imperechere pinioane
![]() ![]() ![]() |
imperechere pinioane
fullhouse |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 13 June 07 From: Satu Mare ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 Li
2000
|
|||
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Pinioanele e bine sa fie schimbate in perechi pentru ca cel uzat o sa-l distruga pe cel nou (cel uzat daca n-are fisuri sau e ciobit este "work hardened" - deci mai dur). Nu sunt imperecheate din fabrica, se imperecheaza prin uzura in functionare impreuna.
|
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
TRK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 451 Joined: 30 April 10 From: Constanta ![]() |
Am urmatoarea problema: in viteza a 5-a fluiera cutia ca naiba. nu stiu ce fel de cutie am sau ce combinatie de pinioane. As vrea sa ii pun combinatia 29x 38 , care ar fi de fuga si mai economice. turometru nu am fiindca dacia e model 2004 (iulie), varianta chelioasa, asa ca nu stiu ce turatie are motorul in a 5-a la o anumita viteza. Am schimbat uleiul cu unul mai subtire, 80 w 90(MOL). Nivelul la ulei e la max, am bagat 2,5 L, deci faza ca nu am ulei in cutie nu mai e plauzibila, plus de asta cutia fluiera in a 5-a de cand e masina. Intrebarea este: se merita sa schimb pinioanele, in ideea sa nu o sa mai fluiere, sau daca nu, ce as putea sa ii fac. Fluieratul este doar in a 5-a, celelalte viteze sunt ok. Masina fuge de rupe pana la 150 nu sunt probleme, mai mult nu i-am dat desi mai aveam pedala.
This post has been edited by TRK: 6 Jul 2010, 15:58 |
--------------------
ex DACIA 1310
Li 2004/
OPEL ASTRA G-CC 16v
|
|
fullhouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 13 June 07 From: Satu Mare ![]() |
Bun, si sa zicem ca se uzeaza pinioanele monobloc cu axul de intrare, ce facem? Schimbam tot axul? Cred ca-i cat o cutie second hand.
|
--------------------
dacia
1310 Li
2000
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
QUOTE(fullhouse @ 8 Jul 2010, 07:57) Bun, si sa zicem ca se uzeaza pinioanele monobloc cu axul de intrare, ce facem? Schimbam tot axul? Cred ca-i cat o cutie second hand. Da. Si atunci trebuie sa schimbi si pinioanele celelalte de pe trenul mobil. Asta e. Sau risti. Cred ca asta face majoritatea oamenilor, si o vind repede. Risca dar pe banii cumparatorului. |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 00:49 |