Curea distributie rupta, La 50.000 km de la schimb
![]() ![]() ![]() |
Curea distributie rupta, La 50.000 km de la schimb
seerkan |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 1 November 04 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 tlx
|
|||
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Da tare cu OPC-ul in ei si cauta si un avocat care sa le prezinte situatia in termeni legali dinaia cu cuvinte lungi si fara de inteles si care sa le ceara si daune materiale ptr perioada in care ei ti-au tinut masina in service si nu ai putut sa te folosesti de ea.
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
seerkan |
![]()
|
Deocamdata nici un raspuns din partea Dacia , am sunat astazi si mi-au spus ca inca asteapta raspunsul din partea unitatii service , astia nu au si ei un timp in care trebuie sa raspunda ?
|
--------------------
dacia
1310 tlx
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
ba da. 30 de zile, termenul general de rezolvare a petitiilor, prevazut de og. 27/2002. reclamatia pe care ai facut-o, fie ea si electronica, este tratata ca o petitie care se supune prevederilor actului normativ de mai sus.
|
--------------------
...
...
...
|
|
seerkan |
![]()
|
Am primit si raspunsul din partea DACIA : Eu sunt de vina pt ca nu am dus-o la Lascar , cei la Lascar au spus ca ei mi-au oferit reparatie , dar eu nu am vrut......
Ce pot face de aici ? |
--------------------
dacia
1310 tlx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai si e adevarat ca ti-au oferit reparatia gratuit, pe garantie, sau nu?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
cei la Lascar au spus ca ei mi-au oferit reparatie , dar eu nu am vrut......
acte, nu vorbe...pot dovedi asa ceva ? daca nu inseamna ca mint... fir-ar...ramine opeceu...daca nici aia nu fac treaba ramine instanta... |
--------------------
...
...
...
|
|
aalinte |
![]()
|
![]() membru pasionat de daciute vechi Group: Members Posts: 102 Joined: 2 January 07 ![]() |
Marea problema cu service-urile din Romania. Politica multora nu permite clientului sa asiste la desfasurarea lucrarii, deci mecanicii fac ce vor ei.
Cureaua de distributie se schimba preventiv si nu corectiv.Intervalul de schimb este specificat in cartea tehnica.Nu se efectueaza niciun fel de inspectie intre intervalele de schimb.Asta ar insemna demontarea multor piese, implicit manopera mare, nejustificata.Se fac studii de fiabilitate de catre constructor, in urma acestora rezultand intervalele de schimb. Solutia constructiva ce prevede curea de distributie, nu inseamna un autovehicul ieftin. Aceasta solutie este aleasa pentru a micsora zgomotul produs de lant, implicit pt a creste confortul. Lantul se foloseste pentru motoare de capacitate mare. Distributia prin roti dintate, este o solutie folosita doar la motoarele de autocamioane( de capacitate cilindrica foarte mare), unde fiabilitatea primeaza in detrimentul confortului. |
--------------------
dacia,opel
1304,astra G
1998 izoterma,2004 1,7CDTI
- il-03-tzt; il-03-mhr papucar
|
|
laur_cos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 24 February 07 ![]() |
imi pare rau pentru cele intamplate. fa o plangere la OPC, dar ar fi de preferinta sa te prezinti personal si sa cauti pe cineva autorizat cu expertiza tehnica si apoi cu mail-ul oficial de la Gates. Daca reusesti asta i-ai infundat pentru totdeauna pe astia de la service. Dacia aici nu are nicio vina, curereau a rezistat cat au garantat ei, eventual decat sa renunte la colaborarea cu ei.
referitor la service si la distributie cu lant. eu la cealalta masina am motor de 1,6 16v si am distributie pe lant, si cand am facut revizia am putut sta tot timpul langa masina si la piesele care nu erau obligatori de schimbat m-au intrebat ce facem, daca le schimbam sau le curatam( ex: filtru de aer si de polen) This post has been edited by laur_cos: 21 Jul 2010, 23:50 |
--------------------
Dacia
Logan
2006, Laureate 1.4MPI
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
si opelurile de 998 cmc au distributia pe lant...
Revenind la oile noastre, trebuie sa ai pile sa ii afunzi...eu cu opc-ul m-am lamurit... niste panarame unse cu toate alifiile.(nu m-as baza pe opc) This post has been edited by mumus: 22 Jul 2010, 07:55 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aalinte @ 21 Jul 2010, 16:27) Politica multora nu permite clientului sa asiste la desfasurarea lucrarii, deci mecanicii fac ce vor ei. Mai mult protectia muncii decat politica. Daca vine o inspectie de la ITM si gaseste pe oricine in ateleier fara instructaj si echipament de protectie se poate lasa cu amenzi groase; |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
da' cine ii opreste sa implementeze o procedura privind accesul si urmarirea procesului de schimbare a componentelor defecte ?
cind clientul vina cu masina in service sa il intrebe: doriti sa asistati la operatiune ? daca clientul raspunde pozitiv atunci i se vor inmina sau i se vor prezenta citeva elemente de protectie a muncii, i se va inmina un formular pe care va trebui sa il semneze pentru luare la cunostinta iar service-ul va fi astfel absolvit de vreo vina ulterioara in cazul vreunui eveniment care sa necesite prezenta itm. si astfel operatiunile de reparatie vor fi in totalitate transparente clientul urmarind absolut totul, nemaiaparind ulterior suspiciuni legate de schimbarea sau nu a pieselor defecte. sau, daca e prea complicat, se poate amenaja o camaruta cu monitoare video prin intermediul carora sa se urmareasca tot procesul de reparatie. |
--------------------
...
...
...
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
QUOTE(laur_cos @ 21 Jul 2010, 23:47) la piesele care nu erau obligatori de schimbat m-au intrebat ce facem, daca le schimbam sau le curatam( ex: filtru de aer si de polen) Foarte meserias. Sa cureti filtrul de aer si de polen. Alea se schimba, curatarea e de ochii soacrei. Mizeria e imbacsita in filtru, nu ai cum s-o scoti prin jet de aer sau spalare. |
--------------------
.
.
.
|
|
seerkan |
![]()
|
Cand s-a rupt cureaua mi s-a spus "Crezi ca esti primul la care se rupe " si daca nu-mi convine sa-i dau in judecata , deci nu mi s-a spus , vino ca noi o reparam.Dupa telefoane la vocea clientului au dat-o la intors ca sa o aduc ca sa vedem ce si cum ..etc , dar masina era deja altundeva piesele comandate..etc.
Daca imi ziceau ca o repara ei ,normal ca o duceam, ca nu-mi convine acum sa platesc reparatia din buzunar cand puteam sa o fac fara nici un ban. Cu OPC-ul sunt sigur ca nu rezolv nimic..alte solutii ? This post has been edited by seerkan: 22 Jul 2010, 11:06 |
--------------------
dacia
1310 tlx
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
De ce esti asa sigur?
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pentru ca daca aia au zis asa ceva, sunt la zi cu 'contributiile' la institutiile abilitate.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
laur_cos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 24 February 07 ![]() |
QUOTE(roland @ 22 Jul 2010, 10:05) Foarte meserias. Sa cureti filtrul de aer si de polen. Alea se schimba, curatarea e de ochii soacrei. Mizeria e imbacsita in filtru, nu ai cum s-o scoti prin jet de aer sau spalare. Pai in carte spune ca se schimba obligatoriu la 40 000 km, si eu cum m-am dus la revizie la 12000 km ca facusem anul... Si in legatura cu OPC-ul incearca, macar o sa ii arda la buzunar cand se duce controlul peste ei. This post has been edited by laur_cos: 22 Jul 2010, 17:03 |
--------------------
Dacia
Logan
2006, Laureate 1.4MPI
|
|
diesel2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 9 February 04 From: Galati ![]() |
Se poate rupe cureaua de distributie daca tragi vreo rulota sau remorca dupa tine in conditii de drum de munte cu serpentine, si in rampa?
|
--------------------
Toyota Auris
1,6 dual VVT-i, 124cp - 2007
...si un amarat de Logan..adica doua..si un Guster
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Da, cureaua de la masina de spalat din rulota.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
unii au impresia ca acea curea trage cinestie ce sarcina...dar ea trage pompa de apa si axul(axele) cu came, adica mai nimic, indiferent de sarcina si turatia motorului.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
indiferent de turatie tot pompa apa si axa cu came le antreneaza dar turatia motorului ii vine de hac , nu sunt aceleasi solicitari la 2500 cu la 6500 rotmin .
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Prima oara cand au refuzat aia de la lazar reparatia, trebuia sa ceri in scris ca refuza, consemnat pe ordinul de reparatie si cu semnatura receptionerului. Acum verba volant...
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
logan_marin_ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 March 06 From: Petrila ![]() |
salutare, am un logan laureat cu 29000 km si 5 ani,in carte scrie ca cureaua de distributie(plus alte curele) se schimba la 4 ani sau 40000 km si tinand cont ca pt aceasta operatiune ar trebui sa apelez si eu tot la serviciile Lascar Service Petrosani am o mica retinere,intrebarea este:trebuie schimbata chiar daca nu am 40000 km?
|
--------------------
logan laureate 1.4
logan laureate 1.4
- hd 15 rbk [B][COLOR=blue]membru cu logan laureate 1.4 full[/COLOR][/B]
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu cumva e 4 ani sau 60.000 Km scris in manual?
In orice caz, X sau Y inseamna ca trebuie sa schimbi cand atingi una din cele 2 conditii... Sigur, nu te obliga nimeni, si nici nu trebuie... S-a mai discutat, sunt cazuri cand s-a mers mult mai mult fara sa fie schimbata... Eu nu cred ca merita riscul, pentru ca daca se rupe te va costa mult mai mult reparatia. This post has been edited by C a t a l i n: 4 Aug 2010, 19:05 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu cred ca mai recuperezi vreun ban de undeva. Daca demontarea sau/si reparatia a fost facuta in alta parte si nu ai cum sa dovedesti ca acea curea rupta provine intr-adevar de pe masina ta, nu faci mare lucru.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Cum nu mai poate dovedi?
Pai asa cum putea dovedi si daca era pe masina, putea fi alta curea schimbata intre timp altundeva - si nu cureaua cu garantie? Nu are o serie, ceva? |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Dic84 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 31 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut.De curand am patit-o si eu cu aceasta curea.S-a rupt si verdictul este crunt: 2 supape (dar o sa le inlocuiesc pe toate si un piston spart). Piesele nu sunt mult, dar mi se pare exagerata manopera: distributie noua, schimb supape si inlocuit piston cca 2500 RON la Dacoserv. Puteti cumva sa-mi spuneti daca stiti alt service sau alta reprezentanta unde pot face aceasta operatie mai ieftin?
This post has been edited by Dic84: 11 Dec 2012, 22:06 |
--------------------
Logan
1,5 DCI
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 11:54 |