Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
IsNa |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Deci ai muncit sa-ti sapi fintina si sa-ti pui hidrofor si, cind e sa dai drumul la robinet, platesti apa c-o iei fara munca.
Am inteles corect? |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.684 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(IsNa @ 1 Jul 2010, 13:12) [...] Dobanda e intr-adevar analoaga chiriei, si e un venit ce trebuie impozitat, mai cu seama ca e un venit obtinut de oamenii care au destui bani. E iresponsabil social sa nu impozitezi dobanzile bancare. Asta am incercat sa spun... E un venit obtinut de oamenii care au destui bani. Oamenii aceia (poate nu toti) au muncit pentru banii pe care i-au depus la banca. Ok, i-au depus ca sa faca bani mai multi. Bun, sa le luam impozit. Dar unul decent, nu unul care nici macar dobanda nu o acopera. Revolta mea a venit de la impozitarea contului curent. De ce sa se impoziteze contul curent, in care ti se varsa salariul pentru care deja platesti impozit? Cu alte cuvinte, daca iti tii banii in portofel, atunci platesti impozit pentru ca suma respectiva o tii in portofel, nu in mana. Asa vad eu judecata This post has been edited by marksman: 1 Jul 2010, 13:19 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
banul omului sta in 2 locuri: in saltea sau la banca.
banul tinut la saltea e toxic pentru economie. aduce o serie intreaga de dezavantaje pentru sistemul economic. banul tinut in banca, este un ban rulat si aduce multe avantaje. deci situatia e mai complicata decat un simplu alb/negru impozitarea dobanzilor, daca va duce la blocarea/reducerea depozitelor populatiei este o masura daunatoare economiei, daca acel om va alege sa tina banul acasa. aia cu ban muncit/nemuncit e o cretinatate, in aceeasi linie propun condamnarea la moarte a celor care investesc la bursa. oricum am observat ca isna a trecut diplomatic pe langa analogia cu banii din chirie, probabil nu-i convine sa raspunda. poate raspunde la analogia cu fantana. This post has been edited by slaiciprian: 1 Jul 2010, 13:21 |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Asa se numeste acum joaca la bursa, investitie? Nu stiam de ce moaca lu' Motocicleanu aduce a investitor.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(marksman @ 1 Jul 2010, 14:18) De ce sa se impoziteze contul curent, in care ti se varsa salariul pentru care deja platesti impozit? Principial e corect, nu e vorba despre dubla impozitare (asa cum se întampla în alte cazuri, din pacate). Ai platit impozit pentru un venit - salariul, acum platesti impozit pentru cu totul alt venit - dobanda de cont curent. Repet, doar pentru dobanda, nu si pentru salariu. Confuzia poate aparea datorita faptului ca atat salariul, cat si dobanda asta, se aduna în acelasi cont. Cretinatatea consta în sumele ridicole, în cazul tau (si nu numai, e valabil pentru toate persoanele fizice, nimeni nu tine miliarde în contul curent). This post has been edited by Markos: 1 Jul 2010, 13:36 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 1 Jul 2010, 14:19) impozitarea dobanzilor, daca va duce la blocarea/reducerea depozitelor populatiei este o masura daunatoare economiei, daca acel om va alege sa tina banul acasa. Nu cred, mai degrabă ar declanșa o competiție ceva mai mare între bănci pentru a atrage clienți (ce vise am!) |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 1 Jul 2010, 13:18) Revolta mea a venit de la impozitarea contului curent. De ce sa se impoziteze contul curent, in care ti se varsa salariul pentru care deja platesti impozit? Se impoziteaza VENITURILE DIN DOBANDA din banii aflati in contul curent, nu banii din cont. In alta ordine... te obliga cineva, ca salariat, sa tii banii intr-o banca, in cont? This post has been edited by vijelie: 1 Jul 2010, 13:38 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(marksman @ 1 Jul 2010, 15:18) E un venit obtinut de oamenii care au destui bani. Oamenii aceia (poate nu toti) au muncit pentru banii pe care i-au depus la banca. Ok, i-au depus ca sa faca bani mai multi. Bun, sa le luam impozit. Dar unul decent, nu unul care nici macar dobanda nu o acopera. Revolta mea a venit de la impozitarea contului curent. De ce sa se impoziteze contul curent, in care ti se varsa salariul pentru care deja platesti impozit? Cu alte cuvinte, daca iti tii banii in portofel, atunci platesti impozit pentru ca suma respectiva o tii in portofel, nu in mana. Asa vad eu judecata Mie mi se pare ca tu nu pricepi ce se impoziteaza. NU se impoziteaza inca o data salarul, sau banii din contul curent. Se impoziteaza DOBANDA la banii aia. Adica: ai 1000 lei in cont. Primesti la sf. lunii 5 lei dobanda (de la banca). Din cei 5 lei iti ia statul 16%, adica 0,8 lei. Acum ai in cont 1004,2 lei in loc de 1005 lei. Salarul de 1000 lei e neatins de acest impozit. E bai mare? |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Scade comisioanele de administrare percepute de banca si ai sa vezi ca banca te jupoaie mai mult (comisioane din sold/operatiuni) decat statul (din dobanda).
Dar, deh, ne-am nascut bancheri... This post has been edited by vijelie: 1 Jul 2010, 13:44 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
denver2 |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 30 June 10 ![]() |
QUOTE(vijelie @ 1 Jul 2010, 14:36) Se impoziteaza VENITURILE DIN DOBANDA din banii aflati in contul curent, nu banii din cont. In alta ordine... te obliga cineva, ca salariat, sa tii banii intr-o banca, in cont? La contul curent nu e normal sa se impoziteze dobanda, pentru ca de obicei nu acopera nici macar diversele comisioane. |
--------------------
BMW
318d
2004
- B-xxx-xxx
|
|
vijelie |
![]()
|
Aha, comisioanele...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Acum, ca opinie personala, impozitarea dobanzii e usor marsava in forma respectiva.
Eu inteleg sa se impoziteze venitul/profit obtinut dintr-o activitate. La firme, profitul obtinut. La oameni, venitul net obtinut (venit - cheltuieli pentru activitatea respectiva). In cazul depozitelor bancare, venitul obtinut nu este dobanda. Este dobanda - comisioane. Ala e venitul/profitul real. De fapt statul impoziteaza inclusiv cheltuielile cu aceasta ocazie. As putea spune ca e o dubla impozitare (comisioanele se impoziteaza si ele ca venit la banci) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DragosP |
![]()
|
Amănunte moncher, amănunte! Cine vrei să surprindă chichițele astea? Sebi? Emi? Aș!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(klaus @ 1 Jul 2010, 15:49) In cazul depozitelor bancare, venitul obtinut nu este dobanda. Este dobanda - comisioane. Ala e venitul/profitul real la conturile curente persoane fizice da cu minus ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.469 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
Curtea Constituțională a respins sesizarea privind prevederi ale Legii referitoare la unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, formulată de 40 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și Grupului parlamentar al Alianței politice PSD-PC.
http://www.mediafax.ro/social/sesizarea-ps...-de-cc-6514099/ Adica prevederea e constitutionala. This post has been edited by vijelie: 7 Jul 2010, 14:03 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
Uf! M-am liniștit.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Nu e cazul, acu sa vezi dictatura, judecatorii de la CC sunt blat cu Tiranul.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
Se știe!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
ca parere personala, aia de la PSD si PNL au facut o sesizare usor cam jenanta.
E adevarat ca nici CC nu e un exemplu de judecata juridica, dar macar sesizarea trebuia facuta cum trebuie |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Eu vad un singur lucru important in treaba asta. Pentru mine ca depunator (ipotetic) e important ca dobanda (din care scadem impozitul) sa fie mai mare decat rata inflatiei. Ca poti sa fii milionar in euro, dobanda in prezent e atat de mica incat nu prea poti sa traiesti din ea, dar e important sa nu ti se devalorizeze banii. Oricum, daca e sa ne uitam de exemplu cat valorau 5000 de lire in 1960, si cat valoreaza acum in 2010, e clar ca cele mai bune depozite sunt cele in aur.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Am auzit ca ventilele la rotile de limou dacia 1300 sunt din aur
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Filip |
![]()
|
Eu ma referam la lingouri de aur de 24k cu pret fix, nu la bijuterii, care nu sunt o afacere prea buna. Si se lucreaza cu bancile nu cu amanet sau mai stiu eu ce furnizori. Aurul din bijuterii contine si alte aliaje. Costa sa le evaluezi, poti sa-ti iei teapa, bla bla, prea complicat si nesigur.
This post has been edited by Filip: 7 Jul 2010, 16:23 |
--------------------
Renault
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ala din ventile cica e de 24. De aia se fura
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Filip |
![]()
|
Da, adevarat, desi sunt vopsite cu negru peste, sa para discrete, hotii tot si-au dat seama. Si nu numai capacelele de ventil sunt din aur, ci si capacelul cu "dacia" care acopera gaura din centrul jantei. Of... of... uite si dezavantajele de a detine o marca atat de exclusivista, precum dacia 1310. Asta este... macar satisfactiile unui detinator de berlina compenseaza.
![]() This post has been edited by Filip: 7 Jul 2010, 16:28 |
--------------------
Renault
|
|
corbex |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 7 Jul 2010, 17:08) ca parere personala, aia de la PSD si PNL au facut o sesizare usor cam jenanta. E adevarat ca nici CC nu e un exemplu de judecata juridica, dar macar sesizarea trebuia facuta cum trebuie Juristul Ponta a dat bacu' pe vremea cins subiectele se comunicau impricinatilor in scris, iar dreptul l-a facut cu stingul. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
O fost coleg cu blonda lui base
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 17:14 |