DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intrabare - rabla

Razvanik_89
post 10 May 2010, 15:19
Post #1

Razvan

Group: Members

Salut ! In septembrie anul trecut am cumparat o masina , am facut act de vanzare cumpare cu omul , el si-a radiat-o de la fisc ( este stampilata fisa de inmatriculare la rubrica " E " ) iar eu nu m-am mai dus sa o trec in evidenta la impozit . Acum vreau sa o dau la rabla , cum trebuie sa procedez ? Sa sun fostul prop sa aranjam cumva sa o scoata din circulatie , din moment ce el a ramas proprietar ? Sau eu trebuie sa fac asta ? In afara de a duce masina la casat , ce trebuie sa mai fac altceva ?
Multumesc .

--------------------
Renault Megane 3 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 10 May 2010, 16:00
Post #2

Mesaj semiautomat

nu si-a radiat-o de la nici un fisc, tot el plateste impozitul, stampila aia inseamna ca nu avea datorii si fisa respectiva poti sa o arunci daca nu ai folosit-o atunci, trebuie sa faceti alta si sa o inmatriculezi pe numele tau, te costa minim 450 ron toata treaba, sau sa o duca vechiul proprietar, dar ma indoiesc ca face asta pe moca.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Razvanik_89
post 10 May 2010, 16:02
Post #3

Razvan

trebuie neaparat sa o inmatriculez sa o duc la rabla ?

This post has been edited by Razvanik_89: 10 May 2010, 16:03

--------------------
Renault Megane 3 1.5 dci
+
argon
post 10 May 2010, 16:03
Post #4

Mesaj semiautomat

trebuie sa iei legatura cu el, tu nu o poti duce daca e pe numele lui..ori o inmatriculezi pe numele tau si apoi la rabla, ori o duce el si tu iei cuponul, daca e de treaba omul.

--------------------
+
Razvanik_89
post 10 May 2010, 16:08
Post #5

Razvan

pai cel mai usor ar fi sa o duca el , nu de alta dar eu am niste amenzi neplatite , si m-ar ajunge treaba asta cat nu face cuponul ala..cred ca si prop ar vrea sa scape de masina daca inca plateste impozit la ea. toata treaba asta cu rabla cam cat ar costa , daca se duce prop sa o scoata din evidente ?

Inca ceva , eu sunt trecut pe talon la instrainare ..ce implicatii are asta ?

This post has been edited by Razvanik_89: 10 May 2010, 16:10

--------------------
Renault Megane 3 1.5 dci
+
Marian66
post 10 May 2010, 23:27
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

are niste implicatii dementiale, inseamna ca ti a vandut o smile.gif)
adica daca vrei sa o caseze vechiul proprietar, trebuie sa dea talonul ala pierdut si sa faca altul.
oricum, din ce stiu eu, cand completezi cererea pt viza pe fisa de inmatriculare si certificatul fiscal, ceri si radierea si iti da mereu si nota de radiere (la cele 3 masini pe care le am vandut, asa a fost). depinde de functionar. eu totusi cred ca masina aia nu mai e a lui, si tu nu ti ai indeplinit obligatia de a o declara la fisc in 30 de zile

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
argon
post 11 May 2010, 06:31
Post #7

Mesaj semiautomat

atata timp cat exista contract de VC teoretic nu mai e a lui, dar 'noul' proprietar nu o poate duce la casare pentru ca si la fisc dar mai ales la politie masina e pe numele fostului proprietar. Radiarea fiscala mie mi-au facut-o doar dupa inmatricularea pe noul la politie, pe baza anexei din subsolul contractului de VC stampilata, altfel nu se radiaza fiscal, o fi altfel in alte judete, oricum nu are importanta prea mare asta in problema de fata, ci proprietarul din carte/talon, care se trec la politie.

--------------------
+
titilev
post 12 May 2010, 22:20
Post #8

Membru

eu am dus o masina la remat dar am avut si proprietarul cu mine
sau poti face o procura(la un notariat) cu fostul proprietar cum ca iti da masina pt remat

This post has been edited by titilev: 12 May 2010, 22:20

--------------------
renault symbol 2010 expresion 1.2 l ,75CP - GJ 71 KKK
+
Merced
post 12 May 2010, 22:36
Post #9

No fear. No limit. No equal.

Sa-ti faca procura notariala si te duci linistit tu cu ea la Remat. Eu asa am dus o masina acolo, fara niciun fel de alt stres. tongue.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
ovidiual3x
post 7 Jun 2010, 12:57
Post #10

Membru incepator

From: pe langa Petroșani...

Buna ziua , in aceeasi situatie sunt si eu ,am cumparat masina in urma cu aproape un an , dar nu am trecut-o pe numele meu si acum as vrea sa o duc la remat si intervine aceasta problema .Deci in cazul in care omul nu doreste sa vina cu mine la centrul remat , merg la notar cu el si fac un act si am rezolvat problema?
Am citit undeva ca cei care duc masiniile la remat ar trebui sa primeasca pe langa tichet si banii pe fier ,e adevarat ?

This post has been edited by ovidiual3x: 7 Jun 2010, 13:00

--------------------
dacia 1310tx 1986
+
titilev
post 7 Jun 2010, 14:41
Post #11

Membru

VA DUCETI LA NOTAR II EXPLICATI CE VRETI,VA FACE O PROCURA IN CARE SPECIFICA, CA DUCETI MASINA LA REMAT SI GATA .....
DE BANI PE FIER NU AM AUZIT CU TOATE CA VAUCHERUL.....CAM AIA REPREZINTA

--------------------
renault symbol 2010 expresion 1.2 l ,75CP - GJ 71 KKK
+
Merced
post 7 Jun 2010, 15:04
Post #12

No fear. No limit. No equal.

Teoretic mai degraba tu ai avea de plata ca-si caseaza ei niste materiale, mie mi-au dat un fel de chitanta, cica de plata vreo 50 de lei da' nu mi-a cerut nimeni bani... Oricum o simpla procura notariala si o copie legalizata de pe cartea de identitate a proprietarului si totul e ok.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
ovidiual3x
post 7 Jun 2010, 16:01
Post #13

Membru incepator

From: pe langa Petroșani...

Multumesc mult de informatii !
Dar as mai avea o intrebare ,daca masina va fi dusa la remat se va restitui dupa radiere diferenta de bani pe impozit si asigurarea obligatorie?
Intreb pentru ca au fost platite de mine ,deci e interesul meu de a recupera banii in cazul in care se poate.
O zi buna

--------------------
dacia 1310tx 1986
+
lautrec
post 7 Jun 2010, 22:08
Post #14

Membru incepator

From: Cluj Napoca

QUOTE(Razvanik_89 @ 10 May 2010, 16:08)
pai cel mai usor ar fi sa o duca el , nu de alta dar eu am niste amenzi neplatite , si m-ar ajunge treaba asta cat nu face cuponul ala..cred ca si prop ar vrea sa scape de masina daca inca plateste impozit la ea. toata treaba asta cu rabla cam cat ar costa , daca se duce prop sa o scoata din evidente ?

Inca ceva , eu sunt trecut pe talon la instrainare ..ce implicatii are asta ?
*

QUOTE(Marian66 @ 10 May 2010, 23:27)
are niste implicatii dementiale, inseamna ca ti a vandut o smile.gif)
adica daca vrei sa o caseze vechiul proprietar, trebuie sa dea talonul ala pierdut si sa faca altul.
oricum, din ce stiu eu, cand completezi cererea pt viza pe fisa de inmatriculare si certificatul fiscal, ceri si radierea si iti da mereu si nota de radiere (la cele 3 masini pe care le am vandut, asa a fost). depinde de functionar. eu totusi cred ca masina aia nu mai e a lui, si tu nu ti ai indeplinit obligatia de a o declara la fisc in 30 de zile
*

nu e chiar asa, nu are nicio implicatie. eu am cumparat o motocicleta acum 3 ani de la unul care era trecut in talon la "instrainat catre". apoi anul trecut am mers si am facut actele direct cu primul proporietar. nu m-a intrebat nimeni de soarta aluia trecut cu pixu in talon...

deci cred ca proprietarul din talon o poate duce linistit la remat.

--------------------
Dacia/Seat/Suzuki Logan/Toledo/GS500E 2007/2008/1993 - Lautrec
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 01:38
Forum Renault