DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TVA de 24% si comezile existente de Duster

crisss7
post 11 Jul 2010, 19:46
Post #181

Membru incepator

Group: Members

Ce va faceti daca, peste cateva luni (2-3), revine TVA la 19%, sau chiar mai mic ? (Vezi declaratiile lui Basescu din ultimile zile, cu impozitarea tuturor veniturilor, chiar si a pensiilor mici si scaderea TVA.) Se va numii o teapa marca Romania sad.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-xx-LGN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aphophis
post 11 Jul 2010, 19:57
Post #182

Membru autentic

zic unii pe alte topice cum ca au primit telefon ca dacia va suporta cresterea asta de tva ...

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Squirrel
post 12 Jul 2010, 09:13
Post #183

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

QUOTE(lau2010 @ 9 Jul 2010, 13:17)
Negociere? cu cine? Cei de la VC nu au posibilitatea de a decide un eventual discount.
*

Mai trage un loz.
Au competenta de a negocia. Si la operatorii de telefonie mobila nu este la fel? Este un serviciu de relatii cu publicul ca oricare altul din cadrul S.C. Automobile Dacia S.A.

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
crisss7
post 12 Jul 2010, 14:51
Post #184

Membru incepator

Ca va spuneam mai sus ...
http://www.gandul.info/news/seitan-analiza...nsiilor-6542007
acum sa va rugati, inclusiv la VC, sa mai intarzie livrarile

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-xx-LGN
+
asybo2002
post 13 Jul 2010, 13:57
Post #185

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(aphophis @ 11 Jul 2010, 19:57)
zic unii pe alte topice cum ca au primit telefon ca dacia va suporta cresterea asta de tva ...
*

Caz concret: auto platit integral in Iunie, termen livrare in Iulie si in conformitate cu "Conditiile Generale de Vanzare-Cumparare a Vehiculului" art. 3 lit. b, trebuie suportata de catre client "diferenta rezultata din majorarea cotei TVA de la 19% la 24%". Ca si remarca, este abuziva, dupa parerea mea, urmatoarea formulare: "In acest caz, Clientul este de acord sa plateasca noul pret fara a putea renunta la Contract".

Voi ce ziceti?

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
klaus
post 13 Jul 2010, 18:09
Post #186

步步

Group: Moderatori

E o problema, pentru ca majorare pretului nu tine de comerciant, ci tine de un factor extern, independent de vointa comerciantului.
Poate cu greu ar putea fi incadrata la lit. p) din Anexa la Legea 193/2000 privind clauzele abuzive.
Plus ca procedura de stabilire a unei clauze ca abuziva e dificila.

Eu mai degraba m-as duce pe Legea 296/2004 - Codul consumului care spune pe la art. 84 ca orice clauza care anuleaza dreptul la denuntarea contractului este lovita de nulitate.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
cosmins2000
post 13 Jul 2010, 22:24
Post #187

Membru incepator

QUOTE(asybo2002 @ 13 Jul 2010, 15:57)
Caz concret: auto platit integral in Iunie, termen livrare in Iulie si in conformitate cu "Conditiile Generale de Vanzare-Cumparare a Vehiculului" art. 3 lit. b, trebuie suportata de catre client "diferenta rezultata din majorarea cotei TVA de la 19% la 24%". Ca si remarca, este abuziva, dupa parerea mea, urmatoarea formulare: "In acest caz, Clientul este de acord sa plateasca noul pret fara a putea renunta la Contract".

Voi ce ziceti?
*

Eu totusi sunt de parere ca acea clauza nu ar trebui sa se refere la cei ce au platit integral pretul integral anterior datei de 1 iulie. Clauza trebuie sa se aplice doar celor care au platit sau vor plati pretul integral dupa 1 iulie.
Mie mi-a venit masina mai bine de o saptamana, o vad aproape in fiecare zi, dar nu mi-a fost livrata pentru ca am refuzat sa platesc acea diferenta de tva, dupa ce am achitat integral pretul de la inceputul lui iunie.
Deocamdata, eu le-am facut o somatie scrisa sa-mi predea masina, deoarece eu mi-am achitat obligatiile fata de ei de aproape o luna si astept (posibil mult si bine) sa imi dea un raspuns.

--------------------
Renault Talisman 2017 Intens 1.6 dci EDC
+
Squirrel
post 14 Jul 2010, 07:33
Post #188

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Nici cei care și-au achitat mașinile în iunie nu au scăpat de majorarea TVA
    Clienții care au achitat integral prețul mașinii noi înainte de majorarea TVA și nu le-a fost livrat automobilul înainte de 1 iulie vor plăti în momentul livrării diferența dintre prețul calculat cu taxa de 19% și cel cu 24%, diferență care pleacă de la 300 de euro și poate ajunge și la câteva mii de euro. În acest caz, factura inițială este stornată, iar cea finală este calculată cu taxa majorată.
    "Au existat cazuri în care clienții s-au grăbit să achite mașinile înainte de 1 iulie, dar din cauza faptului că acestea nu s-au putut livra, prețul de pe factura finală se va calcula cu TVA de 24%", a spus Vlad Rusu, șeful mărcii Skoda din cadrul Porsche România, cel mai mare jucător de pe piața de profil.
    În general cei care s-au grăbit să achite mașinile înainte de data de 1 iulie au fost clienții care au optat pentru mașini din stoc și care le-au achitat cash, nu prin leasing sau credit, potrivit jucătorilor din piață. Aceștia au sperat ca și în cazul în care achită integral mașina TVA să fie calculată la valoarea de 19%. Pe de altă parte, riscul reprezentat de modificările legislative este suportat oricum de către client, acesta semnând un precontract în momentul în care achită avansul.
    "Fiecare client a semnat un bon de comandă, iar riscul modificării TVA este prevăzut pe acest bon. Noi ne-am înștiințat clienții dinainte în cazul în care mașina este livrată după 1 iulie. La livrare se face o refacturare, iar factura precedentă este stornată", a declarat Adrian Cârstea, directorul dealerului Dacia Renault Meridian Vest din Capitală. Concesionarul a avut aproximativ patru mașini pentru care s-au încasat valoarea totală, cu TVA de 19% înainte de 1 iulie, dar care s-au livrat după această dată.
    Aceeași situație s-a întâlnit și în cazul dealerului Ford din Craiova, care a avut câteva mașini care nu s-au putut livra înainte de majorarea taxei.
    "Chiar dacă clientul a achitat mașina înainte de 1 iulie și nu i-a fost livrată, s-a realizat atunci o factură de avans. Factura finală se realizează numai în momentul livrării. Dacă s-a livrat după 1 iulie, automat se va calcula TVA de 24% și implicit clientul va trebui să plătească diferența", a spus Adrian Mărășescu, directorul dealerului Ford Plus Auto din Craiova. Mărășescu a subliniat că în precontract este precizat faptul că orice modificare legislativă cade în responsabilitatea clientului - în acest caz, majorarea TVA de la 1 iulie.
    Pe de altă parte, dacă majorarea TVA este compensată de programul "Rabla" reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor reprezintă o problemă mult mai gravă pentru dealerii Dacia, în contextul în care odată ce măsurile de austeritate vor fi implementate, aceștia își vor amâna cel mai probabil achizițiile de mașini noi. "Aproximativ 20% dintre clienții noștri sunt bugetari. Și în general, profilul bugetarului este apropiat de cel al clientului Dacia. Din acest motiv, micșorarea salariilor bugetarilor cu 25% va avea efecte mult mai drastice asupra vânzărilor decât creșterea TVA", a subliniat Cârstea.
    Majorarea taxei pe valoarea adăugată a scumpit de la 1 iulie în medie cu 300 de euro un model Dacia Logan de 6.000 de euro, cu aproximativ 500 de euro un automobil din segmentul compact precum un VW Golf sau un Ford Focus cu un preț de aproximativ 12-13.000 de euro și cu peste 2-3.000 de euro un SUV sau o limuzină de lux în valoare de peste 50.000 de euro.
    Pe fondul creșterii TVA și al programului "Rabla" vânzările de mașini au crescut în iunie cu peste 10%, la aproximativ 14.000 de unități, conform estimărilor din piața auto locală. În același timp, pentru luna iulie se estimează un volum de 9.000 de mașini, adică o revenire la un declin de peste 20%.

Hai că ne-au lămurit că suntem buni … numai de plată. sad.gif

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
asybo2002
post 14 Jul 2010, 08:34
Post #189

Membru autentic

QUOTE(cosmins2000 @ 13 Jul 2010, 22:24)
Eu totusi sunt de parere ca acea clauza nu ar trebui sa se refere la cei ce au platit integral pretul integral anterior datei de 1 iulie.  Clauza trebuie sa se aplice doar celor care au platit sau vor plati pretul integral dupa 1 iulie. 
Mie mi-a venit masina mai bine de o saptamana, o vad aproape in fiecare zi, dar nu mi-a fost livrata pentru ca am refuzat sa platesc acea diferenta de tva, dupa ce am achitat integral pretul de la inceputul lui iunie.
Deocamdata, eu le-am facut o somatie scrisa sa-mi predea masina, deoarece eu mi-am achitat obligatiile fata de ei de aproape o luna si astept (posibil mult si bine) sa imi dea un raspuns.
*

Somatia e catre dealer sau catre Dacia direct? De cand ai depus-o? Ai facut-o cu un avocat/jurist, ti-a dat ceva sperante?

--------------------
+
cosmins2000
post 14 Jul 2010, 09:17
Post #190

Membru incepator

Somatia am facut-o catre Dacia Colibasi SA prin agentul de vanzari local. Nu am facut-o prin avocat.

--------------------
+
jay333
post 14 Jul 2010, 10:08
Post #191

Membru autentic

cosmins2000, cand aveai termen de livrare a masinii?

--------------------
. . .
+
cosmins2000
post 14 Jul 2010, 10:47
Post #192

Membru incepator

Termen de livrare ferm nu am avut. Nu dau ei in contract asa ceva.
Verbal mi-au spus ca pe la sfarsitul lunii iunie sau inceputul lunii iulie.
Eu nu m-am grabit sa primesc masina deoarece mai am si o alta masina.
Deci, dupa ce am platit avansul si apoi restul de plata la inceputul lunii iunie, nu i-am mai stresat si am asteptat sa ma sune ei.
In data de 07 iulie am aflat ca masina e la agentul local de vanzari si mi-a spus ca mai trebuie sa platesc diferenta de tva pe care nu am fost de acord sa o platesc.
Pe langa somatia facuta la ei, am sunat si de vreo 2 ori la vocea clientului care mi-au spus ca cererea mea este in curs de solutionare , dar ca fiecare cerere se se rezolva in mod individual.
In concluzie, ei nu se grabesc sa dea o solutie cererii mele, deoarece banii ei au primit de o luna de zile . Eu sunt cel ramas cu buzele umflate.

Daca vad ca nu ma contacteaza am sa platesc diferenta , imi iau masina si mergem la judecata pentru recuperarea diferentei.
Eu sunt increzator pentru ca asa am facut si cu taxa de prima inmatriculare si am fost printre primii care am castigat in instanta.

This post has been edited by cosmins2000: 14 Jul 2010, 11:10

--------------------
+
jay333
post 14 Jul 2010, 12:10
Post #193

Membru autentic

Iti dai seama ca va fi foarte subtire "dosarul" tau, nu? Practic ai semnat ca ei iti pot livra oricand vor masina iar legile tarii (adica ditamai Codul Fiscal) zic ca eventualele diferente de taxe sunt in carca ta. Deci legal ei sunt acoperiti complet.
Eu, pe de alta parte, nu am niciun bon de comanda (adica niciun contract) semnat cu ei ci doar un aviz din partea lor cu un termen maxim de livrare. In teorie as avea sanse mai mari de castig. In teorie ca practic nu stiu zau daca merita nervii si banii cheltuiti prin tribunale (cu sanse mici-micute de castig) pentru o diferenta de 600 euro.

--------------------
. . .
+
cosmins2000
post 14 Jul 2010, 12:32
Post #194

Membru incepator

Asa este. Pe mine nu ma doare cand imi livreaza masina, ci de ce mi-au luat anticipat tva de 19% , pe care nu l-au varsat la stat si de care s-au folosit o luna de zile ca acum sa vina si sa-mi spuna ca mai am de platit diferente , desi atunci cand am achiata integral au zis ca nu mai am nimic de plata.
Ma repet, in instanta voi pedala pe faptul ca acea clauza prin care cumparatorul se obliga sa achite orice majorare de tva , ar trebui aplicata doar celor care au stat pana dupa 1 iulie si apoi s-au hotarat sa achite masina integral, ei sa suporte noua crestere de tva.
Imi pare firesc ca doar acestia, care nu aveau obligatia stinsa in totalitate fata de vanzator la data de 1 iulie, sa suporte acest risc.

This post has been edited by cosmins2000: 14 Jul 2010, 12:37

--------------------
+
asybo2002
post 14 Jul 2010, 12:39
Post #195

Membru autentic

Pai ce sa zic: Bafta! si tine-ne la curent cu succesul somatiei...

--------------------
+
einstein1984
post 14 Jul 2010, 15:19
Post #196

fan Dacia

Pai cine te-a pus sa platesti anticipat si nu avansul minim cu restul la livrare?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
cosmins2000
post 14 Jul 2010, 16:01
Post #197

Membru incepator

Asta e echivalent cu "cine i-a pus pe ei sa imi spuna ca pot plati din acel moment pana la livrarea masinii" ?.
Nu isi are rost aceasta afirmatie a ta . E aberanta.
Pai nu ei mi-au dat un aviz de plata ce urma sa-l achit prin transfer bancar a doua zi ?
Plus ca mi-au facut facturi atat pentru avansul de 2000 lei cat si pentru restul achitat dupa cateva zile de la avans.
Acuma vin si spun ca acele facturi erau proforma , desi nu scrie asa ceva pe ele, dar pe mine nu ma intereseaza cum au denumit ei facturile respective.

This post has been edited by cosmins2000: 14 Jul 2010, 16:06

--------------------
+
cosmins2000
post 16 Jul 2010, 10:58
Post #198

Membru incepator

Deoarece marti se vor implini 2 saptamani de cand masina e la ei, iar de la Vocea Clientului doar liniste, mi-am luat inima in dinti si am zis sa platesc diferenta de tva si sa-mi iau odata masina ca m-am saturat de asteptat, trebuie sa plec in concediu si azi-maine apare modelul cu facelift si eu nu m-am plimbat cu modelul mai vechi.

Sun si spun :

- Vreau sa ridic masina si sa achit diferenta.
- Aaa..., nu se poate !
- De ce? spun eu
- Pai nu stim cum sa o calculam si asteptam instructiuni de la cei de la Pitesti.
- Si eu ce fac ?
- Nimic, asteptati (ca pana acum) ca poate o sa avem vreun raspuns pe saptamana viitoare, marti...dar nimic sigur.

Am ramas masca.
Nici nu stiu cum sa mai reactionez cand vad cum isi bat joc de oameni si de banii lor.
Problema nu e la agentii locali, e doar de la birourile centrale.

This post has been edited by cosmins2000: 16 Jul 2010, 11:00

--------------------
+
zoliasi
post 16 Jul 2010, 20:03
Post #199

Membru incepator

Daaa,frumos.Si eu astept un raspuns cu tva-ul,azi m-au anuntat ca a plecat masina de la fabrica,bineinteles mult asteptatele 1.6 16v.

--------------------
Renault Austral 2023 Echilibratu'
+
alindrgn
post 16 Jul 2010, 21:12
Post #200

mamut lânos

From: brasov

s-a zis la televizor clar acum cateva zile! nu am gasit topicul decat acum. cei care au masinile comandate inainte de 1 iulie si platite integral inainte de aceasta data, vor trebui sa suporte diferenta de tva daca masina se livreaza dupa data mai sus mentionata. asa ca nu cred ca o sa aveti nici o sansa in instanta!

am scris cu bolt ca sa sara in ochi, nu e un abuz:-s

--------------------
Dacia Logan / Duster -- 2008 abs plus / 2017 black touch
Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
+
jay333
post 16 Jul 2010, 21:41
Post #201

Membru autentic

Nenea cu bolt, stim cu totii ce s-a zis la oteveu, multumim. Ce nu stii matale e ca onor Dacia o zis ca va trata fiecare caz in parte. Macar de atata speranta sa ne agatam si noi, astia de am avut livrarile amanate.

--------------------
. . .
+
alindrgn
post 16 Jul 2010, 22:26
Post #202

mamut lânos

nu era nici un oteveu, acolo sunt in stare sa debiteze alte chestii. era de la realitatea, protv si antena. si eu am scris frumos, nu ca tine, asa ca te rog frumos sa menti linistea pe aici.

This post has been edited by alindrgn: 16 Jul 2010, 22:26

--------------------
Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
+
cosmins2000
post 16 Jul 2010, 22:42
Post #203

Membru incepator

QUOTE(alindrgn @ 16 Jul 2010, 23:12)
s-a zis la televizor clar acum cateva zile! nu am gasit topicul decat acum. cei care au masinile comandate inainte de 1 iulie si platite integral inainte de aceasta data, vor trebui sa suporte diferenta de tva daca masina se livreaza dupa data mai sus mentionata. asa ca nu cred ca o sa aveti nici o sansa in instanta!

am scris cu bolt ca sa sara in ochi, nu e un abuz:-s
*

Da, asa este, mai multe ca sigur va trebui sa platim diferenta de tva (dar cum am spus mai sus in prezent nici asta nu vor sa o primeasca) ca sa ridicam odata masinile.
Pe de alta parte, stai linistit ca instanta nu se ia dupa ce a zis la televizor.
Totul merge pe probe si mai ales pe interpretarea probelor.
Asa a fost cu taxa de prima inmatriculare...tot de la televizor am aflat ca se plateste si acum toti si-au luat-o inapoi prin proces.

--------------------
+
alindrgn
post 16 Jul 2010, 22:44
Post #204

mamut lânos

sa dea Domnu sa fie asa... in romanica noastra nimic nu ma mai surprinde in ziua de azi! sper sa veniti toti cu vesti bune:D

--------------------
+
klaus
post 17 Jul 2010, 12:57
Post #205

步步

QUOTE(jay333 @ 16 Jul 2010, 22:41)
onor Dacia o zis ca va trata fiecare caz in parte.
*

Eu am inteles din aceasta exprimare: pentru cei care vor face suficient scandal le vom acorda o reducere sa le acoperim TVA-ul.
Pentru cei care nu, o sa plateasca TVA-ul marit.
Eu asta am inteles. Poate o fi de ajutor.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
klaus
post 18 Jul 2010, 23:11
Post #206

步步

QUOTE(dragos101010 @ 30 Jun 2010, 08:57)
daca pe data de 11.07.2010 nu am masina renunt la comanda ii dau si in judecata le iau si 5000 de euro daune morale pentru neexecutarea contractului dupa care o sa ma duc sa incheii un nou contract cu o virma al care respect fata de clienti sai este unul mult mai mare.
*

Zic eu ca de ceva vreme, de vreo 7 zile -cam asa -, termenul de 11.07 a trecut.
As putea sa intreb cum stati cu procesul? Ati inaintat actiunea in justitie?
Ati cerut si aia 5000 de euro daune morale?
Ati incheiat un nou contract cu o firma "cu respect pentru clienti"?

Deci, in afara de vorbe, ceva actiuni ati intreprins?

--------------------
+
fritzih
post 19 Jul 2010, 10:04
Post #207

Membru

da pana la urma o fi fost livrat vreun 4x4 benzina ? sau mai bine zis o fi fost livrat vreun duster dupa 1 iulie cu noul tva ?

--------------------
dacia DUSTER 2010/ laureate 4x4 1.6 16 V - CL 50 ZIH
+
saddan
post 19 Jul 2010, 10:21
Post #208

..........

From: Cluj-Napoca

Da fritzih, a mea masina e pe trailer de 2 luni, nu au cu ce s-o dea jos...

--------------------
Dacia Logan Preferance/Duster Laureat 4X4 2005/2010 - cj yz msd/cj zy dsm
Nu Duster-ul e low-cost.... celelalte SUV-uri sunt exagerat de scumpe;)
+
fritzih
post 19 Jul 2010, 10:57
Post #209

Membru

QUOTE(saddan @ 19 Jul 2010, 10:21)
Da fritzih, a mea masina e pe trailer de 2 luni, nu au cu ce s-o dea jos...
*

si a mea dupa spusele dealerului e in parcare la uzina de vro 2 saptamani sad.gif

--------------------
dacia DUSTER 2010/ laureate 4x4 1.6 16 V - CL 50 ZIH
+
lau2010
post 19 Jul 2010, 11:04
Post #210

Membru incepator

Klaus, speranta moare ultima. Din informatiile pe care Dacia le-a transmis prin vocea clientului si direct la dealer eu inteleg ca Dacia ESTEo firma "cu respect pentru clienti".

Daca ei sunt rezonabili si ofera un discount de 4.2%, cred ca putem fi si noi rezonabili si sa mai avem rabdare cateva zile pana cand se da aprobarea oficiala.

--------------------
Ford Focus 2006 - xx
+
12 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 12:55
Forum Renault