TVA de 24% si comezile existente de Duster
![]() ![]() ![]() |
TVA de 24% si comezile existente de Duster
fritzih |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 20 April 10 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
DUSTER
2010/ laureate 4x4 1.6 16 V
- CL 50 ZIH
|
|||
jay333 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 979 Joined: 25 June 07 ![]() |
N-am treaba cu dealerul ca nu el fabrica masina si nu el a intarziat livrarea.
La una din convorbirile cu VC, tipa cu care vorbeam (pacat ca nu i-am retinut numele) dadea vina pe dealer, ca cica dealerul m-ar fi mintit asupra termenului de livrare ca sa vanda mai mult. Curios e cum mai multi dealeri din tara s-au vorbit intre ei sa dea initial acelasi termen de livrare pentru benzina 4x4 (adica iunie) si cum apoi iar s-au vorbit toti odata sa-si anunte clientii ca livrarea va fi de fapt iulie. Foarte josnic din partea Dacia sa bage fofarlica in curtea vanzatorilor proprii. |
--------------------
.
.
.
|
|
fritzih |
![]()
|
bine ar fi sa fie in iulie k yo deja nu mai suport inca o amanare
|
--------------------
dacia
DUSTER
- CL 50 ZIH
|
|
galba |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 30 March 10 ![]() |
Dealerul n-are nici o vina. Este ca un figurant care isi face rolul (mai mult sau mai putin bine, dupa talentul fiecaruia).
Privitor la termenul de livrare, dealerul doar iti listeaza ceea ce iese din programul de fabricatie. Acolo este aiureala. Mie mi-a "scos" doua liste cu termene diferite si nu a putut da nici o explicatie (si il cred). M-a trimis la Vocea clientului si acolo, stiti si voi .... bla, bla Ce facem? O reclamatie comuna, in grup? Un proces? |
--------------------
Dacia
Duster
2010
- ---------
|
|
lau2010 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 June 10 ![]() |
Da si da. Din punctul meu de vedere facem tot ce este necesar atata timp cat ei refuza sa discute aceasta problema.
|
--------------------
Ford
Focus
2006
- xx
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Eu unul aș vrea să fie varianta IRONICK: prevalarea exportului în fața pieței autohtone, decât varianta Pinocchio: omologarea Euro5 (scoți la vânzare un produs incert, care devine pe zi ce trece neobtenabil). Că dacă nu reușesc să obțină omologarea și mai trebuie să „cotizez” la Fisc cu încă vreo 800€…
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
virgiliu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu lucrand in presa am povestit unui coleg ce se intampla cu comanda mea la masina, si a promis ca o sa scrie un articol despre asta. Se pare ca s-a tinut de cuvant. Acesta este articolul
Asteptam reactii din partea Dacia ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 4x4 cu 4x4 valve
2010
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Exact de trepadusi lui felix motanul aveam nevoie pe forum.
Masina nu se cumpara „cu ultimii bani”, ca atunci insemna ca nu ti-o permiti. This post has been edited by IRONICK: 2 Jul 2010, 14:58 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
fansuv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 545 Joined: 28 March 09 ![]() |
Problema e mare. Dealerul e firma privata- firma ce vrea profit. Statul ii ia lui TVA-ul de la masina - trebuie sa puna de la el din buzunar.
|
--------------------
logan
1.6
2007
|
|
ziapaza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 1 July 10 ![]() |
QUOTE(virgiliu @ 2 Jul 2010, 14:48) Eu lucrand in presa am povestit unui coleg ce se intampla cu comanda mea la masina, si a promis ca o sa scrie un articol despre asta. Se pare ca s-a tinut de cuvant. Acesta este articolul Asteptam reactii din partea Dacia ![]() Pe mine m-au sunat iei si mi-au spus ca se rezolva.Sa-i cred?????????Am platit-o integral pe 19 aprilie 3 Jul 2010, 16:53: Bordeanu, fost manager la Toyota Romania, a preluat incepand cu 1 iulie functia de director de marketing pentru marcile Dacia si Renault de la Rafael Treguer. La inceputul anului, Bordeanu s-a alaturat directiei comerciale a grupului Renault. Bordeanu ii va raporta lui Fabrice Cambolive, directorul comercial al Renault Romania. Bordeanu vrea ca Dacia sa detina pe piata romaneasca in viitor o cota de piata de 50%, de la 30% in prezent. “Obiectivul meu principal, visul meu, este ca una din doua masini vandute in Romania sa aiba sigla Dacia, iar un altul este sa cresc nota de imagine Dacia pe plan local”, ![]() This post has been edited by ziapaza: 3 Jul 2010, 16:53 |
--------------------
Daewo
Daewo
1998
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Adevaru e ca sub cetateanul ala Toyota a vandut in Romania de i-a rupt pe genunchi pe toti concurentii, ce sa spun...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Oare cat erau costurile ca Rafael Treguer sa ramana in continuare la conducere? Eu zic ca este doar o marioneta, nu degeaba scrie in ziar ca ii raporteaza lui Fabrice Cambolive. Mai fac si ei economie la lovele.
http://www.zf.ro/companii/un-roman-de-35-d...enault-5475864/ |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
danielst |
![]()
|
Dl Group: Members Posts: 165 Joined: 26 August 05 ![]() |
QUOTE(ziapaza @ 3 Jul 2010, 18:03) Pe mine m-au sunat iei si mi-au spus ca se rezolva.Sa-i cred?????????Am platit-o integral pe 19 aprilie Eu zic sa-i crezi! Si eu m-am agitat foarte tare saptamana trecuta, pana la urma a fost ok ca a mea a iesit in 30 iunie la 19% si de alaltaieri sunt fericitul proprietar/sofer de un "prafuitor" Laureate negru 110CP dci 4x4. Desi vor factura cu 24% (ca asa e legea) cred ca vor suporta ei din "principal". Nu cred ca-si permit un scandal mare pe tema asta, pana la urma e cum zicea si Cambolive - trebuie sa recastige piata interna. P.S: interesul pentru masina exista, pot sa va confirm pe pielea mea, ieri am fost "consilier de vanzari" involuntar aproape toata ziua. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPI/ Duster Laureate 1.5DCI 4x4
2005/2010
- HDxxYYY
|
|
fritzih |
![]()
|
cateva intrebari pentru cei care si-au achizitionat deja dusterele: cu cat timp inainte ati fost sunati sa va anunte data exacta de ridicare a masinii? cu cat timp inainte ati fost sunati sa va comandati accesoriile ?
|
--------------------
dacia
DUSTER
- CL 50 ZIH
|
|
ziapaza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 1 July 10 ![]() |
QUOTE(galba @ 2 Jul 2010, 09:48) Dealerul n-are nici o vina. Este ca un figurant care isi face rolul (mai mult sau mai putin bine, dupa talentul fiecaruia). Privitor la termenul de livrare, dealerul doar iti listeaza ceea ce iese din programul de fabricatie. Acolo este aiureala. Mie mi-a "scos" doua liste cu termene diferite si nu a putut da nici o explicatie (si il cred). M-a trimis la Vocea clientului si acolo, stiti si voi .... bla, bla Ce facem? O reclamatie comuna, in grup? Un proces? Ar fi bine.Eu sunt de acord.Pana nu-mi vad masina si factura cu 0 voi lupta pe toate fronturile.Ar trebui sa fim uniti.Uneori si BUTURUGA MICA RASTOARNA CARUL MARE,desi au ei o armata de consilieri juridici.Unul sau chiar doi sant printre noi,aici pe forum.Tu ce vei face daca factura e cu Tva marit? Vei plati diferenta? |
--------------------
Daewo
Daewo
1998
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Si cam care ar fi cei doi?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
melimeli |
![]()
|
![]() Are we there yet? Group: Members Posts: 6 Joined: 1 May 10 ![]() |
Buna dimineata la toata lumea!
De azi noapte tot citesc pe aici ce-i cu 24% asta.. Poate din ignoranta, dar eu nu stiam de Vocea Clientului pana azi (am aflat de la voi), asa ca la ora 9 si un pic am luat telefonul si-am sunat. Doamna mi-a verificat toate datele pe care le avea ea in calculator despre comanda mea de Duster (Laureate, diesel, 4x2 , 110 CP - de fapt 107), si mi-a promis ca revine cu un telefon despre data livrarii in cursul zilei de azi. Dealerul mi-a spus ca-i apare saptamana 28 si vreau confirmare. Desi am avut cash toata suma inca din luna mai de cand am facut comanda (3 mai, ca sa fiu exacta), dealerul nu m-a lasat sa platesc integral pentru ca "Nu putem sa facem asa; se plateste un acont si apoi restul". Zic bine, am platit acontul de 2000 ron, si acum in saptamana dinaintea majorarii TVA-ului am platit restul, crezand ca n-o sa mai platesc nici o diferenta. In consecinta, o intreb pe doamna de la Vocea Clientului azi dimineata "doamna, e platita integral masina, da?" Zice "Da, dar in conformitate cu noile legi, va trebui sa platiti diferenta de TVA pana la 24% in momentul cand vi se emite factura finala, atunci cand se livreaza masina". O sa fac un pic de gura la dealer, doar asa, ca sa nu zic ca n-am incercat, poate imi da ceva accesorii in compensare macar, si...o sa platesc diferenta de TVA. Nu dealerul e de vina, ci tara asta in care traim. Asta e. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 Laureate
- TM-26-AUM I never said it would be easy, I only said it would be worth it.
|
|
mirceatm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 8 July 05 From: Timisoara ![]() |
Contractul vostru e in EURo cu TVA inclus sau sunt specificate ambele sume de achitat si cu TVA si fara TVA, sau doar suma fara TVA?
|
--------------------
Renault MII
Estate
2005, 1.9dCi MII Estate 1.9 dCi 120CP
Confort Privilege, Xenon, A/C Automat, oglinzi rabatabile electric |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Contractul aka Bon de comanda: În € cu TVA inclus!
Avizul de plata: În lei fără TVA, valoare TVA, și jos, total cu TVA, ca orice factură normală. This post has been edited by Squirrel: 5 Jul 2010, 14:52 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
mirceatm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 8 July 05 From: Timisoara ![]() |
Si eu am contract de vanzare cumparare la FORD incheiat in aprilie unde e specificat ca:
1.) Valoarea contractului este de 15034 Euro cu TVA inclus; 2.) Plata se face in lei la cursul BNR din ziua efectuarii platii dupa cum urmeaza: 2.1) 2428 Eur la semnarea prezentului contract (10000ron); 2.2.) 12606 Eur reprez rest de plata....... Nu apare niciunde valoarea fara TVA in acest contract! |
--------------------
Renault MII
Estate
|
lau2010 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 June 10 ![]() |
Dar, probabil are o clauza care spune ca pretul se schimba daca legislatia/cota TVA se schimba. Nu e necesar sa specifice pretul fara TVA.
|
--------------------
Ford
Focus
2006
- xx
|
|
klaus |
![]()
|
Si chiar daca nu are o clauza, inclusiv pe legislatia de protectie a consumatorului, la majorarea taxelor vanzatorul le poate cere linistitit de la cumparator.
Nu-l obliga nici o lege sa suporte el taxele majorate in decursul derularii unui contract. Ba la unele contracte scrie in clar in legislatie ceva gen "cu exceptia celor impuse suplimentar de legislatie" Plus ca TVA-ul nu e obligatia de plata a vanzatorului ci a ... clientului. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Squirrel |
![]()
|
Nu este vina directă a vânzătorului, dar faptul că acesta a decalat unilateral vânzarea a indus costuri suplimentare cumpărătorului. Costuri pe care clientul nu le-ar fi avut dacă vânzătorul ar fi respectat termenul inițial și nu ar fi făcut publicitate mincinoasă, vânzând un produs pe care nu-l are momentan în producție (1,6 16v Euro5 = cred că sunt zero unități vândute!). Oricum ar da-o, sunt vinovați MORAL pentru ceea ce se întâmplă!
This post has been edited by Squirrel: 6 Jul 2010, 08:46 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
fritzih |
![]()
|
appo de 1,6v 4x4 am inteles ca a inceput productia la ele ...
|
--------------------
dacia
DUSTER
- CL 50 ZIH
|
|
galba |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 30 March 10 ![]() |
Productia da, livrarile ba. Zac pe platforma de la Mioveni, in asteptarea unor componente Bosch (zice-se!), ca sa corespunda normelor euro 5.
|
--------------------
Dacia
Duster
2010
- ---------
|
|
mirceatm |
![]()
|
Si-a ridicat cineva masina dupa data de 1 iulie ?
|
--------------------
Renault MII
Estate
|
fritzih |
![]()
|
QUOTE(galba @ 6 Jul 2010, 09:01) Productia da, livrarile ba. Zac pe platforma de la Mioveni, in asteptarea unor componente Bosch (zice-se!), ca sa corespunda normelor euro 5. eu am sunat ieri la VC si le-am spus k am inteles din anumite surse ca s-au amanat iar termenele de livrare la 4x4 benzina din cauza omologarii si mi-au spus k nu s-au amanat termenele si ca mie unu ar trebui sa-mi vina masina pana p 23 iulie , e posibil chiar sapt viitoare ![]() |
--------------------
dacia
DUSTER
- CL 50 ZIH
|
|
virgiliu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Am sunat si eu azi la dealer si mi-a zis ca mi se storneaza factura si mi se face alta cu tva-ul marit.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 4x4 cu 4x4 valve
2010
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Squirrel @ 6 Jul 2010, 09:45) Nu este vina directă a vânzătorului, dar faptul că acesta a decalat unilateral vânzarea a indus costuri suplimentare cumpărătorului. Costuri pe care clientul nu le-ar fi avut dacă vânzătorul ar fi respectat termenul inițial și nu ar fi făcut publicitate mincinoasă, vânzând un produs pe care nu-l are momentan în producție (1,6 16v Euro5 = cred că sunt zero unități vândute!). Oricum ar da-o, sunt vinovați MORAL pentru ceea ce se întâmplă! In fapt situatia este alta. Insa multi care au fibrilat pe aici, cu spume, cu perlanuri la gura, inainte sa se spumeze nici macar nu au citit ce au semnat. Dupa care vin si spun de nu stiu care furnizor ce teapa le-a tras. Pai bine le-a facut, ca merita, daca la varsta lor nu citesc ce semneaza. La dacia treaba sta (ma rog, cel putin statea acu cativa ani si nu cred ca s-a schimbat) cam asa: Cand e sa dea scris vreun termen, da termenul DE FINALIZARE intr-o valoare foarte acoperitoare (sa spun decembrie 2010) Insa ca sa bagi repede banu' la contu lor iti vorbesc (=pe gura, oral, nescris) de un termen DE LIVRARE care este maine. Ei legal prin contractele semnate sunt obligati la respectarea termenului DE FINALIZARE, cel DE LIVRARE poate fi modificat unilateral doar prin anuntare verbala. Si toti cred ca ala DE LIVRARE care e pe vorbe ar fi de fapt termenul la care se obliga dacia. Dar in fapt dacia se obliga legal la termenul DE FINALIZARE. Din acest motiv, contractual vorbind, Dacia isi respecta obligatiile. E Dacia oarecum vinovata moral ca foloseste tehnici de inselaciuni? Evident este. Insa si clientii sunt vinovati, ca la varsta lor mai cred in mosi craciuni si duhurile lampii si nu-s atenti la ce semneaza. Dupa care spumeaza pe aici sau pe aiurea ca ce or sa faca ei, ce judecata o sa faca, ce daune morale o sa obtina etc. etc. Si, din experienta mea, nici unul nu face nimic, toti o freaca verbal. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 04:21 |