Donatie masina?
![]() ![]() ![]() |
Donatie masina?
bluesica |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 19 June 10 ![]() |
|
||
--------------------
opel
astra
2007
|
|||
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(bluesica @ 19 Jun 2010, 20:07) Buna ziua, Am si eu o problema in ceea ce ar trebui sa fac daca unul din parinti vrea sa imi doneze o masina. Masina este inmatriculata in Italia pe numele tatalui meu care are domiciliu acolo. El vrea sa imi doneze mie masina ca e mai ieftin decat vanzare cumparare, asa a inteles el ![]() Intrebarea mea este: ce pasi ar trebui urmati pentru a ajunge masina pe numele meu. Ce acte trebuie sa aduca el din Italia si ce trebuie sa fac eu aici. Multumesc anticipat. PS: masina e din 2008, el fiind singurul proprietar. Poate sa ti-o doneze, dar pasii sunt cam aceeasi ca si cand ai cumpara-o. Doar ca nu ai act de vanzare- cumparare ci act de donatie. Taxa de inmatriculare tot o sa platesti pt. ca se va inscrie in Ro. Actele ar fi: act donatie, act care demonstreaza ca a fost radiata pt. inmatriculare in alta tara, cartea si certificatul masinii. Iar aici gasesti actele ce o sa iti trebuiasca la inmatriculari. Cand termini, poate o sa ne spui si noua ce ai facut. Numai bine! |
--------------------
Renault
Trafic
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
- SB 10 KXF With under cover face.
|
|
bluesica |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 19 June 10 ![]() |
Salut, merci de raspunsul rapid.
Sa inteleg ca trebuie sa merg acolo ca sa faca actul ala de donatie si sa o radieze acolo si dupa sa incep aici cu actele? |
--------------------
opel
astra
2007
|
|
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
Actul de donatie trebuie tradus daca se face in italiana, precum toate actele cu care vine masina de afara. Dar se poate face actul de donatie si in Ro daca exista posibilitatea. Actul de donatie este ca si actul de V-C doar ca nu are pret de vanzare. Se face in special intre rude si mai ales la imobile pt. a ocoli un eventual impozit.
|
--------------------
Renault
Trafic
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
daca tatal tau mai are buletin de romania, fa contract de vanzare cumparare si termini povestea. costa intre 0 lei si 10 lei
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
CRY 79 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Trafic
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 04:46 |