TVA de 24% si comezile existente de Duster
![]() ![]() ![]() |
TVA de 24% si comezile existente de Duster
cosmins2000 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 27 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Talisman
2017 Intens 1.6 dci EDC
|
|||
saddan |
![]()
|
![]() .......... Group: Members Posts: 225 Joined: 15 August 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
DAR SA VINA ODATA........... incepe sa ma enerveze situatia, uite TVA nu e TVA. Sa vina dracu masina sa platesc ce a ramas, daca a ramas, sa-mi iau atelajul sa ma duc in lume sa devin haiduc (sa iau de la saraci si sa dau la bogati)....
Cat despre discutiile de pana acum?! avem si noi una bucata femeie buna pe forum (populara, influenta) tot ce vrei e pe ea, plus pile la dacia, si noi in loc sa ii cerem o poza, s-o invitam la o cafea, sa ne impartaseasca din experienta ei, o balacarim ca la usa cortului. |
--------------------
Dacia
Logan Preferance/Duster Laureat 4X4
2005/2010
- cj yz msd/cj zy dsm Nu Duster-ul e low-cost.... celelalte SUV-uri sunt exagerat de scumpe;)
|
|
lau2010 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 June 10 ![]() |
Saddan, ironia ta fina e posibil sa nu fie inteleasa
![]() Mai pe romaneste draga ziapaza ce a spus Klaus in postul lui cel lung e adevarat suta la suta. Nu ai ajutat cu nimic comunitatea. Nu vrei sa le faci greutati colegilor sotului tau?!? Pai daca au gresit cu ceva nu le faci tu greutati si-au facut singuri cand au gresit. Iar daca nu, ce faci tu acum e calomnie ieftina si impostura. |
--------------------
Ford
Focus
2006
- xx
|
|
saddan |
![]()
|
![]() .......... Group: Members Posts: 225 Joined: 15 August 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
lau2010 asteptati-ma si pe mine...... plec sa-mi iau barosul
![]() |
--------------------
Dacia
2005/2010
- cj yz msd/cj zy dsm Nu Duster-ul e low-cost.... celelalte SUV-uri sunt exagerat de scumpe;)
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Squirrel @ 20 Jul 2010, 10:15) Personal, cred că Dacia a suspendat livrările așteptând să apară Normele metodologice de aplicare a noului TVA(a se vedea postul #229 al lui jay333). M-am uitat pe proiectul de norma la Codul fiscal publicat de ministerul de finante. Nu mi s-a parut sa scrie acolo de vreo derogare de la art. 140 al. 4. Ba mai mult decat atat, e acolo dat un exemplu, pe care o sa-l citez ca toate exemplele de-l urmeaza sunt pe acelasi calapod: QUOTE(proiect norme cod fiscal) O societate de construcții întocmește situația de lucrări în cursul lunii iunie, pentru lucrările efectuate în lunile mai și iunie. Contractul prevede că situația de lucrări trebuie acceptată de beneficiar. Beneficiarul acceptă situația de lucrări în luna iulie 2010. Faptul generator de taxă, respectiv data la care se consideră serviciul prestat, intervine la data acceptării situației de lucrări de către beneficiar, potrivit prevederilor art. 1341 alin.(7) din Codul fiscal. În consecință, cota aplicabilă pentru întreaga contravaloarea a serviciilor acceptate de beneficiar este de 24%, cota în vigoare la data faptului generator de taxă. În situația în care anterior emiterii situației de lucrări au fi fost emise facturi de avans cu cota de 19%, după data de 1 iulie 2010 avansurile respective se regularizează prin aplicarea cotei de 24%. Exista insa si o derogare la pct. 69, dar sa fac plici daca am inteles-o:QUOTE “(3^1) Prin excepție de la prevederile alin.(3), în cazul schimbării cotei de TVA, pentru a se aplica cota în vigoare la data faptului generator de taxă conform art. 140 alin.(4) din Codul fiscal, se impune efectuarea următoarelor regularizări: a ) regularizarea facturilor emise de către furnizori/prestatori pentru avansurile parțiale sau integrale încasate, precum și a facturilor emise înainte de livrare/prestare pentru contravaloarea parțială sau integrală a bunurilor livrate/serviciilor prestate; b ) regularizarea de către beneficiarul care are obligația plății taxei, conform art. 150 alin. (2), (3), (5) și (6) din Codul fiscal, a facturilor de avans parțial sau integral sau a facturilor emise de furnizorii de bunuri sau de prestatorii de servicii înainte de livrare/prestare pentru contravaloarea parțială sau integrală a bunurilor livrate/serviciilor prestate. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
lau2010 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 7 June 10 ![]() |
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2006
- xx
|
|
saddan |
![]()
|
klaus... .doar de dragul discutiei.. pe http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/...fisc15iulie.pdf
scrie asa: A. Titlul VI "Taxa pe valoarea adăugată" 1. Punctul 161 se modifică și va avea următorul cuprins: “161. – (1) Prevederile art. 1342 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal se aplică în situația în care facturile totale sau parțiale pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii au fost emise înaintea faptului generator de taxă și includ și situația în care sunt emise facturi pentru avansuri înainte de încasarea acestora. (2) În aplicarea art. 1342 alin. (3) din Codul fiscal, în cazul în care intervin evenimentele menționate la art. 138 din Codul fiscal, ulterior datei de 1 iulie 2010, cota aplicabilă pentru ajustarea bazei de impozitare este cota operațiunii de bază care a generat aceste evenimente. Totuși, în cazul în care nu se poate determina operatiunea de bază care a generat aceste evenimente se va aplica cota de TVA în vigoare la data la care a intervenit evenimentul.” dupa capul meu TVA-ul ar ramane la 19% pentru ce s-a platit inainte de 1 iulie. Problema majora consta in faptul ca nici normele astea nu lamuresc pe deplin OUG prin care a crescut TVAul |
--------------------
Dacia
2005/2010
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Dar de ce ar lămuri? Au făcut la fel ca și cu programul Prima casă, unde numai unii au beneficiat de TVA 5%…restul au îngrășat vaca Ministerului de Finanțe cu TVA standard.
Acum, dacă vaca este foarte slăbită și medicul veterinar Vlădescu zice că ea trebuie rapid perfuzată, de ce nu ar încasa TVA de 24% prin interpretarea în favoarea încasărilor la bugetul statului? Pentru că ei pot! Noi facem o dată la (ț+1) ani mămăligă expandată! În rest, mâlc, joc de glezne. Francezii se miră cum de noi nu reacționăm la măsurile actuale luate de guvernanți. Pe cale de consecință, ne taxează corespunzător: Managerii Dacia vor să își mărească salariile. Angajații se simt discriminați QUOTE Sindicaliștii de la Uzina Dacia sunt nemulțumiți de propunerea administrației de mărire a salariilor managerilor, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia afirmând că se încearcă "dezbinarea unei echipe cu succese notabile", cu atât mai mult cu cât nu era prevăzută nicio majorare salarială, informează Mediafax Business. Potrivit viceliderului Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, angajații secției de Presaj au fost anunțați, luni, despre propunerea administrației de majorare a salariilor managerilor, muncitorii exprimându-și nemulțumirea față de această situație. "Noi ne-am întâlnit azi (n.r. - luni), conform dreptului legal, stipulat contractual, cu membrii de sindicat de la Presaj, în cadrul adunării generale, anunțată conducerii uzinei cu 48 de ore înainte. S-a luat act de nemulțumirile oamenilor, care nu sunt de acord cu aceste majorări salariale", a declarat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache. De asemenea, Ion Iordache a spus că marți, în cadrul comisiei paritare, se va discuta despre această situație care va crea dezbinare la Dacia. "Muncitorii se simt discriminați, iar conducerea încearcă să dezbine o echipă cu succese notabile, deoarece în contractul colectiv de muncă, încheiat la începutul anului, nu era prevăzută nicio majorare salarială pentru sectorul management", a afirmat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia. This post has been edited by Squirrel: 20 Jul 2010, 11:17 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
saddan, "exigibilitatea" taxei se refera la faptul ca trebuie platita atunci. Articolul ala spune ca daca ai emis factura de avans, cu tva pe ea, trebuie sa platesti la stat tva-ul, nu sa astepti data livrarii bunului si sa-l platesti atunci.
Asta nu inseamna ca art. 140 al. 4 QUOTE(art. 140) În cazul schimbării cotei se va proceda la regularizare pentru a se aplica cotele în vigoare la data livrării de bunuri sau prestării de servicii, pentru cazurile prevăzute la art. 1342 alin. (2) nu se aplica. Ba mai mult, art. 140 al. 4 e de aplicare specifica tocmai la acele cazuri, la care s-a platit TVA-ul vechi dar nu s-a livrat bunul si legiuitorul vine si spune ca trebuie platita si diferenta noua (sau incasata de la stat, daca scade) odata cu livrarea bunului. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
saddan |
![]()
|
klaus, tocmai ce spuneam in finalul postarii:
"...Problema majora consta in faptul ca nici normele astea nu lamuresc pe deplin OUG prin care a crescut TVAul..." in fine, precum spuneam, sa vina bidiviul.... in rest, sanatate sa fie |
--------------------
Dacia
2005/2010
|
|
fritzih |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 20 April 10 ![]() |
CRED CA INNEBUNESC
![]() |
--------------------
dacia
DUSTER
2010/ laureate 4x4 1.6 16 V
- CL 50 ZIH
|
|
virgiliu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Am vorbit cu dealerul azi se factureaza si maine ma duc sa o ridic. Uraaaaa
![]() |
--------------------
Dacia
Duster 4x4 cu 4x4 valve
2010
|
|
fritzih |
![]()
|
factureaza cu 19 sau cu 24 ? la ce dealer?
|
--------------------
dacia
DUSTER
- CL 50 ZIH
|
|
virgiliu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu inca pana nu vad factura nu indraznesc sa spun
![]() |
--------------------
Dacia
Duster 4x4 cu 4x4 valve
2010
|
|
cosmins2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 27 February 07 ![]() |
Asa si mie mi-a spus ca o factureaza cu 24% si inca azi daca vreau pot ridica masina.
Eu mai stau o zi sau doua sa vad ce e cu zvonul de la Ministerul Finantelor. La finantele locale nu se stie inca nimic pe aceasta tema. This post has been edited by cosmins2000: 20 Jul 2010, 14:32 |
--------------------
Renault
Talisman
2017 Intens 1.6 dci EDC
|
|
fritzih |
![]()
|
|
--------------------
dacia
DUSTER
- CL 50 ZIH
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(ziapaza @ 19 Jul 2010, 23:13) ![]() ![]() ![]() This post has been edited by IRONICK: 20 Jul 2010, 21:54 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ziapaza |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 1 July 10 ![]() |
|
--------------------
Daewo
Daewo
1998
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(ziapaza @ 20 Jul 2010, 22:51) Am si sfintit-o azi de Sfantul Ilie la O manastire Asta este full casco? Acopera toate daunele? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ziapaza |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 20 Jul 2010, 21:53) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 20 Jul 2010, 22:03: QUOTE(ziapaza @ 20 Jul 2010, 21:51) Cosmine,du-te la dealer si stai calare pe el.Daca ai platit-o integral inainte de 1 iulie,trebuie sa-ti livreze masina cu factura 0.Daca nu ti-o da,spune-i dealerului ca-ti sechestreza bunul platit! Asta e nasol pentru ei. ![]() This post has been edited by ziapaza: 20 Jul 2010, 22:03 |
--------------------
Daewo
Daewo
1998
|
|
klaus |
![]()
|
Intreab-o pe mama matale de dreptul de retentie in cazul in care ai datorii la dealer.
Desi ziceai totusi ca stii legea. Daca o stii, ai inteles deja ce am zis... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 20 Jul 2010, 23:15) Intreab-o pe mama matale de dreptul de retentie in cazul in care ai datorii la dealer Bre matale o iei in serios. In lumea ei virtuala poate sa procedeze asa. Acolo domina numai respect si popularitate.This post has been edited by IRONICK: 20 Jul 2010, 22:21 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 20 Jul 2010, 21:53) am citit tot topicul asta de la cap la coada de vreo 3 ori (sado-masochism)! dar a meritat! m-am amuzat teribil! klaus, respecte pentru posturile "realiste". in ceea ce priveste "alte persoane" (cum era.... sony?... ![]() ![]() ![]() totusi, sunt nelamurit! daca persoana in cauza, stie atat de bine legea, de ce nu a venit pe forum sa zica exact cu a spus si klaus, uite, am facut asa si asa, si am rezolvat asa!. din cate am observat, doamna, nu prea stia ce si cum.... ma rog ...... casco ? ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
ziapaza |
![]()
|
QUOTE(harry @ 20 Jul 2010, 22:29) am citit tot topicul asta de la cap la coada de vreo 3 ori (sado-masochism)! dar a meritat! m-am amuzat teribil! klaus, respecte pentru posturile "realiste". in ceea ce priveste "alte persoane" (cum era.... sony?... ![]() ![]() ![]() totusi, sunt nelamurit! daca persoana in cauza, stie atat de bine legea, de ce nu a venit pe forum sa zica exact cu a spus si klaus, uite, am facut asa si asa, si am rezolvat asa!. din cate am observat, doamna, nu prea stia ce si cum.... ma rog ...... casco ? ![]() ![]() Vezi,de aia nu aveti noroc in viata,ca daca Dumnezeu iti da un deget,voi vreti mana-ntreaga!Unii de aici am ajuns la concluzia ca n-au nici un crez in viata,nu stiu decat sa-si bata joc.Hai ca tot vine vineri Maria Magdalena,care din voi ridica piatra primul!!!Vad ca sariti toti ca ulii.Cred ca decat sa ma enervez cu unii dintre voi mai bine ma duc sa fac o tura cu Dusterul meu ca-i fain afara. Si mai dau un sfat la unii de pe aici,asa ca om cu bun simt,daca vreti sa fiti respectati nu neaparat aici virtual cum ziceti,incercati sa respectati si voi la randul vostru.Sa nu credeti ca dau bir cu fugitii,sau ca nu va fac fata ,dar cred ca mai bine ar fi sa ma bucur de un lucru pe care mi l-am dorit cu adevarat,pentru care m-am enervat,luptat cu morile de vant si pe care l-am obtinut intr-un final-scumpul meu Duster ILY |
--------------------
Daewo
Daewo
1998
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(ziapaza @ 21 Jul 2010, 00:07) Vezi,de aia nu aveti noroc in viata, ca daca Dumnezeu iti da un deget,voi vreti mana-ntreaga! Da, adevaru' e ca nu toti au sotul angajat "la concesiune Dacia" sa stie toate smenurile interne si metodele de presiune (care apropo, nu au fost mentionate...). Se poate chema asta (lipsa sotului la concesionar) si nenoroc in viata.QUOTE(ziapaza @ 21 Jul 2010, 00:07) Unii de aici am ajuns la concluzia ca n-au nici un crez in viata,nu stiu decat sa-si bata joc. Parerea mea e ca topica frazei vroiai sa fie " am ajuns la concluzia ca unii de aici n-au nici un crez in viata,nu stiu decat sa-si bata joc."Ca din topica ta se intelege ca nu ai nici un crez in viata, ca nu stii decat sa-ti bati joc. Sau poate chiar asta se dorea a se exprima? ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
ziapaza |
![]() ![]()
|
QUOTE(klaus @ 20 Jul 2010, 22:15) Intreab-o pe mama matale de dreptul de retentie in cazul in care ai datorii la dealer. Desi ziceai totusi ca stii legea. Daca o stii, ai inteles deja ce am zis... QUOTE(ziapaza @ 20 Jul 2010, 23:07) Vezi,de aia nu aveti noroc in viata,ca daca Dumnezeu iti da un deget,voi vreti mana-ntreaga!Unii de aici am ajuns la concluzia ca n-au nici un crez in viata,nu stiu decat sa-si bata joc.Hai ca tot vine vineri Maria Magdalena,care din voi ridica piatra primul!!!Vad ca sariti toti ca ulii.Cred ca decat sa ma enervez cu unii dintre voi mai bine ma duc sa fac o tura cu Dusterul meu ca-i fain afara. Si mai dau un sfat la unii de pe aici,asa ca om cu bun simt,daca vreti sa fiti respectati nu neaparat aici virtual cum ziceti,incercati sa respectati si voi la randul vostru.Sa nu credeti ca dau bir cu fugitii,sau ca nu va fac fata ,dar cred ca mai bine ar fi sa ma bucur de un lucru pe care mi l-am dorit cu adevarat,pentru care m-am enervat,luptat cu morile de vant si pe care l-am obtinut intr-un final-scumpul meu Duster ILY Ah era sa uit,fara Pile la Dacia Care face ceva pe dealeri si cu Factura O.Cine a avut de inteles a inteles ,cine nu, imi pare rau.Sa ma scuze cei patiti ca mine,dar aici sunt multi diversionisti! |
--------------------
Daewo
Daewo
1998
|
|
zoliasi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 7 August 08 ![]() |
Bă,da răi mai sunteți cu ziapaza...
Nu poate omul sa spuna o părere că i-o întoarceți pe dos... This post has been edited by zoliasi: 20 Jul 2010, 23:38 |
--------------------
Renault
Austral
2023 Echilibratu'
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
jay333 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 979 Joined: 25 June 07 ![]() |
Imi aduce aminte de o blonda profesoara de matematici avansate, sofereasa de Kuga care, de fapt, era barbat-su, si el un fel de profesor.
Eu cred ca ar trebui sa o ignorati. Un simplu troll si nimic mai mult. PS: Cica eu nu am de platit diferenta de TVA. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 18:26 |