Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
studioworks |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 2 February 10 From: de aici ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 24 Jul 2010, 10:28) Asa a facut si vanghelie in sectoru' 5 primele 2 mandate, a renovat toate scolile (treaba chiar buna), a bagat gaze si canalizare pe toate stradutele din sector (din nou foarte bine), si la prezentul mandat, anume al treilea la numar, nu prea a mai facut nimic ca cica e criza... in 10 ani de mandat |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 editia cu frana de mana supt bord
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
e frumos in sectoru 5, intotdeauna mi-am dorit sa locuiesc acolo.
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@Garett
"(1) Clienții sunt obligați să solicite bonurile fiscale și să le prezinte la cerere organelor de control." |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Emil Boc despre bonurile fiscale: Vor fi acordate din semestrul IV din 2010 sau din 2011
Cerem sau nu bon fiscal cand cumparam ceva? This post has been edited by george_scala_2004: 25 Jul 2010, 21:14 |
--------------------
...
...
...
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(vijelie @ 25 Jul 2010, 17:57) @Garett "(1) Clienții sunt obligați să solicite bonurile fiscale și să le prezinte la cerere organelor de control." Stiu, dar cati iau bonurile si mai ales de cate ori ti s-a intamplat sa te intrebe cineva de bon? Pe de alta parte, daca ii lasi omului impresia ca are ceva de castigat va cere singur bonul si il va si pastra. Problema e: cine va sta sa inventarieze bonurile colectionate intr-un an de zile? Ca idee e corecta, dar tare imi e ca va fi doar o vorba goala. |
--------------------
No
Reno
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Normal ca ce zice Bok e vrajeala, dar vina o poarta oamenii care trec cu vederea amanunte care, adunate, trec de cateva miliarde de euro anual.
Poate daca s-ar purta mai responsabil, multi nu ar mai fi nevoiti sa stea cu mana intinsa la camera de filmat strigand "Noi vrem respect!". |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ce a uitat lindibocul e ca pe o mare din bonuri dupa cateva luni dispare tot ce era printat
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
hirtia termica. stiu. iar pentru arhive...bye, bye...era odata, la un moment dat, o hotarire de guvern, in care se specifica clar ca hirtia trebuie sa aiba mentiunea pe ea "bun pentru arhivare" sau ceva similar. tocmai pentru ca actele emise, indiferent de catre cine, sa poata fi arhivate pentru termenul prevazut de lege.
numai ca, niste minti luminate, au hotarit ca agentii economici sa fie dotati cu case de marcat fiscale cu hirtie...termica ! exista si unii agenti economici care, nu au mai gasit sa cumpere case de marcat fiscale cu hirtie termica si s-au dotat case de marcat fiscale cu...ace iar bonurile emise se pot pastra mai mult timp. dar, la cite mii de cumparaturi facem anual...cina sa mai stea sa le contabilizeze ? si uite asa miine poimiine vom vedea anunturi de genul "firma de specialitate tinem evidenta bonurilor fiscale ale persoanelor fizice. tel. XXXXXX". ca la americani... This post has been edited by george_scala_2004: 25 Jul 2010, 23:07 |
--------------------
...
...
...
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 25 Jul 2010, 22:21) Normal ca ce zice Bok e vrajeala, dar vina o poarta oamenii care trec cu vederea amanunte care, adunate, trec de cateva miliarde de euro anual. Poate daca s-ar purta mai responsabil, multi nu ar mai fi nevoiti sa stea cu mana intinsa la camera de filmat strigand "Noi vrem respect!". Se putea sa nu sucesti tu discutia astfel incat sa strecori o "petarda" din repertoriul de partid! ![]() Statul este, sau ar trebui sa fie, responsabil pentru banii pe care vrea sa-i incaseze. Repet, cat de greu ar fi sa postezi niste indivizi de la finante la iesirea dintr-un complex comercial care sa te intrebe de bonuri? Atunci pe loc nu la sfarsitul anului! Sau de ce nu face fiscul o "excursie" prin en-gros-uri, da' una neanuntata nu anuntata cu o saptamana inainte, si sa confiste toata marfa fara factura? Cred ca ar confisca tot depozitul! Abia daca fiscul ar functiona am putea avea dreptul sa tragem oamenii la raspundere, sa-i acuzam ca nu strang bonuri si ca "de aia stau cu mana intinsa la camera de filmat". Problema cu bonurile care se sterg ar putea fi rezolvata prin impunerea unor norme clare de genul "Bonul fiscal trebuie sa fie lizibil timp de un an" si gata. N-au decat sa-si schimbe casele de marcat. In alta ordine de idei cate magazine de cartier sau chioscuri au case de marcat si le si folosesc? Numai ca lui "dorel" nu-i pasa ca nu ii da bon. Convinge-l pe "dorel" ca are ceva de castigat si o sa ceara, vehement, sa-i dea bonul "ca e dreptul lui"! O combinatie intre controlul strict si "pe bune", si "co-interesarea maselor" cred ca ar aduce miliarde la buget, am avea excedent nu deficit bugetar daca s-ar incasa toate impozitele in tara asta! This post has been edited by Garett: 26 Jul 2010, 05:26 |
--------------------
No
Reno
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
povestea asta, cu bonurile e din ciclul "mircea, fa-te ca lucrezi". cum boc & co nu sint capabili de ceva util, arunca tot felul de petarde ptr a fi dezbatute de pulime.
mai zilele trecute am cumparat ceva materiale de constructii ptr socra-miu. doi saci de ciment, niste nisip si cateva caramizi. am mers regulamentar la magazinul din cartier si am cerut produsele respective. prima intrebare a vanzatorului a fost :"doriti bon fiscal". la randul meu i-am adresat clasica intrebare :"cat e cu bon si cat e fara". in final am luat fara bon 2 saci de cement, 3 de nisip si 20 de caramizi si am facut o economie de 15 lei. mi-a parut asa de rau ca nu am cerut bon, ca mi-au dat lacrimile. ptr cei care or sa sara in sus ca incurajez evaziunea le spun doar atat: exista organe care sa stopeze evaziunea. sa-si faca treaba. pana atunci eu (si majoritatea rumanilor) voi face asa cum imi este mie bine. si buzunarului meu. statul sa isi faca datoria si sa puna treburile pe fagasul normal! are organe de control, are legi, are tot ce trebuie. sa le aplice. sa bage frica-n evazionisti. nu sa-mi ceara mie sa nu mai iau tigari netimbrate sau sa cer bon fiscal. imi da statu bani sa iau tigari timbrate, sau imi face statu reducere daca cer bon fiscal? nu cred. deocamdata statul baga frica si nesiguranta in cei care ar trebui sa aplice legea. le reduce salarii, ii da afara. si apoi asteapta rezultate. funny a? |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
De data asta sint perfect de acord cu tine! Sa-si faca fiecare treaba lui, nu sa ne puna pe noi sa le-o facem, fiindca ei sint prea ocupati cu luarea si cheltuirea spagilor.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
exemplu:
inspector la o institutie, om pus sa lupte printre altele si cu evaziunea, mers zilnic pe teren, dat nasul cu tot felul de imbecili, vechime pe functie fro 8 ani, salariu net 840 lei (asa pana in taierea cu 25%). spune-i astuia sa fie cinstit. spune-i astuia (care are puterea de-ati inchide firma dintr-o semnatura) ca tre' sa fie corect si sa traiasca doar din 8,4 mil. asta in conditiile in care seful lui, numit politic (fost somer si lingau de partid), este un frecator de menta mondial, castigand lunar cam 50-60 mil net. cam complicat. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
daca cel de care vorbesti ar cistiga 3000 de lei crezi ca ar fi cinstit si corect ? cu 5000 de lei crezi ca ar fi corect si cinstit ? iti spun clar ca nu !
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
bai nene.. da' ascunsi ati stat... n-am dat de voi ieri... m-am tot uitat dupa o limuzina alba.. nimic...
abia acum am vazut in poze unde ati stat... uooff... PS: penibil asfaltul pe partea sudica si un milion de melteni, peste tot. Madam Udrea vrea sa facem turism?? ![]() |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Judecatorii cistiga 30-50 de mii si, cu toate astea, sint parintii coruptiei in romania. Nu salariul e problema, ci toleranta generala din sistem. Daca bagi la bulau numai cite doi-trei din fiecare filiala a unei instutii pentru luare de spaga, ai constata o schimbare radicala de atitudine a impricinatilor. Daca le-ai mai confisca si averea, asa, aditional, am deveni peste noapte TzepeshLand.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu puscaria ci deductibilitatea unor cheltuieli scoate la lumina economia subterana.
This post has been edited by vijelie: 26 Jul 2010, 11:10 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
skija ai gresit topicul
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Titularizare 2010 – 75 de candidati la titlul de profesor au fost prinsi copiind
![]() ![]() ![]() QUOTE In fiecare an in luna iulie are loc examenul de titularizare in invatamant, ocazie cu care zeci de mii de candidati au posibilitatea de a concura pentru a obtine un post in sistem. Ministerul Educatiei a comunicat recent rezultatele acestui examen, iar cifrele nu arata foarte bine – 65 dintre concurenti au luat nota 1, iar un sfert dintre cei care doresc sa devina profesori au luat note mai mici de 5. Multi dintre suplinitorii care au predat la clasa timp de ani sau chiar zeci de ani au luat note de 2 sau 3; au existat 75 de pretendenti la titlul de profesor care au fost dati afara din concurs pentru ca au fost prinsi copiind, iar exemplele pot continua. In acelasi timp, rata de promovabilitate a fost cea mai mica din ultimii 4 ani, situatie similara cu cea de la examenul de Bacalaureat din acest an. http://www.campusnews.ro/stiri-stiri-76300...nsi-copiind.htm |
--------------------
...
...
...
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 26 Jul 2010, 11:10) Ei nu! Era pe vremea lui Raposatu' faimoasa lege 18, aia cu ilicitul. In esenta, tot ce era peste salariu te putea trimite dupa gratii. Exceptand gumele, blugii, cafeaua si vegeta nu prea exista economie subterana. Si nici nu tin minte sa fi primit bon prea des, dar, al naibii, mergea treaba! |
--------------------
No
Reno
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Impozitarea bisericii, o forma de respect fata de societate ?
![]() ![]() This post has been edited by george_scala_2004: 26 Jul 2010, 11:27 |
--------------------
...
...
...
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pai mai bagam la lista: haleala( gaseai de toate la negru); carburanti, izmene de bumbac , ciorapi de cucoane, tzigari autohtone si de import, pileala, piese auto, antibaby. electrocasnice,medicamente, vata, femei.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 26 Jul 2010, 11:21) Ok, incomparabil mai limitata de cat acum! ![]() Trocul "pulpe de pui contra portocale" practicat pe vremea aia nu intra la "economie subterana" ca se plateau ambele produse. QUOTE(george_scala_2004 @ 26 Jul 2010, 11:26) Sa dea Domnul! @bion: nu confunda reteaua de PCR (pile cunostinte relatii) cu economia nefiscalizata! Ok, cunosteai pe cutarica si luai produsul x inainte sa apara la raft dar de platit tot il plateai. Da' chiar asa, biserica de ce nu plateste impozite? This post has been edited by Garett: 26 Jul 2010, 11:33 |
--------------------
No
Reno
|
|
bion |
![]()
|
Nepoate toate alea si multe altele nu le luai din comert si nici cu pile se gaseau pe piata neagra nefiscalizata.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
vijelie |
![]()
|
Ma intreb de unde au unii fixatia asta, de a compara oricand situatia de azi cu aia de dinainte de '89.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bion |
![]()
|
Pen`ca treburile sunt chiar mai mizere si marlania mai la pret decat in anii `80 care pareau a fi cea mai neagra perioada din istoria moderna a romanicai ![]() ![]() This post has been edited by bion: 26 Jul 2010, 11:46 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(bion @ 26 Jul 2010, 11:36) Nepoate toate alea si multe altele nu le luai din comert si nici cu pile se gaseau pe piata neagra nefiscalizata. ![]() Ok, am inteles la ce te referi, sorry, ma gandeam la ce se putea lua pe sub mana. Se cunoaste cine-i din Timisoara la doi pasi de "fratii" sarbi! ![]() @vijelie: Nope, comparam cu perioada cand statul era puternic. Prea puternic e drept da' nici in halul in care e acum. This post has been edited by Garett: 26 Jul 2010, 11:51 |
--------------------
No
Reno
|
|
bion |
![]()
|
Fratii sarbi si mai ales cei ma hotzi dintre traci
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 19:29 |