Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
![]() ![]() ![]() |
Salariile bugetarilor scad cu 25%, ... iar pensile cu 15%
tribunul |
![]()
|
||
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
||
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(rue @ 7 May 2010, 14:22) ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(GBC @ 7 May 2010, 14:37) Nu imi amintesc sa fi auzit se ia "masura de taiere cu 25% a salariile TUTUROR". Din ce imi aduc aminte era vorba de reducerea fondului de salarii cu 25% la toate categoriile de bugetari. Corect, se numeste MANAGEMENT. Tie ca si manager, ti sa da un buget fix, sa zicem de 100 lei, e treba ta cum il administrezi. Ori angajezi 100 oameni cu 1 leu salariu, ori angajezi 20 oameni cu 5 lei salariu. Dar nu poti sa angajezi 100 de oameni cu 5 lei salariu. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
ipse |
![]()
|
![]() ............... Group: Members Posts: 11 Joined: 29 April 10 From: ARPANET ![]() |
Dau dublu!
![]() |
--------------------
.........
........
...........
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
sistemele informatice de la primarii, pasapoarte, inmatriculari, asistenta sociala etc trebuiesc sa aiba un punct comun si o functionalitate integrata pentru a rezolva problemele tuturor fara parcare in centru, deplasare si poluare, nervi la ghiseu etc.
sa soliciti ceva pe internet printr o identificare exacta, platesti din cont pe internet si primesti pasaportul, permisul etc prin posta acasa ori te deplasezi doar sa le ridici o singura data. toata lumea ar economisi, nu ar fi munti de hartie, energie consumata de echipamente xerox, chioscuri de peste drum cu formulare si masina de scris, comisionari etc. nu ar fi nebunie pe a finante, primarii etc pt un rahat de cazier, adeverinta etc ce pot fi coonfirmate intre bazele de date. in alte tari au si pot! am ramas uimit ca anumite tari din orientul mijlociu de exemplu cel putin se misca in directia asta desi lumea crede ca au doar camile si nisip. This post has been edited by rue: 7 May 2010, 13:49 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
Deci asta e solutia. Slava Domnului ca nu e hotia de vina cum zic unii. Sa facem autostrazi cu linux, ca sa coste ca in alte tari! Gata!!!!! Ne-am scos!!
|
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
tribunul |
![]()
|
QUOTE(rue @ 7 May 2010, 14:41) tribunule, nu ai inteles, tu ai obsesia ta cu preturile. un privat ia la un pret si pune linux. la stat oamenii folosesc doar MS si le trebuiesc licente la toate rahaturile. de aia costa mai scump. pe linux acasa nu am nici antivirus. pe MS iti trebuie. Se poate sa nu fi inteles eu bine, si de aia ma mai repet odata, sper ca acum mai clar. Un patron (particular) cand isi cumpara un laptop, cauta in toate magazinele, intra pe net, cere pareri, cauta sa cumpere ce e mai ieftin si mai performant, si inca un lucru, sa fie configurat fix. pt. necesitatile lui. Daca un director de scoala vrea sa doteze laboratorul de informatica, cumpara niste calculatoare care poate nu au nici sistem de operare, nu au antivirus, sunt depasite, dar care costa cat unele foarte performante, cu tot cu sistem, aplicatii, si antivirus. un particular cheltuie banul lui, directorul cheltuie banul statului |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.081 Joined: 11 February 04 ![]() |
O sa razi, dar si asta ar ajuta.
Daca ai 200 de computere la o autoritate locala si ei lucreaza intr-o aplicatie care ruleaza intr-un browser nu au nevoie sa aiba calculatoare de ultima generatie cu Quadcor-euri si 16161 GB de ram, ci le ajunge poate si un P3 cu 256MBRAM. La 200 computere X 2000 EUR/buc. ia vezi cati bani nu se cheltuie. Ai ramane surprins ce laptopuri de ultima generatie au domnii si doamnele de la institutii bujetare. La o prezentare eram precum ratusca cea urata pe acolo cu un Compaq de vreo 4 ani megauzat si folosit, cu tastele roase si vopseaua luata de pe el fata de Sony-urile lor de maxim cateva luni. This post has been edited by dizzy: 7 May 2010, 13:53 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
tribunul |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 7 May 2010, 14:48) Se poate sa nu fi inteles eu bine, si de aia ma mai repet odata, sper ca acum mai clar. Un patron (particular) cand isi cumpara un laptop, cauta in toate magazinele, intra pe net, cere pareri, cauta sa cumpere ce e mai ieftin si mai performant, si inca un lucru, sa fie configurat fix. pt. necesitatile lui. Daca un director de scoala vrea sa doteze laboratorul de informatica, cumpara niste calculatoare care poate nu au nici sistem de operare, nu au antivirus, sunt depasite, dar care costa cat unele foarte performante, cu tot cu sistem, aplicatii, si antivirus. un particular cheltuie banul lui, directorul cheltuie banul statului |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
Grecule... ia organizeaza tu o manifestatie.. ca neamurile tale se pricep cel mai bine la chestia asta.. si poate o ai si tu in sange...
Nu e corecta gandirea cu: "ii afecteaza doar pe bugetari, ce treaba am eu?"... ptr. ca ii afecteaza pe parinti/bunici, care or sa aiba nevoie de ajutorul copiilor ptr. supravietuire, copii care lucreaza la privat. Ii afecteaza pe medici care or sa plece afara si ne mai vindeca vracii si vrajitoarele. Ii afecteaza pe profesori care or sa-si bage cenzurat si o sa-i invete pe boraci doar 1/2 din necesar... La urma urmei ne va afecta pe toti. Si o sa tragem mult si bine ca sa iesim din ca... cat... da' cu atitudinea asta pur romaneasca (nascuta din contopirea dacilor cu romanii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
GBC |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 7 May 2010, 13:49) O sa razi, dar si asta ar ajuta. Daca ai 200 de computere la o autoritate locala si ei lucreaza intr-o aplicatie care ruleaza intr-un browser nu au nevoie sa aiba calculatoare de ultima generatie cu Quadcor-euri si 16161 GB de ram, ci le ajunge poate si un P3 cu 256MBRAM. La 200 computere X 2000 EUR/buc. ia vezi cati bani nu se cheltuie. Ai ramane surprins ce laptopuri de ultima generatie au domnii si doamnele de la institutii bujetare. La o prezentare eram precum ratusca cea urata pe acolo cu un Compaq de vreo 4 ani megauzat si folosit, cu tastele roase si vopseaua luata de pe el fata de Sony-urile lor de maxim cateva luni. Cred ca stim toti ce se intampla. 1. Cumpara "scule" prea bune fata de nevoile reale din: ingamfare, modul lor de viata - de a face fite pan si asa, si pentru ca in cecurile de incompetenti in care se misca nivelul PC-ului ii ridica statutul 2.Le cumpara la preturi fara care nu au legatura cu piata. Mai sus se zice "La 200 computere X 2000 EUR/buc. ia vezi cati bani nu se cheltuie." E unul nu stiu prea multe aplicatii care sa necesite PC-uri de 2000 Euro - ma refer la aplicatii pentru adiministratie, etc - nu ma filme, muzici, jocuri, ciocuri si norocuri! |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
|
rue |
![]()
|
nu e de generalizat. eu am vazut si directori cumpatati.
|
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
tribunul |
![]()
|
in Germania.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
rue |
![]()
|
de exemplu si la firme te poti mira de anumite cheltuieli.
sunt firme franceze care prefera sa inchirieze masina mai scump de la firma de leasing a brd ului de exemplu, in loc sa mearga la o firma ieftina. brd sa cumpere poate renault in loc de dacia. orange sa cumpere alcatel mai scump in loc de huawei. etc numa sa umble banii in interesul tarii. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
GBC |
![]()
|
Ai dreptate. In nici un caz nu am vrut sa generalizez. Sunt aceeasi oameni pana la urma si la "stat" si la "privat". Peste tot sunt si din aia si din ...aia.
Din pacate insa la stat cand treaba merge aiurea nu prea apare "reactia negativa" si sistemul ... La privat te cam capaceste piata, daca nu cumva patronul e un tip bine orientat. |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
|
tribunul |
![]()
|
La firme sunt alte gandiri.
Uite un exemplu. Oracle cumpara si foloseste numai dell-uri indiferent de locatie, ca-i in Berlin, Bucuresti sau Budapesta. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(GBC @ 7 May 2010, 15:02) 2.Le cumpara la preturi fara care nu au legatura cu piata. Pai normal. Firma X plateste bani grei statului ca sa castige o licitatie pentru 5.000 de computere. Banii astia trebuie recuperati cumva, pen'ca firma X e privata. Basca un profit frumusel. Prin urmare si ca atare, primarul din comuna Ghimpati va cumpara computere la un pret dublu, pret care include: - valoarea de piata a computerului - o cota din spaga data de firma X pentru castigarea licitatiei - o cota din profitul firmei X Ce naiba ma, astea le stie si fii-mea... |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
rue |
![]()
|
3 mil in privat
1.4 bugetari 6 mil asistati si pensionari (parca) problema e ca daca reduci salariile mari la bugetari, economisesti mult mai putin decat dai ca sa cresti salariile mici (nu ca s-ar face asta). matematic nu bate. solutia este dezvoltarea privatului sa se ajunga la o tinta de dublare a salariatilor de la privat. acolo trebuie sa se lucreze la nivel economic. facilitatile si taxele pot sprijini dar si sa inchida privatii. l.e. credeti ca daca ar fi o firma de calculatoare romaneasca sa produca laptopuri la IEMI sau altii de aceau HC uri candva statul sa cumpere doar de acolo? problema e ca societatile alea s-au cam inchis. This post has been edited by rue: 7 May 2010, 14:18 |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
tribunul |
![]()
|
Ai invatat-o de mica cum sa organizeze o licitatie.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
GBC |
![]()
|
QUOTE(rue @ 7 May 2010, 14:15) Asta cu inchisul a fost ahahaaa!! IEMI a fost deja daramat, cam acum un an in locul fabricii "construisera" o groapa imensa ![]() Langa IEMI (vis-a-vis) era pepiniera - si la aia fac un upgrade - mai vizitati orasul fratilor, nu tot pe coastele azurii ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dupa cum vad p`aicea stimati tovarasi v-ati conformat politicii portocalei betive.:dezbinarea.Aia care lucreaza la stat sunt lilpitorile harnicilor si talentatilor romani care lucreaza in privat.Dar cam uitati ca marea majoritate a privatilor nu au alta ocupatie decat umflarea profitului si toti alearga dupa afaceri cu STATUL(deci cam de unde fura
![]() Privatul in romanica e mai comunist si mai corupt decat amploiatul de stat in marea maajoritate a cazurilor. Exceptie fac celebrele agentii dar alea sunt ptr. clientela politica si parca vad ca se gaseste o potita prin care aia sa nu fie declarati bujetari.Eo o marsavie sa-l futi cu 25% pe parlitul de dascal de tara si pe consilierul prezidential sau sa-i razi 15% unei babe vaduve cu pensie de 6 mil. sau unui general r. O guvernare nu numai incompetenta si mincinoasa dar si rauvoitoare. Cu sila bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Si cum se va face reducerea asta cu 25%? Se va munci la fel pe bani mai putini? Sa vezi atunci tragere de inima!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.555 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(bion @ 7 May 2010, 17:04) Eo o marsavie sa-l futi cu 25% pe parlitul de dascal de tara si pe consilierul prezidential sau sa-i razi 15% unei babe vaduve cu pensie de 6 mil. sau unui general r. Dascalul nu are nici o vina, lui nu trebuie sa i se reduca nimic. Dar unui cenzurat de consilier, functionar (si mai sunt exemple) da. Astia-s niste lipitori ordinare care in loc sa munceasca, semneaza contracte sa isi ia spaga. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cunosc functionari publici in primarie care isi folosesc salarul oficial de la stat de 800-1000 ron strict sa bage motorina la tdi, tdi care se schimba cu altul la 1-2 ani maxim.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.555 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Sunt si primari care nu dau doi lei pe salariu, veniturile vin din alta parte.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
primarul e altceva, eu vorbesc oameni mai 'simpli' in ierarhie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
lecar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 10 June 05 From: Leeds, UK ![]() |
Eu inca sper totusi ca taierile astea sa nu se faca uniform. Inca nu s-a anuntat cum se fac, nu? Tot ce stim e ca fondul de salarii/pensii se reduce cu 25/15%.
Cu "pensile nesimtite", ce-or mai facut? Stiu ca era mare tambalau pe tema asta acum vreo 2-3 luni. Eu sunt de parere ca se poate stabili o limita maxima pentru pensia de stat, asa cum exista si in alte state. Sa fie ceva de genul 3000 lei. Ce e peste, e cam nesimtire. Cat despre salarii, iar cred ca ar fi o imensa prostie sa reduca la toti la fel. Ce trebuie sa faca e sa dea afara functionari de stat la greu. De profesori, doctori, politie n-ar trebui sa se atinga. |
--------------------
Fiat
Coupe
16v Turbo 195CP
- -
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Mda mare bou am fost acu` 31 de ani cand intr-o anume conjunctura era sa ajungem in A fara sa vrem sau sa stim
![]() ![]() ![]() BTW Am prietini in tarile cu apa calda si asfalt care sunt bugetari si au ramas un pic blocati de dihonia de la noi. This post has been edited by bion: 7 May 2010, 17:18 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 23:24 |