Bacalaureat 2010
![]() ![]() ![]() |
Bacalaureat 2010
remus91 |
![]()
|
||
Group: Members Posts: 0 Joined: 24 June 10 ![]() |
|
||
--------------------
vw
Passat CC
2010
- B xxx xxx
|
|||
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
ca tot mai sunt ..1--2 zile pana la ..proba de romana..nu face nimeni o lista cu operele care trebuie invatate?..in caiete am o gramada de ..opere/autori ..si nu as vrea sa invat ceva ce nu se cere..spre exemplu:George Barcovia,Macedonski.s.a.m.d.
Va rog daca se poate ..o lista ar ajuta foarte mult.multumesc. |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Tu chiar crezi ca o sa primesti sfaturi de genul asta pe un forum auto?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
nu ...treaba e ca le-am invatat la timpul lor..fiecare..acum doar sa repet. Problema e ca nu vreau sa imi incarc .memoria ..cu opere ce nu se cer..+ ca mi-a spus profesoara ce opere se cer la bac..insa eu nu am notat:D.si speram ca......colegii forumisti care dau si ei bacul ..sa aibe trecut undeva..notat ..operele..ce sunt cerute.Probleme la romana nu imi fac deloc...cu medie de 8 pe primul se mestru si 9 pe al doilea..insa cum am mai spus ..nu vreau sa imi incarc memoria..cu toate operele.
![]() si totusi nu are nimeni notat ...ce opere se cer pentru bac? This post has been edited by pician90: 26 Jun 2010, 11:30 |
--------------------
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
Gescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
I Proza:
1.basmul cult: Povestea lui Harap-Alb 2.povestirea: Hanul-Ancutei 3.nuvela: Moara cu noroc 4:romanul a.realist modern obiectiv: Ion b.subiectiv modern realist: Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi c.clasic,realist de factura balzaciana cu influente moderne,romantic: Enigma Otiliei d.realist,modern postbelic: Morometii II.Dramaturgia 1.Comedia:O scrisoare pierduta 2.drama moderna: Iona III.poezia: V Alecsandri: 3 poezii 2.M Eminescu: Luceafarul,Scris I,Oda in metrul antic,Glossa,Floare albastra,Revedere 3.Macedonski : Noapte de decemvrie 4.Bacovia:Plumb,Lacustra,Amurg violet 5.Blaga: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii,Paradis in destramare,sistemul filozofic 6.Ion Barbu: Riga Crypto si lapona Enigel,Oul dogmatic 7.Nichita Stanescu: Leoaca tanara,iubirea..In dulcele stil clasic IV.Curente si ideologii 1.umanismul 2.iluminismul 3.pasoptismul+Dacia literara 4.junimea 5.romantismul 6.clasicismul 7.simbolismul 8.modernism vs traditionalism 9.postmodernism V.Limba si comunicare 1.originea lb romane 2.text argumentativ 3.sit de comunicare 4.lexic 5. noile reg din DOOM 2 + nuvela istorica: Alexandru Lapusneanul This post has been edited by Gescu: 26 Jun 2010, 12:14 |
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|
pician90 |
![]()
|
OK mersi ..am gasit si eu pe un site de specialitate..urmatoarele operebasmul cult: Povestea lui Harap Alb – Ion Creanga
nuvela istorica: Alexandru Lapusneanul – Costache Negruzzi nuvela psihologica: In vreme de razboi - I. L. Caragiale nuvela fantastica: La tiganci – Mircea Eliade (se zice ca nu se mai da) roman – autori obligatorii: G. Calinescu, I. Slavici, L. Rebreanu, M. Preda, C. Petrescu roman traditional sau roman dinaintea primului razboi mondial: Mara – Ioan Slavici roman obiectiv sau roman din perioada interbelica: Padurea spanzuratilor – Liviu Rebreanu roman din perioada interbelica: Enigma Otiliei – George Calinescu roman subiectiv modern: Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi – Camil Petrescu sau Patul lui Procust – Camil Petrescu roman obiectiv cu structura de roman modern sau roman de dupa al doilea razboi mondial: Morometii – Marin Preda drama: Act venetian – Camil Petrescu comedia: O scrisoare pierduta – I. L. Caragiale dramaturgia moderna: Iona – Marin Sorescu Dacia Literara si Pasoptismul: Sburatorul – I. H. Radulescu sau Baba Cloanta - Vasile Alecsandri romantism: Luceafarul, Glossa, Floare albastra – Mihai Eminescu prelungiri ale clasicismului si romantismului: Manioasa – George Cosbuc simbolism: Plumb, Lacustra – George Bacovia modernism: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii – Lucian Blaga, Flori de mucigai - Tudor Arghezi si Riga Crypto si lapona Enigel – Ion Barbu traditionalism: Aci sosi pe vremuri – Ion Pilat neomodernism: Leoaica tanara iubirea – Nichita Stanescu This post has been edited by pician90: 26 Jun 2010, 11:50 |
--------------------
super nova
|
|
Gescu |
![]()
|
nuvela fantastica mie mi-a zis profa la clasa ca au scos-o
|
--------------------
Fiat
Albea
115Nm/3000rpm |
|
pician90 |
![]()
|
asta tin minte ca mi-a spus si mie..
|
--------------------
super nova
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
a fost scoasa nuvela fantastica..intra doar nuvela psihologica si istorica
![]() |
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
Gescu |
![]()
|
http://www.gothik12.com/romania-de-azi/sub...entru-olimpici/
Foarte usor la mate la M2.Si subiectele la economie au fost usoare(eu dau economie). |
--------------------
Fiat
Albea
115Nm/3000rpm |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Mate M2 chiar foarte usor as putea zice....
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Fratilor am si eu nevoie de ajutorul vostru...si eu la randul meu ajuta pe cineva...am nevoie de variantele rezolvate la matematica M2 si biologie cls IX-X. Va multumesc!
This post has been edited by Neagu Ionut: 26 Jun 2010, 18:33 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
t-i le ofer eu la matematica..la bio nici eu nu am si nici nu gasesc..da un add la id aly91west
|
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
mateo24 |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 20 June 10 From: Bucuresti ![]() |
ceva la romana? s-a mai aflat?
|
--------------------
-
-
-
|
|
cri_s |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 26 June 10 ![]() |
tot spuneti ca nu vreti sa va incarcati memoria cu comentarii care nu intra. Hanul Ancutei, si La Tiganci nu intra. Ca si nuvele intra doar nuvela istorica si nuvela psihologica. Cat despre Eminescu, ca ar trebui invatat Luceafarul, nu e obligatoriu. Daca cade Eminescu no sa specifice exact poezia, pentru ca e la alegere. Nicio opera nu va fi specificata, pentru ca unii studiaza o anumita opera altii alta opera care pot sa apartina aceluiasi autor. Puneti accent pe dramaturgie anul acesta, si pe poezii
|
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Stiti daca la biologie variantele sunt la fel ca cele de anu trecut?
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
cri_s |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 26 June 10 ![]() |
variantele la biologie, sunt aproximativ la fel, s-a schimbat partea a 3-a, acum se da mini eseu, nu eseu..si 2 probleme in loc de una. uitati-va la modelele de subiecte de pe edu. sunt puse la toate materiile cate un model
|
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
La sport nu mai da nimeni?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
A incercat cineva sa faca varianta M2 de la Bacu' olimpicilor? Cum mama naibii se face punctu 2 a) de la Subiectu II?... Ca mie nu imi da 4... imi da -4.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Iulikk |
![]()
|
Not funny
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
ma duc si eu indata sa-mi scot frica
![]() |
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
Alex4u |
![]()
|
e de rau maine
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Mai e timp: juma' de zi si-o noapte.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Ky_Cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 21 July 09 From: Ploiesti ![]() |
Dupa zvonuri, pana acum am auzit ca pica toate operele. Toate. In schimb, in fiecare zvon erau "Enigma Otiliei" si "Moara cu noroc" (ma rog, ce nuvela psihologica ati facut voi). Eu incerc sa invat tot, sa nu ma trezesc cu vreo surpriza. Paza buna trece primejdia rea.
|
--------------------
Renault
Megane II
2006, K4M "Prostii mor, prostia ramane." I. L. Caragiale
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Încerc sa mai citesc încă o data totul. 100 de pagini...
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
100 de pagini??
![]() Dumnezeule, nu ai timp.. ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
nalodaniel |
![]()
|
![]() a3a oara scriu corect Group: Members Posts: 361 Joined: 24 March 08 From: suceava ![]() |
|
--------------------
dacia
1310
1986
- -- -- ---
|
|
Crok |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 27 June 10 ![]() |
Am facut si eu o lista cu operele care tind sa cred ca s-ar da:
Basmul Cult: Povestea lui Harap Alb de Ion Creanga Nuvela Istorica: Alexandru Lapusneanu de Costache Negruzzi Nuvela Fantastica: La Tiganci de Mircea Eliade (desi am citit pe forum la voi ca s-ar fi scos) Nuvela Psihologica: Moara cu noroc de Ioan Slavici si/sau In vreme de razboi de I.L.Caragiale Ion de Liviu Rebreanu Mara de Ioan Slavici Morometii de Marin Preda Floare albastra de Mihai Eminescu Plumb de George Bacovia Leoaica tanara, iubirea de Nichita Stanescu Iona de Marin Sorescu O scrisoare pierduta de I.L.Caragiale This post has been edited by Crok: 27 Jun 2010, 14:54 |
--------------------
Chevrolet
Aveo
2008 1.2L 84 CP
- BZ 06 DVA
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
nu mai e cu tragere la sorti ca la loto?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:35 |