DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bicicleta si cainii vagabonzi

Markos
post 7 May 2010, 12:06
Post #61

fost programator

Group: Members
From: Scursurești Vale

Cainele este cel mai bun prieten al omului.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 7 May 2010, 12:10
Post #62

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Reciproca nu-i adevarata. Homo cane canis ! icon_mrgreen.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Muttley
post 7 May 2010, 12:11
Post #63

From: -

QUOTE(corbex @ 7 May 2010, 12:04)
Se perimeaza problema ciinilor vagabonzi
*

N-as crede.

Am observat si eu aceste mode de sezon.
Au murit cativa nefericiti din microbuzul lovit de tren, s-au facut controale-n microbuze, s-a uitat de problema.
A fost cutremur nu stiu unde, s-a aprins isteria, s-a stins.
Exemple sunt nenumarate.

Cainii insa nu vin si pleaca, raman si se-nmultesc.
O sa vina vara, o sa dormiti cu geamul deschis si o sa va sune latratu-n cap noapte de noapte, promit ca n-o sa uite nimeni de ei.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
dr_mKe
post 7 May 2010, 12:15
Post #64

Membru cu stetoscop

From: Deva

Eu propun varianta exportului catre tarile consumatoare de asemenea delicatese icon_mrgreen.gif

Avem si noi 2 bucati, Nero si Vicky, Nero-i ditamai animalul, cat un caine lup, foarte bland, protectiv fata de kinderii din cartier. Cei 2 au fost in mod clar caini cu stapan in prima parte a vietii lor, raspund la comenzile clasice, stai, culcat, etc. Copii fac ce vor cu ei, stau si se joaca foarte rabdatori amandoi.

Cei 2 n-au fost agresivi nici o data fata de oameni, decat fata de haitele de comunitari care au incercat sa-si mute teritoriul la noi in cartier si tiganii care vin sa scotoceasca prin containerele de gunoi. Drept urmare Nero si Vicky ne-au ferit de exemplarele salbaticite si agresive care ar fi putut "ocupa" teritoriul.

Singura problema cu Nero este vara, cand, daca-si gaseste sa-si faca siesta la umbra masinii tale, se face ca nu te observa si ai de lucru pana-l convingi sa-si mute fizicul. Practic eu l-am luat pe sus de cateva ori radmasa.gif

Din pacate cazurile de "comunitari" de genul asta sunt rarisime.

This post has been edited by dr_mKe: 7 May 2010, 12:16

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
Ov
post 7 May 2010, 12:19
Post #65

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(Andy_ACS @ 7 May 2010, 12:53)
eu am pe la bloc 3-4 exemplare grasi si sanatosi, de talie mare, mai bine hraniti decat copii din orfelinate. Dar per aia nu ii vezi tu si alegi sa ii ignori, sa nu te intereseze. Asta e diferenta.
*

absolut incorect. Cu astia ar trebui sa inceapa mare eutanasiere. Am si eu un exemplar la bloc, cocolosit de niste babe de la scara de langa, si a naibii potaie vine pe la spate pe furis si te capseaza de nu te vezi. Partea proasta e ca potaia e iute de picior, si daca ma intelegi, nu vrea sa manace decat de la babele alea wink.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
vijelie
post 7 May 2010, 12:23
Post #66

membru violet

Intotdeauna partizanii uciderii cainilor agresivi sunt contrati cu exemple "de la blocul meu" in care cainele este cel mai bun prieten al locatarului care n-are alta treaba decat sa-l mangaie sub coada de dimineata pana seara.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Markos
post 7 May 2010, 12:26
Post #67

fost programator

QUOTE(Ov @ 7 May 2010, 13:19)
Am si eu un exemplar la bloc, cocolosit de niste babe de la scara de langa

o sa haleasca cu 15% mai putin.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Muttley
post 7 May 2010, 12:27
Post #68

dr_mKe, ma uimeste ce scri.
Eu vad 50% sanse ca Nero al tau sa ia vreodata unul din copiii care se joaca cu el si sa-l rupa-n bucati. Daca se da la boschetari, trebuie o albina sau o clipa de nebunie animalica pentru a face vreo minune.

Stiam ca animalele nu prea au vina, si postul tau vine sa intareasca treaba asta.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Ov
post 7 May 2010, 12:31
Post #69

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

QUOTE(vijelie @ 7 May 2010, 13:23)
Intotdeauna partizanii uciderii cainilor agresivi sunt contrati cu exemple "de la blocul meu" in care cainele este cel mai bun prieten al locatarului care n-are alta treaba decat sa-l mangaie sub coada de dimineata pana seara.
*

e pe dracu'
dupa parerea mea cainele n-are ce sa caute la bloc, nici inauntru, nici in afara, nici nicaieri!
dar n-are rost sa deviem discutia in alte directii, ca banuiesc ca multi de aici sunt mega fericiti cand se apuca cotarla vecinului de la taspe sa urle in miezul noptii.

This post has been edited by Ov: 7 May 2010, 12:32

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
vijelie
post 7 May 2010, 12:32
Post #70

membru violet

Discutia oricum e deviata, animalele sunt imprevizibile cand ataca.
Intr-o lume normala, asta nu e subiect de discutie, ci o problema de care se ocupa administratia locala.

This post has been edited by vijelie: 7 May 2010, 12:33

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dr_mKe
post 7 May 2010, 12:37
Post #71

Membru cu stetoscop

La comportamentul cainilor am pretentia ca ma pricep destul de bine. Animalul asta isi face veacul pe la noi prin cartier de cel putin 10 ani. Copiii stau si se joaca in groapa cu nisip, hinte, tobogan, etc. Asta sta frumos la marginea zonei de joaca si supravegheaza. Cainii echilibrati, care nu au fost fatati si crescuti pe strada intr-o continua agresiune, nu devin agresivi fata de oameni asa din senin.

Evident, cainii fara stapan nu au ce cauta pe strada. Eu dau doar un exemplu de caini care pot fi adoptati fara probleme.

Personal sunt posesor (mai de la distanta) de ciobanesc mioritic, adoptat de bunici acum cativa ani, am fost singurul care l-am convins sa iasa din cusca si sa manance. Cand bunicii s-au mutat de la tara, l-am lasat in grija unei rude tot la tara, nu-i o idee buna sa tii o asemenea namila in 2 camere la bloc, mai ales ca toata viata a trait la curte.

Acum o saptamana am fost s-o vad, ca-i EA, si desi eram cu alta masina decat SN, tot s-a agitat cu ceva vreme inainte, si evident n-a scapat sa nu intre pe jumatate in portbagaj sa vada ce i-am adus laugh.gif

7 May 2010, 13:44:
Intai manelistii, te rog. radmasa.gif

This post has been edited by dr_mKe: 7 May 2010, 12:44

--------------------
+
bucatzel
post 7 May 2010, 12:44
Post #72

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(tribunul @ 7 May 2010, 10:23)
Dupa capul meu, as mai baga o lege.
Cine-si pareseste cainele, pisica, sobolanul pe strada sa primeasca drept compensare o amenda de minim 2000 lei.
*

Fii ba(*) serios... Io inteleg ce zici, dar... Cainele mai moare, tre' sa-i scot certificat de deces?

Daca fuge de-acasa (fuge, nu-l parasesc), ok, sa zicem ca platesc amenda. Imi primesc banii inapoi daca se intoarce?

Cam paguboasa solutia ta, sa vezi in ce inchisori o sa tina lumea cainii, ca sa nu cotizeze amenzi.

Nu de alta, de-a lungul anilor, pe-acasa, un caine o reusit sa fuga si l-am gasit dupa doua zile, iar urmatorul, dupa ani, n-o mai avut acelasi noroc. Primul am inteles cum a "evadat", era de talie mica, a gasit o gaura in gardul vecinului. Celalat, nu-mi dau seama.

Distractiv o fost la primul ca atunci cand taica-miu s-o dus dupa el (il gasise un prieten si l-o bagat la el in curte), cand cainele o vazut masina, s-o suit direct in ea, si n-o miscat de-acolo decat cand o ajuns acasa. Caine care nu statea locului mai mult de doua secunde tongue.gif.

(*)Scuze, imi mai scapa tongue.gif

This post has been edited by bucatzel: 7 May 2010, 12:46

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Serje
post 7 May 2010, 12:54
Post #73

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Ar putea sa oblige lumea sa le puna cipuri si sa aiba carnete de sanatate, iti gaseste cainele ... platesti taxa, ca nu ai avut grija de el, daca moare ... nu-ti trebuie nici un certificat de deces, ca nu are cum sa-l gaseasca.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Andy_ACS
post 7 May 2010, 13:03
Post #74

Yes, I'm not!

From: Craiova

@bucatzel - ideea era in felul urmator - animalele au un mijloc de indetificare (zgarda, cip) si sunt declarate/inregistrate. Daca se prinde un astfel de caine de catre hingheri se ia legatura cu stapanul care are la dispozitie max 2 saptamani sa vina sa il ia. Plateste in schimb contravaloarea capturarii si toate celelalte cheltuieli aferente.
Daca refuza sa il ia o sa fie omorat si stapanul platste pentru abandon.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Markos
post 7 May 2010, 13:06
Post #75

fost programator

QUOTE(Andy_ACS @ 7 May 2010, 14:03)
Plateste in schimb contravaloarea capturarii

"400 de roni shefu', c-am alergat cinci strazi dupa el!"

--------------------
Reno Megan Privilej
+
tribunul
post 7 May 2010, 13:07
Post #76

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Sau problema se puna altfel.

Daca tu ai un catel drag la care tii, si l-ai pierdut din gresala.
Banuiesc ca nu astepti nepasator acasa pana ti-l gaseste cineva, ci incepi sa cauti la adaposturile, centrele specializate unde se strang potaile de pe strada, chiar din secunda cand iti dai seama ca ti-a disparut puricosul.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Victoras2001
post 7 May 2010, 17:02
Post #77

Membru autentic

Cainii astia de-i tot dati exemplu cat de blanzi sunt, o fac doar cu voi. Pentru ca voi ii hraniti, vor sa va asigure de recunostinta lor. Si cum altfel daca nu repezindu-se sa manance din "dusman"?
Cand stateam intr-o curte comuna, aveam o catelusa. Vecina avea o fetita. Dimineata ii dadea drumul pe strada potaii ca sa nu-i streseze fata. E, catelusa aia, de ziceai ca-i cea mai blanda de pe lume, musca pe strada de rupea. Dar in ce conditii? Numai si numai daca ma vedea pe mine prin preajma. Daca o vedeam pe strada eram obligat sa stau ascuns sau sa nu ma dau jos din masina. E, la multi caini am vazut treaba asta.
Am trait chiar un episod amuzant. N-am vazut-o, dar m-a vazut ea. La cativa metri de mine era un grup de profesori universitari inarmati cu tomberoane, maturi si lopeti. Normal ca si-a infipt dintii in fusta unei profesoare, iar aia a inceput sa tipe si sa se invarta. Catelusa, la un moment dat, din cauza rotatiei din ce in ce mai aprige a doamne profesor, a decolat. E, in momentul in care trecea prin dreptul grupului de profesori primea cate-o lopata pe sira. Acuma, saraca de ea chiar dorea insistent sa aterizeze si sa-si ia talpasita. Numai ca din cauza multitudinii de fuste cu care era imbracata doamna profesor, nu-si mai putea scoate dintii din ea. In cele din urma am reusit sa aplanez conflictul, facandu-ma ca nu-i a mea. Nu de alta, dar imi tot rasuna in urechi sunetul ala de lopata pe sira.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
CataOlar
post 7 May 2010, 19:42
Post #78

Membru autentic

From: Oradea

QUOTE(Victoras2001 @ 7 May 2010, 12:52)
Ba te contrazic. Pe vis-a-vis chiar l-a muscat unu' in Parcul Circului.
*

L-a muscat un militian sau un caine?

--------------------
Dacia/Renault Logan 3 1.0 EcoG Confort
Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
+
Altis
post 7 May 2010, 20:18
Post #79

Membru autentic

L-a muscat el pe militian, drept urmare a fost amendat pentru nerespectarea regimului dintilor si port ilegal de dinti pe bicicleta!

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
Filip
post 7 May 2010, 20:40
Post #80

Forumist

Daca la un caine vagabond/mai multi caini vagabonzi mai poti sa iei piatra in mana (multi cum vad ca duci mana la pamant au o reactie sa se fereasca wub.gif pt ca stiu ce-i asteapta) ce te faci cu stapanii de caini din rase agresive, care ii plimba pe strada fara botnita (ca daca te vad ca pui mana pe bat/craca de copac/piatra/caramida zic ca ai ceva cu el, si daca-i zici ca ti-e frica de caine, spune ca e bland (pai ma intereseaza pe mine cum e, eu vad ce colti are in gura si mi-e clar - daca i-a dat natura, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu, o sa-i foloseasca). Uneori mai urca cu ei si in mijloacele de transport in comun, (lucru pe care l-as interzice cu desavarsire cu sau fara botnita). Si mie imi sunt dragi "sacii de purici" dar nu pe strada unde mai poti sa tii de mana un copil mic, sau chiar tu ca adult poti fi amenintat de dihanii.

This post has been edited by Filip: 7 May 2010, 20:42

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
Markos
post 7 May 2010, 21:07
Post #81

fost programator

QUOTE(Filip @ 7 May 2010, 21:40)
Daca la un caine vagabond/mai multi caini vagabonzi mai poti sa iei piatra in mana

Cine este fara de pacat, sa arunce primul cu piatra!

--------------------
Reno Megan Privilej
+
Filip
post 7 May 2010, 21:11
Post #82

Forumist

Pai n-am spus ca am dat/vreau sa dau in ei, doar sa-i tin la distanta de mine, de obicei tine si se sperie numai cand vad ca duc mana la pamant.

smile.gif

Attached thumbnail(s)
1o7ol1.jpg ( Size: 109.45k ) Number of downloads: 265

--------------------
+
dr_mKe
post 7 May 2010, 21:37
Post #83

Membru cu stetoscop

Mai Victoras, eu am reusit sa-l ademenesc pe argoneatza la mine-n cartier, dar sper surprinderea mea Nero nu i-a facut nimic radmasa.gif

Repet, comportamentul agresiv al cainilor vagabonzi este produs de modul in care au crescut.

--------------------
+
radian
post 7 May 2010, 21:41
Post #84

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

O fi si cum zici matale, da ce vina am eu, simplu trecator pe vreo strada oarecare sa fiu sfasiat doar pentru ca am avut ghinionul sa dau nas in nas cu vreo haita de caini depresivi pe motiv de copilarie nefericta?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Filip
post 7 May 2010, 21:46
Post #85

Forumist

Chiar, domnule Radian, nu vi se intampla sa va plimbati catelusa pe strada si sa dati de o haita de caini care incepe sa latre, sa se agite, pe motiv ca au intalnit un "intrus"? Eu mai vad pe strada stapani cu caini inofensivi care provoaca o harmalaie infernala in randurile "huliganilor" comunitari capsati in ureche cu nr. de identificare. laugh.gif

This post has been edited by Filip: 7 May 2010, 21:47

--------------------
+
Markos
post 7 May 2010, 21:55
Post #86

fost programator

QUOTE(dr_mKe @ 7 May 2010, 22:37)
Mai Victoras, eu am reusit sa-l ademenesc pe argoneatza la mine-n cartier, dar sper surprinderea mea Nero nu i-a facut nimic

înca mai mirosea a freon, cica asta alunga cainii.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
Muttley
post 7 May 2010, 21:58
Post #87

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
vis-a-vis
post 7 May 2010, 21:58
Post #88

DaciaClubber

Din partea mea, sa-i omoare pe toti. Daca ar disparea specia canidelor de pe pamant, zau daca m-ar afecta in vreun fel.
Insa, toate-s doar vorbe si nimic concret. Cine se baga la omorat caini, pierde capital politic (vezi basescu).

In aceste conditii, eu m-am adaptat. Nu mi-e frica de ei nici nu m-a muscat vreunul vreodata, cu toate ca vreo doi mi-au mangaiat gamba cu coltii.

Azi de exemplu, ma duceam sa iau niste piese de bicla de la VladG, undeva pe la Taverna Sarbului. Pedalam eu agale si trezesc din somn 3 exemplare. Eu pe dreapta, ei o zbughesc pe trotuarul din stanga sa ma intampine dupa vreo 2-3 masini parcate.
Pun frana si ma opresc in loc, ei alergau ca dobitocii inainte si in drumul lor il sperie si pe un nene care vroia sa urce pe trotuar. Ala se da inapoi, se lasa putin pe vine si deschide mainile intr-o pozitie de garda mai mult de sumo. Pe mine ma bufneste rasul instant, vazandu-l p-asta cracanat si cainii de dupa masini uitandu-se ca prostii de ce nu mai apar.

Strig le nenea ala razand.
- Ei cu mine aveau treaba de fapt.
- Da, nu intelegeam ce au cu mine.
Recunosc vocea. Era nenea ala e la Capatos, care sta tot timpul pe canapea.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
radian
post 7 May 2010, 22:02
Post #89

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Ba da se intamlpa, si fenomenul e cu atat mai suparator cand blonda este in calduri si atrage maidanezii ca un magnet. Dar ce legatura are una cu alta?

Poti sa compari pericolul public pe care il reprezinta cainii care vagabondeaza pe strazi cu cainii de companie? As prefera argumente bazate pe date statistice.

Comunitarii capsati in ureche cu numar de identificare nu musca? Sau concertul pe timp de noapte se datoreaza cainilor de companie? De unde si pana unde maidanezii sunt stapanii strazii iar cainii de companie sunt intrusii?

This post has been edited by radian: 7 May 2010, 22:04

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Muttley
post 7 May 2010, 22:28
Post #90

QUOTE(radian @ 7 May 2010, 22:02)
Poti sa compari pericolul public pe care il reprezinta cainii care vagabondeaza pe strazi cu cainii de companie? As prefera argumente bazate pe date statistice.
*

Statistica demonstreaza ca:
1) ieri dau sa intru-n lift, baltoaca. Pasesc eu langa baltoaca, fata-mi zice: "ba esti bou? E pisat de chine". Eu: "de unde stii?" Ea: "PUTE!!!" (NB: eu nu ma mai bucur de simtul mirosului de ceva vreme). Am luat-o pe scari. Iesit afara din bloc, ajung la al doilea punct al statisticii;
2) cand merg pe jos prin Bucuresti, chit c-o fac de la scara blocului pana 10 metri mai incolo la masina, parca joc twister - n-am voie sa calc pe cerculetele maro, unele uscate, altele umede. De calcat pe pamant sau iarba m-am lecuit demult.

Ma scuz pentru offtopic.

This post has been edited by Muttley: 7 May 2010, 22:30

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 05:10
Forum Renault