Ceara in usi
![]() ![]() ![]() |
Ceara in usi
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
A539 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 228 Joined: 22 April 09 ![]() |
la rablele nooastre trebuie pus de toate...k altfel...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 20 May 2010, 15:55) Explica-mi te rog cum arata harta propagarii zgomotelor intr-o usa si metode de insonorizare. Ca sa stim despre ce vorbim, si nu despre sosete si linguri. Zgomot la inchidere: a.jpg ( Size: 27.15k ) Number of downloads: 624 Zgomot la rulaj: b.jpg ( Size: 291.47k ) Number of downloads: 637 Ce face ceara in ambele situatii? This post has been edited by IRONICK: 21 May 2010, 00:26 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
A539 |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 21 May 2010, 00:18) Zgomot la inchidere: a.jpg ( Size: 27.15k ) Number of downloads: 624 Zgomot la rulaj: b.jpg ( Size: 291.47k ) Number of downloads: 637 Ce face ceara in ambele situatii? ce face ceara?nu lasa tabla sa se deformeze la fel de tare ca fara ea ceea e inseamna foarte clar ca nu mai trozneste atat de tare...si cu sosetele si lingurile ti le-am dat exemplu ca sa intelegi ca nu prea intelegi...de curiozitate ce masina ai? This post has been edited by A539: 21 May 2010, 18:58 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
IRONICK |
![]()
|
Eu te-am intrebat ce face ceara in situatile prezentate de mine cu poze, nu aiureli si trozneli. Ce proprietati are ceara? Sa inteleg ca imi filtreaza armonica a treia? Imi scade aplitudinea cu 3dB la 50Hz? Imi scade si dBg-ul in punctul de rezonanta? De ce un mass dumper (sau un dynamic dumper) nu rezolva problema si este necesara folie bituminoasa?
This post has been edited by IRONICK: 21 May 2010, 21:49 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
poate pentru ca o pelicula subtire de ceara aplicata pe tabla are proprietati anticorozive, iar pentru antifonare are efect de "frectie la picior de lemn"? intreb si eu... ce dumnezeu de rigidizare a tablei poate sa aiba o pelicula de cateva zecimi de milimetru sa aiba CEARA?
A539, daca tot se umbla acolo baga 15-20 de lei pentru vopea insonorizanta la 5 kilograme si da`i cu aia...are si proprietati anticorozive si antifonice....cel putin pe parte de insonorizare e de 1000 de ori mai buna decat ceara, pentru ca dai un strat mai gros. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Ironick - De ce te incapatanezi si nu intelegi ca ceara are un excelent efect insonorizant, reducand drastic toate armonicile si eliminand complet punctul de rezonanta. Si uite-asa "nu-i mai bubuie omului usa".... nici nu mai "trozneste".
P.S. OTS-ul este gratis, confirm si eu... Si masina mea nici macar nu mai era in garantie(doar in cei 6 ani la caroserie..) . La fel, confirm ca ceara care se aplica in timpul acestui proces se ia cu o simpla carpa, fara a lasa vreo urma. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
A539 |
![]()
|
nu are rost sa mai continui acea discutie pentru ca si cu vopsea normala daca dai pe o foaie de tabla nu se mai aude ca tabla fara vopsea dar omu daca a gasit cateva poze incearca sa ne scoata ochii cu ele..daca vroiam insonorizare adevarata ma duceam dadeam 3 mil mi-o umplea de abludan si aia era..PaulT amicu meu nu a vrut so stearga imediat a mers dupa 2 sapt cu masina la sapalatorie si...i-au sarit capacele pana a reusit s-o curete a luat o solutie din comert parca WD sau nuj cum mi-a zis ca ii zice..
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
A539 te sfatuiesc sa intri la sectiunea imbunatatiri logan si vei vedea sus de tot un topic despre insonorizare. citeste postarile lui IRONICK si pe urma spune ca habar nu are cum sa faca o insonorizare...
unii oameni nu isi vad lungul nasului dar nici nu pricep cand incearca altii sa le deschida ochii... |
--------------------
Ford
Focus
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai da dar tot ironik zice chiar daca a bagat material la greu tot se aude , parerea mea noi nu avem masina de 5 stele .
Bagi la greu material castigi sa zicem la zgomot dar creste greutatea si pierzi la consum . Daca loganul, slz ,sn aveau tabla celor straine de dimensiuni mai generoase mai ziceam. Una peste alta fiecare face cum il taie capu , nu trebuie sa copi pe careva . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
are mare dreptate djasu82...daca vrem sa nu mai zdrangane prin masina mai bine ne luam straine...ca decit ,cum spune si el ,sa bagam bani in ea si tot sa se auda mai bine o las asa
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 22 May 2010, 13:20) pai da dar tot ironik zice Tot eu zic, dar nu ma refer la o traducere directa. Castigul cu materialele puse in locurile pe unde patrunde zgomotul si se transmite este evidenta. Merita sa fie facuta pentru confort. Dar la un moment dat ajungi la un nivel in care nu mai ai ce sa faci si esti limitat de solutile tehnice de pe masina respectiva. Ca sa dau si un exemplu, insonorizezi zona tunelului central in dreptul schimbatorului, dar ai unu cu comanda pe tija care iti baga zgomot in habitaclu. Asta nu inseamna ca unu pe cabluri nu baga zgomot si nu este necesara insonorizarea zonei, dar la ala pe tija ai ceva in plus de care nu pot sa scapi decat daca il schimbi. Se poate edifica oricine doar cu o simpla ascultare cu urechea in dreptul lui. Bagi bani la greu in materialele pe care le ridica lumea in slavi, in realitate se poate face si cu materiale iefine puse in locurile care trebuie. Majoritatea pun aluband peste toata podeaua, nu este necesar decat pe suprafetele mari care vibreaza. Excesul de bucatele taiate, nu ajuta la nimic. Nici un producator nu pierde timpul cu asta la nici o masina. Greutate suplimentara nu este, nici macar nu ajungi sa pui suplimentar pe masina cat cantareste un om. Compozitia tablei nu conteaza la zgomote, ci forma si greutatea. Un sasiu de masina care nu este trepidant te scuteste de multe zgomote. This post has been edited by IRONICK: 22 May 2010, 16:15 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
A539 |
![]()
|
psycho eu zic sa iti vezi tu lungu nasului ca nu te-a bagat nimeni in seama..asta in primu rand si in al doilea rand nimeni nu a zis k eu vreau ceara aia pentru insonorizare!am zis ca ajuta la insonorizare nu mai vorbi ca nici macar nu mi-ai citit POST-URILE numai daca stii cum se aude o tabla goala si pe urma ii dai un spray de vospea ai sa vezi ca se aude altfel asa ca eu nu va mai raspund la intepaturi de acum incolo am inteles voi destepti restu prosti..bafta...si pacat ca nu a avut cine stie ce rezultate la loganul lui..bani irositi..ce sa ii faci..
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() tabla goala nu suna deloc decat daca o faci sa vibreze. eu ziceam doar ca ceara aia e frectie la picior de lemn la cat e de subtire stratul. nu rigidizeaza aproape deloc tabla. iar la ce zgomote sunt cand mergi cu masina, acel 0.0001% cu cat rigidizeaza este insesizabil. poate doar cu aparatura speciala foarte sensibila sa se detecteze o ameliorare. tu vorbeai in genul "eu destept voi prosti" cand ne explicai cum are ceara efect fonoabsorbant si intentia mea nu a fost sa impung pe nimeni. IRONICK chiar a facut insonorizare si cred ca de pe tot forumul el si cu inca 3-4 oameni au habar despre subiectul asta, de aia m`am "bagat in seama" numa` bine si spor la insonorizat! This post has been edited by psychoo: 22 May 2010, 16:48 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Măi psychoo, pe bune, ești un picuț prea inflexibil. Orice material fonoabsorbant, în strat oricât de subțire ar fi el aplicat, este mai bun decât deloc. Sigur, ceara are mai mult rol în prevenirea coroziunii decât în antifonare, dar, repet, mai bine ceva ceară decât deloc.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
psychoo |
![]()
|
decat sa demontezi tot si sa dai doar cu ceara...eu zic ca nu e un capat de lume 15-20 de lei pentru niste vopsea cauciucata...de aceea par inflexibil
eu cel putin daca urmaresc sa fac antifonare nu as demola fetele de usi, scaune. scos mocheta doar ca sa dau cu ceara. vreau sa fac operatiunea si voi da mai multe straturi de vopsea cauciucata, folie pee, iarasi vopsea cauciucata si pe urma pasla. |
--------------------
Ford
Focus
|
|
A539 |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 22 May 2010, 16:45) ![]() tabla goala nu suna deloc decat daca o faci sa vibreze. eu ziceam doar ca ceara aia e frectie la picior de lemn la cat e de subtire stratul. nu rigidizeaza aproape deloc tabla. iar la ce zgomote sunt cand mergi cu masina, acel 0.0001% cu cat rigidizeaza este insesizabil. poate doar cu aparatura speciala foarte sensibila sa se detecteze o ameliorare. tu vorbeai in genul "eu destept voi prosti" cand ne explicai cum are ceara efect fonoabsorbant si intentia mea nu a fost sa impung pe nimeni. IRONICK chiar a facut insonorizare si cred ca de pe tot forumul el si cu inca 3-4 oameni au habar despre subiectul asta, de aia m`am "bagat in seama" numa` bine si spor la insonorizat! eu zic sa te lasi de meseria asta ca aici era vorba de ceara in usi tu ne-ai vorbit de insonorizare deci OFFTOPIC lasa-ne pe noi cu ce vrei sa facem cu aceasta ceara ca am inteles ca u ai antifonat ai insonorizat ai facut ai dres..las-o balta!te-am inteles esti bun..dar aia cu tabla nu suna in niciun fel dekt daca o faci sa vibreze mai terminat...pai si ti se pare ca pe dacii tabla nu vibreaza?eu cred ca esti de pe alta lume...bafta cu masina ta si lasa-ne pe noi cu solenzele noastre..bafta tine..noi astia slabi facem ce putem! |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 22 May 2010, 21:15) decat sa demontezi tot si sa dai doar cu ceara...eu zic ca nu e un capat de lume 15-20 de lei pentru niste vopsea cauciucata...de aceea par inflexibil eu cel putin daca urmaresc sa fac antifonare nu as demola fetele de usi, scaune. scos mocheta doar ca sa dau cu ceara. vreau sa fac operatiunea si voi da mai multe straturi de vopsea cauciucata, folie pee, iarasi vopsea cauciucata si pe urma pasla. Vopsea cauciucata da bine atins acest punct ! |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
ce departe s-a ajuns cu acest subiect. Intrebarea mea era una foarte simpla : "merita sa bag ceara calda in usi si stalpi?mentionez ca nu se demonteaza nimic"
Asta era intrebarea.Astept raspunsuri gen da/nu si ceva argumentari. Nu pun ceara pt insonorizare (daca face si asta e bine) , o pun pentru protectie anticoroziune |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
A539 |
![]()
|
se merita! e un pret mic pentru eventuale probleme ce pot aparea...daca incepe sa ti se manance o portiera sau ceva pe urma dai mult mai mult de 1 mil s-o schimbi vopsesti deiferenta de nuanta...pierzi mult mai mult...sfatul meu daca ai acesti bani baga ceara!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(A539 @ 22 May 2010, 21:38) eu zic sa te lasi de meseria asta ca aici era vorba de ceara in usi tu ne-ai vorbit de insonorizare deci OFFTOPIC Chiar trebuie sa iti reamintesc ca tu ai fost prima persoana off-topic care ai spus ca face si insonorizare? Sustii ceva total aiurea si nici macar nu esti in stare sa demonstrezi ca asa este. Nu esti capabil sa raspunzi la niste intrebari banale despre insonorizare si propagarea undelor. Deci, poti sa explici ce legatura are ceara cu amortizarea undelor din tabla? La nivel molecular daca se poate o explicatie. Sau macar modul de aplicare la respectivul ots. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
A539 |
![]()
|
amice de la a spune ca acea ceara are si efect de insonorizare pana la OFFTOPICUL URIAS CARE L-AI FACUT TU ...nam de gand sa iti mai explic ca vad ca tu esti ala desteptu care numai tu stii cum se face daca esti atat de destept cum te dai te prindeai ca tabla acoperita cu orice isi mareste rezistenta la Impuls(lovire inchidere etc) dar cum tu esti un geniu al naturii nu te mai pot contrazice esti destept bravo dute tare si lasa-ne pe noi!hai gata termina ca deja te prostesti post-and in continuare numai aberatii!PA
mor pe astia desteptii care daca nu zici ca ei nu stii....(daca taceai filozof ramaneai) ontopic : cred ca sapt viitoare o sa trec si eu pe la AutomarcusGroup sa imi bage si mie aceasta ceara...si o sa il pun sa imi explice clar ce proprietati are si in ce strat se da mg si toate detaliile ca sa le dau peste nas desteptilor de pe aici ca nu mai este loc de Destepti... This post has been edited by A539: 23 May 2010, 23:18 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
psychoo |
![]()
|
mi`a explicat si mie un mecanic ca tabla de catalizator e groasa si nu pateste nimic daca foloseste catalizatorul drept propta ca sa indrepte scutul....peste o saptamana aveam zdranganit de ceramica, peste alte 2 aveam evacuarea infundata si a trebuit sa demontez catalizatorul.
sper ca macar dupa ce o sa observi ca nu s`a diminuat zgomotul la inchiderea usilor o sa realizezi ca ceara nu are rol insonorizant, ci doar protectie ANTICOROZIVA. vopseaua cauciucata are rol anticoroziv SI INSONORIZANT |
--------------------
Ford
Focus
|
|
djasu82 |
![]()
|
vedeti pe unde bagati ceara cel putin sa fie curat sa nu aveti mizerie sau infundate gaurile de scurgere de pe usi , praguri si stalpi.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
sper ca s-a inteles si cu ceara asta pentru ce este ea buna si la ce se foloseste...ma bucur sa aud asta
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
A539 |
![]()
|
psychoo eu stiu diferenta merg cu masina amicului meu de minim 2 ori pe sapt si inainte la fel si stiu care e diferenta eu nu cred ca stii cum arata acea ceara..stiu care sunt rezultatele pe logan asa ca astept aceleasi rezultate si pe solenza....deci de stiu stiu ce rol are si cate de mult ``insonorizeaza`` ``antifoneaza``
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
sa va povestesc o chestie super tare.
la munca conduc un logan MCV 1.5d , care luna aceasta a facut fix 1 an.cand am fost zilele trecute la revizia de 45.000km le-am aratat celor de la IPSO Otopeni si pete de rugina pe usile fata. Voi ce credeti?este normal ca o masina de 1 an sa aiba deja rugina iesita prin usi ? specific ca sunt zone ferite de orice lovitorui , sau zgaraituri. Pe usa stanga am 4-5 puncte impuscate ( iesit galbeneala prin vopsea ) iar pe dreapta , este impuscata in cateva locuri , este umflata vopseaua. Au vazut , au facut poze , au deschis un dosar de garantie si gata.Cica o sa va cautam noi daca cei de la pitesti aproba reparatia. Au zis ca ceara baga numai la un lot special de logane , si nu se baga si contra cost la alta masina , nici macar la loganul meu cu rugina pe el Mi se pare super tare |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
A539 |
![]()
|
am fost la automarcus au zis ca ei nu imi pot baga acea ceara dar sunt serviceuri care folosesc aceaiasi ceara...acea ceara se pune intrun strat destul de gros in interiorul usilor si intr-adevar usa o sa sune a plina cand va fi inchisa in legatura cu zgomotul gropilor sau alte tipuri de zgomoturi mai putin...deci s-ar parea ca ajuta si la antifonare acesta ceara...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca asa a zis mecanicu' ne-am linistit pe deplin....
![]() ![]() Acum pe bune, chiar e asa greu de priceput ca ceara asta are rol doar de protectie? Pentru insonorizari exista alte materiale, cu alte proprietati.. Si daca umpli usa cu apa o sa sune a plin cand o inchizi, dar asta nu inseamna ca ai insonorizat ceva. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 13:03 |