DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Iar mi-au ciuruit-o

SandelBS
post 1 Jul 2010, 17:36
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Stationat regulamentar in parcare, vine unul cu bicicleta , ma feresc sa nu dea peste mine (eram langa masina) ca avea putin viteza, se dezechilibreaza si se opreste in masina. Cand il vad era beat mort (mai tarziu am aflat ca era surdo-mut) mi-a zgariat bara spate si aripa si se misca putin si bara pe partea stanga unde a lovit-o( sper sa poata fi repozitionata usor). Il intreb formal cum vrea sa rezolvam, el imi intinde 3 lei si da sa plece. il tin de bicicleta si chem politia, vine, a vazut ca nu se poate discuta cu el, ii ia alcoolemia 0,91 la mie alcool in aerul expirat. Buletin n-avea la el, l-au lasat sa plece, l-au urmarit si au ajuns acasa la el, i-au luat act de identitate si maine dimineata ma intlanesc cu ei la politie sa vedem cum rezolvam. Am fost la politie, agentul de acolo tot imi spunea sa zic ca asa am gasit-o in parcare si sa il las ca cine stie ce situatie o avea. BIne, bine ii spun eu, dar reparatia costa 1400 de lei (cred ca merge si un polish dar nu mai vreau sa recurg la asa ceva- poze voi pune sambata) si apoi voi plati eu in plus la prima de asigurare. Ca daca declar la casco ca individul mi-a atins-o il da in judecata astia de la asigurari si plateste mai mult.
Voi ce ziceti? Sa ma inteleg cu ei si sa nu plateasca atat?
Si mai e ca duminica mi-am pregatit plecarea in italia (fara masina), daca e de revopsit dureaza 4 zile si in Braila astra asigurari nu au decontare directa cu apan.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 1 Jul 2010, 18:20
Post #2

membru violet

From: Bucuresti

QUOTE(SandelBS @ 1 Jul 2010, 17:36)
Ca daca declar la casco ca individul mi-a atins-o il da in judecata astia de la asigurari si plateste mai mult.
*

Asa si?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Ov
post 1 Jul 2010, 19:54
Post #3

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

daca zici ca-i surdo-mut cu siguranta n-o sa te intelegi cu el.
Parerea mea, daca poti s-o faci la polish, fa-o, daca nu, casco cu aratarea invinuitului si cu asta b'asta.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Muttley
post 1 Jul 2010, 20:14
Post #4

From: -

QUOTE(SandelBS @ 1 Jul 2010, 17:36)
......daca declar la casco ca individul mi-a atins-o il da in judecata astia de la asigurari si plateste mai mult.
*

Il da in judecata ASTIA si plateste mai mult... cine, tot ASTIA?
Asta ar fi una pe care n-am inteles-o.

Apoi... Insinuezi ca "astia" de la asigurari sa "dea" in judecata pe cine? Pe un surdo-mut care merge beat pe bicicleta?
Parerea mea, daca tot ai scris p-un forum al carui membru sunt:

- *** moderat *** - (diverse aprecieri legate de gramatica, starea de sanatate si in general o argumentatie sintetizata mai sus intr-o propozitie, evaluata ca un atac la persoana fara legatura cu asigurarile).

blink.gif Astfel, ajungem la...
- daca e vorba de Clio-ul de la semnatura, pe care "nu vrei sa-l iei la polish" si pentru care "nu vrei sa platesti in plus la Casco", sa ma ierte marele romb, da' daca e vorba de o masina (editat de moderator) cu motor de 1.2 si (probabil) dotari in consecinta, iar tu o tratezi ca pe o limuzina de colectie, pai risti urmatoarea chestie: risti ca-ntr-o buna/rea (depinde de optica privitorului) zi sa intri-n vreunu' pe motiv de neacordare prioritate, sa-ti faci masina zob in asa hal incat sa nu iasa la polish, iar cel de-al doilea, lipsit de vina, si cu masina facuta zob, sa TE dea in judecata PE TINE, ca sa obtina nu stiu ce rahat de la aia cu asigurarile. Si ai sa te gandesti plin de regrete la faza cu surdo-mutul, si o sa-ti para rau ca n-ai acceptat cei 3 lei si ca n-ai declarat ca e masina lovita in parcare. Pentru ca (uneori) dreptatea divina exista, si ar face bine sa existe in cazuri ca cel de fata.

Am avut o tentatie de a nu-mi pasa de ce am citit aici si de a-mi folosi mai productiv cele 5-10 minute, dar da-o dracu' treaba!

This post has been edited by adi_ar: 1 Jul 2010, 21:16

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Tamango
post 1 Jul 2010, 20:58
Post #5

Biciclist

respekt.gif corect frate, d'aia ne omoara asiguratorii si ne jecmanesc la polite ... romanu' pentru orice rahat de zgarietura apeleaza la casco si schimba bara cu totul. Ma mir ca nu schimba si masina ...

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
Alex4u
post 1 Jul 2010, 21:36
Post #6

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

QUOTE(Muttley @ 1 Jul 2010, 20:14)
Il da in judecata ASTIA si plateste mai mult... cine, tot ASTIA?
Asta ar fi una pe care n-am inteles-o.

Apoi... Insinuezi ca "astia" de la asigurari sa "dea" in judecata pe cine? Pe un surdo-mut care merge beat pe bicicleta?
Parerea mea, daca tot ai scris p-un forum al carui membru sunt:

- *** moderat *** - (diverse aprecieri legate de gramatica, starea de sanatate si in general o argumentatie sintetizata mai sus intr-o propozitie, evaluata ca un atac la persoana fara legatura cu asigurarile).

blink.gif  Astfel, ajungem la...
- daca e vorba de Clio-ul de la semnatura, pe care "nu vrei sa-l iei la polish" si pentru care "nu vrei sa platesti in plus la Casco", sa ma ierte marele romb, da' daca e vorba de o masina (editat de moderator) cu motor de 1.2 si (probabil) dotari in consecinta, iar tu o tratezi ca pe o limuzina de colectie, pai risti urmatoarea chestie: risti ca-ntr-o buna/rea (depinde de optica privitorului) zi sa intri-n vreunu' pe motiv de neacordare prioritate, sa-ti faci masina zob in asa hal incat sa nu iasa la polish, iar cel de-al doilea, lipsit de vina, si cu masina facuta zob, sa TE dea in judecata PE TINE, ca sa obtina nu stiu ce rahat de la aia cu asigurarile. Si ai sa te gandesti plin de regrete la faza cu surdo-mutul, si o sa-ti para rau ca n-ai acceptat cei 3 lei si ca n-ai declarat ca e masina lovita in parcare. Pentru ca (uneori) dreptatea divina exista, si ar face bine sa existe in cazuri ca cel de fata.

Am avut o tentatie de a nu-mi pasa de ce am citit aici si de a-mi folosi mai productiv cele 5-10 minute, dar da-o dracu' treaba!
*

domnu Muttley apreciez cele scrie se tn dar am si eu o intrb ..daca in locul acelui fier care se face ..era copilul tau se juka sau erai cu el in carut..sau un alt copil ...si unu care tocmai iesise din birt..beat mort..da Doamne Fereste si loveste copilul ..atunci cum reactionezi...accepti 3 lei si copilul Doamne Fereste...asa si cu masina gandeste-te ca in locul acelei masini putea fii un suflet... unsure.gif daca este intradevar amarat sa numai bea..nu contest faptul ca este pacat ..dar daca ii venea rau sau ceva..mai ziceam dar beat ca porcu dc nu a mers pe jos sa dea cu dibla de asfalt..

This post has been edited by Alex4u: 1 Jul 2010, 21:37

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
adi_ar
post 1 Jul 2010, 21:40
Post #7

Membru autentic si conservator

From: Arad

Va atentionez asupra urmatoarelor aspecte:
- prin contractul CASCO, semnat cu asiguratorul, conform legislatiei in vigoare, sunteti obligati sa acordati tot sprijinul pentru recuperarea pagubei de la vinovat;
- asiguratorul este indreptatit sa faca investigatii si sa refuze plata unei despagubiri solicitate fraudulos, prin declaratii mincinoase.

Referitor la nenorocit, situatia a fost dintre cele fericite dar putem specula diverse scenarii cu un biciclist beat care sa duca la probleme foarte mari!
Merita sa i se confiste macar bicicleta! Din pacate legea este ingaduitoare.
Daca n-as fi convins ca a luat de la gura copiilor si a familiei pentru bautura, poate as fi si eu ingaduitor!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Muttley
post 1 Jul 2010, 21:41
Post #8

From: -

Alex4u,
1) daca copilul era nesupravegheat pe strada, merita batut in cap parintele;
2) daca in locul masinii si al copilului era un detonator care ar fi declansat o explozie nucleara globala, rasa umana ar fi fost eradicata;
3) daca cumva insinuezi ca surdo-mutu' trebuie dat in judecata ca sa se-nvete minte, visezi.

Scuze, poti sterge tot ce am postat daca nu-si are locu'. Nu e nicio suparare.

This post has been edited by Muttley: 1 Jul 2010, 21:47

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
adi_ar
post 1 Jul 2010, 21:52
Post #9

Ce am considerat nepotrivit, am sters!
Restul reprezinta o opinie pe care o respect, conform principiului din mottoul colegului Dodone!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Andy_ACS
post 1 Jul 2010, 21:54
Post #10

Yes, I'm not!

From: Craiova

QUOTE(adi_ar @ 1 Jul 2010, 22:40)
[...]
Merita sa i se confiste macar bicicleta!
[...]
*

De meritat o merita el si mai multe, dar legal nu se poate asa ceva, si nici nu mi se pare normal.
Parerea mea este ca cel mai bine si corect ar fi sa analizezi daca intr-adevar merita revopsita masina. Daca da, sa incerci sa te intelegi cu omul (desi sunt sanse mici), daca nu va intelegeti sa mergi la CASCO si sa declari exact cum s-a intamplat. Iti repari masina si asigurarea se descurca mai departe.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
adi_ar
post 1 Jul 2010, 21:58
Post #11

... cu conditia sa existe un proces-verbal, incheiat de politistul respectiv!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Marian66
post 2 Jul 2010, 03:18
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

am impresia ca tovarasul sandel e in italia deja smile.gif

eu as face in felul urmator: daca iese cu polish, as face cu polish. daca nu, as face in service. din moment ce zici ca atarna si bara, un suport de bara tot trebuie schimbat. daca m-as duce la casco, as spune adevarul si l-as indica pe respectiv. faptul ca e surdo-mut nu are nicio legatura cu faptul ca mergea beat noaptea pe bicicleta. o sa il dea astra in judecata, si tot n-o sa scoata nimic din buzunar, o sa vezi. deci, daca crezi ca e cazul de service, du te la service.

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
G I M
post 2 Jul 2010, 08:06
Post #13

Membru cu indemanare

From: Brasov

Oricum aluia nu prea au ce sa-i faca pentru zgarieturile alea mai ales daca o fi vreun boschetar...Stiu un caz intamplat acum un an, un betiv ordinar ( iesit din puscarie de vreo 5 ani) s-a suparat pe masinile varului meu si le-a aranjat cu toporu; un 206 facut praf (plafon, usi, geamuri) si vreo 2 cap tractoare un renault si un ineco. Constient ca nu are ce bani sa scoata de la el ( si la casa isi daduse foc ) l-a dat in judecata si acu e la racoare.

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
bubu782001
post 2 Jul 2010, 11:24
Post #14

Membru autentic

Sunt de acord intru totul ce se spune aici.
INSA de exemplu, Neagu Ionut, cu ce il incalzeste pe varul tau ca individul ala betiv si nenorocit, este la racoare ? Banu presupun ca tot l-a cheltuit pentru reparati (asta daca nu avea casco). De alergat tot a alergat.

Chestiile sunt (parere personala) ironia sortii. Ca e un betiv, ca este un drogat, ca este o craca care se rupe si sparge parbrizul, aceeiasi situatie este.

SandelBS sincer chiar e urat ce sa intamplat la tine insa nu ai ce face...
Injuri si mergi mai departe...

Ce faci? Dai in judecata betivul... Asa si? Ce scoti de la el? Mai ales daca nu are nimic...in cel mai rau caz il bagi la puscarie.

Pe de alta parte, masinile costa sa multi romani platesc ani multi credite si o gramada de bani in asta...

Vrei sa te respecti cap coada, garaj, curte tot tacamul. Dar nici macar in situatia asta nu scapi - pe strada iti iei un pachet de tigari si cand te intorci la masina gasesti pe ea X si 0. icon_mrgreen.gif

Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca asta e masina zilelor noastre. Nu mai sunt produse care se tin mult, si nici care mai merita sa te oftici asa tare...Pe de alta parte si societatea este de vina la noi...

Spunea cineva ca in Franta 90% din masini sunt zgariate pocnite lovite (vorbesc aici de chestii minore) insa ei umbla cu ele asa fara nici o problema. Asta fiind consecinta locurilor putine de parcare si stradutelor inguste.

This post has been edited by bubu782001: 2 Jul 2010, 11:31

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
R19/16v
post 2 Jul 2010, 11:26
Post #15

Oldschool Member

From: Ploiesti

E foarte simplu, bubule, daca e la racoare, nu e pe strada.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
bubu782001
post 2 Jul 2010, 11:35
Post #16

Membru autentic

Da R19/16v ai perfecta dreptate. Insa la noi este PLIN de asa ceva.
Uite eu in luna Mai mi-am vopsit integral masina.
Eee in o singura luna deja am zgarieturi cu cheia de toata frumusetea - si nu am parcat pe locul nimanui, am locul meu de parcare. Pe portiere, pe aripi...asa sa ma oftic tare.
Ma crezi ca eram sa fac atac de inima ? In fine la momentul actual sunt FOARTE linistit, si promit ca nu am de gand sa rezolv alea. Nici macar polish. Nu se mai merita. Bag banul ca sa ce? Sa obtin altele?

Deci masina merge, nu bate nimic la ea, nu troncane, nu scartaie. Motorul trage frumos...chair nu ma mai intereseaza de altceva.

Stii cum este? E ca si cum ai trimite o blonda buna (scuzati) intr-un sat de canibali. Crezi ca or sa o invite la o cafea aia ? Tot in ceaun ajunge... radmasa.gif

Asa si la noi. Noi odata ca nu avem strazi - si sincer ma uit la masini de lux (fie si ele harburi de prin Germania...) cum se dezmembreaza pe zi ce trece prin craterele de pe strazi...si a doua ca mai este si un nivel de lipsa de bun simt si civilizatie -MAXIMA.

This post has been edited by bubu782001: 2 Jul 2010, 11:42

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
G I M
post 2 Jul 2010, 12:56
Post #17

Membru cu indemanare

From: Brasov

Bun... si il lasa in libertatea, cum i-a facut-o prima oara asa putea sa i-o faca si a doua oara dupa ce repara masinile. De ce sa stea cu frica ca dimineata cand se trezeste gaseste iarasi masinile vandalizate? Prima oara a intrat vreo 15 ani pentru omor ( l-a lovit pe un prieten cu un furcoi in cap si ala a fost) si acu pentru distrugere cred.
Cand esti prost si viata e mai grea. smile.gif
Oricum in cazul lui Sandel nu e chiar asa grev, nu a fost cu intentie. In locul lui putea sa fie un copil fara posibilitati materiale, atunci ce era de facut?

This post has been edited by Neagu Ionut: 2 Jul 2010, 22:15

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
adi_ar
post 2 Jul 2010, 13:14
Post #18

Eu cred ca treaba cu betivii iresponsabili este lamurita.
Legea ar trebui sa fie lege pentru toti si in toate situatiile. Ca nu este asa, ca unii ignora responsabilitatea profitand la nesfarsit de ingaduinta celor din jur sau de pozitia pe care o au, este alta chestiune!
Dupa parerea mea, invocarea circumstantei atenuante de "stare de ebrietate" este o idiotenie in materie de legislatie insa, odata ce se practica inclusiv la nivel inalt in Romania, se pare ca devine o procedura.

Ultimul avertisment: Reveniti la probleme de asigurari, altfel se inchide!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
roland
post 2 Jul 2010, 15:23
Post #19

Membru autentic

QUOTE(Tamango @ 1 Jul 2010, 20:58)
respekt.gif corect frate, d'aia ne omoara asiguratorii si ne jecmanesc la polite ... romanu' pentru orice rahat de zgarietura apeleaza la casco si schimba bara cu totul. Ma mir ca nu schimba si masina ...
*

Aici nu sunt de acord. Nu e vinovat romanu', vinovati sunt cei din service si cei de la asigurari pentru sumele imense de pe facturi (service-ul ca genereaza asa facturi si service-urile ca le platesc).
Iau exemplul meu, am schimbat parbrizul la Logan si a iesit o factura de 1100 ron. Service-ul a uitat factura de la Gimarom in portiera, unde parbrizul a fost livrat cu vreo 400 ron. Ei au pus adaos 100% si pe deviz a aparut parbrizul la 800 ron.
Deci, se putea si mai ieftin, dar uite de asta sunt preturile la CASCO asa mari, pentru ca la daune se umfla preturile.

--------------------
. . .
+
Marian66
post 2 Jul 2010, 15:44
Post #20

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

dl. Adi, starea de ebrietate nu e circumstanta atenuanta, ba chiar agravanta. circumstanta atenuanta e betia, care este total diferita de "beau 5 beri"

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
tribunul
post 3 Jul 2010, 07:10
Post #21

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(Muttley @ 1 Jul 2010, 22:41)
Alex4u,
1) daca copilul era nesupravegheat pe strada, merita batut in cap parintele;
*

Ce intelegi tu prin copil nesupravegheat pe strada?
Iti recomand sa iei un copil de 3-4 ani si sa-ti petreci o saptamana cu el, zi de zi, la joaca, afara din casa.
Dupa experienta asta sa ne spui.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
bubu782001
post 3 Jul 2010, 09:02
Post #22

Membru autentic

Da da da... radmasa.gif tribunu bine zis...

Chiar asa este.

Muttley daca o sa ai o odrasla cum am fost eu... radmasa.gif Cred ca o sa te pensionezi pe la 40 de ani. radmasa.gif

Copii sunt copii. Si fac tampenii ca sunt copii - nu sunt copti la mine. Sunt niste chestii universale aici. Ca sunt si copii cuminti ce nu se misca din coltul in care il pui...e alta treaba - sincer acuma, eu nu as vrea sa fie kinderu meu asa. Prefer sa faca nazbatii si tampenii.
Eu cu placere imi aduc amine cate faceam. Cartofi in tevi de esapament...pipi pe incuietorile de la usi (iarna). Am si furat-o e drept de cateva ori, insa tot asa am facut. icon_mrgreen.gif Si pun pariu ca multi dintre noi cei de pe forum au fost asa. E drept o si meritau unii.

This post has been edited by bubu782001: 3 Jul 2010, 09:07

--------------------
Renault Clio 3 2007 - -
+
einstein1984
post 3 Jul 2010, 09:24
Post #23

fan Dacia

Sunt si eu curios, daca asiguratorul il da in judecata pe biciclist si recupereaza paguba (sau un regres pe RCA), prima la casco se va mari in anul urmator sau nu?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
Batrânul
post 3 Jul 2010, 14:14
Post #24

Membru autentic

Am fost eu într-o situatie oarecum asemanatoare si în anul urmator prima de asigurare NU s-a marit. E drept ca asta se întâmpla în secolul trecut... acum traim "timpuri noi"...

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
Alex4u
post 3 Jul 2010, 20:35
Post #25

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

eh bubu faceam si dastea dar cele mai favorite erau ca aruncam cu pungi pline cu apa dupa un magazin care coboram direct dupa balcon etaj 2 ..oameni..masini..tot ce nimeream nu stiau ce i-a lovit:)

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
bylexus
post 4 Jul 2010, 19:31
Post #26

Membru autentic

From: Oradea

Iarta-l..... fa un polish acolo.... o sa castigi in alta parte ce poate ai pierdut in situatia asta...
Cred in legea compensatiei......

This post has been edited by bylexus: 4 Jul 2010, 19:32

--------------------
Renault Symbol 2012 Start 1.2 16v - BH 90 DBA
+
Geox16v
post 10 Jul 2010, 08:48
Post #27

Membru autentic

QUOTE(roland @ 2 Jul 2010, 16:23)

Iau exemplul meu, am schimbat parbrizul la Logan si a iesit o factura de 1100 ron. Service-ul a uitat factura de la Gimarom in portiera, unde parbrizul a fost livrat cu vreo 400 ron. Ei au pus adaos 100% si pe deviz a aparut parbrizul la 800 ron.
Deci, se putea si mai ieftin, dar uite de asta sunt preturile la CASCO asa mari, pentru ca la daune se umfla preturile.
*

Aici si tu esti de vina in cazul asta. Service-ul a facturat la pretul maxim acceptat de asigurator adica parbriz original si ti-a montat unul pe licenta. Ei s-au bazat pe faptul ca tu nu stii exact preturi si au profitat Presupun ca daca mergeai la Gimarom direct iti montau acelasi parbriz dar la un pret mult mai mic

--------------------
EX-DACIA LOGAN PRESTIGE 2006 1,6 16v
Creierul a invins intotdeauna muschii!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 07:27
Forum Renault