Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Statu tre sa restranga cheltuielile, normal ... numa ca daca arunci rahatu dintr-o parte in alta ... nu inseamna ca faci curat.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
corbex, vad ca insisti sa aduci exemple extreme in sprijinul ideii impozitarii progresive. Un director de banca falimentara, o tarfa care a lucrat cu curu pt. un post inventat special pt. ea in administratie, etc...
Cu astia e simplu: trebuie dati afara si nu se mai pune problema impozitarii. Tu spune-mi mie: printre cei ce muncesc cinstit pt. bani, unde tragi linia? Cum decizi care eu un nivel "decent" sau "corect" de salarizare si de unde in sus trebuie impozitati suplimentar? Ai dat niste cifre, dar ai inceput fraza cu "pentru mine". Ar putea oricine sa spuna ca salariul lui e cam la limita de sus, si toti care castiga mai mult ar trebui impozitati suplimentar. Fiecare are o idee subiectiva, dar cum stabilesti limita obiectiva? Ti se pare ca impozitul de 38% (impreuna cu celelalte contributii sarea de 60% de fapt) practicat de Nastase in cazul meu acum 10 ani pe un salar brut de 9.000.000 lei vechi era corect? O femeie de servici sau vanzatoare de chiosc cu salar de 2.000.000 la vremea aceea probabil ar fi spus da, da-l dracu' de boier. Din perspectiva aceleiasi femei de servici probabil si tu ar trebui sa fii impozitat cu 50% azi. Incepi sa pricepi? <span class='edit'>3 Jun 2010, 12:49:</span> QUOTE(DannyY @ 3 Jun 2010, 11:59) IsNa: nu sunt de acord nici cu scutirea de impozit a programatorilor, e discriminatoriu. Cota unica de 16% a fost - cred - cea mai mare realizare de pana acum, a fost scanteia care i-a facut pe multi sa dea mai mult decat pana atunci. Renuntarea la ea ar avea un efect mult mai rau decat impozitul forfetar. Lenea ar reveni la putere. Nu stiu de ce-mi adresezi anume mie opiniile astea, dar daca vrei parerea mea in privinta lor, iat-o: ai dreptate in ambele privinte. (Eu combateam idea impozitarii progresive) P.S. Am inceput sa am impresia ca in intelectul limitat al multora de la noi, "cota unica de impozitare" ajunge sa echivaleze cu "toti platim acelasi impozit". Daca as fi paranoic, as avea chiar suspiciunea ca media, sau un segment al ei, prezinta intentionat problema in acest fel maselor needucate. Probabil n-ar trebui sa fie greu de inteles ca aceeasi cota dintr-un salar dublu inseamna un impozit dublu in suma de lei, dar am senzatia cu unii chiar cred ca toti platim aceeasi suma. This post has been edited by IsNa: 3 Jun 2010, 10:54 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ai dreptate! Toti platim acelasi impozit. Dar nu cistigam aceeasi bani.
Sint cai simple de a determina limita de la care un salariu incepe sa fie excesiv, dar vorba ta, daca gindirea cu limitator nu permite unora sa le identifice, le las si eu neidentificate. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Da, aceeasi parte din intreg. Et tu, Brute?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 3 Jun 2010, 12:00) Ai dreptate! Toti platim acelasi impozit. ![]() LE: Uitati-va la avatarul meu, daca vedeti altceva decat doi delfini, mergeti sa va odihniti si nu mai postati o vreme ![]() This post has been edited by OAP: 3 Jun 2010, 11:14 |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Exista o alternativa mult mai obiectiva: acelasi salariu pentru aceeasi munca prestata, pentru categoriile de "suport". Un sofer indiferent ca-i la stat sau la privat face acelasi lucru, identic o femeie de serviciu sau un bucatar (ca idee, la ce naiba le trebuie bucatar la SNR??? N-au auzit de catering?). Cand discutam de categoriile efectiv productive da, aplicam alte criterii. Adica un inginer angajat la regia de apa-canal de exemplu nu are voie sa aiba un salariu mai mare decat unul din productie s.a.m.d.
Dupa parerea mea bugetarii ar trebui triati: - cei care presteaza un serviciu social - profesori, cadre militare, politie, armata, magistrati care sa primeasca salarii decente, dupa criterii foarte clare si precise de competenta (nu criterii de rudenie sau apartenenta politica) - functionarime - triata pe principiul utilitatii serviciului prestat; nu ai nevoie de 5 insi sa proceseze o hartie, unul ajunge, si poti sa-l platesti decent. - structuri de guvernare/conducere - reduse la minimum, nu ai nevoie de 1000 de ministere si agentii care sa faca in principiu cam aceleasi lucruri. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
corbex |
![]()
|
Tipic pentru speculativii fericiti ca li se ofera prilejul sa se abata de la fond
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
lasa Fondul în pace, ca nu se abate nimeni de la el.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
De la FMI nu ne tin curelele sa ne abatem.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Garett @ 3 Jun 2010, 12:13) Exista o alternativa mult mai obiectiva: acelasi salariu pentru aceeasi munca prestata, pentru categoriile de "suport". Un sofer indiferent ca-i la stat sau la privat face acelasi lucru, identic o femeie de serviciu sau un bucatar (ca idee, la ce naiba le trebuie bucatar la SNR??? N-au auzit de catering?). nu merge comparatia, tu compari un bucatar ce lucreaza la un impinge tava al bugetarilor si sa zicem cu unul ce presteaza la un restaurant care-ti ofera jde feluri de mincare, facute ca lumea, care mai au si gust? poate la restaurantul ala si responsabilitatile-s mai mari, face clientul git ca nu-i buna mincarea, a doua zi nu mai e bucataru', la impinge tava nu-i nici o problema, maninca aia tot oricum si nu face git nimeni, si si daca face, care-i problema, nu se intimpla nimic. This post has been edited by kaspersky: 3 Jun 2010, 13:07 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce tot spuneti voi de prin provincie, dar in Bucuresti cele mai bune mese le-am luat la restaurantele din incinta institutiilor de stat, nici vorba de "impinge tava" sau alte chestii din astea din anii '80.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
cea mai buna sau cea mai ieftina?
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(corbex @ 3 Jun 2010, 13:13) Da, corbex, dara asta deja respecta principiul solidaritatii sociale. Priveste asa: de ce dam bani la stat? Pt. ca statul ne ofera (teoretic) servicii publice accesibile tuturor la fel. Adica drumuri, care sunt la fel pt. toti, asigurari sociale si de sanatate care sunt la fel pt. toti, spitale care sunt la fel pt. toti, paza si protectie civila care e la fel pt. toti, justitie care e la fel pt. toti (in principiu, din nou). Deci, strict vorbind, ar trebui sa platim toti exact la fel. Sa se imparta cheltuielile statului la nr. de locuitori adulti si toata lumea sa aiba de platit, sa zicem 1374 lei pe luna. Nici la piata nu ma intreaba nimeni cat castig inainte sa-mi vanda cartofi. In momentul cand introduci contributii proportionale cu veniturile fiecaruia (adica o cota din venit), deja o faci pe principiul solidaritatii sociale. E OK, n-am nimic impotriva, dar cand vrei ca proportia sa fie neliniara deja e exagerat. Aici deja incurajezi lenea si atitudinea de parazit. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
kaspersky |
![]()
|
ahaaa, deci pensionarii si bugetarii erau marii beutori
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
OAP |
![]()
|
Excelent punctat IsNa...cota unica e nefavorabila pentru cei cu venituri mari. Ei platesc impozite mai mari si beneficiaza de aceleasi facilitati cu cei ce platesc impozite mici. La fel ca si impozitul pe masina, cei ce platesc imp mari pentru capacitate cilindrica mare beneficiaza de aceleasi conditii ca si cei ce platesc pt trabant. deci cei ce castiga mai mult deja ii sustin pe cei cu venituri modeste....
|
--------------------
.
.
|
|
DannyY |
![]()
|
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
OAP |
![]()
|
De fapt a disparut Trabant full option + piele...oricum ai intels tu ce vroiam sa spun
![]() |
--------------------
.
.
|
|
IsNa |
![]()
|
Impozitele pe proprietati si accizele sunt proportionale (nu liniar) cu beneficiul platitorului.
Dar taxele de baza (imp. pe venit, contributiile la sanatate si asig. sociale) sunt proportionale doar cu venitul platitorului si nu cu beneficiul. Daca eu castig dublu cat Ionescu, platesc dublu (Ponta ar vrea sa platesc de 4 ori, probabil), dar daca ma imbolnavesc, sunt tratat in aceleasi spitale, daca ma judec cu cineva merg la aceiasi judecatori, daca imi cumpar masina conduc pe aceleasi drumuri si daca raman somer primesc acelasi ajutor de somaj. Aceste impozite sunt de natura sociala si asa, cu cota unica, ce vrea PSD-ul e deja "lupta de clasa", iar asta stim unde ne-a dus. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
OAP |
![]()
|
Da mai asta era esenta...da bolsevismul e o epidemie molipsitoare iar poporul roman destul de nevaccinat....
|
--------------------
.
.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.471 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(DannyY @ 3 Jun 2010, 10:59) Eu as reduce atat salariile bugetarilor, cat si numarul lor. Probabil la jumatate. Apoi as opri total proiectele gen 'e-Romania' N-am mai citit sa vad daca ti-a raspuns cineva la asta... dar e singura eroare pe care o vad in post-ul tau. In '90. aveam 800.000 de bugetari, si o mana de firme. Cresterea initiativei private a crescut nevoia de procesare de informatii. (taxe, salarii, intelegi ideea) Procesarea de informatii se poate face in doua feluri. Informatic, sau taind copaci, murdarind hartii. Hmm, oare cum se face si acum pe la noi? Daca se facea inteligent, in '95 am fi avut e-romania versiunea 1. In schmb, tot ce s-a facut a fost o carca de programe oribile in foxpro, care n-aveau treba unul cu altul. Si s-au angajat Maricici la ghisee in continuare. Si acum, in 2010, programele sunt aprox aceleasi, adica nu mai sunt in foxpro ci in VisualFox, dar pe dedesubt fac acelasi rahat, tot fara sa stie unul de altul... asa ca in continuare avem un serviciu de finante in care pentru o simpla intrebare, esti plimbat prin 10 birouri. M-am dus acolo cu un fost coleg de liceu care lucreaza la finante, si m-au plimbat prin juma' de cladire nu pentru ca nu vroiau sa raspunda, ci pentru ca n-aveau idee. Cum naiba credeti ca se descurca americanii peste tot cu CNP-ul si permisul de conducere? f. simplu. sisteme care comunica. E drept, si fratelui cel mare ii e mai usor sa-ti tina urma, dar no... Nu zic ca un sistem informatic BUN ar injumatati necesarul de bugetari, dar ar rezolva multe probleme... plus ca nu e nevoie sa te duci la calculator cu "o mica atentie" |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Markos |
![]()
|
chiar, cum ar fi sa te duci cu RAM-ul în plic, pe post de "atentie"?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.471 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
iti iei un par in cap de la IT-st-ul de serviciu, si te trezesti cu un bilet de multumiri in locul lui.
... Si din departare se aude cum cineva, undeva, joaca Quake |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
kaspersky |
![]()
|
cum sa te duci cu "atentzii"?? nu scrie acolo cu litere de-o schioapa "in aceasta institutie nu se primeste mita", sau asta e numai pt. neinitiati?
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
77licu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.130 Joined: 28 December 07 From: Bacau ![]() |
Câțiva nemți și japonezi.
|
--------------------
Dacia
MCV
.
- BC
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 23:31 |