Imbecili autohtoni, de toate soiurile
![]() ![]() ![]() |
Imbecili autohtoni, de toate soiurile
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.853 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Zic la stiri ca in toata tara catolicii si protestanti ieri au fost cu bucatele la sfintit apoi acasa s-au pus la masa si au ciocnit oua vopsite.
Este o chestie elementara pe care ar trebui sa o stie daca tot se baga in seama pe subiectul acesta. Ciconitul oualor rosii este o traditie strict ortodoxa. Catolicii si protestanti doar le mananca nu ciconesc cu ele. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Bine ca nu scuipa de 3 ori in san ca poate a fost vreo pisica neagra pe langa oua de la cloaca la masa lor sfintita
Se rasuceste ieizuș de ciuda ca se contopesc ritualurile |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
goagl si nevasta i-au spus bine lui Radian.Ciocnitul ar fi ceva legat de spargerea pietrei de mormant . As mi- azis odata in preot. Dar in Ardeal si Banat umde se exista amestect de credinte toata lumea ciocneste si pa vremea mea mergea la stropit fetele pentru fertilitate. Asta era cu Ostern si iepurasul de la nemti. Exceptie la ciocnit anumite zone din estul Ardealului si cativa deviationisti protestanti
![]() La catolici si protestanti se practica si cautatul la oua ![]() This post has been edited by bion: 10 Apr 2023, 08:59 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
In Ardeal se intrepatrund natiile, preiau unii de la altii multe obiceiuri. Ortodcsii au preluat ziua Luminatiei, 1 noiembrie, catolicii, protestantii, dar cazuri putine si de regula familiile mixte, pomana la mort si pomenirile.
Nu stiu daca e vreo traditie, dar tine minte, pentru maica-mea, batut in cuie, cosul de nuiele cu care in duminica pastelului ducea mancarea la sfintit, trebuie sa contina kaiser fiert. Pentru maica-mea masa de dimineata in ziua de pasti era mai importanta decat pranzul. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca tinea post negru o zi inainte da, era. Bine, si daca tinea tot postul pastelui, masa de dimineata era aia care dedea startul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Urmaream golaniile elevilor de la ore. Revoltator. Dar nimic nou sb soare.A fost vestita la vremea sa patania unui profesor universitar. Eram prin primii ani de studentie. Lasase repetent un student, de loc di Tg aJiu. Ala hotarat sa se razbune a tocmit niste interlopi de la el din targ sa vina sa-l bata pe profesor.. Batausii, parolisti, si/au onorat promisiunea. L-au batut pe profesor de a necesitat spistalzare. Ironia sortii, au facut baietii o confuzie si l-au batut pe alt profesor. Ala saracu nici nu stia de ce si-a furat-o..:
Un alt caz, unui profesor exagerat de sever, avea copil mic si tinea caruciorul pe casa scarii. I-au uns clanta de la isa de intrare si manerul caruciorului cu ca.cat. La rezistenta materialelor aveam un profesor dat dracu. Tipul era invalid. Isi putea misca picioarele doar partial de la genuchi in jos si mainile doar din coot. Avea un bat cu un dispozitiv pentru creta cu care scria cursul pe tabla. Era poreclit Talpa iute… Avea un fel de motocicleta cu treibroti cu care se deplasa. Avea adapat un scaun pe care statea in genuchi cand isi pilota vehiculul. La un sfarsit de sezon de restante in toamna in care lasase repetenti pe banda rulanta. Un bine voitor i-a taiat franele. De la Universitate pana in bulevard este un drum de cca. 1 km, in panta pronutata si cu multe curbe. A vrins Talpa iute viteza ametitoare, a traversat bulevardul, cu traficul redus de atunci a avut noroc ca nu a ajuns sub vreo masina. S-a oprit intr-o cladire de peste drum. This post has been edited by radian: 10 Apr 2023, 11:49 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eh lasa ca nici profesorul ala nu era basma curata, sigur picase si el pe cineva.
https://observatornews.ro/social/razbunare-...sau-216037.html dar cum e sa fii batut de unii pusi de finul si protejatul tau? This post has been edited by einstein1984: 10 Apr 2023, 12:10 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Cine se aseamana, se aduna..:
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Noi am fost copii buni, atunci, pentru că celor care ne-au făcut zile fripte doar le-am blocat yala de la ușa clasei sau a apartamentului. Altuia i-am sabotat calculatoarele din laborator ca să nu-și poată ține ora.
În ciuda acestor excepții, în general am avut parte de profesori buni, unii foarte severi, dar corecți. This post has been edited by marksman: 10 Apr 2023, 12:29 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dap. Telectualii din jud. HD. Traiasca clasa muncitoare
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Legat de "interconectarile" din Ardeal. Un obicei preluat de romani de la unguri este "stropitul" de Pasti.
In a doua zi de Paste, lunea, inarmati cu o sticluta de parfum, umblam din casa in casa, pe la vecine, colege de clasa, rude, etc. Spuneam cate o poezioara naiva de genul "In gradina ai o floare, vreau s-o ud sa creasca mare. Permiteti sa va ud floarea?" Luni seara fetele erau distruse, puteau ca dracu de la cate parfumuri ieftine li se varsau in cap. Mamele erau mandre, cu cat mai multi udatori le bateau la usa cu atat erau mai mandre de fetelelor. Tin minte, era ceva parfum, ieftin, in sticlute de plastic sub forma de Dacia 1300. In copilaria mea, obiceiul fusese de mult asimilat si de romani, se purte pe scara larga de baietii indiferent de apartenenta etnica, si la Pastele catolic si la cel ortodox. Cand eram in adolescenta, ne adunam la colt de strada si ne numaram ouale. Care avea mai multe... Mai tarziu, prin liceu era motiv de betie crancena, Parintii fetelor udate ne serveau cu bautura... Chiar nu stiu daca se mai practica sau este doar o amintire. O alta traditie era ca de Mos Nicolae (Mikulas in maghiara) preluata la greu de toti ardelenii, copii sa primeasca joarde colorate. In seara zilei de 5 decembrie, ghetele frumos lustruite le puneam in geam. Dimineata, copii rai gaseau in ele doar joardele, cei cuminti le gaseau pline cu dulciuri si supliment o joarda pe post de supliment. Asta cu joardele, cel putin in zona mea, se mai practica, in fiecare an, inainte de Mos Nicolae orasul se umple de vanzatori ambulanti cu astfel de joarde. In copilarie erau vopsite, aurite, argintate, cu fundite din hartie cretata. Acuma sunt "bobinate" cu staniol. In schimb ceea ce catolici au refuzat sa preia de la ortodocsi este tampenia lor cu privire la restrictiile de a face lucruri manuale duminica si de sarbatori religioase. Nu ai voie sa cosi un nasture, sa-ti tai unghiile, sa folosesti foarfeca, sa speli haine, etc. Te vede bunul D-zeu si ala, smardoiul din parcare, te bate de-ti suna apa in cap. Nu pot sa uit, eram in scoala generala, vara, cald, maica-mea statea pe balcon si croseta. Duminica. Aveam balcon la strada. O vecina care trecea pe trotuar a vazut-o si a admonesta-o: Vecina, te bate D-zeu, crosetezi in sfanta zi de duminica... Ce PLM mea are duminca, cu ce e mai sfanta decat restul zilelor saptamanii? This post has been edited by radian: 10 Apr 2023, 17:55 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
S-au odihnit bastanu', așa că nu munci că faci zgomot și-l trezești.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Dincolo de divergențele de ordin teologic între catolici și ortodocși, în ambele Biblii scrie că ziua a șaptea e zi de odihnă. Amu' depinde ce înseamnă pentru unul sau altul odihna.
This post has been edited by marksman: 11 Apr 2023, 06:51 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
radian |
![]()
|
Barbosul adventistilor e mai cu mot, el se odihneste sambata...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Era la Vox Populi una, zicea ca ma-sa-i catolica si ea e ortodoxa, si, in functie de cata treaba are, e adherance-fluid. In sensul ca "daca am treaba duminica - sunt catolica, daca nu - sunt ortodoxa"
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE In schimb ceea ce catolici au refuzat sa preia de la ortodocsi este tampenia lor cu privire la restrictiile de a face lucruri manuale duminica si de sarbatori religioase. Nu ai voie sa cosi un nasture, sa-ti tai unghiile, sa folosesti foarfeca, sa speli haine, etc. Te vede bunul D-zeu si ala, smardoiul din parcare, te bate de-ti suna apa in cap. Nu pot sa uit, eram in scoala generala, vara, cald, maica-mea statea pe balcon si croseta. Duminica. Aveam balcon la strada. O vecina care trecea pe trotuar a vazut-o si a admonesta-o: Vecina, te bate D-zeu, crosetezi in sfanta zi de duminica... Ce PLM mea are duminca, cu ce e mai sfanta decat restul zilelor saptamanii? Eu cred ca Shabat ul era o practica mult inainte sa fie inventata ortodoxia, doar ca era de vineri seara pana sambata seara (tot a èa zi, doar ca incepea numaratoarea altfel). Interesant ca inclusiv o zi de odihna te enerveaza atat, daca te punea sa muncesti musai erai fericit? This post has been edited by einstein1984: 11 Apr 2023, 08:40 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
radian |
![]()
|
Einstein, leaga cainii...
N-am zis ca ma enerveaza, n-are de ce. Din partea mea, fiecare e liber sa faca cum crede de cuvinta. Era doar o constatare. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
I-am legat, dar uite o intrebare interesanta, pe vrmea imperiului AustorUngar, cum era cu munca duminica? Aveau liber de la mina si munceau pe acasa? Mergeau la biserica si apoi odihna?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.191 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
A saptea zi pentru odihna a fost intotdeuna un lucu bun, sa se odihneasca si barbatul, si femeia;
Ca e sambata, ca e duminica, mai putin important, important e sa fie; Prin Austria, am vazut ca aia au aproape totul inchis duminica, si omul iese, se plimba, face ceva sport, nu sta ca bivolul la mall; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
N-ai sa ma vezi facand astea;
De principiu, trezitul la ora 7, nu ma deranjeaza, restul nu obisnuiesc; Bazinul e de la ora 9, am timp sa beau o cafia si sa manc un senvis; Mersul la biserica nu este obligatoriu! Mbre, voi ati inteles de ce invie JC in date diferite la catolici si ortodoxi? This post has been edited by dizzy: 11 Apr 2023, 09:37 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
bion |
![]()
|
Nu stoiu si nu am chef sa ma documentez. De la scoala mai tin minte ca ziceau ca pe la 1900 minerile din Englitera au capătat program de 8 ore si ceva mai innainte se bagasera ceva pensii pentru aia peste 70 de ani ( cine pm traia atunci peste 70).
NEWS Niste basisti vor sa unifice srabtorirea Pastelui.Ma gandesc ca o sa dureze ceva timp ca acu 100 de ani nu a functionat. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
radian |
![]()
|
Minerii pe vremea Austro_Ungarilor aveau zi libera duminica.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(dizzy @ 11 Apr 2023, 10:14) Prin Austria, am vazut ca aia au aproape totul inchis duminica, si omul iese, se plimba, face ceva sport, nu sta ca bivolul la mall; normal ca totul e inchis la ei... ca sa fie inchis la ei e deschis la noi. vezi si in alte tari. nu vad pe nicio companie sa respecte vreun program din tara de bastina. intre timp austriecii uita sa isi plateasca taxele: https://adevarul.ro/economie/sute-de-firme-...sc-2234931.html asta ca sa dau un singur exemplu. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
radian |
![]()
|
De ce ar trebui sa respecte programul din tara de bastina?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
ma scuzi. sa respecte oamenii care le produc bani ca si acolo.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
dizzy |
![]()
|
Sa stii ca nu te tine nimeni sa ai program de relache in ziua de duminica;
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Atentie! Postarile din acest topic care fac referire la alti useri daciaclub se vor considera jignire sau atac la persoana (pct 2. e)) si se vor sanctiona conform regulamentului forumului (pct 7. e)) .
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 17:24 |