Mi-am luat masina cu 750 de euro, Peugeot 405 1.9D 1988
![]() ![]() |
Mi-am luat masina cu 750 de euro, Peugeot 405 1.9D 1988
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Pilif nu vrei tu sa aberezi pe topicul tau?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Asta ce o fi crezand? Ca eu am luat masina cu ochii inchisi, ca la conu' Marian in batatura ne-am uitat trei insi la ce?
Are rugina, recunosc. Are la un capat de prag vopseaua sarita si e inrosita un pic acolo. Cam cat unghia de la degetu' mic. Si capota are vopseaua sarita in cateva locuri, si urme de rugina pe ea. Dar lonjeroane, podele, oale. ![]() ![]() visule, ce ma sunt burdufuri? Bine, sunt analfabet... ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cand am suit Matizul pe elevator, am constat pivotii cu joc, ambii, burdufurili coapte, dar nu trage in nici o parte, si nu are nici un zgomot suspect...deci nu e o regula sa traga intr-o parte daca-s pivotii dusi. Nustiu insa cum se testeaza diferentialu ala, sa vezi daca deacolo iti trage.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu cred ca e de acolo. Ma duc luni la cineva doar pentru verificare. Si vad exact ce schimb. Cam 90 de lei capetele de bara, cam tot atat si pivotii, inca vreo 20 burdufurile(na!). Sunt 200 de lei dar stiu ca stau linistit probabil pana dau masina. Plus manopera si directie, inca vreo suta...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pilif ar fi iesit mai ieftin la Dacie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Sunt sigur. Oricum la cat merge el nu cred ca o sa mai schimbe vreodata un pivot la masina aia, decat daca n-o sa crape de prosti ce sunt, nu de kilometri.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Ce ai facut cu ovazul? Nu ai pus poze.
QUOTE(Merced @ 30 Sep 2010, 19:43) Nu e neaparat greu sa ma "abtin", dar stii cum e, azi mai faci un drum si zici, lasa ma ca o sa completez la loc, bla bla, si ajung cu sase litri in rezervor. E si greu sa tin 30 de litri degeaba nene. ![]() Incearca sa tii rezervorul pe jumatate cu apa. Prin unele unitati militare se practica sistemul asta. QUOTE(argon @ 9 Oct 2010, 20:20) Pilif iese mult mai bine cu reatebeul. ![]() |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Merced |
![]()
|
N-am mai luat ovazul. O sa-l iau si p-ala pana la urma.
Ce parere aveti, are sens sa incerc sa schimb eu capetele de bara? Mare filosofie nu mi se pare, oricum tre sa merg la directie dupa ca nu mai era ok. Numar si eu spirele cand il desfac p-ala vechi ca sa fie cat de cat. Intrebarea e alta: incurca cu ceva daca fac operatiunea asta cu masina pe cric? Ca la Cielo cand am fost sa le schimb, eram cu ea pe elevator. Intreb ca nu ma pricep, va rog sa nu dati cu parul. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
ridoc-o deambele roti fata sa nu stea tesnionata bara de torsiune.
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
argon |
![]()
|
QUOTE(Merced @ 10 Oct 2010, 11:27) i, are sens sa incerc sa schimb eu capetele de bara? Mare filosofie nu mi se pare, oricum tre sa merg la directie dupa ca nu mai era ok. Numar si eu spirele cand il desfac p-ala vechi ca sa fie cat de cat. Intrebarea e alta: incurca cu ceva daca fac operatiunea asta cu masina pe cric? Ca la Cielo cand am fost sa le schimb, eram cu ea pe elevator. Intreb ca nu ma pricep, va rog sa nu dati cu parul. stai sa vezi ce vin teoreticienii sa-ti zica ce naspa esti ca numeri spirele...si poti schimba pe cric dand roata jos. La cielo le schimbi fara nici un cric sau elevator si nedemontand nici roata macar, doar bracand rotile in partea opusa, eu asa le-am schimbat la Espero. Am numarat spirele, macar sa nu fie dereglat grosalan pana ajungeam la directie, si acolo au trebuit reglate foarte putin, 0.05 grade, mergea si fara reglaj, si nu tocea nimic. QUOTE(C@talin @ 10 Oct 2010, 11:33) nu are lagatura bara de torisune cu capetele de bara. This post has been edited by argon: 10 Oct 2010, 11:38 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
ma gandeam io
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Merced |
![]()
|
@argon: Tu iti schimbi opinia de la zi la zi. Cand te-am intrebat daca ai numarat spirele, ai zis ca ai masurat cu subleru' electronic. Acu' ai numarat spirele. Pana mea, asta o fac pana ajung la directie, normal.
Pe elevator s-au schimbat la Cielo ca atunci am facut si alte chestii, am pus burdufuri la planetare, si oricum e mai lejer sa lucrezi asa. Ma gandeam ca scutesc vreo 50 de lei pe care mi i-ar lua mecanicu', ca oricum mare lucru nu e de facut. Desfacut doua piulite, si pus la loc. La pivoti insa habar n-am cum dracu' e la asta, nici nu m-am uitat, stiu ca-s doar inferiori, dar nu stiu daca pot sa ii scot fara presa. Si as fi schimbat dracu' si pivotii, sa stiu ca nu mai umblu acolo cat am masina. This post has been edited by Merced: 10 Oct 2010, 11:41 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
argon |
![]()
|
capetele de bara noi, mai exact rotundul ala din care sta pivotull, erau mai mici in diametru decat cele vechi, si nu am pus baza mare pe subler.
This post has been edited by argon: 10 Oct 2010, 11:43 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C@talin |
![]()
|
poti sa folosesti si subleru,in blochezi in spate pe filet acolo si gata .cei asa greu ?
![]() This post has been edited by C@talin: 10 Oct 2010, 11:44 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
argon |
![]()
|
tre sa ai si ce repere sa folosesti, e de la masina la masina.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Nici nu ma gandesc la subler, ca n-am nevoie, oricum primul drum il fac la directie. Cand scot capetele de bara am posibilitatea sa montez si la caseta burdufuri destul de simplu. Le umplu cu vaselina si le pun colierele la capete, si aia e. Oricum e mai bine decat cum e acum.
Cred ca o sa ma risc. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
C@talin |
![]()
|
pivotu se schimba cu tot cu bratz la masinile care nu e dacie.
din cate am vazut io la mai toate. ai ramas cu obiceiuri proaste? ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
argon |
![]()
|
nu este adevarat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
La asta se schimba independent.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
|
--------------------
0.00
%
|
|
argon |
![]()
|
nu are cum sa masoare cu sublerul, ca sunt diferite capetele de bara fata de deuu. Pivoul arata cam asa..pt c@talin
Attached thumbnail(s) _00138_00138049.unk.jpg ( Size: 10.84k ) Number of downloads: 288 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
Eh. Oricum si mecanicii au aceeasi practica, nu prea ai cum altfel, daca n-o pui pe stand sa o faci ca inainte. Si in general directia la o masina care a mers cu capete de bara distruse oricum e compromisa, deci nu te poti lua dupa alea. Plus ca alea noi pot si de dimensiuni diferite, si aici ma refer la lungimea filetului interior din partea bieletelor de directie. Si degeaba mai numeri spire atunci.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
C@talin |
![]()
|
stiu cum arata pivotu
![]() am si schimbat la tico unu,a venit cu tot cu bratz si bucsa care se prinde de lonjeron plus doua bucse de la bra stabilizatoare. pretz? 70 ron tot era pachet,la cutie. |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Richelieu |
![]()
|
Daca ai ceva rabdare numeri cate spire are fiecare pivot, faci diferenta si iti iese.
|
--------------------
0.00
%
|
|
Merced |
![]()
|
La Cielo parca-s nituiti pivotii de brat, deci se pot schimba si se pun suruburi, cam ca la Dacie.
Ca tot am adus vorba, nu ma mai urcasem in Cielo pana ieri. Bate ceva tot pe dreapta fata, rau de tot, cred ca acolo-i pivotul 99%. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
C@talin |
![]()
|
la mine se auzea un poc cand acceleram plecari dupa loc. sau daca schimbam vitezelemai agresiv.
ia testeaza asa. sau accelerezi tare in a doua si porma o lasi in frna demotor,lamine si asa se auzea poc poc. ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(C@talin @ 10 Oct 2010, 12:47) Atunci ce or fi alea bielete de directie? Merced, merge sa schimbi acasa daca ai minim de scule, dar ai nevoie si de presa. Numeri filetele sa nu iasa rotile chiar ca ochii marinarului, dupa aia reglaj de directie si gata. E posibil sa te lupti un pic si cu burdufurile de la caseta. Depinde ce spatiu ai sa le "accesezi". |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
C@talin |
![]()
|
daca iese volanu stramb dupa montaju asta se poate regla a fie drept pri nscoaterea lui si montarea lui drept
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 10:20 |