Mi-am luat masina cu 750 de euro, Peugeot 405 1.9D 1988
![]() ![]() |
Mi-am luat masina cu 750 de euro, Peugeot 405 1.9D 1988
Merced |
![]()
|
||
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Are nenea David un filmulet despre asta
![]() This post has been edited by kossak: 10 Oct 2010, 13:54 |
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pivotii oricum veneau cu suruburi, dar am impresia ca astia originali sunt nituiti. O sa ma uit si o sa-ti spun.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(Merced @ 10 Oct 2010, 12:47) ...am posibilitatea sa montez si la caseta burdufuri destul de simplu. Le umplu cu vaselina si le pun colierele la capete, si aia e. Daca umpli burdufurile cu vaselina au sa-ti pocneasca ca niste dovleci dupa cateva manevre de bracare maxima a rotilor.Vaselina nu se comprima si nici nu intra in caseta pe acolo.Un film subtire de vaselina pe extremitatile cremalierei e mai mult decat suficient. Vizavi de ce am vorbit la telefon,rezultatul e negativ. Am umblat cam peste tot(cu ocazia asta mi-am procurat si eu niste jante pt rotile de iarna)si nu am gasit ce doresti tu sa cumperi.Imi pare rau. ![]() Am sa mai urmaresc in Publitim. This post has been edited by marian-j: 10 Oct 2010, 17:49 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Merced |
![]()
|
Am uitat sa mai postez. Stai linistit, nu mai cauta, ca e treaba mai complicata. O sonda litrometrica de diesel, cu sorbu' incoroporat are diametrul de 18 cm cica. Iar aia de benzina are 15cm. Deci nu s-ar potrivi, decat cu rezervor cu tot. Am discutat pe indelete cu cineva care dezmembreaza 405-uri in Bucuresti.
Pana acum e ok, de cand merg cu motorina multa. Mai degraba fac lunar o tura pana la sursa si merg pe cat posibil cu rezervorul aproape plin si aia e. Mai ingrijorat sunt cu capetele de bara. Mersi de sfat cu vaselina, ma gandeam ca mai multa poate ajuta pe termen lung. O sa pun din cea de la tine. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Pai eu am cautat rezervor de diesel cu tot cu sonda!
M-am documentat in prealabil si am aflat ca sonda de diesel nu se "pupa" cu rezervorul de benzinar. Just!Nu te baga singur la pivoti. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
dupa cate vad pivotii aia se insurubeaza cu o scula speciala in brat, aia vechi sunt sudati de timp si mizeria acolo..ie nasol.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
marian-j |
![]()
|
Indiferent de modul in care sun fixati pivotii in brate tot iti trebuie niste scule adecvate ca sa ii inlocuiesti.
Si din cate stiu eu la calculatoare nu se folosesc prese,leviere si ciocane asa ca abtine-te. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
argon |
![]()
|
am schimbat mai multi pivoti ca matale, si am si sculele potrivite, extraxtor rotule, presa arcuri, rulmenti..etc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.387 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu habar nu ai cum se numeste extractorul si cautai sa-l cumperi de la Real....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
aveam furca dar nu e prea buna ca strica burdufurile. In rest la ciocan. Am gresit o tasta in denumire si nu stiu..mars la k...pardon, bula de ma pune.
This post has been edited by argon: 10 Oct 2010, 19:03 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
La pivoti n-are sens ca probabil e nasoala treaba, dar la capetele de bara ma mananca sa ma bag pentru ca pare al dracu' de usor. Si daca le dau jos bag si burdufuri, tot ca e usor.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
marian-j |
![]()
|
<span class='edit'>10 Oct 2010, 21:52:</span> QUOTE(marian-j @ 10 Oct 2010, 19:25) Indiferent de modul in care sun fixati pivotii in brate tot iti trebuie niste scule adecvate ca sa ii inlocuiesti. Si din cate stiu eu la calculatoare nu se folosesc prese,leviere si ciocane asa ca abtine-te,coane Merced. ![]() Coane argon,te rog sa nu te superi! Imi cer scuze pentru exprimarea inadecvata! Doream sa ma adresez colegului Merced,nu dumitale,insa am uitat sa precizez acest lucru! ![]() Am editat in graba si nu mi-am dat seam ca starnesc o confuzie! My bad! ![]() This post has been edited by marian-j: 10 Oct 2010, 20:56 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Cata tevatura pentru niste amarati de pivoti !
Totul se poate rezolva foarte usor prin aceaiasi metoda prin care am vrut io sa montez auspuffu', da' nu m-o lasat marian ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
argon |
![]()
|
ai pm domnu marian
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Am rezolvat la Cielo, era etrierul cam liber, pivotii originali sunt in continuare impecabili si fara joc. Tot niste maimute umblasera ultima oara la "coloanele" de la etrier, am pus si eu ce am gasit, singuru' model, gen Parts Mall si s-a vazut ce bune au fost, ca erau prea libere in etrier.
Am urcat si rabla mea pe elevator ulterior, ca m-am intors sa-mi iau telefonu' uitat p-acolo ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
de aia tragea la acceleratie si deceleratie, de la bucsele de la brat!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Acu' belea pana gasesc asa ceva. Nici n-am timp sa ma uit, la prima vedere am dat de ele prin Peugeot service box, dar sa vedem daca-s ce-mi trebuie mie sau nu.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Mie-mi facea la fel masina, dar a fost capul de bara de partea soferului.
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
argon |
![]()
|
Mai putin probabil sa fie de la capatul de bara, iar daca e de la bucsele bratului dreapta in cazul de fata, aia ii da joc rotii stanga dreapta(cum te uiti la ea) si de acolo trasul in stanga cand accelerazi(se deplaseaza bratul inainte) si dreapta in frana de motor - se deplaseaza inapoi.
This post has been edited by argon: 11 Oct 2010, 14:10 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Da, dar daca tot ma bag p-acolo, schimb si capetele de bara, n-are rost sa ma bag doar la bucsi. Maine ma voi duce la amicu' care are firma de piese si o sa caut pe indelete ce-mi trebuie, ca sunt si in functie de seria de sasiu. Cam asta o sa fie investitia, plus un termostat, ca-s aproape convins ca lipseste, sau daca nu lipseste e de mult blocat pe deschis. De exemplu acum pe autostrada statea cam la 75 de grade si nu baga caldura cine stie cat. Cand am ajuns in oras si am prins vreo doua semafoare, imediat s-a dus la un 85 de grade si atunci baga caldura de imi usuca ochii. De altceva momentan nu cred ca am nevoie.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Merced |
![]()
|
Am comandat azi capete de bara Febi, cele doua bucsi ale bratului, ceva mai ieftinute, una dintre ele e Birth, cica n-ar fi tocmai panarama, si alta e Mapco, si ca sa nu mai am treaba alta data pe dreapta, am comandat si pivot, tot Febi. Plus burdufurile pentru caseta de directie, no name-uri ca mai gaseam doar originale si costau cat o caseta de la dezmembrari.
Maine sosesc toate, pret final 175 de lei. Beleaua e ca nu prea gasesc unde sa le si fac ieftin, ca n-am chef sa dau 100 de lei unuia care n-are sculele necesare si care nu-mi face nici directia, 200 de lei unora care-i stiu ca-s cam lepre, dar macar zic ca au si conditii sa faca si directia. Dau o fuga si la cineva unde mai faceam Cielo-ul, ala are si ce-i trebuie si ultima oara nu cerea sume astronomice, am si incredere in el, si ma trimite la cineva sa-mi faca directia "pe naspa" platind doar pentru verificare la service, si o mica atentie celui de acolo. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai ai iesit ieftin cu piesele. Parerea mea e ca nu prea ai ce cauta la service, ar umfla aia manopera si ar face si treaba de mantuiala.
|
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
Merced |
![]()
|
Nici sa-i dau aluia care le schimba pe cric, care n-are tot ce-i trebuie 100 de lei parca nu-mi vine. Asa ma chinui eu. Si asa se vaita deja ca o sa bata la bucsile alea cinspe ore. Tipul la care merg diseara lucreaza dupa program intr-un service destul de bine dotat si sigur o sa aiba o presa, ceva, plus ca am incredere in el. Adica ala daca-mi cere 100, normal ca merg la el.
Piesele puteau fi si mai ieftine, puteam sa nu iau si pivot pentru brat, puteam sa iau panarame ca erau destule. Oricum sunt fara pic de adaos, ma rog, ceva modic. Mai bine n-aveam de unde sa le iau. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Ce facusi cu ovazul?
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Merced |
![]()
|
Nu l-am luat inca.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
La orice atelier la negru o sa dai cat ai dat pe piese, in fata blocului la filip iesi mai ieftin. Ai ridicat-o pe cric vreodata, adica ai unde sa-l sprijini, ca am vazut la multe babe ca a ta tot copt pe acolo si se pot ridica doar cu crocodili de lonjeroane.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Nici in lonjeroane nu merge, ca-s coapte si alea.
![]() ![]() ![]() Ma tu esti ruda cu Filip? Cum plm sa aiba probleme de genu' asta?(adica asa bou sa fi fost, o luam si cu tabla zob, pe langa restul problemelor care o toaca marunt? ) Nu are o gaura ma in ea cauzata de rugina. Pur si simplu n-are. Se ridica pe cric fara probleme. Doar buza pragurilor nu mai e perfect dreapta, cine stie in 22 de ani de cate ori s-a lovit pe acolo, o data am ramas si eu pe prag suspendat. In fine, abia acum am venit acasa, am trecut la 19 si pe la mecanicu' pe care-l stiu si in care am incredere. Am ridicat-o pe elevator si am inceput sa tragem de ea. Concluzie, musai schimbate bucsile respective. Secundar, capetele de bara nu par a avea jocc, in schimb bieletele de directie au un pic, aproape insesizabil. Pivotii la ranga nu se clintesc, bine, nu se compara cu platourile oscilante de la Marian. ![]() In concluzie pentru moment n-o sa umblu la nimic altceva decat cele doua bucsi. Restul raman si vedem cum se mai comporta de-aici incolo. Nu mai pun deci nici burdufuri la caseta, si ma gandesc serios sa nu mai investesc in ea deloc, ca ma bate gandul in primavara sa pun una cu servodirectie de pe la dezmembrari. Deci ar fi pacat sa iau bielete noi pentru asta acum. In plus am vorbit si sa schimb uleiul din cutie, pentru ca, multumita lui Marian ![]() Si sa demontam la termostat sa vedem care-i smenu', daca e, sau daca nu e, oricum trebuie masurat ca sunt doua tipuri posibile cu dimensiuni diferite, si cum motorul n-a fost pus din fabrica pe masina, cautarea dupa VIN e de pomana, trebuie vazut direct. Asa ca investitia in piese a scazut la vreo 41 de lei, manopera 50 sau 60 de lei, sa vada cat se chinuie cu bucsele. Iar un eventual termostat ar mai fi vreo 50 de lei. In plus, acum incerc sa fac rost de o pompa de vacuum pentru Aro 24x, si sa incercam s-o montam, cum am gasit pe forumu' Pejo, cu fulia de la aia originala, dar intoarsa. Pana marti sper sa gasesc una pe la dezmembrari. Ar fi super sa rezolv toate problemele astea, ca in principiu asta "arde". Un mic joc in directie nu ma deranjeaza, am mers in masini cu pretentii mult mai mari care aveau joc nene in comparatie cu asta. Singurul moment in care ma deranjeaza este la manevre mai fine in marsarier. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kossak |
![]()
|
Buna treaba.
Neaparat sa rezolvi termostatu' ala, ca la iarna o sa fie nasol fara. Eu am patit-o iarna trecuta, erau bine sub 0 grade,mergeam in afara orasului si abia mi-a mai bagat caldura. Si in plus nu mai trancane asa nici motorul daca sta la temperatura optima. Oricum stii tu treburile astea ![]() Spor la treaba:) |
--------------------
Honda
Civic
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 09:57 |