Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
tribunul |
![]()
|
||
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
||
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@andreiutzu
Am spus ca vreau sa stiu daca si cand a fost Romania "granarul Europei", nu ca vreau sa stiu cat de inapoiati suntem azi, chiar si prin comparatie cu Iepoca de Aur. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
da' ce, îi depasisem vreodata?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
ei cica se oprisera un pic si noi eram in spatele lor...
![]() ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 9 Jun 2010, 13:50) @andreiutzu Am spus ca vreau sa stiu daca si cand a fost Romania "granarul Europei", nu ca vreau sa stiu cat de inapoiati suntem azi, chiar si prin comparatie cu Iepoca de Aur. Cam tot timpul, nici in vechime romanii nu faceau vodca sau uischi din cereale, asa ca tot ce era in plus mergea la export. De dupa Cuza pozitia de grinar al europei a fost incontestabila pina la terminarea razboiului 2. Sa ne trimita DragosP niste poze cu docurile unde se incarca griul la Braila, ca tot aici era si bursa griului. This post has been edited by corbex: 9 Jun 2010, 14:55 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(corbex @ 9 Jun 2010, 15:54) Sa ne trimita DragosP niste poze cu docurile unde se incarca griul la Braila nu m-as mira sa apara si dragoselu în pozele alea. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE Istoria modernă Perioada care a urmat din secolul al XIX-lea a fost înfloritoare pentru oraș, care cunoaște multe modificări și realizări: pavaj și felinare pe străzi, farmacii, stație meteo, spital militar, dobândirea statutului de oraș porto-franco în 1836, parcul Belvedere, înființarea unor tipografii, a unei bănci, a unei cazarme și a unui teatru, deschiderea unei școli de fete, a unui gimnaziu și construirea docurilor, a căilor ferate și a mai multor fabrici. În 1888 s-a utilizat aici pentru prima dată în țară betonul armat. În primul an al noului secol au fost introduse tramvaiul și becul electric. Se dezvoltă puternic învățământul și cultura sistemul bancar, susținute de comerțul înfloritor. După ocupația din primul război mondial, se pune în 1927 temelia Palatului Agriculturii, iar trei ani mai târziu populația așezării a ajuns la 68.310 locuitori. În această perioadă la Brăila se stabilea prețul cerealelor in Europa, la Bursa Agricolă. http://ro.wikipedia.org/wiki/Brăila |
--------------------
...
...
...
|
|
Markos |
![]()
|
mai exista scoala aia de fete?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Cica astia de la Posta se descurca de bine de rau, doar sa le spunem...
posta.jpg This post has been edited by Marty: 9 Jun 2010, 15:19 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE În această perioadă la Brăila se stabilea prețul cerealelor in Europa, la Bursa Agricolă. Muamaa, daca prindeau Videanu si Berceanu smenu asta, murea Europa de foame ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 9 Jun 2010, 12:46) daca reuseste sa faca asta, sa se bage si in primarii si in consilii judetene + prefecturi si mai deranjeaza cuibul de viespi din regiile nationale, are votul meu pdl-ul la urmatoarele alegeri |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Votul tau il are oricum.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Fie c-a fost sau n-a fost, situatia e asta:
Avem o tara localizata in sud-estul europei intr-o zona cu clima temperata, cu mult teren plat acoperit cu sol fertil de buna calitate, brazdata de numeroase rauri cu debit de apa mare. Avem o populatie cu o densitate moderata si care inca locuieste preponderent in mediu rural (cifra nu am putut acum s-o caut, sper ca nu ma insel in privinta majoritatii). Prin urmare ne putem numi o tara agrara, in sensul in care la fel sunt tari ca Polonia, Ungaria, Franta, si nu sunt Elvetia, Austria, Norvegia sau Islanda. In conditiile astea mi se pare revoltator ca nu suntem capabili sa producem macar atata mancare cata consumam, in sensul de a avea o balanta comerciala pozitiva pe produse agricole ( nu in sensul de a nu importa nimic). Se poate folisofa mult pe langa motivele ce stau la baza acestei situatii, dar cred ca e si prea usor sa dam vina pe guvern... Eu unul incerc sa cumpar din import doar ce nu se poate produce in tara (fructe exotice samd), si aceste produse nu cred ca constituie mai mult de 5% din cosul meu de cumparaturi. In plus de asta sunt mai mult decat dispus sa cumpar de la taranul Roman, dar stiti ce gasesc pe taraba cand merg in piata agro-alimentara (nu mai vorbesc de super-market)? Mere din italia, morcovi din ungaria, rosii din turcia, capsuni din spania, pepene din grecia samd. Am cumparat iarna trecuta carne de porc din piata Cartan din Timisoara. Toti par a fi vanzatori locali din regiune care au mici abatoare in zona si te astepti sa abatorizeze animale de la taranii din zona. Am luat carne proaspata, necongelata, nu mai veche de o noapte de la sacrificare (am ceva experienta, nu m-am pacalit). Acasa am descoperit ca avea stampila de Olanda pe ea! Olandezii sunt capabili sa creasca animalul acolo, sa-l abatorizeze, sa transporte carnea pana la Timisoara peste noapte si s-o vanda aici la un pret competitiv fata de taranul Roman! Adica da-o naibii de treaba! This post has been edited by IsNa: 9 Jun 2010, 16:29 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Si de aia trebe taiate salariile si pensiile.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 9 Jun 2010, 17:20) Avem o tara localizata in sud-estul europei intr-o zona cu clima temperata, cu mult teren plat acoperit cu sol fertil de buna calitate, brazdata de numeroase rauri cu debit de apa mare. Avem o populatie cu o densitate moderata si care inca locuieste preponderent in mediu rural ce-i ma aici? telenciclopedia? |
--------------------
Reno
Megan
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 9 Jun 2010, 17:06) daca reuseste sa faca asta, sa se bage si in primarii si in consilii judetene + prefecturi si mai deranjeaza cuibul de viespi din regiile nationale, are votul meu pdl-ul la urmatoarele alegeri acolo nu cred ca se poate baga...sint baronii locali pe felie...si-i dau peste minute... prefecturile se prea poate sa fie atinse...desi prefectura este formata din citiva angajati, oricum mai putini decit cei din consiliile judetene, ai prefectului, care prefect este reprezentantul guvernului in teritoriu... iar la regii...hmm...sa ne taiem craca de sub picioare ? pai partidul ? ce mai maninca si el ? ca are nevoie de bani sa traiasca...iar regiile, companiile si societatile nationale sint conduse de oamenii partidului... 11 Jun 2010, 09:02: Academia Română pune la zid tăierea pensiilor și asistenței sociale: Tot cei sărăci suportă criza QUOTE Statul român cheltuiește pentru domeniul social proporția cea mai mică, nu numai în raport cu PIB, dar și ca pondere din buget: 36,5% față de 55,9% media UE, arată un studiu realizat de Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții, aflat sub egida Academiei Române. Studiul amintește și metafora lansată de președintele Băsescu, cea a slabului care duce în spinare obezul și spune că România are un stat prea mic în raport cu economia sa. Inegalitatea socială e mai mare decât înainte de 1989, spune studiul. continuarea aici This post has been edited by george_scala_2004: 11 Jun 2010, 08:02 |
--------------------
...
...
...
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
QUOTE(aphophis @ 9 Jun 2010, 16:06) daca reuseste sa faca asta, sa se bage si in primarii si in consilii judetene + prefecturi si mai deranjeaza cuibul de viespi din regiile nationale, are votul meu pdl-ul la urmatoarele alegeri cuib de viespi? pai nu esti de parere ca sunt albine muncitoare??????????? |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Lupta impotriva evaziunii fiscale, varianta oranj:
http://www.gandul.info/puterea-gandului/po...-fiscul-6374371 http://replicaonline.ro/sapte_elevi_din_fo...enit_28632.html ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
Într-o dimineață, stăpânitorul unei cetăți fu trezit de niște strigăte care se auzeau din piață: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ați mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat și privind pe fereastră, văzu un târgoveț ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulțime de mușterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, își spuse mai-marele cetății și, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic și îi porunci: „Ia cinci galbeni și mergi în piață să cumperi mere de la târgovețul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic și îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te și cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgovețul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni și îl trimise în piață. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveț și îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi așa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetății, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ți confisc căruța asta cu mere”.
Zis și făcut. Întors la șeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruța cu mere a tărgovețului”. Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit și, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reușit să cumpăr un sac cu mere!”. Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate și apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfățișă dinaintea stăpînitorului cetății și glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reușit să târguiesc decât cinci mere”. Mai-marele cetății mușcă dintr-un măr și cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Și, cu toate astea, târgovețul acela avea o mulțime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!” |
--------------------
dacia
1310
|
george_scala_2004 |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
|
|
slaiciprian |
![]()
|
las ca de doua ori nu strica. io nu am citit-o acolo, habar nu aveam de ea. din pacate cetatea aia e prea romaneasca. nu's daca o fi stefan cel mare, dar cred ca e vorba de romani acolo.
|
--------------------
dacia
1310
|
Markos |
![]()
|
Curtea Constitutionala s-a pisat cu jet pe legile lui Base&Boc. Asteptam provincia.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Senilii aia au votat invers dacat aveau ordin
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.514 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
asteptati taxe mai mari
![]() mi-a soptit o pasariCA CA deja multi romanasi au inceput sa-si inscrie firmele in bulgaria. Uite asa scoatem noi bulgaria din criza |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Uraa! Am invins! Crin, fa-te ca esti prezent!
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 20:38 |