DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CardAvantaj la Finansbank

ashu
post 20 May 2005, 01:25
Post #31

Membru erectil

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Stefan.A @ 6 May 2005, 12:43)
Aveti grija ca daca intarzii o rata apari in CRB si pentru 20000lei si apoi adio alt credit/card ca esti rau platnic. Stiu un caz concret.
*

QUOTE(xymzar @ 19 May 2005, 23:26)
Datorita programului poti sa apari restantier in CRB si pentru 10 eurocenti:daca ai rata de 55.10E si tu dai doar 50E automat apari restantier.Cel mai bine e sa dai 51 si la un numar de rate faci regularizare soldului,daca desteapta de la ghiseu iti spune
*

Pai bine mai, dar aia la banca cand aplici pentru un alt credit nu au creier sa vada ca e vorba de o intarziere penibila la o suma comica? Am mai auzit io chestia ca pentru o intarziere la o suma de 500.000 de lei, pe care oricum ai platit-o dupa cateva zile si ai platit si penalitati, poti sa nu mai iei un credit de 50.000 de euro. Pai astia sunt normali la cap? Una e sa ajungi sa te execute silit sau sa se judece cu tine pentru neplata ratelor, alta e sa intarzii cu cateva zile. Ei nu judeca deloc, te refuza automat doar daca esti pe lista aia?

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan.A
post 20 May 2005, 08:47
Post #32

Membru autentic

ashu, ce pot sa spun e ca sora'mea mai avea putin si vorbea cu toti actionarii de la finansbank s-o scoata din CRB cu 20k lei datorie, ca altfel nu putea sa-si ia 10k eur de la bcr pt casa. De bagat au bagat-o in ziua 1, de scos a alergat la ei 2 sapt.
Si asta ca a intarziat o data. CRB-ul va monitoriza in curand (1-2ani) toate creditele acordate de banci si daca esti rau-platnic te mai scot aia de acolo dupa 7 ani, chiar daca tu ai platit intre timp.

cristyyy2003, tu poti sa zici ca-i fabulatie, poti sa zici orice. Ca de'aia a fost revolutie. Eu stiu ca mi-am scos greu unghia din gat cand am vazut la Metro ca puteam sa-mi iau panarama de rcd mult mai ieftin.

xymzar, cu CRB-ul vad ca ma aprobi.
Nu compar tati magazinele, ca nu ma intereseaza. Eu comparam pretul platit de mine cu cel pe care l-as fi putut plati daca nu cumparam pe card.punct

--------------------
+
ashu
post 20 May 2005, 10:09
Post #33

Membru erectil

Stefan, ce ma mira pe mine este de ce cel/cei care iti analizeaza cererea pentru un nou credit nu au discernamant. Adica ei nu vad ca e vorba de o suma ridicola, pe care oricum ai platit-o, doar ca ai intarziat? Ce naiba, 20k, asta e maruntis, cum sa nu-i dai credit omului pentru asa ceva? blink.gif Ei se uita pe lista si atat, esti trecut pe lista nu iei credit, nu analizeaza deloc fiecare situatie in parte?
QUOTE(Stefan.A @ 20 May 2005, 08:47)
CRB-ul va monitoriza in curand (1-2ani) toate creditele acordate de banci si daca esti rau-platnic te mai scot aia de acolo dupa 7 ani, chiar daca tu ai platit intre timp.
*

Pai si acum cum e?

--------------------
+
Stefan.A
post 20 May 2005, 10:21
Post #34

Membru autentic

QUOTE(ashu @ 20 May 2005, 12:09)
Stefan, ce ma mira pe mine este de ce cel/cei care iti analizeaza cererea pentru un nou credit nu au discernamant. Adica ei nu vad ca e vorba de o suma ridicola, pe care oricum ai platit-o, doar ca ai intarziat? Ce naiba, 20k, asta e maruntis, cum sa nu-i dai credit omului pentru asa ceva?  blink.gif Ei se uita pe lista si atat, esti trecut pe lista nu iei credit, nu analizeaza deloc fiecare situatie in parte?

Pai si acum cum e?
*

Pai acum unele banci te verif in crb (depinde de suma pe care o ceri) si odata acordat creditul nu te introduc in crb decat daca creditul e mai mare de 200 mil.
La fel si pt intarzieri, finansbank te baga repede-repede pt orice suma, brd te baga odata pe luna (pe 15 sa zicem) si doar daca ai intarziat in nesimtire (toata rata intarziata cateva zile). Cred ca e inca la faza de fine-tunning si bancile decid sa-si asume riscuri mai mici fara sa consulte crb.
In principiu tu oricum tre' sa-ti dai acordul de consultare, asa ca daca minti ei nu-ti dau. Ba mai e si fals in declaratii publice.
Depinde de banca, toata treaba e in continua schimbare. Ce e valabil azi poate fi schimbat luni. Se tinde spre un crb la care sa participe toate bancile cu toate creditele si atunci ciuciu credit la mai multe banci deodata.

--------------------
+
dan_m
post 20 May 2005, 13:23
Post #35

Membru incepator

Oameni buni, exista 2 institutii CRB (Centrala Riscurilor Bancare) si mai nou aparutul Birou de Credit. Regula este: in CRB se raporteaza toate creditele mai mari de 200 milioane lei (finansbank asa raporteaza) + creditele restante mai vechi de 30 de zile indiferent de suma. In Biroul de credite se raporteaza numai restantele mai vechi de 30 de zile indiferent de suma. Regulile aste le-a stabilit BNR-ul si nu bancile.
Acordarea de credite persoanelor fizice (asa numitul retail banking) se bazeaza in orice banca pe niste reguli foarte stricte care se stabilesc la lansarea produsului si se respecta cu strictete pe durata lui de viata. Asta deoarece retail-ul presupune volume uriase de dosare care nu se analizeaza individual ci se compara cu niste scoringuri /machete /conditii stabilite initial. De aici intransigenta bancilor chiar la restante mici sau de scurta durata. Daca s-ar analiza individual fiecare situatie ar dura enorm procesul de acordare. Astfel s-a renuntat la flexibilitate in favoarea rapiditatii. Fara nici o suparare, dar daca se pierde un client retail pt. ca nu s-a discutat mai in detaliu problema lui nu inseamna prea mult pentru banca deoarece in timpul care se consuma cu acea discutie se vor acorda alte credite. Aici e o problema de profituri. Retailul este profitabil atata vreme cat are un volum ridicat de acordari de credite pe unitatea de timp si pe om angajat. In toate tarile civilizate creditarea persoanelor fizice se face pe criterii simpliste (scoringuri), putin sau deloc negociabile din aceleasi motive de mai sus. Stiu ca este frustrant dar asta este situatia. In functie de istoricul persoanei respective in domeniul creditelor i se acorda un scoring. In momentul contractarii de credite trebuie sa incerci sa intelegi cat mai mult cum functioneaza sistemul pentru a nu da de belea din greseala.
Toate acestea au aparut pentru ca bancile sa se protejeze cumva de riscul de neplata al unora (includ aici practica de ex. de a lua credite pana in 200 milioane de la mai multe banci pe principiul 'nu se prinde nimeni').
Acum greselile intr-un sistem aflat la inceputuri sunt inerente si prin asta nu vreau sa scuz bancile dar e o situatie de fapt (dureroasa uneori pentru client) si probabil ca pe masura ce sistemul bancar va deveni mai informatizat si mai putin stufos iar lumea va devani mai de buna credinta, lucrurile se vor mai remedia.
Mama cat am scris biggrin.gif .

--------------------
Peugeot/Renault 307/Megane II 2006/2005
Peugeot 307 1.6E 110CP (2006) + Renault Megane II 1.5 dCI 80CP (2005)
+
Lexy
post 20 May 2005, 13:38
Post #36

Just ME

Oricum ca pentru 20k sa nu mai poti lua alt cerdit de x milioane lei mi se pare aberatie!!!
Dar pe de alta parta asta inseamna sa ai rate intri sluga la stapan!!!Si trebuie sa platesti la FIX si EXACT!
Si intr-un fel mi se pare corect sa faca si bancile asa nu sa-si piarda timpul cu fiecare...la urma urmei daca nu etsi atent TU ai de suferit ca clientii sunt garla....

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
ashu
post 20 May 2005, 14:06
Post #37

Membru erectil

dan_m, si in caz ca figurezi cu o suma de 20k de lei sau alta aberatie d-asta, ce se poate face? Mi se pare totusi inuman sa belesti un om pe viata pentru o prostie sau o neglijenta. Totusi, una e sa iei un credit de 200 mil si sa nu-ti mai platesti ratele de ajunge banca se se judece cu tine, alta e sa intarzii o data o rata aiurea si sa fii pedepsit in aceeasi masura.
Tre sa fie o diferenta de pedeapsa daca violezi o baba sau mergi fara bilet in autobuz.

--------------------
+
costi
post 20 May 2005, 14:11
Post #38

Membru autentic

pai si care-i diferenta ? ca baba poate se bucura saraca !

--------------------
DSN/SLZ
+
Sony
post 20 May 2005, 16:22
Post #39

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(xymzar @ 20 May 2005, 00:26)
Datorita programului poti sa apari restantier in CRB si pentru 10 eurocenti:daca ai rata de 55.10E si tu dai doar 50E automat apari restantier.Cel mai bine e sa dai 51 si la un numar de rate faci regularizare soldului,daca desteapta de la ghiseu iti spune
*

Esti sigur de ce ai afirmat mai sus? Eu cred ca te-ai incurcat in cifre! wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
dan_m
post 20 May 2005, 16:54
Post #40

Membru incepator

QUOTE(ashu @ 20 May 2005, 16:06)
dan_m, si in caz ca figurezi cu o suma de 20k de lei sau alta aberatie d-asta, ce se poate face? Mi se pare totusi inuman sa belesti un om pe viata pentru o prostie sau o neglijenta. Totusi, una e sa iei un credit de 200 mil si sa nu-ti mai platesti ratele de ajunge banca se se judece cu tine, alta e sa intarzii o data o rata aiurea si sa fii pedepsit in aceeasi masura.
Tre sa fie o diferenta de pedeapsa daca violezi o baba sau mergi fara bilet in autobuz.
*

Din ce stiu eu se pare ca exista praguri de genul daca ai restanta mai lunga de 60 de zile (indiferent ca a fost acum 1 an) nu iei nimic, daca e mai scurta de 60 de zile se mai uita si la suma etc. Fiecare banca isi face propriile reguli si de aici unii sunt mai liberali unii mai conservatori. Depinde si cum stau cu targetul happy.gif . Daca ii preseaza ceva vor fi mai lejeri, daca e coada la ei vor fi mai mofturosi. Ce vreau eu sa spun este ca s-ar putea ca pentru o banca sa nu fii client eligibil daca ai avut fie si 1 leu restanta candva (e dreptul ei sa te refuze) iar la alta sa iei si cu restante mai mari, mai lungi si chiar neplatite inca. Totul tine de politica respectivei banci (nu ii poti obliga sa iti dea banii - incerci la alta). Oricum concurenta pe piata regleaza usor usor toate aceste diferente. Creditarea este cu risc mai mare sau mai mic. Cu cat riscul este mai mic cu atat profitul/volumul afacerii va fi mai mic. Aici intervine si BNR-ul care mai pune niste oprelisti (nu toate ok). Spre ex. acel procent de 30% din venit ca prag pentru rata. Ideea e ca procentul ar trebui sa aiba si niste plafoane max si mic deoarece la un venit de 100 EUR daca dai 30 EUR rata s-ar putea sa ai probleme cu supravietuirea (mancare, intretinere etc) cu cei 70 EUR ramasi pe cand la 3.000 EUR venit nu cred ca ai probleme daca dai mai mult de 1.000 EUR rata pe luna (poti trai si cu mai putin de 2.000 EUR). Dar lege e lege si vei fi respins daca vrei sa ai rata mai mare de 1.000 EUR. Deci unele chestii sunt inca stricte rau. Sa fim optimisti biggrin.gif

--------------------
Peugeot/Renault 307/Megane II 2006/2005
Peugeot 307 1.6E 110CP (2006) + Renault Megane II 1.5 dCI 80CP (2005)
+
ashu
post 20 May 2005, 17:29
Post #41

Membru erectil

Mersi pt. informatii.

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 08:10
Forum Renault