Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
IsNa |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.686 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@vijelie: mictionez pe el venit din dobanda din contul curent, e egal cu zero, nu acopera costul foii pe care scriu declaratia de venit. Ma duc la banca, sa le spun sa puna dobanda zero, ca sa faca statul economie!
QUOTE(IsNa) Dobanda e venitul omului cu bani, venit nemuncit si nemeritat in niciun fel. Asa deci, dobanda e venit nemuncit. Atunci sa se duca si ei la dracu-n praznic si sa lucreze sub paza militarizata, apoi sa-si depuna banii la banca si sa vin eu sa-i iau, ca-s bani nemunciti. Edit: ghinion de nesansa, ca am ales sa mi se vireze banii in contul curent. Acu' sa vad cu ce dobanda ma incalta. This post has been edited by marksman: 1 Jul 2010, 10:36 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa e, fericiti cei saraci, nu vor plati impozit pe bani "nemeritati"
![]() @marksman E genul de impozit retinut la sursa, adica de catre banca. Calmeaza-te, asa e peste tot. This post has been edited by vijelie: 1 Jul 2010, 10:31 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pai daca dobanda e egala cu zero, atunci si imnpozitul pe ea e tot zero, nu? Aritmetica simpla..
![]() Inseamna ca n-ai niciun motiv de suparare. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.686 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@IsNa: numeric este diferit de zero, practic e zero barat.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
IsNa |
![]()
|
La fel si impozitul, nu?
( Sper ca n-ai inteles ca impozitul s-ar aplica la soldul contului. Se impoziteaza dobanda. Perfect normal oriunde in lume, si dintre toate taxele poate cea mai echitabila. Sa trecem mai departe, nu e nimic de vazut aici...) This post has been edited by IsNa: 1 Jul 2010, 10:36 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Stai sa vezi cand o sa vina ANAF-ul la nunti, sa ia impozitul pe dar, cf. Cod Fiscal in vigoare.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
marksman |
![]()
|
Uite pe ce vor ei sa ia impozit (sa vedem dupa ce voi primi plata cat o mai fi);
[attachmentid=1627636133] |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
doi bani jumate impozit.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
marksman |
![]()
|
Nici hartie igienica nu cumperi de banii aia.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Te simti?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(IsNa @ 1 Jul 2010, 11:28) Dobanda e venitul omului cu bani, venit nemuncit si nemeritat in niciun fel. Misto asta. Adica tu creditezi un agent economic (în speta, o banca comerciala) cu niste bani, pe o perioada, dar dobanda cuvenita e venit nemuncit si nemeritat, corect? Credite ai? De ce nu le zici bancherilor sa nu-ti mai ceara dobanda la sold, ca e venit nemuncit si nemeritat? Poate-i convingi, cine stie.. Intrebare: se mai învata ceva economie în scoli, în zilele noastre? Chestii de baza, nu teorii si analize savante. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.514 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(IsNa @ 1 Jul 2010, 10:28) Dintre toate taxele si impozitele noi, impozitul pe dobanda mi se pare cel mai corect. In primul rand pentru ca prin definitie se aplica doar oamenilor care au bani peste necesitatile imediate ale zilei de maine. Adica tu consideri ca de fapt banca iti face o favoare ca iti plateste o dobanda, nemuncita, pentru banii pe care tu ii pui la dispozitia lor??? Potrivit logicii asteia de fapt tu ar trebui impozit fara ca banca sa-ti plateasca si dobanda, ba mai mult eventual sa te taxeze ca-ti tii banii la ei. Poate am facut altfel de economie in scoala dar eu invatasem ca dobanda este "recompensa" pe care ti-o da banca pentru ca tu le dai dreptul sa se foloseasca de banii tai nu viceversa. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Niet, la pensie tu dai banu` 100 de ani cat lucrezi pe plantatie si cand trebe sa ti-l dea innapoi statu zice ca n-are si iti da cat vrea muschiul lui
![]() Oricum chestia cu dobanda e misto. Am sa sun la banca sa le spun ca ii dau pe mana DNA ca dobanda pe care mi-o iau e nemeritata ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Tineti-va bine sa nu lesinati, Apophis a ajuns sa critice guvernul:
QUOTE(aphophis @ 1 Jul 2010, 11:52) lasa ca are fraierul de unde sa plateasca. In loc sa reduca lehuzele ce stau si pierd vremea pe banii statului, sa vada ce fac cu pensiile date aiurea, aleg masura cea mai simpla: impoziteaza bah boul ca are de unde ![]() ![]() ![]() L.E. Ca raspuns la asta: QUOTE(Garett @ 1 Jul 2010, 11:48) Se pare ca de fapt ne afecteaza si pe noi cei cu motoare mai mici povestea cu impozitele: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...tata-triplu.htm "•Potrivit ordonantei, va fi introdus un impozit suplimentar de 8 lei/200 cmc pentru motorete, scutere, motociclete si autoturisme cu capacitatea cilindrica de pana la 1.600 cmc. •Pentru autoturismele cu capacitatea cilindrica cuprinsa intre 1.601 cmc si 2.000 cmc, inclusiv, impozitul a crescut de la 15 lei la 18 lei/200 cmc." Welcome to Romania, a beautifull country in Africa! ![]() Scuze pt auto-citare da' asa are inteles discutia! This post has been edited by Garett: 1 Jul 2010, 12:02 |
--------------------
No
Reno
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
nu mere primu linc
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Garett |
![]()
|
La mine merge.
|
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 1 Jul 2010, 12:50) Tineti-va bine sa nu lesinati, Apophis a ajuns sa critice guvernul o fi trecut pe la pompa. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
IsNa |
![]()
|
Mai ce v-ati zburlit toti la vorba cu dobanda!
Ce ati zis voi Markos si Garret e adevarat, dar e pa langa subiect. Sper ca sunteti constienti ca nu banca iti ia impozitul ci statul. E un impozit pe venit ca oricare altul. Neimpozitarea dobanzilor nu face decat sa asigure un venit neimpozitat persoanelor care au bani. In trecut mi s-a parut ca aveti vederi mai degraba de stanga (scuze daca v-am inteles gresit), acum ati luat-o invers si sustineti neimpozitarea veniturilor bogatilor. Deci eu fac o diferenta intre banii pe care ii iau la salar, pentru care AM MUNCIT, si dobanda de la banca pe care o primesc doar in virtutea faptului ca am niste bani pusi deoparte si prefer sa nu-i tin la saltea. In consecinta garantarii depozitelor din banci, nici macar vreun risc nu suporta "investirea" banilor intr-un depozit, asa ca da, consider dobanda primita ca un fel de "dar" de la sistemul economic capitalist. Am norocul de a avea bani in depozit si doar pentru acest noroc incasez alti bani. Mie personal imi surade mai bine impozitul luat pe acesti bani pe care ii primesc fara sa muncesc decat impozitul luat pe banii pt. care muncesc. Ma rog, opinii si opinii... This post has been edited by IsNa: 1 Jul 2010, 12:31 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
unii cand aud BOC, BOC la usa se gandesc ca a venit saracia, dar la tine sigur e pinguinul sa te faca ministru de finante.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 1 Jul 2010, 13:23) In trecut mi s-a parut ca aveti vederi mai degraba de stanga (scuze daca v-am inteles gresit), acum ati luat-o invers si sustineti neimpozitarea veniturilor bogatilor. Pe langa subiect esti tu, eu am comentat doar fraza asta, atat: QUOTE Dobanda e venitul omului cu bani, venit nemuncit si nemeritat in niciun fel. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Urmeaza sa spuna cineva ca banca trebuie sa ne ia dobinda fiindca avem nesimtirea de a le da banii nostri sa-i puna la produs.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
IsNa |
![]()
|
Am ajuns la "cine zice ala e"?
![]() Nu, tu ai incercat sa-mi tii o lectie de capitalism pe un ton superior si sarcastic. Eu iti spun ca inteleg destul de bine principiile capitalismului, desi cand am facut eu scoala, daca am fi facut lectii de economie (nu existau), ar fi fost despre planul cincinal si alte d'astea. Orisicum, cum vad ca nu esti dispus sa pastrezi o nota de respect in conversatie, iti pot spune doar "noapte buna" si sa traiesti bine ! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
|
|
denver2 |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 30 June 10 ![]() |
|
--------------------
BMW
318d
2004
- B-xxx-xxx
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Iar comisioanele au devenit extrem de greu de depasit...
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 1 Jul 2010, 13:49) Orisicum, cum vad ca nu esti dispus sa pastrezi o nota de respect in conversatie, iti pot spune doar "noapte buna" si sa traiesti bine ! te-ai suparat? iarta-ma, n-am vrut.. ![]() sa încerc altfel. dobanda este "chiria" pe care o primesti pentru utilizarea, pentru o perioada de timp bine stabilita, a unui bun de-al tau (banii tai) de catre un tert (banca comerciala). prin analogie, poti spune ca daca ai un apartament în plus, e aiurea sa-i ceri chiriasului chirie, ar fi un "venit nemuncit si nemeritat in niciun fel". l-ai lasa sa stea moca, asa e corect. n-am sustinut ca e incorect sa se impoziteze veniturile din dobanzi, precum cele din chirii, de fapt, precum orice fel de venit realizat. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vijelie @ 1 Jul 2010, 11:02) In locul tau as merge sa o iau din Bulgaria ![]() QUOTE(IsNa @ 1 Jul 2010, 11:28) pana un'alta dobanda e un venit pentru care tu nu ridici un deget. Dobanda e venitul omului cu bani, venit nemuncit si nemeritat in niciun fel. WTF ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(IsNa @ 1 Jul 2010, 13:49) Eu iti spun ca inteleg destul de bine principiile capitalismului, desi cand am facut eu scoala, daca am fi facut lectii de economie (nu existau), ar fi fost despre planul cincinal si alte d'astea. Ceva "nu se pupă"! Ori afirmația ta de mai sus apropos de școală, ori data nașterii trecută-n profil, ori ai fost un geniu și cum te-ai născut ai plecat la școli. Că dacă eu am terminat liceul în '87, matale ar fi trebui să-l termin în '96 adică slavă Domnului timp să înveți economie de economie și nu d'aia politică. Da' de: "Dobanda e venitul omului cu bani, venit nemuncit si nemeritat in niciun fel."! |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 01:23 |