toti din buzunarul platititorului de impozite, ca doar banii nu cad din cer, banii sint o reprezentare a cantitatii de de bunuri create si recunoscute ca avind valoare de catre societate. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(Serje @ 2 Jun 2010, 22:34) Da aia nu cred ca te-o facut handicapat ... Daca se ajunge sa se dea afara in masa, sau le reduc salariile si nu or mai avea ce sa dea demancare la copii ... ar trebui sa te intereseze ... ca s-ar putea ca handicapatu ala sa te prinda pe strada sa-ti dea in cap, ca sa duca acasa la copil o paine. Primadata trebuie create locuri de munca .. si apoi sa se dea afara ... da cine sa gandeasca? Ca la astia portocalii le tre cineva sa le sopteasca si 2 fraze, ca nu's in stare sa tina minte nici atat... ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Serje |
![]()
|
Altu care citeste in dunga ....
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 23:22 |