CRISTINICA, O Dacie care nu va ajunge la Remat prea curind
![]() ![]() ![]() |
CRISTINICA, O Dacie care nu va ajunge la Remat prea curind
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Bine mai putin pe autobahn ca sa fiu in asentimentul lui cdadan.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutari de la Dantzig.Am ajuns aici la ora locala 13.00.In 15 min am gasit cazare, asa ca pina miine stau linistit, si Cristinica de asemenea. Calatoria cu ferry-boat-ul a fost lipsita de incidente neplacute. Am plecat de aprox. 24 de ore de pe tarimuri scandinave si deja regret si as vrea sa ma intorc. Am avut ocazia ieri la imbarcare sa vad diferenta intre o linie maritima operata de germani&danezi si una operata de polonezi.Astia sunt exact ca romanii nostri. Ne-au trebuit aproape 2 ore sa ne inbarcam, in conditiile in care existau 5 benzi de urcare. La coborire a fost ceva mai usor. Preturile la produse/servicii au fost comparabile cu cele din tara.
Va multumesc tuturor pentru atentia acordata acestui jurnal de bord, si cred ca ar trebui sa fac citeva precizari in legatura cu maisna.Restul clarificarilor o sa le fac cind ajung in tara si o sa am ceva mai mult timp la dispozitie. La momentul plecarii din tara Cristinica avea 5.000 km parcursi de cind am reconditionat motorul. Acesta a fost facut numai cu piese de calitate si de catre cineva care se pricepe. Am folosit set motor Borgo, segmenti AE, cuzineti Kolbeschmit, pompa de ulei italieneasca, etc. Ce mi-a parut rau ca la momentul respectiv nu am gasit si o axa cu came de R12 TS pe care sa o pun pe motor. Acum am peste 5.000 km de cind am plecat de acasa si consumul de ulei mi se pare mai mult decit rezonabil. Sa nu uitam totusi ca am cutie in 4 trepte si la 100 km/h am 3400 rpm, deci la 110-120 km/h am cam 4000 - 4500 rpm.ceea ce este destul de mult pentru un motor conceput in anii 60. Sa nu-l comparam totusi cu motoarele de conceptie moderna care sunt facute sa lucreze in aceasta plaja de turatii pentru a obtine performantele specificate de producator. De asemenea sa nu comparam motorul de 1289 cmc standard cu cel de 1397 cmc care a fost pus pe alte "agregate" produse la Pitesti, pentru ca acesta din urma avea si semeringuri la supape si alte "gaselnite" de astea pentru a se reduce consumul de ulei. Cam atit pentru moment, de miine ma mai asteapta aprox. 1700 km pina ajung acasa, asa ca va salut si va doresc week-end placut. |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
Raduchu |
![]()
|
![]() Nu-mi arde becu' Group: Members Posts: 1.453 Joined: 21 April 09 ![]() |
Nu uita sa faci muuulte poze
![]() |
--------------------
Renault 25 '86
2 x Volkswagen Passat
'08 Highline '10 R-Line There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light! 500.000 km and counting. |
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am facut pina acum cam 7000 de poze. Timp sa am la intoarcere sa mai fac un jurnal de calatorie ca cel din 2009.
|
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Salutare Foicica!
Ma bucur mult ca te simti bine acolo! E absolut normal consumul de lui la 1,3 fara simeringuri la supape si cutie in 4 trepte.Ar fi fost bun 10w60 dar la urmatoarea ta iesire in afara ,din asta iti bag in motor. Hai vacanta placuta si eu te salut dupa litoral. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
o sa-ti bage mocca - sponsorizare ydaniel
![]() drum bun in continuare, te asteptam la povesti |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Multumesc frumos baieti de urari, dar nu stiu cind va fi urmatoarea iesire din tara a domnisoarei Cristinica, sau daca va mai fi vreuna.
|
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(mircea_aq @ 3 Aug 2012, 14:46) Daca e intretinuta merge foarte bine si o dacie clasica, atat de bine ca ii lasa in fum de aral pe meltenii din filmul asta. Pe mine nu ma filma nimeni cand mergeam cu dacia asa pe autostrada... Ma distreaza aia care comenteaza ![]() @Stormtrooper: bafta si drum bun. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
QUOTE(STORMTROOPER @ 5 Aug 2012, 22:09) Multumesc frumos baieti de urari, dar nu stiu cind va fi urmatoarea iesire din tara a domnisoarei Cristinica, sau daca va mai fi vreuna. Este unul dintre jurnalele de bord pe care le citesc cu plăcere și din această perspectivă mi-aș dori să continue și ieșirile. Ar fi păcat… Drum bun, bună dispoziție și sănătate! |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Foicica eu iti trimit calde salutari dupa litoral si la urmatoarea ta plimbare in europa iti dau eu uleiu de motor
![]() ![]() ![]() This post has been edited by ydaniel: 6 Aug 2012, 14:35 Attached thumbnail(s) DSC00006.JPG ( Size: 799.18k ) Number of downloads: 917 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
STORMTROOPER a revenit pe plaiuri mioritice.
![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
remusro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 856 Joined: 24 November 10 From: Tara umeda ![]() |
Dragose
Am citit pe nerasuflate topicul tau. Esti un minunat, te felicit pentru intreaga aventura europeana din vara asta!! Ca sa fiu plicitisitor, SI EU abia astept un foileton cu pozele de pe traseu. Ma simt onorat ca am fost unul din cei care te-au vazut la La Chatre! Felicitari pentru acest peripluu curajos. ![]() This post has been edited by remusro: 9 Aug 2012, 09:30 |
--------------------
Renault
12 cu volan pe dreapta
1971
- HYY997K
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
bine ai revenit
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Dragii mosului, dupa ce s-a parcurs ieri peste 750 km si per total vre-o 8.000 km in aceasta aventura Europeana, Eu, prietena+Cristinica am ajuns cu bine la Pucioasa, unde ne vom odihni pentru urmatoarele 4 zile. Tranzitarea Poloniei a fost un vis urit.Astia cind au soferi nu au drumuri, cind au drumuri nu au soferi, si cind nu au nici drumuri si nici soferi este jale. De exemplus, in orase se intra pe 4 benzi, dar in 500 m aveai un semafor, si pe ruma se gituia circulatia pe o singura banda ca celelalte era un lucru, samd.
Squirrel - multumesc frumos pentru cele spuse, dar la mine s-a nascut un mare semn de intrebare daca sa mai scriu ceva pe aici, asta mai ales dupa discutiile care au avut loc pe topicul cu frantuzoaica. remusro - mare om, mare caracter. Multumesc pentru cuvintele frumoase scrise despre mine aici pe topic cit si la “frantuzoaica”, si da-mi voie sa spun ca si eu sunt onorat ca te-am cunoscut, atit ca impatimit al marcii noaste auto nationale cit si ca virtuoz al unui instrument cu coarde. Succes pe mai departe. |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
|
|
Ov |
![]()
|
scrie mai linistit pe topicul tau
![]() oricum cand ajungi in bucuresti pun gheara pe tine si te scot la o bere sa ne povestesti cum fu ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Multumesc de primire OV, Cind ajung in Buc, cu mare placere iesim la un pahar de vorba si depan amintiri. Oricine doreste informatii este liber sa intrebe, in limita timpului disponibil o sa incerc sa raspun la toate intrebarile.
O poza cu masinuta la plecarea de la Stockholm. Attached thumbnail(s) IMG_2054.JPG ( Size: 953.84k ) Number of downloads: 768 |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Eu m-apuc de scris depeșa la CNCD dacă nu ne povestești tuturor…
![]() Poate nu este părerea tuturor, dar eu încă mai savurez poveștirile de după o „croazieră” de genul acesteia și aș citi cu mare drag, indiferent de…consecințe. Cei foarte tineri se prea poate să nu aibă amintiri legate de bătrâna doamnă, însă cei care au copilărit cu ea în jur își readuc copilăria în preajmă. Scoate copilul din mine și din alți membrii ai forumului la iveală … s-ar putea să merite, s-ar putea să nu merite, rămâne de văzut. Eu unul nu cred că voi fi dezamăgit. Dacă sunt însă alte impedimente privind istorisirea(chestiuni care țin de viața privată a fiecăruia), înțeleg atitudinea și o respect. Bine ai revenit! Mult curaj și sănătate pentru o nouă aventură! This post has been edited by Squirrel: 9 Aug 2012, 13:02 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Multumesc frumos pentru cele scrise. Nu este vorba de intimplari din viata personala, pentru ca pe alea oricum nu le discut pe un forum ci problema mea este ca, in ciuda faptului ca am fost la miii de kilometri distanta,am cam fost la curent cu ceea ce s-a scris&spus&discutat si pe forum si pe linga forum. Au fost spuse unele lucruri despre mine si Danut care nu prea isi aveau locul si rostul. Nu ma asteptam la sustineri sau chestii de genul asta, dar sa mi se zica despre masina ca are numere de Remat si alte asemenea remarci care nu au mai ajuns pe forum, dar s-au facut, imi cam taie elanul sa ma apuc sa scriu ceva care consuma mult timp, pe care eu din pacate la ora actuala nu prea il am.
|
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
No lasa, ca nu pentru aia scrii.
Si eu de-abia astept sa istorisesti plimbarea. Ca prea ne-ai tot scos ochii cat de racoare era pe unde erai ![]() This post has been edited by bucatzel: 9 Aug 2012, 13:58 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Colegu', noi doi nu am interactionat pana acum dar eu ti-am urmarit topicul si am prins si intamplarea de la "frantuzoaica".
Nu-nteleg, ce ti-e baiul? Lasa-i sa zica, e parerea lor, tu stii mai bine ce ai in ograda, unde ai fost, cum ai ajuns acolo si ce ai de facut in continuare. Sfatul meu este ca daca iti face placere si timpul sacrificat nu e o prea mare problema pentru tine sa te slobozesti la taste si sa impartasesti cu lumea peripetiile tale. Eu unul le voi citi. Pe langa asta, daca au loc elemente precum cele criticate pe forum in ultima vreme (si sunt vreo cateva exemple), oi avea si tu. Si inca ceva: "Cine ne iubeste, ne iubeste, cine nu, sa ne pupe-n cwr!" This post has been edited by MuciX: 9 Aug 2012, 14:05 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
remusro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 856 Joined: 24 November 10 From: Tara umeda ![]() |
Baga mare Dragose, nu mai ai scapare, tati.
Ai o datorie morala fata de confratii care te-au sustinut de-a lungul calatoriei. Unul se apucase saptamana trecuta sa zica ca nu-i place masina mea pentru ca are garda la sol prea ridicata. ![]() Asa ca, varsa tot. ![]() |
--------------------
Renault
12 cu volan pe dreapta
1971
- HYY997K
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Ba citim si alte jurnale de bord de pe aici. Un bun exemplu mi se pare cel al colegului care are un R21 si un R25. In ceea ce ma priveste nu este lamentare de muiere, ci este o analiza daca sa ma apuc sa pun pe internet experienta+concluziile pe care le am din aceasta calatorie sau nu. Atit.
|
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
|
|
cdadan |
![]()
|
Ala-i exemplu negativ. Iar daca pui sau nu pe jurnal una-alta e strict decizia ta. Ideea e ca intotdeauna apar aprecieri de bine sau mai putin. Ca de-asta-i forum.
![]() Daca vrei sa continui povestea, eu o s-o urmaresc cu placere. Doar ca n-ar trebui sa te deranjeze intrebari gen "nu-i cam mare consumul de ulei?". Pana la urma e un forum tehnic, nu de puericultura. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
remusro |
![]()
|
O fi el forum tehnic, da' jumate din cei care-sh dau cu parerea p-aici sunt paraleli cu fenomenul, fara suparare.
![]() Si mai e si o chestie cu felul in care se pune o problema cateodata. In loc sa vina unul sa dea cu toporul sa zica ca motorul e prost, ca sunt piese proaste in el si ca ala care l-a facut era pe langa, mai bine s-ar gandi putin si ar pune problema mai delicat, fara sa raneasca posesorul vehiculului. ![]() ![]() This post has been edited by remusro: 9 Aug 2012, 19:39 |
--------------------
Renault
12 cu volan pe dreapta
1971
- HYY997K
|
|
cdadan |
![]()
|
Nu-i cu suparare si cred ca esti optimist cand zici jumatate.
![]() Dar pana la urma de-aia intra fiecare din noi pe forum, sa mai vada ceva, sa mai invete cate ceva, nu? This post has been edited by cdadan: 9 Aug 2012, 19:34 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
Oameni buni, hai sa stabilim niste parametri.
Subiectul de fata este Cristinica, este deschis in sectiunea corespunzatoare, asa ca pe aici o sa postez eventualele si viitoarele operatiuni care se vor mai efectua la masina. Pentru jurnalul de calatorie o sa deschid un topic separat la sectiunea dedicata cu poze si descriptii cit incape, asa cum am facut in 2009 cind am revenit din voiajul anterior. Am rugamintea la cei interesati sa aibe ceva rabdare deoarece vin dupa un concediu de o luna in care nu stiu absolut nimic din cer a ce s-a intimplat la mine la serviciu si trebuie sa ma puin la punct cu niste detalii legislative, in mai putin de 3 zile. Referitor la consumul de ulei, nu asta a fost problema, de raspuns am raspuns, zic eu destul de elegant. Nu vreau sa intru in polemici inutile pe forum. Il accesez pentru ca vreau sa ma informez cu privire la problemele pe care le pot intimpina in exploatarea masinii si pentru ca vreau sa ma relaxez. Daca ajung sa am discutii sterile in contradictoriu consider ca nu mai are rost sa fiu prezent pe aici. In ceea ce ma priveste sunt rupt de oboseala, vin dupa 3 zile in care am condus peste 1.650 km tranzitind 4 tari fiecare cu specificul ei. Si in care am dormit in medie cam 4 ore/noapte, asa ca nu vreau sa am reactii deplasate sau absurde si nici nu vreau sa fiu inteles gresit. Daca mai fac vre-o greseala sau ceea ce spun eu suna aiurea va rog sa-mi atrageti atentia. Acestea fiind spuse inca o data vca multumesc celor ce luati un pic de timp din putinul timp liber pe care il aveti la dispozitie sa lecturati ceea ce scriu eu pe aici, si sper sa urmariti cu placere si pe viitor ceea ce o sa incer sa impartasesc cu voi. Seara frumoasa de aici de la Pucioasa unde sunt vre-o 15 grade si ploua cu “efecte speciale” de aproape jumatate de ora. |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
|
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
"Atmosfera" nu este aceeasi in cazul fiecarui forum.
Aici este o anume "atmosfera" in sectiunea Jurnal de Bord ("tipica"), in cazul altor forumuri, cu mai putini membrii, toti pasionati e alta. Ma refer la cele romanesti. Ca in cazul celor franceze, britanice, germane, olandeze e cu totul alta "lume". No offense. ![]() Am afirmat cele de mai sus in cunostinta de cauza. Doar un comentariu personal care sper sa nu il deranjeze pe STORMTROOPER. In caz contrar e liber sa stearga acest post. This post has been edited by turbodxman: 9 Aug 2012, 21:00 |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
ydaniel |
![]()
|
Pentru mai multe detalii-discutii va astept la YDRS,unde cel care a castigat anu asta la Sinaia ,va face cinste
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 03:53 |