DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages « < 35 36 37 38 39 > »  
Closed TopicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mi-am luat masina cu 750 de euro, Peugeot 405 1.9D 1988

Filip
post 19 Oct 2010, 22:58
Post #1081

Forumist

Group: Members

QUOTE(Merced @ 19 Oct 2010, 20:29)
A venit dracu' iarna si n-am dat foliile alea penibile jos de geamurile laterale spate. Si un amic de-al lui vallyyy mi-a zis ca merge cu mine la niste oameni care se ocupa cu tapiserii de masina, sa vedem daca se poate sa-mi coasa si mie zonele alea belite. Si multe rahaturi prin interior, greieri, de care as fi putut, daca eram cu mai mult chef, vara asta sa ma ocup singur.

Dar recunosc, nu prea-mi place. Parca pentru altii, daca ma pricep sa fac ceva la o masina, cum ma mai ruga un prieten sa-i mesteresc pe la Dacie tot felu' de nimicuri, fac cu placere. Dar la masina mea, mi-e sila maxima. Cum mi-e sila sa umblu la PC-ul meu, desi la munca saptamanal lucrez la cateva zeci. Pe al meu si de praf mi-e scarba sa-l suflu.  laugh.gif
Sunt muuulte lucruri de facut pana sa ajunga la stadiul pe care l-as dori eu.
Dupa ce ar fi totul pus la punct din punct de vedere tehnic, adica pe langa termostat si servofrana, ar mai fi schimbul lichidului de frana si al furtunelor de frana imbatranite, asta la prima vedere, o caseta cu servodirectie si pompa aferenta, interiorul pe cat posibil fara greieri, niste boxe noi in locul astora existente, dimensiunile sa fie la fel, nu-mi trebuie ceva smecher, sa imi cante si mie acolo ceva, un player decent, nu ca casetofonu' n-ar fi bun tongue.gif, reparata tapiseria si facut un "tratament", presuri d-alea de se vand la bursa care intra la fix, si costa vreo 150 de lei parca, plansa de bord cu turometru, rezervor de diesel cu sonda aferenta sau macar un antival facut la asta actual, timonerie inlocuita, proiectoarele si lampile de ceata functionale, semnale fata inlocuite cu unele noi, revopsirea partilor de plastic ale barelor si la final o folie legala pe unde se poate. Asta pentru ca A/C nu cred ca se poate adapta motorului meu, macar sa nu se mai incinga in ultimul hal.

N-am facut un calcul, dar ar fi niste lei. Si mult timp pierdut. Dar in acel moment masina ar perfecta pentru ce-mi trebuie mie.
*

Si radiator de Peugeot, nu uita asta.

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 19 Oct 2010, 23:04
Post #1082

No fear. No limit. No equal.

Pentru ce-i trebuie radiator de Pejo? E foarte ok asta care-i pe masina, nu sta aiurea, nu e spart, vara nu am avut probleme cu supraincalzirea.
Sorine a batut si mecanicu' in ele, fara sorti de izbanda. O sa incep "tratament" cu WD40, si dupa doua zile incep sa le si "bat la cap", dupa inca doua zile o sa incerc sa vad daca se clintesc. Daca da, am mai scapat de o problema sacaitoare.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
sorin1983
post 19 Oct 2010, 23:08
Post #1083

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Daca nu reusesti eu zic sa incerci sa scoti miezul termostatului daca ai posibilitatea si sa instalezi altul pe furtun. Asta ca sa fii sigur ca n-ai problema cu cel vechi..

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
Richelieu
post 19 Oct 2010, 23:09
Post #1084

altă scursură umană

From: Scursureștii de Pădure

Mah, tu ti-ai bagat in cutie uleiul lui C@talin. laugh.gif

--------------------
0.00 % :((
Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
+
Merced
post 19 Oct 2010, 23:11
Post #1085

Cel vechi e acolo deja de ceva vreme, si probleme nu cred ca mai face. Clar e blocat pe deschis.
Furtunul e cam ca ala de Dacie ca si grosime. O sa iau in calcul si varianta cu termostatul pe furtun.

Nu mi-am bagat uleiul lui C@talin, p-ala il am inca pana imi trimite adresa iar sa i-l dau. blush.gif

This post has been edited by Merced: 19 Oct 2010, 23:12

--------------------
it's a kind of peace.
+
sorin1983
post 19 Oct 2010, 23:12
Post #1086

Membru autentic

Pai il prinzi ca pe cel de dacie... un colier tine furtunul si un colier strange marginea(buza) lui sa nu treaca apa...

--------------------
+
Richelieu
post 19 Oct 2010, 23:15
Post #1087

altă scursură umană

C@talineeeee, pomana te asteapta. radmasa.gif

--------------------
+
Merced
post 19 Oct 2010, 23:16
Post #1088

Pai si care-i problema. Daca n-am ce face cu el, nu mai bine-l foloseste cineva?

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 19 Oct 2010, 23:16
Post #1089

Forumist

Mda, deci ti-ai luat Peugeot si incepi sa adaptezi la el piese de Dacie. Exact d-asta n-am vrut eu sa-mi iau Kadett.

--------------------
+
Richelieu
post 19 Oct 2010, 23:19
Post #1090

altă scursură umană

QUOTE(Filip @ 20 Oct 2010, 00:16)
Exact d-asta n-am vrut eu sa-mi iau Kadett.
*

Du-te mah si te culca! D-aia nu ai vrut bemveu, d-aia nu ai vrut kadett, d-aia nu ai vrut femei. Nu pentru ca esti rupt in cur. radmasa.gif

--------------------
+
Merced
post 19 Oct 2010, 23:19
Post #1091

Nu stiu sigur daca de Dacie, o sa iau unul dupa dimensiunea furtunului. E un pic mai ingust ca ala de la Dacie. Totusi am speranta ca voi debloca suruburile pana la urma si-i pun termostatul potrivit.
Restul adaptarilor de piese sunt facute inaintea mea.
Tu nu ai luat Kadett ca aveai nevoie de o masina cu podele schimbate si o gramada de tuburi de autogen halite de-a lungul timpului.

--------------------
it's a kind of peace.
+
C@talin
post 19 Oct 2010, 23:20
Post #1092

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(Merced @ 20 Oct 2010, 00:11)

Nu mi-am bagat uleiul lui C@talin, p-ala il am inca pana imi trimite adresa iar sa i-l dau.  blush.gif
*

QUOTE(Richelieu @ 20 Oct 2010, 00:15)
C@talineeeee, pomana te asteapta. radmasa.gif
*

icon_mrgreen.gif happy.gif

blush.gif biggrin.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
sorin1983
post 19 Oct 2010, 23:21
Post #1093

Membru autentic

O sa caut si eu un termostat ... sa vad ce gasesc si o idee de adaptare smile.gif

--------------------
+
Filip
post 19 Oct 2010, 23:28
Post #1094

Forumist

QUOTE(Richelieu @ 19 Oct 2010, 23:19)
Du-te mah si te culca! D-aia nu ai vrut bemveu, d-aia nu ai vrut kadett, d-aia nu ai vrut femei. Nu pentru ca esti rupt in cur.  radmasa.gif
*

Ba tocmai pentru ca n-am bani! Nu pretul de achizitie e problema, ci intretinerea ulterioara, corespunzatoare! Hai sa fim seriosi, nici Merced n-are bani sa intretina 405-ul lui, ca daca avea, pana acum avea caseta de directie noua, radiator nou, sonda rezervor noua, consumabile schimbate, racoarde frana schimbate etc. etc.
Si da, bemveu am vrut si puteam sa-mi iau, dar ma rupea la fel intretinerea dupa, asta daca vroiam sa am MASINA nu cotet cu care sa ma tarai. Ce mint eu, si DACIA e prea scumpa pentru mine. Trebuie facut motorul, schimbat esapamentul, de la saxofon la finala si cate si mai cate, ca sa fie masina tzipla.
Pai intr-o situatie ideala (utopie) la noi in tara, ar trebui ca sa-ti iei un Logan (sa zicem) sa ai disponibili pt. buget auto 20000 euro. Ti-ai luat masina, si cand iese din garantie, daca pica un injector de DCI, o turbina etc... sa-ti iei piesa noua fara sa mai stai pe ganduri, sa dai din colt in colt, sa cauti pe la remat, sau piese de SRL. Dupa care sa stai sa te plangi de calitatea masinii. Dar realitatea nu e ideala, si ne taraim si noi cu ce avem. Nu mi-am luat BMW ca nu mi-am permis intretinerea lui, nu ca nu-mi placea, sau ca nu puteam sa fac pe dracu in 4 sa mi-l "colectionez", sa ajunga sa zaca in curtea mea de la Voluntari.

--------------------
+
Richelieu
post 19 Oct 2010, 23:31
Post #1095

altă scursură umană

Du-te si te culca!

--------------------
+
Filip
post 19 Oct 2010, 23:34
Post #1096

Forumist

Nu-ti comvine cand iti dai seama ca "ai dat cu mucii in fasole"! 243.gif radmasa.gif

--------------------
+
Richelieu
post 19 Oct 2010, 23:37
Post #1097

altă scursură umană

Bah, tu ti-ai luat masina doar sa te dai mare fata de pustani! Abia ai bani sa faci 3000 km pe an, insa vad vecinii ca ai limuzina in timp ce tu mergi cu reatebeul. radmasa.gif Dupa ce te dai jos din reatebe intri si postezi pe forum ca e sub demnitatea ta sa te amesteci cu jegosii din transportul in comun si de-aia mergi numai cu masina. radmasa.gif

Du-te naibii si te culca! Deja ai stricat si topicul asta!

--------------------
+
C@talin
post 20 Oct 2010, 00:04
Post #1098

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

lu filipsi tico ii pute ca e sub demnitatea lui.
da nare bani de benzina ptr auv laugh.gif

tico asa naspa cum e bag benzina de 20000 kmpe an mellow.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
bmwh548
post 20 Oct 2010, 01:36
Post #1099

Membru cu insomnii

From: Iasi

QUOTE(Filip @ 20 Oct 2010, 00:28)
Ba tocmai pentru ca n-am bani! Nu pretul de achizitie e problema, ci intretinerea ulterioara, corespunzatoare! Hai sa fim seriosi, nici Merced n-are bani sa intretina 405-ul lui, ca daca avea, pana acum avea caseta de directie noua, radiator nou, sonda rezervor noua, consumabile schimbate, racoarde frana schimbate etc. etc.
Si da, bemveu am vrut si puteam sa-mi iau, dar ma rupea la fel intretinerea dupa, asta daca vroiam sa am MASINA nu cotet cu care sa ma tarai. Ce mint eu, si DACIA  e prea scumpa pentru mine. Trebuie facut motorul, schimbat esapamentul, de la saxofon la finala si cate si mai cate, ca sa fie masina tzipla.
Pai intr-o situatie ideala (utopie) la noi in tara, ar trebui ca sa-ti iei un Logan (sa zicem) sa ai disponibili pt. buget auto 20000 euro. Ti-ai luat masina, si cand iese din garantie, daca pica un injector de DCI, o turbina etc... sa-ti iei piesa noua fara sa mai stai pe ganduri, sa dai din colt in colt, sa cauti pe la remat, sau piese de SRL. Dupa care sa stai sa te plangi de calitatea masinii. Dar realitatea nu e ideala, si ne taraim si noi cu ce avem. Nu mi-am luat BMW ca nu mi-am permis intretinerea lui, nu ca nu-mi placea, sau ca nu puteam sa fac pe dracu in 4 sa mi-l "colectionez", sa ajunga sa zaca in curtea mea de la Voluntari.
*

Bai anormalule (daca ti-as zice apelativul care mi-a venit prima data in minte mi-ar da astia ban si pentru urmatoarele generatii de forumisti) tu esti capabil sa faci diferenta intre cotetul tau (i-ai spus si tu o data pe nume) si masina pe care si-a luat-o Merced? Daca se sprijina un pustan iesit de la clubul ala de la parterul blocului mai tare in cotetul tau ramane cu tabla in mana... Ai spus bine ca te tarai cu ce ai, ia zi: cat ulei ai mai completat la ultimul drum cu cotetul? Si apoi fa o comparatie cu masina lui Merced care desi e tractoras probabil ca a papat de la achizitie si pana acum cat ulei a papat a ta la ultimul drum pana la Kaufland.
Tu n-ai bani de trecut strada si visezi Kadett, Pemfeuri... E usor sa vorbesti de sus cand stai bine mersi pe banii altora.

Edit: am vazut lista aia de piese cu o mica intarziere... Pentru ce sa schimbe caseta de directie? Servodirectia e un lux, nu o dotare necesara functionarii masinii. Pentru ce sa schimbe radiatorul daca motorul sta bine mersi la 8x de grade in oras? Pentru ce sa schimbe racoardele (presupun ca te referi la conductele) de frana? Ca asa ti s-a nazarit tie in timp ce mai jucai un GTA si haleai senvisurile altuia? Si pentru ce mama cenzuratului sa le ia noi daca exista piese reconditionate? Adica aia din strainatate folosesc piese reconditionate fara greata (inclusiv la emisiunile televizate), da' la noi nu e voie ca suntem sarantoci?

This post has been edited by bmwh548: 20 Oct 2010, 01:45

--------------------
- - - - -
+
2xGI
post 20 Oct 2010, 01:47
Post #1100

Membru autentic

From: Bucuresti

oameni buni....... eu zic sa nu fim asa rai cu filip, asa cum a spus/ scris, el abereaza pe aici...... tre sa il credem si pe el, un tanar fara minte, fara experienta de viata, neumblat prin lume, etc.......
nu bagati de seama la tot ce spune..... dar, adevarul e ca te scoate din papuci unele afirmatii in legatura cu masinile, respectiv AUV-u, Kadett-ul, Peugeot-ul, Dacia nova GTI.........etc.
fiti convinsi ca si el a fost, cel putin pasager, in masini mai rasarite decat dacia lui, si a putut sa isi faca o idee despre masinile straine, chiar si mai vechi!!!
sau....... mai exista o explicatie........ acest individ, numit filip, sa faca misto de noi in ultimul hal, caz in care merita toate''urarile'' de bine.

--------------------
ex. Dacia 1300 1978 - momentan Treanta 2
niciodata sa nu spui niciodata
+
Richelieu
post 20 Oct 2010, 01:52
Post #1101

altă scursură umană

Ar mai fi de mentionat aici ca pejoul lui Merced nu pericliteaza siguranta circulatiei, in timp ce auveul prezinta riscuri majore. Poate se rupe dracu podeaua aia ruginita si sudata si cade arogantul cu dosul pe asfalt. Daca nu i-ar prosti p-aia mici sa dea bani din alocatie, nu ar avea benzina sa mute cotetul de sub balconul vecinilor. Bah fomistule, Merced a bagat in combustibil de cand a luat masina bani cu care isi mai cumpara inca una la fel. Stim ca tu ti-ai mai lua o epava decat sa mergi cu cotetul tau ambulant, asta ca sa vada vecinii ca esti om gospodar si le zoiesti cu laturi pe amandoua.

Intoarce-te naibii la plastilina ta!

--------------------
+
argon
post 20 Oct 2010, 06:41
Post #1102

Mesaj semiautomat

QUOTE(Richelieu @ 20 Oct 2010, 02:52)
Ar mai fi de mentionat aici ca pejoul lui Merced nu pericliteaza siguranta circulatiei,
*

nu mai pericliteaza asa tare de cand a schimbat bucse, vrei sa spui , macar acum merge drept, pana nu schimba toate piesele cu joc din directie ce inca le mai are, si frana neconforma pentru care nu ia ITP niciunde veci pe bune, pericliteaza in continuare.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vallyyy
post 20 Oct 2010, 07:31
Post #1103

Dacia Clubber

From: Pitesti

QUOTE(Merced @ 19 Oct 2010, 20:03)
Chiar am sa incerc treaba cu bagatul unui termostat pe furtunul ala. Problema pe care o vad acum, gandind la rece, e ca bagat pe furtun, o sa scape apa pe langa el. Si nu cred ca fac mare branza.
Maine iau WD40-ul de la masina de paine la masina cu roti, dau bine pe toate suruburile alea de la "carcasa" termostatului, si repet operatiunea cateva zile, poate, cine stie. Apoi incerc cu o inelara, ca tot aveam unele mici prin Dacie de pomana. Daca reusesc sa le desfac pe toate patru nici nu am nevoie sa mai merg la ala, ca e banal de schimbat. Daca nu se clintesc ori rup vreunul, nasol.
*

Eu zic sa incerci sa gasesti o teava in care sa intre la fix termostatul de dacie ( teava sa imite locasul ala de-l avea pompa de apa la dacie) nu prea vad cum ar da gres sistemul caci antigelul nu ar mai trece pe langa termostat si cam ai rezolva problema cu caldura smile.gif .Sunt sigur ca, cu ceva adaptari va iesii treaba buna . Cu tapiteria imi spui cand vrei si mergem ,daca nu m-ai mai sunat in legatura cu asta am presus ca nu mai ai cascaval momentan . Cu lichidul " pretios "am uitat si aseara sa-l sun pe unchis-o a lu' ala sad.gif

This post has been edited by vallyyy: 20 Oct 2010, 07:33

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
Merced
post 20 Oct 2010, 07:54
Post #1104

Suna-l azi! 04.gif

Nici nu vreau sa-i raspund lui Filip. Caseta de directie noua e din ciclul pompei de injectie din magazin, la 180 de bulioane. Lui argon ii dau dreptate cu franele, cat despre jocuri, o sa-l invit sa dea o tura la intalnirea ulterioara a scursurilor sa-si spuna parerea.

Iar combustibil, am bagat intr-adevar, cum zice Richelieu. Aproape cat sa-mi cumpar si eu un auveu. rolleyes.gif Stim ca acum visul pustanilor nu mai este sa-si cumpere bemveu, ci auveu. Pai daca ar fi mancat un 6%, desi sigur a luat mai mult in medie, dar sa zicem ca am mers eu super economic, in 5000km sunt 300 de litri, cu o medie de 4.5 lei litrul ies vreo 1350 de lei. Pe ultimii 500 km nu-i mai pun la socoteala ca p-astia i-am facut cu alte costuri, si sper de-acum incolo sa-i fac doar asa.

Mi-e lene sa sterg din urma acum, poate o sa fac curat cu alta ocazie. E clar, unde apare Filip e dezastru. M-as distra daca i-ar crapa blocul motor si ar face imprumut de nevoi personale ca sa-si cumpere unul NOU din magazin. Ca e vreo 20 de milioane. Sau o chiulasa, aia e vreo 10. Abia astept sa-si faca motorul. Sper ca nu reconditioneaza chiulasa veche, ca asta e semn de om care nu-si permite sa intretina masina, trebuie chiulasa NOUA.

--------------------
it's a kind of peace.
+
argon
post 20 Oct 2010, 07:59
Post #1105

Mesaj semiautomat

credeam ca te oftici radmasa.gif cat despre logan1.5dci imi place ce le spune si se agita cu pilif, care creca-si freaca mainile si rade radmasa.gif

--------------------
+
Merced
post 20 Oct 2010, 08:03
Post #1106

De ce sa ma oftic?
Chiar ieri era la service un 1.5 dCi modelu' cu pilitura. Reparatia "cu totul nou" dupa spusele mecanicului in jur de 7000 de lei. Evident se putea si mai ieftin. Masina avea 200.000km.

--------------------
it's a kind of peace.
+
argon
post 20 Oct 2010, 08:16
Post #1107

Mesaj semiautomat

ma refeream la ricierich ph34r.gif

--------------------
+
tatabobu
post 20 Oct 2010, 10:38
Post #1108

membru

From: Bucuresti

QUOTE(Merced @ 20 Oct 2010, 08:54)
Sau o chiulasa, aia e vreo 10.
*

Filip o sa caute chiuloasa wink.gif

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
Richelieu
post 20 Oct 2010, 10:45
Post #1109

altă scursură umană

Argoane, unii isi freaca mainile. Tu ce iti freci?

--------------------
+
argon
post 20 Oct 2010, 10:46
Post #1110

Mesaj semiautomat

--------------------
+
57 Pages « < 35 36 37 38 39 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 09:11
Forum Renault