Mi-am luat masina cu 750 de euro, Peugeot 405 1.9D 1988
![]() ![]() |
Mi-am luat masina cu 750 de euro, Peugeot 405 1.9D 1988
marian-j |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
|
||
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|||
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Poate daca nu era un diesel transplantat mai scapam de o parte. Acum ce sa fac, merg mai departe. E cum e, si asta e. Simplu. La primavara daca nu-mi mai place de dansa, fug cu ea in targ, imi achit datoriile si de banii ramasi iau o bicicleta cat de cat. Cam asta e marea surpriza.
Maine dau o fuga pe la Remat, ca in alta parte nu stiu unde sa caut o pompa de Aro, macar sa vad daca se poate adapta, ca noua cica ar fi pana intr-o 150 de lei, si iau noua pana la urma daca stiu sigur ca merge. Nu dezmembreaza nimeni Aro-uri. Oricum din punctul meu de vedere cu franele m-am obisnuit, da' Doamne fereste sa nu vina momentul ala cand fractiunile alea de secunde care-s in plus pana apas eu fara servo functional sa conteze in trafic. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Cred ca ai frana mai proasta decat la un 1300 standard (si corespunzator d.p.d.v. tehnic).
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu cred, sunt convins ca am frana mai buna decat auveu' Doar ca se apasa mai greu.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Stiu si eu cum se simte o frana cu servo dus, si e cam nasol pentru ca n-ai promptitudinea normala. La servo functional, prima parte a cursei pedalei de frana (pe care o folosesti in 90% din timp cand franezi normal) este foarte "moale" tocmai pentru a avea o reactie prompta fara efort mare.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
Nu e tocmai o masina normala cu servo dus. Ca acu' daca ma urci intr-un Logan cu servo scos din functiune o sa-ti spun ca e foarte greu de mers cu el. Pedala nu se apasa deloc atat de greu, ca altfel nu faceam Transfagarasanu', Transalpina si multe alte drumuri, in esenta vreo 5500km fara incidente.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Lasa-l sa ne impartaseasca din experienta lui de GTA. Mai zi-ne Pilife ca au astia nevoie de material pe aici: http://www.daciaclub.ro/Imbecili-autohtoni...81200-s720.html
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Filip @ 13 Oct 2010, 23:40) Stiu si eu cum se simte o frana cu servo dus, si e cam nasol pentru ca n-ai promptitudinea normala. La servo functional, prima parte a cursei pedalei de frana (pe care o folosesti in 90% din timp cand franezi normal) este foarte "moale" tocmai pentru a avea o reactie prompta fara efort mare. Iti garantez eu ca NU STII ....de la atata apasare nu se simte ca si cum nu ar avea servo ....nu mai fa comparatii stupide dintre peugeot si dacia 1310( in speta peugeotul lui e de conceptie mai recenta fata de 1310) , e cu mult peste la confort ,STABILITATE,tablarie peste batrana dacie |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Merced, ce i facusi bre lu' pejo'? de arata asa bine..........
![]() Attached thumbnail(s) babe49.jpg ( Size: 81.56k ) Number of downloads: 507 |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
L-a colantat
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Puțin mai jos și mai în dreapta de sânii ei
![]() This post has been edited by cosmin_2300: 15 Oct 2010, 21:01 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(argon @ 13 Oct 2010, 19:55) Filip ie mecanic? Vreau si eu numarul lui! Are This post has been edited by Maskatu: 16 Oct 2010, 08:32 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Merced |
![]()
|
Nu ia nimic ca el are mecanic priceput unde se duce sa repare masina. In fata blocului doar o spala cu galeata.
Sorine, ce draci sa fac cu ala? E modelu' facelift. Si mai costa si o gramada de bani pentru cum arata. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Copilu' din ultima poza ie inclus in pret?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
E breloc de oglinda
![]() Pentru piese ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Merced |
![]()
|
Nu prea se potrivesc piesele. Motorul oricum ar fi o sa trebuiasca sa-l las asa, aspirat, ca altfel nu mai iau ITP-ul, de inca o omologare individuala nu cred ca poate fi vorba, si nu e ca la Dacie sa zici ca montezi carburatoru' vechi cand te duci la ei...
Elementele de caroserie difera, interiorul la fel, prea mult de lucru ar fi. Si mai e si scumpa. Daca aveam bani, o luam pe aceea propusa de cineva care-si facuse special cont aici, la vreo 1500 de lei, dar n-am avut. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
sorin1983 |
![]()
|
mie mi-a placut facestift-ul... dar de mers am mers tot cu aia veche... nu am inteles niciodata forma primului bord
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
Merced |
![]()
|
Daca ar fi ambele in stare buna, mie tot primul bord mi se pare mai potrivit masinii. Iat facelift-ul in sine mie nu prea mi-a placut niciodata, in spate stopurile alea parca nu merg cu restu' masinii. Dintre 405-uri, tot asta ca al meu mi-a placut cel mai mult.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Merced |
![]()
|
Azi a fost ziua Z. Marea zi in care m-am dus cu bucsele alea si uleiul de cutie la pachetel.
Sa o luam pe rand. Bratul se scoate destul de usor, pana aici daca aveam o trusa adecvata sa zicem ca ma descurcam. Una din bucse, a iesit si ea usor, dar a ramas pe ea o parte de metal, care nu a dorit sa plece decat dupa cateva lovituri zdravene de ciocan. Dar ultima, aia mai mica, nene s-au chinuit doi insi, cu ditamai presa si nu dorea sa se clinteasca macar. Aia nici nu era rupta, problema acolo era un surub mai subtire decat trebuia, si cealalta bucsa care se facuse zob, dar deh, daca tot o aveam. A fost nevoie la final s-o parleasca cu o lampa cateva minute, ca s-o scoata de acolo, pe bucati. Montajul a fost destul de ok, fusese umblat si carpit am impresia, chiar si una dintre bucsi parea mai degaba "bricolata" decat cumparata. Cu problema asta rezolvata, am trecut la gasirea busonului de umplere al cutiei. Ca ala de golire se vedea lejer. Dupa descoperirea lui a iesit uleiul vechi. Din ochi zic eu ca nu mai mult de un litru. Si tare tare subtire, negru inchis, fara span vizibil. Oricum pe la un semering al cutiei sa vede ca pierde. Sa vedem d-asta nou, care-i 80W90 daca mai are dorinte sa-l "verse". Chiar si asa mi-a ramas un litru de completat, in caz ca vreodata o sa fie nevoie. Mersi mult Marian, ulei de super calitate! ![]() Ultima chestie, pe care oricum n-o aveam pentru a inlocui, era termostatul. Dar cum au existat vreo doua variante ale motorului de 1.9 64 cai, si cum n-aveam exact de care am, VIN-ul care corespunde unei masini pe benzina fiind evident degeaba, am zis intai sa vedem ce-i cu el. Ei bine, asta e bagat intr-o "carcasa" metalica, ale carei suruburi nu se clintesc. Din experienta celor doi mecanici, mai mult ca sigur unul sau doua se vor rupe, trebuie scoase, in principiu oameni mi-au zis ca mi-o desfac intr-o zi, scot suruburi, baga altele noi, intre timp fac si eu rost de termostat, dar ma gandesc ca nu are sens atata munca, si ca ar fi costisitoare si din punct de vedere material. Dupa indepartarea furtunului de pe "carcasa", termostatul era clar acolo, si dupa simtul nostru, era deschis, cum si sta de fapt, mereu. In oras sa zicem ca e ok, chiar daca se incalzeste greu, ajunge la un moment dat la un regim optim, dar la drum lung scade temperatura apei spre 70 de grade, si nici n-a venit bine iarna. Ideea mea ar fi sa incerc sa adaptez in capatul acelui furtun un alt termostat. De exemplu, unul de Dacie, macar pentru niste probe. In teorie daca reusesc sa-l fixez bine in furtun ar trebui sa faca acelasi lucru. O sa incerc, ca deh, mare lucru nu am ce pierde, eventual niste lichid de racire, dar se poate recupera. Si bonus, mi-a strans unul dintre oameni si cureaua alternatorului, ca tare lene mi-a fost, acum nu mai "miauna" cand ploua afara. Impresii: directia a revenit la normal. Volanul sta drept cand masina merge inainte, cu bucsele vechi trebuia tinut destul de mult spre stanga. Din partea dreapta nu se mai aude niciun fel de zgomot, roata nu mai "joaca". Intr-adevar, a ramas, datorita bieletelor de directie uzate, un mic joc in directie, dar nu prea se simte la utilizare normala, doar sa fi atent. Momentan e ok asa, decat sa bag bani in componente pentru caseta fara servo, mai bine incerc sa-mi gasesc una cu servo de undeva la un pret bunicel. La cutie, ei bine, desi timoneria e la pamant, se simte o diferenta maaaare la schimbarea treptelor, modul in care intra in viteze, mult mai lin, fara sa opuna rezistenta mare, e alta viata. Sa vedem intr-o dimineata mai friguroasa cum o face, in general am observat ca misca destul de greu primele trei-patru schimbari de trepte, mai ales cand bagam prima oara a doua, trageam serios de schimbator. Fiind un 80W90, posibil sa intampin in continuare ceva rezistenta, dar nu cred ca va fi cazul. Momentan pot spune ca-s multumit, daca ar reusi sa rezolv cu termostatul cumva ar fi absolut superb. Acum am alergat-o un pic si pe A1, si apoi prin oras. In oras cum a ajuns la 85 de grade baga caldura cacalau. Daca ar sta asa mereu, pai ar fi boierie de masina. Si cu servofrana inca nu pot spune ca am rezolvat. Am fost la Remat-ul unde cunosteam pe cineva, dar nu am gasit persoana acolo, n-a raspuns nici la telefon. O sa mai incerc, desi Aro-uri nu aveau p-acolo si cica nici n-avusesera prea curand. La Remat-ul mare am intrat mai mult la plesneala, au si aia niste reguli, parca intram la puscarie. Erau vreo doua Aro-uri, dar dezechipate de toate anexele pe la motor, si oamenii au zis ca nu stiu unde se duc componentele, ca nu le-ar mai sorta, bla bla, si mai aveau un Aro pus de-o parte, masina care si-a facut veacul pe la reactorul nuclear de la Mioveni. Ala avea si pompa, dar "sefu' al mare" a zis ca nu se dezmembreaza niciun surub de pe masina aia. Asa ca am plecat cu buza umflata. Am lasat un PM colegului tarzy, pasionat si posesor de Aro, in care l-am rugat daca stie pe cineva care are una folosita si o da la un pret bun, sa-mi dea si mie de stire. Pana acum n-am primit niciun raspuns. Daca pun chestiile astea doua la punct in doua-trei saptamani, ma declar complet multumit. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ai scos un litru..din cat?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca termostatu e deschis, nu merge manevra cu cartonul ca la AUV-ul lu Filip?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Merced |
![]()
|
Atat a iesit, si gaura e pusa in asa fel incat sa nu prea mai ramana nimic acolo. De intrat, au intrat doi litri pana a inceput sa dea bine pe afara.
Nu prea am unde pune cartonul, ca mi-l haleste electroventilatorul. E totusi pacat. Chiar am sa incerc treaba cu bagatul unui termostat pe furtunul ala. Problema pe care o vad acum, gandind la rece, e ca bagat pe furtun, o sa scape apa pe langa el. Si nu cred ca fac mare branza. Maine iau WD40-ul de la masina de paine la masina cu roti, dau bine pe toate suruburile alea de la "carcasa" termostatului, si repet operatiunea cateva zile, poate, cine stie. Apoi incerc cu o inelara, ca tot aveam unele mici prin Dacie de pomana. Daca reusesc sa le desfac pe toate patru nici nu am nevoie sa mai merg la ala, ca e banal de schimbat. Daca nu se clintesc ori rup vreunul, nasol. This post has been edited by Merced: 19 Oct 2010, 20:07 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
cu rabdare si tutun......... facem Peugeotu'' tun.
![]() incet incet se rezolva toate problemele. |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
Merced |
![]()
|
A venit dracu' iarna si n-am dat foliile alea penibile jos de geamurile laterale spate. Si un amic de-al lui vallyyy mi-a zis ca merge cu mine la niste oameni care se ocupa cu tapiserii de masina, sa vedem daca se poate sa-mi coasa si mie zonele alea belite. Si multe rahaturi prin interior, greieri, de care as fi putut, daca eram cu mai mult chef, vara asta sa ma ocup singur.
Dar recunosc, nu prea-mi place. Parca pentru altii, daca ma pricep sa fac ceva la o masina, cum ma mai ruga un prieten sa-i mesteresc pe la Dacie tot felu' de nimicuri, fac cu placere. Dar la masina mea, mi-e sila maxima. Cum mi-e sila sa umblu la PC-ul meu, desi la munca saptamanal lucrez la cateva zeci. Pe al meu si de praf mi-e scarba sa-l suflu. ![]() Sunt muuulte lucruri de facut pana sa ajunga la stadiul pe care l-as dori eu. Dupa ce ar fi totul pus la punct din punct de vedere tehnic, adica pe langa termostat si servofrana, ar mai fi schimbul lichidului de frana si al furtunelor de frana imbatranite, asta la prima vedere, o caseta cu servodirectie si pompa aferenta, interiorul pe cat posibil fara greieri, niste boxe noi in locul astora existente, dimensiunile sa fie la fel, nu-mi trebuie ceva smecher, sa imi cante si mie acolo ceva, un player decent, nu ca casetofonu' n-ar fi bun ![]() N-am facut un calcul, dar ar fi niste lei. Si mult timp pierdut. Dar in acel moment masina ar perfecta pentru ce-mi trebuie mie. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Capetele de bara nu le-ai inlocuit inca?
|
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
Merced |
![]()
|
Pai nu au joc. Vorbim de joc care sa se simta la mersul masinii si la levier, ca pe platourile lui Marian s-ar simti multe lucruri.
![]() Jocul sesizabil e la bielete. Era cam 80 de lei una, deci 160 de lei sa le schimb, mai puneam burdufurile inca 20 de lei, si directia, si ajungeam sa dau peste 200 de lei in plus. Si bieletele astea nu se potrivesc din cate stiu eu la o caseta cu servo. Nu mai bine las asa o perioada si incerc sa-i pun direct cu servo? Eventual probabil o sa fie nevoie pentru aia de anumite elemente schimbate, de ce s-o fac de doua ori? |
--------------------
Ford
Ka
|
|
sorin1983 |
![]()
|
Cat de gros e furtunul pe care vrei sa pui termostat? E ca cel de dacie? Inainte sa fortezi suruburile alea sa le si bati in zilele astea cat o sa dai cu wd40.. Le mai bati in cap poate se dezmortesc
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 04:05 |