vreau sa-mi pun centrala, legislatie - ce acte imi trebuie
![]() ![]() ![]() |
vreau sa-mi pun centrala, legislatie - ce acte imi trebuie
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu intrebam serios, este o solutie mult mai practica sa blindezi o coloana, gandeste ca la blocuri tevile de apa rece sunt din plastic, si e cam dificil sa dai filet sau sa umbli cu autogenul la o teava din plastic.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Era vorba de coloanele de incalzire ...
Pentru coloanele de apa calda sau rece ii mult mai simplu, acolo oricum este robinet si in locul lui se pune dop/capac. This post has been edited by Serje: 10 Jun 2010, 14:59 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Nu conteaza, am vazut ca cineva dadea solutii si ma gandeam ca se pricepe si la asta, eram curios daca chiar stie sau ii place sa posteze.
Tevile alea doua din imagine sunt coloane de caldura. This post has been edited by tribunul: 10 Jun 2010, 15:10 Attached thumbnail(s) IMG_1366.JPG ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 1714 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Asa cum faci si tu?
![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
tribunul |
![]()
|
Eu m-am lovit de treaba asta, si atunci tot solutiile date de Argon le-am primit, chiar m-am dus la punctul termic sa-i rog sa vina cu autogenul.
Pana am gasit solutie ideala, am taiat tevile de unde vroiam, am pus o mufa rapida apoi dop. Tevile din imagine sunt coloanele de incalzire din baie, le-am blindat ca sa le pot taia, turul este infundat, doar returul functioneaza. Tevile trec printr-o debara de langa baie, cam la 30-40 cm inaltime intra in baie, si sus tot pe la 30-40 cm de plafon ies din baie in aceiasi debara. In baie pe post de calorifer erau 2 tevi mai mari, care erau sudate de coloane. Am renovat baia si ca sa scot tevile respective (caloriferul) trebuia sa tai coloanele. Turul era infundat, deci nu era o problema dar returul functioneaza, si de aia a trebuit sa le blindez. Le-am blindat doar sus, stau la 7 din 8, vreau sa trag o coloana nou din polipropilena din subsol pana la 7 sau la 8 depinde cum ma inteleg cu vecinii. This post has been edited by tribunul: 10 Jun 2010, 15:30 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
in caz ca e cineva curios, chiar daca ai acordul asociatiei de proprietari, daca nu mai exista niciun apartament debransat in bloc, radet-ul refuza debransarea conform nustiucarei legi data prin 2007
![]() am sunat 2 firme care "faciliteaza" debransari si fac referatele tehnice si mi-au zis ca nu se baga. De putut, sunt convins ca folosind un avocat te poti mictiona in instanta pe legea lor din 2007, dar evident asta costa timp/bani ![]() Traiasca radet-ul ! |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
tribunul |
![]()
|
Adica nu mai poti sa-ti pui centrala?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ba pot sa-mi pun, dar asta ar insemna sa stau cu 2 randuri de calorifere, ca alea alimentate de la radet nu pot sa le scot (in schimb pot sa le inchid pt ca am repartitoare pe ele). Evindent n-o sa stau acum cu 2 randuri de calorifere in casa, deci probabil o sa-mi depun cv-ul pe la firme de afara si cand ajung acolo, o sa votez cu basescu impreuna cu restul diasporei sa va fac in sic!
io-te si articolul cu pricina QUOTE(http://www.anrsc.ro/index/realizari_legislative/ORDIN%20nr.91.pdf) ART. 249 Deconectarile individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectari anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament. cu alte cuvinte, se pot face deconectari, dar doar ale intregului bloc ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
La noi cu separarea de gaze s-a inceput prin '98 iar cu centralele de apartament cam tot pe atunci. Pana atunci functiona centrala de cartier care furniza apa calda ( cu program) si caldura iarna ( tot cu program).
Ov eu nu inteleg de ce nu poti scoate caloriferele vechi, lasand doar coloana pe la tine prin casa. Noi cand am bagat centrala asa am facut, am scos caloriferele si am pus dopuri, iar dupa ce centrala de cartier nu am mai mers, am taiat tevile de sus si de jos. Si tu vrei sa-ti montezi centrala? Nu trebuie sa fie montata de firme autorizate? Te intreb pentru ca atunci cand am montat centrala au fost destule probleme legate de locul de amplasare, guri de ventilatie... Oricum am ajuns la concluzia ca pe astia i-a prostit rau cartea...la fiecare 2 ani vin ei cu tot felul de aberatii si modificari, in 2003 cand am montat centrala nu au comentat nimic, cand au venit in 2005 la verificare au zis ca teava de cupru care facea legatura intre reglulator si centrala trebuie schimbata cu teava normala de 1/2 (pe care am schimbat-o), in 2007 cand au venit nu au zis nimic, acum in 2010 cand am facut iara verificarea mi-au scris pe foaia de observatii ca trebuie sa schimb racordul de gaz de la aragaz cu unul de inox, si l-am intrebat pe nea' georgica ala pana cand trebuie sa-l schimb si imi zice " eeee,nu-i problema cand poti tu" si acum primesc in posta aviz ca daca nu fac dovada schimbarii racordului de catre o persoana autorizata pana la data de...imi suspenda furnizarea cu gaze. ![]() |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Ov @ 29 Jun 2010, 10:36) io-te si articolul cu pricina QUOTE(http://www.anrsc.ro/index/realizari_legislative/ORDIN%20nr.91.pdf) ART. 249 Deconectarile individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectari anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament. cu alte cuvinte, se pot face deconectari, dar doar ale intregului bloc ![]() Intreaba-l pe dr_mKe, ca el le-a dat cu legea-n cap alora de la Mintia sau calor sau cum mama dracului se numesc in Deva. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Adica astia te obliga sa ai pe langa mobila moderna din sufragerie si o ruginitura de acu 20 de ani? Si daca nu mai vreau sa-l tin? Da, tevile sunt de acord sa le las acolo atata timp cat prin ele circula apa, dar caloriferul? Si ca sa dau un exemplu varul meu are o garsoniera si are montate repartitoare si cu toate ca repartitorul arata 0 (caloriferul fiind inchis) asta iarna platea caldura degajata de tevile care treceau pe la el prin camera...
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
tribunul |
![]()
|
E posibil ca si in cazul apei, sa nu platesti fix cat contorizeaza.
Ideea este cam asa, se aduna toate citirile si se face totalul, de obicei acest total este mai mic decat cel din factura, diferenta se calculeaza si se adauga la fiecare in parte. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Ov |
![]()
|
ruginitura de 20 de ani nu mai am, ca te lasa sa-ti pui calorifere noi dar bransate evident la acelasi sistem
la caldura se aduna toate punctele de pe repartitoare si se imparte consumul blocului de la gigacalorimetrul de la intrare la acest numar de puncte si iese o valoare a punctului. Ma rog, treaba e nitel mai complicata ca la calcul se fac si niste indici de corectie in functie de dimensiunea si tipul caloriferului, pozitia apartamentului (etaj, daca e pe colt, etc). Peste toate astea se mai stabilesc si partile comune (scari/subsol) si iese o mare ciorba. Pe mine ma amuza ca cica daca ma deconectez le stric echilibrul termic al blocului, creste presiunea in instalatie, defapt pt debransare se face un proiect in care se specifica noua dimensiune a tevilor principale (pe care evident nimeni nu le schimba), in schimb au permis gunoaiele de repartitoare si robineti termostatati pe care ii inchide toata lumea ziua. Sa vezi atunci presiune pe instalatie ![]() Ma rog, niste nenorociti care ma obliga pe mine sa le sustin sistemul falimentar si pretul aberant umflat cu pompa ca oricum mai mult de jumatate din el era subventionat de stat, bani castigati usor si sigur. Oricum la iarna cred ca ma cardasesc cu Electrica, mai bine le dau alora 500 de lei pe luna decat sa ii dau radetului |
--------------------
Dacia
1300
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si daca inchizi robinetul din dotarea caloriferului, la toate caloriferele, ce se intimpla cu presiunea in instalatie?
Io zic ca esti stapin pe ce e la tine in casa, schimba caloriferele si asteapta sa te dea ei in judecata, daca au tupeu ! As face si scrisoare la adimistratia blocului, ca sa ma taie de la caldura si apa calda. Actul normativ la care faceai tu trimitere e un ordin, adica un act al unui ministru, care nu este opozabil contribuabililor. E valabil doar in parohia lui, a emitentului. Altfel oroce ministru ar tine loc de parlament. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
salutare,
Vreau si eu sa imi montez centrala, (in Bucuresti) intr-un bloc unde majoritatea locatarilor au centrala. Daca pot sa o montez singur, cum pot obtine "Declaratia de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR conform PT A1 pentru montaj (procesul verbal de probe la rece)" si "copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica". Oare cei care pun in functiune centrala (reprezentantii firmei distruitoare de centrale) si ofera Raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF) ma pot ajuta si cu cele de mai sus? In ideea ca vad ca centrala e pusa cum trebuie si eu le platesc deranjul ![]() In alta ordine de idei cam la ce suma sa ma astept pentru montarea centralei de o firma autorizata (apt 3 camere) si pentru trasul gazului din hol in apt. Are cineva vreo recomandare pentru astfel de firme (tras gaz, montat centrala). Orice sfat este bine-venit. Multumesc si o zi buna! |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
http://www.expertgaz.ro/ si ai scapat de dureri de cap...
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
multumesc de info. o sa-i contactez sa vad exact...
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da' să ai descoperit mare la card!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
alex_axn |
![]()
|
daca ai vreu sfat care sa ma ajute sa diminuez din efortul financiar, este bine-venit..
![]() am inteles ca pot sa imi trag eu țevăraie si toate cele si pot sa apelez dupa la o firma autorizata ISCIR sa o "lege" la conducte, si care sa ofere si avizele mai sus enumerate contra a 200-300 lei... nu stiu care sunt preturile pentru tras gaz din hol in apt.. poate s-a lovit cineva de curand de problemele astea si ma ajuta sa imi fac si eu o idee. O zi buna! |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
salut,
eu, ca sa-mi schimbe tevaria veche si sa monteze contor pasant si detector de gaze, am platit parca pentru coloana 4 sau 5 milioane lei vechi iar pentru contor si detector 10 milioane. iar teava sa zic ca sint in total vreo 6 - 7 metri de 1/2". asa ca fa socoteala. totusi, daca pretul cerut de expertgaz ti s-a parut mare, pentru comparatie cauta o firma care autorizatii de proiectare, executare, verificare. anre This post has been edited by george_scala_2004: 28 Jul 2010, 08:48 |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
alex_axn |
![]()
|
Multumesc pentru raspuns.
Ideea e ca nu pot aprecia daca pretul pe care il cer societatea de mai sus este mare atata timp cat eu nu stiu cat m-ar costa pe mine toate acele servicii, daca m-as ocupa personal. Sa spunem ca acum mi-am facut o idee.. Eu am luat legatura cu ei si urmeaza sa vina cineva sa vada exact despre ce este vorba si apoi o sa-mi faca o oferta exacta de pret. Ei spun ca acea oferta include o centrala RADIANT ELITE... Pareri despre aceasta centrala, cineva? ![]() |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ia ceva mai rasarit ca nu o pui din doi in doi ani. Eu as merge pe Viessman, Junkers, Vaillant..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Saunier Duval.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.287 Joined: 24 June 07 ![]() |
Motan.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE(alex_axn @ 28 Jul 2010, 09:58) mult mai mult. gindeste-te numai la timpul pierdut: pe drum, asteptarea la cozi - la radet pentru debransare, la distrigaz...plus mizeria lasata in urma... dar, pina la urma, tu decizi ! banii tai, timpul tau... bafta ! sa ne tii la curent. iar ca model de centrala...una cu randament si garantie cit mai mari. This post has been edited by george_scala_2004: 28 Jul 2010, 12:10 |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
argon |
![]()
|
sa nu uitam totusi nici de Saunier Duval.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
junkers sa zis?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 05:41 |