Ulei recomandat
![]() ![]() ![]() |
Ulei recomandat
cristio_79 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
|
||
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|||
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
Sa inteleg ca tu vorbesti acum pe post de arbitru,sau de forumist cu multe posturi?
This post has been edited by andreiy: 5 Jan 2010, 17:18 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Cand afirmi un lucru si mai esti si categoric, iti argumentezi afirmatia respectiva, ca nu detii adevarul absolut, nici tu nici altii. Abia dupa aceea ceri explicatii celor care au o parere diferita de a ta si care au indraznit sa si-o exprime.
Ma doare-n cot de numarul de posturi. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
Ce am afirmat eu e doar o parere proprie,am spus ca,castrolul este mai bun decat elful din motivele mele,nu am zis asa doar sa ma aflu in treaba(o prima diferenta intre castrol si elf ar fi una ca la 8000km elful este mult mai negru ca si culoare fata de castrol la 10000km,alte diferente nu stiu ca nu sunt in masura sa fac experimente stiintifice si nu detin cunostite suficiente).
Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni ca nu am nimic de castigat,e un forum public pe care fiecare isi exprima propria opinie. |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Si culoarea asta neagra a uleiului e dupa ochi sau cum?
Eu stiam ca daca uleiul se innegreste, asta inseamna ca iti curata motorul mai bine. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Daca ai fi facut 500.000 km cu Magnatecul ala, puteai sa spui ca-i foarte bun
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
clau_24bcd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 12 November 09 ![]() |
si eu folosesc tot magnatec..eu unu sunt multumit de el si randamentele lui..la fiecare 9-10.000 fac schimbu
|
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
- gj 24 cla
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Nu văd de ce vă certați atâta. Până la urmă uleiul este o chestiune subiectivă, la fel ca multe altele pt. un fanboy.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
andreiy |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
Valman |
![]()
|
![]() B, C, CE, D Group: Members Posts: 267 Joined: 10 April 09 ![]() |
QUOTE(andreiy @ 5 Jan 2010, 15:03) @Valman iti inteleg supararea,asa e cand folosesti un ulei mai ieftin si mai "bun". Eu te-am intrebat un lucru corect, asta daca stii care-i diferenta dintre o afirmatie cu acoperire si un vis. Supararea mea e doar in mintea ta. Daca ma uit mai atent iti vad si goliciunea din buzunar. QUOTE(andreiy @ 5 Jan 2010, 20:31) Ce am afirmat eu e doar o parere proprie... O parere proprie contine : "parerea mea este :..." fie la inceput de text, fie la sfarsit. Invata sa te exprimi. Cand aberai cu supararea mea de ce n-ai luat in calcul ca afirmatia pe care ai facut-o era parerea ta personala ? Simplu. Iti place gargara, unde tine. QUOTE(andreiy @ 5 Jan 2010, 20:31) Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni... Ai vrut sa intri dar n-a tinut vrajeala. Cei care gandesc te-au taxat corespunzator, facandu-ti si putina educatie. ![]() QUOTE(andreiy @ 5 Jan 2010, 20:31) ...o prima diferenta intre castrol si elf ar fi una ca la 8000km elful este mult mai negru ca si culoare fata de castrol la 10000km... Pai dom' inginer, ai luat in calcul ca poate detergentii din Elf sunt mai harnici ca aia din Castrol ? Normal ca nu, vrei doar sa te lauzi ce afacere buna ai facut platind in plus. ![]() Hai, urca-n "1.4 L racheta" si zboara. This post has been edited by Valman: 7 Jan 2010, 12:35 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala Valvoline : "Different engines have different needs."
|
|
andreiy |
![]()
|
Colegule vad ca esti suparat tare.Dai dovada de slabiciune ca incepi sa "lovesti" si da,nu am vrut si nu vreau sa intru in polemici cu nimeni ca nu sunt in masura sa dau o explicatie experimentala cum am si zis,doar ca tu ai cam omis afirmatia asta a mea.
Si treaba cu "parerea mea este"...o las pentru altii. This post has been edited by andreiy: 7 Jan 2010, 15:04 |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
500.000 km folosind marca si modelul respectiv de ulei
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doamne apara si fereste ![]() Uleiurile nu sunt "subiectivisme". Unele sunt scumpe si slabute, altele scumpe si extrem de bune, altele ieftine si bunicele. De altfel sunt si impartite in clase de vascozitate, dupa compozitie, dupa "scopul" utilizarii. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Valman |
![]()
|
![]() B, C, CE, D Group: Members Posts: 267 Joined: 10 April 09 ![]() |
QUOTE(andreiy @ 7 Jan 2010, 15:03) Colegule vad ca esti suparat tare.Dai dovada de slabiciune ca incepi sa "lovesti" si da,nu am vrut si nu vreau sa intru in polemici cu nimeni ca nu sunt in masura sa dau o explicatie experimentala cum am si zis,doar ca tu ai cam omis afirmatia asta a mea. Vezi prost. Asa cum vedeai si Castrolul vs Elf. Eu dau dovada de bonomie pt ca-ti fac educatie, iar tu de obraznicie pt ca dupa ce ai spus o prostie, ai trecut la mistouri la adresa mea si nu doar. Daca nu doreai polemici, ori iti cereai scuze si rectificai in postul imediat urmator, ori dispareai mut. Afirmatia aia a ta trebuia sa fie prima dupa postul meu in care te-am intrebat ceva corect. Ori tu mai mistocarit pe mine dupa care l-ai mistocarit si pe @cristio_79, pt ca ti-a spus acelasi lucru. Ori iti ceri scuze ori lasa rahatul asa, nu-l mai vantura. This post has been edited by Valman: 7 Jan 2010, 19:12 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala Valvoline : "Different engines have different needs."
|
|
andreiy |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 7 Jan 2010, 16:58) 500.000 km folosind marca si modelul respectiv de ulei ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doamne apara si fereste ![]() Uleiurile nu sunt "subiectivisme". Unele sunt scumpe si slabute, altele scumpe si extrem de bune, altele ieftine si bunicele. De altfel sunt si impartite in clase de vascozitate, dupa compozitie, dupa "scopul" utilizarii. Am inteles eu gresit ![]() Uleiul il folosesc de cand e masina pe drumurile publice si il schimb la aprox9000-10.000km.Conditii normale zic eu(acum ca mai vedea si turatie mai mare <5500-6000 rpm> nu cred ca se incadreaza la alte conditii de exploatare). 7 Jan 2010, 19:48: QUOTE(Valman @ 7 Jan 2010, 18:46) Vezi prost. Asa cum vedeai si Castrolul vs Elf. Eu dau dovada de bonomie pt ca-ti fac educatie, iar tu de obraznicie pt ca dupa ce ai spus o prostie, ai trecut la mistouri la adresa mea si nu doar. Daca nu doreai polemici, ori iti cereai scuze si rectificai in postul imediat urmator, ori dispareai mut. Afirmatia aia a ta trebuia sa fie prima dupa postul meu in care te-am intrebat ceva corect. Ori tu mai mistocarit pe mine dupa care l-ai mistocarit si pe @cristio_79, pt ca ti-a spus acelasi lucru. Ori iti ceri scuze ori lasa rahatul asa, nu-l mai vantura. Daca asta te face sa te simti bine uite imi cer scuze fata de tine si fata de cristio_79 cu toate ca nu cred ca as avea de ce sa-mi cer scuze(cu toate ca ar trebui sa-ti ceri si tu pt faptul ca tu ai jignit eu nu),dar sa terminam odata intepaturile astea pt un subiect care nu merita asa multa atentie.E un forum in care oamenii se ajuta nu de cearta sau mai stiu eu... PS:Daca eu am vazut prost,tu ai vazut bine goliciunea de la mine din buzunar?(sa fiu si eu un pic rautacios) ![]() Numai bine! This post has been edited by andreiy: 7 Jan 2010, 19:48 |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
andreiy ce tot scri aici revino la topicurile noastre de la dsn ... o lungiti cu uleiurile de parca ati avea moroare de F32 le amestecati le zapaciti pareri pro contra si tot la un amarat de ulei ajungeti.
Pe voi nu va doare ochii sa priviti injurarurile si intapaturile ... acest forumul a ajuns derizoriu fiindca peste tot apare unu si te inteapa pe langa subiect de parca el ar fi doctorul iar noi pe post de cobai. This post has been edited by djasu82: 7 Jan 2010, 21:26 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Ei uite ca eu (ma rog, de fapt tata) in 50 000km am folosit: Valvoline, Total, Igol, Castrol si masina nu tuseste, chiar merge foarte bine. Uleiul il schimb la ~8000 maxim 9000 km impreuna cu filtrul de ulei si cel de aer. 10w 40
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 7 Jan 2010, 22:25) andreiy ce tot scri aici revino la topicurile noastre de la dsn ... o lungiti cu uleiurile de parca ati avea moroare de F32 le amestecati le zapaciti pareri pro contra si tot la un amarat de ulei ajungeti. Ca bine ai zis-o aici! |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
elf competition sau dacia oil 10w40?ca de astea am bani....?
inca o intrebare...dacia recomanda pt utilizatorii de logan,pe distante scurte schimbul sa se faca nu la 15000 ci la 7500.e valabil si pt solenza....?eu merg mai mult prin bucuresti,pe distante scurte,pana acuma schimbam cam la 8-9000 uleiul... |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ELf as alege eu. Si intervalul ala de schimb e ok, la 5000km ar fi aproape nou uleiul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
clau_24bcd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 12 November 09 ![]() |
rau valman asta....rau precum castrol magnatec
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
- gj 24 cla
|
|
P3riculoS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 10 January 09 From: London United Kingdom ![]() |
Sal .. astazi am luat si eu ulei sa ii fac schimbu la Solnitza mea.. ca ia venit randu am luat tot castrol magnatec 10 w40 este al 3`lea schimb cu acest tip de ulei si eu sunt ff multumit de el , filtru de origine 35 ron filtru de aer 48 ron
este ceva aditivi pt curatat baia de ulei . auzisem pe la servis.. intreba un baiat .. stie careva , sau are informatii despre aja ceva .. eu nu am curatat niciodata .. astep rasp |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0 dCi 150 eco2 Dynamique TomTom 5Dr FAP
- MK 60 OXP
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Baia de ulei se curata cand scurgi uleiul cald din motor..
![]() Apoi pui uleiul nou si gata. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristio_79 |
![]()
|
QUOTE(P3riculoS @ 11 Jan 2010, 19:49) este ceva aditivi pt curatat baia de ulei . auzisem pe la servis.. intreba un baiat .. stie careva , sau are informatii despre aja ceva .. eu nu am curatat niciodata .. astep rasp Este niste aditivi, cica engine flush se numesc. Bagi in uleiul vechi, lasi sa mearga si scurgi. S-ar putea sa-l curete de tot. Eu as baga un kil de motorina si unu' de ulei ieftin. This post has been edited by cristio_79: 11 Jan 2010, 19:51 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
da jos uleiul baga 2L din vechiul ulei si toarna cutia engine flush si lasa sa mearga vreo 3-10 minute dupa aceea descarca tot ,
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
pvgk |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 7 August 09 ![]() |
salutare euam bagat hexol 10 w 40 lasolenza 1.9d si mi-a spus un mecanic ca pt solenza e indicat elf asta folosesc ei la la renault
|
--------------------
dacia
solenza
2003 1.9d
- GL-06-VVL
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
pvgk dece crezi ca pe majoritatea Renault'urilor ( clio , megane ... etc ) au eticheta aia cu ELF pe luneta din spate?
![]() |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
nh1980ro |
![]()
|
de marketing...
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Tavy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 5 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Postez si eu aici ca tot s-a vorbit asa de mult de uleiuri si nu as vrea sa deschid un nou topic; Doresc sa fac schimbul de ulei si as vrea sa bag Aral, ce credeti este bun ca am vazut pe eticheta ca scrie sintetic, eu pana acum am folosit Castrol Magnatec si sincer parerea mea este ca acest ulei nu prea mi-a placut in sensul ca la turatii mai mari de 3000 motorul se auzea foarte turat si din cauza asta nu depasesc cu ea 2500 rpm cand schimb vitezele si vreau sa spun ca aceasta senzatie nu am avut-o cu Valvoline atunci cand am cumparat masina dar am zis sa bag ceva mai scump in ea si am ales Castrol ca taica-miu a mers cu Castrol pe vechea berlina 12 ani si a facut peste 1.000.000 Km si a naibi sa fi zis ceva. Vreau sa trec pe sintetic ca am inteles ca sunt mai bune iar schimbul se face la un numar mai mare de km decat cele semisintetice si aseara plimbandu-ma prin supermarket am vazut Aral. Intrebarea mea este daca a mai folosit cineva acest ulei si daca este bun ca daca tot dau 30 roni pe litru macar sa stiu ca e si bun. Va multumesc anticipat
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
giman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 26 February 10 ![]() |
Tavy...baga Valvoline ...e foarte bun ....baga din nou Valvoline...tot din ala folosesc si eu ...merge struna a mea.
![]() |
--------------------
Dacia Solenza Scala
Dacia Solenza Scala
2003 Scala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 10:12 |