DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> martor frana de mana

BC69DRG
post 18 May 2010, 19:40
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: iasi/bacau

salutare tuturor...
am si eu o mica problema cu solentza mea....de vreo 2 zile mi se aprinde in bord martoru la frana de mana....dau drumu la frana de mana si el ramane aprins.....am citit ceva postat de voi in legartura cu o resetare ceva.....dar tin sa mentionez ca eu am solentza ''cheala''...nu am nici un senzor nimik si nu a fost niciodata umblat la sabotii de pe spate....pur si simplu de vreo 2 zile sta aprins....trag frana de mana...aprins...dau drumu la frana de mana el aprins.....si e oleaca stresant...va rog sa ma ajutati si imi cer scuze daca ati mai vb despre asta si nu am citit unde trebuie:D
multumesc antucipat

--------------------
dacia solenta 2005/1.4 - BC 69 DRG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gbl
post 19 May 2010, 01:10
Post #2

Membru

From: Iasi

Intr-adevar trebuie sa resetezi ceva mai exact sonda de pe pompa de frana.O desfaci de pe pompa(e sub conductele de frana parca) apesi de cateva ori pe partea pe care am incercuit-o in poza si gata.Daca nu vrei sa te complici poti sa-i scoti doar borna.

Attached thumbnail(s)
P190510_02.0300011.jpg ( Size: 395.56k ) Number of downloads: 212

--------------------
Dacia Supernova 2002 Rapsodie - IS-04-REZ
+
BC69DRG
post 19 May 2010, 12:35
Post #3

Membru incepator

From: iasi/bacau

am scos ''papucelul'' si nu mai sta aprins...functioneaza doar la frana de mana...exact cemi trebuie.....dar as vrea sami spuna cineva daca e vreo problema daca nu mai conectez mufa....ce s.ar putea intampla....si ce rol are rahatu asta de senzor...ma avertizeaza daca nam lichid sau ce?mie mi.ar conveni sa il las asa....ca nu am cheie de 22 si nici pozitia nu prea imi place...
multumesc

--------------------
dacia solenta 2005/1.4 - BC 69 DRG
+
HUMMER H1
post 19 May 2010, 13:43
Post #4

Membru cu S.U.V.

From: Galati

acea sonda arata cand nu mai ai lichid de frana o poti lasa si asa

--------------------
Ro S.U.V. Double Cab 1.9d 2005 - GL-13-FHM
+
paterrafail
post 19 May 2010, 18:16
Post #5

Membru incepator

Nu acea sonda nu e pentru asa ceva. Sunt si modele cu asa ceva (dar nu sunt sigur ca si la SN) care au, dar nu si aici. Sonda aia se numeste ICP (indicator cadere presiune); d-aia si pompa de frana se numeste cu ICP si by-pass. Eu sunt de parere ca nu e chiar atat de @fleac@ s-o scoti din circuit. Gandeste-te ca ti se perforeaza un racord de frana sau iei o piatra si-ti sparege vreo conducta... Ramai fara frane (nu in totalitate, fireste; depinde unde e avaria.) si nu stii pana nu franezi. atunci s-ar putea sa fie prea tarziu, insa. Mai bine chinuieste-te putin, ca sa n-ai surprize d-astea! Si papaucul meu era scos cand am cumparat masina (am SN) si m-am chinuit si l-am pus la loc (la mine a trebuit demontata carcasa de la baterie si-am desurubat si aerisitorul de pe corpul pompei - nu iese mult lichid, doar picura. faci o aerisire dupa), dupa resetarea stutului. Ai grija ce cheie folosesti (o inelara preferabil) si cum o bagi pe sonda, sa nu rupi capul de plasitc, ca nu prea se gasesc sonde. Spor!

--------------------
dacia supernova 2002/ clima - B 96 DSN
+
gbl
post 19 May 2010, 20:14
Post #6

Membru

From: Iasi

Acea sonda reprezentata in poza e cumparata de mine pt supernova dar nu am mai pus-o fiindca am aflat ulterior ca se poate reseta.

--------------------
Dacia Supernova 2002 Rapsodie - IS-04-REZ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 11:03
Forum Renault