DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dinel Staicu e fericit, Sotii Ceausescu vor fi deshumati azi, 21 iulie

bion
post 27 Jul 2010, 11:31
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: TM

QUOTE(OAP @ 27 Jul 2010, 11:09)
Adica tu poti si nu vrei????...dupa ce faci ce ai spus mai sus ne infiezi si pe noi??? wink.gif ....cat de cretin sa fie cineva sa il regrete pe ceausescu???
*

I1.o zic ca daca mergem multi ajung ungurii minoritari in orszagu lor si punem un guvern romanesc si se duce dreac` treba si acolo biggrin.gif Io pe o suma rezonabila voi infia pe oricine smile.gif
2. 41% icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala - TM54 2003
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eXtenSion
post 27 Jul 2010, 14:50
Post #62

Membru autentic

Daca ar fi fost adus in buc. pe 23, ce se presupune ca ar fi facut in capitala?

LE: bion, eu n-am consumat destul comunism cat sa pot face reclamatie, dar tu poti sa incerci. happy.gif

This post has been edited by eXtenSion: 27 Jul 2010, 14:53

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
george_scala_2004
post 27 Jul 2010, 14:56
Post #63

Membru autentic

La câteva luni după desfășurarea mascaradei pe care unii încă o mai numesc revoluție, am avut ocazia să discut cu un martor ocular al celor petrecute în curtea Ministerului Apărării Naționale în dimineața zilei de 23 decembrie 1989. Mărturia respectivă suna cam așa, în rezumat:

„În dimineața zilei de 23 decembrie mai multe zeci de ofițeri și subofițeri am fost desfășurați în lanț de trăgatori în curtea ministerului, cu spatele la clădirea centrală, spunându-ni-se că atunci când vom primi comanda, să privim numai înainte, căci este așteptat un atacat asupra ministerului în acel moment. Când s-a anunțat momentul și am primit comanda să privim numai înainte, eu am auzit un zgomot de motoare în spatele nostru și, deoarece locul în care mă aflam îmi permitea, m-am întors să văd ce se întâmplă în spatele nostru. Așa l-am văzut pe Nicolae Ceaușescu coborînd dintr-un TAB, moment când căciula de blană neagră i-a alunecat peste ochi. Imaginea a fost dată pe TV de mai multe ori, faza s-a petrecut în curtea MApN.”

Nu mi-a fost greu să-mi dau seama cât de importantă este această informație. Cunoscând regula jocului, am înțeles de ce persoana în cauză, la data aceea, ezita să declare public ce a văzut. Drept care nici măcar nu i-am cerut s-o facă. Dacă mai țin bine minte, la o nouă întâlnire, la care a participat și un personaj istoric, emblematic pentru acele zile, i-am cerut să mai spun o dată povestea relatată mie. Ceea ce a și făcut.

Mai departe, atât cât am putut, am încercat să verific eu informația primită. Am întrebat mai întâi două persoane care sigur știau mai multe decât mine despre ce a fost în decembrie 1989: o veche cunoștință, bun prieten, procurorul Doru Jipa, și o cunoștință …postdecembristă, dacă pot spune așa, generalul Marin Lungu, bine cunoscut publicului românesc: este persoana care a inspirat prin destinul său excepțional filmul Prea mic pentru un război așa de mare, făcut de Dumitru Radu Popescu, prin 1980. Nu știau nimic despre aducerea lui Ceaușescu la București, dar au promis să se intereseze. După câteva zile am primit același răspuns: Ceaușescu a fost într-adevăr adus la București în ziua de 23 decembrie 1989. Nu aș putea spune din ce sursă a ajuns și precizarea: Ceaușescu a avut discuții la MApN cu cineva de la Ambasada URSS… Mi-aduc bine aminte precizarea făcută de domnul general: „am primt confirmarea de la trei persoane diferite!”

sintem prea mici...mici de tot...

o fi real ? n-o fi ? cine stie ? martorii la asa ceva, daca a fost, tac. unii au trecut in lume cealalta. altii refuza sa vorbeasca.

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
eXtenSion
post 27 Jul 2010, 15:01
Post #64

Membru autentic

Da, am citit asta, dar pentru discutii cu ambasada rusa i se putea pregati o linie telefonica de la targoviste, nu trebuia sa il duca pana la bucuresti, nu? Sau sa vina responsabilul la targoviste. Nu vad de ce ar fi riscat sa il mute... Ciudat.

--------------------
+
OAP
post 27 Jul 2010, 15:05
Post #65

Membru autentic

From: Bucuresti

sa zicem ca ar fii adevarat...care-i relevanta faptului ca ar fii fost in bucuresti pe 23?

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
eXtenSion
post 27 Jul 2010, 15:07
Post #66

Membru autentic

Pai poate au vrut sa ii propuna vreo intelegere si cand a ajuns la bucuresti a refuzat sau ceva de genul...

--------------------
+
OAP
post 27 Jul 2010, 15:11
Post #67

Membru autentic

From: Bucuresti

Io ma gandesc ca-s pure speculatii...intelegere sa ce???

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
eXtenSion
post 27 Jul 2010, 15:16
Post #68

Membru autentic

Speculatii sunt, intr-adevar. Doar ca imi pare aiurea sa riste sa il duca pana la bucuresti doar ca sa discute cu cineva personal.

Si in cartea lui Cartianu sunt multe acuzatii etc, ma mir ca nu a mentionat posibilitatea asta.

Nu stiu ce intelegere.. Sa renunte la putere pe cale pasnica, de exemplu. Un fel de "lovitura de palat". Asa nu ar mai fi fost nevoie de diversiunile de dupa executarea lui si de moartea celor care au pierit in zilele urmatoare pentru a da credibilitate revolutiei. Nu stiu.

This post has been edited by eXtenSion: 27 Jul 2010, 15:20

--------------------
+
george_scala_2004
post 27 Jul 2010, 15:21
Post #69

Membru autentic

poate ca nicolaescu stie mai multe...

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
+
bion
post 27 Jul 2010, 16:06
Post #70

Membru autentic

Prin metode specifice am auzit ca a fugit in Coreea si e deghizat in Fiul Marelui Conducator cool.gif

--------------------
+
bucatzel
post 27 Jul 2010, 16:14
Post #71

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(george_scala_2004 @ 27 Jul 2010, 16:21)
poate ca nicolaescu stie mai multe...
*

coffee_spitsk.gif coffee_spitsk.gif coffee_spitsk.gif

No, cu asta am lamurit si ce-i cu conspirationistul asta...

Nicolaescu, auzi.... radmasa.gif radmasa.gif Miclovan "un fleac, m-au ciuruit" asta o fost bagat in fata pentu ca era o fata/voce cunoscuta, ma indoiesc sa fi avut el si alte atu-uri

This post has been edited by bucatzel: 27 Jul 2010, 16:15

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
bion
post 27 Jul 2010, 16:22
Post #72

Membru autentic

Bucatzica tu unde erai p`atunci. Sub pat si papai banane bagate la Alimentara de Nicu biggrin.gif

--------------------
+
eXtenSion
post 27 Jul 2010, 16:23
Post #73

Membru autentic

bucatzel - Habar nu ai cate a invartit in 89 regizorul.

Oricum, daca ma gandesc, de ce ar incerca sa ascunda ca l-au adus la bucuresti cand ar putea recunoaste, dar sa schimbe scopul aducerii. Ca mai putini martori ar exista la discutia presupusa cu ambasada decat la aducere. Nu?

This post has been edited by eXtenSion: 27 Jul 2010, 16:23

--------------------
+
bucatzel
post 27 Jul 2010, 17:09
Post #74

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(eXtenSion @ 27 Jul 2010, 17:23)
bucatzel - Habar nu ai cate a invartit in 89 regizorul.

*

Si sunt multe alte lucruri pe care nu le stiu... Ce mi-i clar insa e ca oricine, oriunde poate sa faca ce vrea cata vreme are o imagine in spatele careia sa-si vada de treaba. Mai ales in haosul ala generalizat.

Si in '89 parte din imaginea aia, pe langa Dinescu si Caramitru, o fost clar si "un fleac, m-au ciuruit". Parerea mea.

La fel, puteti sa va aduceti aminte ca unul din vajnicii revolutionari din Timisoara a fost Lorin Fortuna Ce ziceti... oare cum de? Ca nush' cum era el in '89, dar in 2000 cand mi-o fost prof, erau deja categorisite clar TOATE tiglele din mansarda lui, si asa ceva nu se intampla de la o zi la alta.

io-te, are si propria pagina de wiki... http://ro.wikipedia.org/wiki/Lorin_Fortuna

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
bion
post 27 Jul 2010, 17:23
Post #75

Membru autentic

In 89 Fortuna parea inca relativ normal smile.gif . Dar atunci lumea il admira si pa Marcu Mesele ma vrea, Tokes era un idol, Carpan(comtim) parea Rockefeler, Oancea parea reprezentatul armatei care fraterniza, Ciuruitu zice de ajenturi si nimeni nu-l credea tongue.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
+
Markos
post 27 Jul 2010, 20:41
Post #76

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(eXtenSion @ 27 Jul 2010, 16:16)
Doar ca imi pare aiurea sa riste sa il duca pana la bucuresti doar ca sa discute cu cineva personal.

Da' tu de unde stii ca au parasit bucurestiul tiranu si sinistra, pe 22, cu helicopteru? Aud?.. dry.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
eXtenSion
post 27 Jul 2010, 21:07
Post #77

Membru autentic

E o marturie ca l-au adus inapoi la bucuresti. Sunt o tona de marturii ca l-ar fi vazut in afara bucurestiului. Deci pot doar sa le compar... Ce altceva as putea face? Doar demolat partial peretele excutiei din garnizoana de la targoviste si, poate, gasite surse de adn -par sau altceva (nu prea stiu ce s-ar mai fi pastrat 20 de ani).

Iar decorul din inregistrare seamana foarte bine cu UM 01417 (sau cat era, ca poate nu mai stiu exact). Acum ca nu au fost ei impuscati ci "sosii" etc cica vom afla curand. Daca e sa ne incredem in cei care analizeaza probele ADN. E la fel de ciudat ca fix acum s-au trezit sa faca asta cand ar fi mort si-asa din cauze naturale.

--------------------
+
Markos
post 27 Jul 2010, 21:11
Post #78

fost programator

From: Scursurești Vale

ca tot cautai imagini si marturii, poti citi aici sau aici.

asta daca ai încredere într-un batranel în rezerva.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
eXtenSion
post 27 Jul 2010, 21:18
Post #79

Membru autentic

Batranel care in 89 a dat dovada de o lasitate crunta. Chiar si cei pe care ii avea in subordine pareau mai stapani pe situatie decat el. Sa vrei sa ii ucizi pe ceausesti de atatea ori si sa nu reusesti...avand pozitia pe care o avea el..

Bine, asta daca ar fi sa ma incred in marturiile celor care au spus ca ar fi primit ordine directe/ indirecte de la el sa ii lichideze...

This post has been edited by eXtenSion: 27 Jul 2010, 21:18

--------------------
+
membru_DC
post 23 Aug 2010, 08:11
Post #80

-

A murit fostul rival comunist al lui Ceaușescu

Fostul lider comunist Gheorghe Apostol, unul dintre puținii adversari declarați ai lui Nicolae Ceușescu, a murit sâmbătă după-amiază la vârsta de 97 de ani, informează Realitatea TV.
Trupul neînsuflețit va fi depus, cel mai probabil astăzi, la Capela Cimitirului Belu Militar și va fi înmormântat la cimitirul Mănăstirii Cernica.
Născut pe 16 mai 1913 în județul Galați, Gheorghe Apostol a fost principalul contracandidat al lui Nicolae Ceaușescu la șefia Partidului Comunist, după moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Apostol susținea că Gheorghiu-Dej, bolnav, ar fi decis să-l numească pe el succesor, în 1964, dar Gheorghe Maurer și Emil Bodnăraș ar fi optat pentru Nicolae Ceaușescu, care li se părea mai ușor de manipulat.
În două rânduri, Apostol a fost prim-vicepreședinte al Consiliului de Miniștri, prim-secretar al CC al PCR, președinte al Consiliului Central al Sindicatelor. Acuzat de „abatere morală“, Gheorghe Apostol a fost trimis în anii ’70 ambasador în diverse state din America Latină.
În 1989 și-a pus semnătura pe celebra „Scrisoare a celor șase“, în care erau criticați Nicolae Ceaușescu și regimul său. Scrisoarea, semnată și de Alexandru Bârlădeanu, Silviu Brucan, Corneliu Mănescu, Constantin Pîrvulescu și Grigore Răceanu, a fost făcută publică pe 11 martie 1989, la Radio Europa Liberă și Vocea Americii. Ca urmare, Apostol a fost plasat în arest la domiciliu până la revoluție. „Ce s-ar fi întâmplat dacă Apostol ar fi ajuns secretar general în 1965? Este probabil că multe dintre cele mai înjositoare elemente ale ceaușismului ar fi fost evitate. Militant sindicalist comunist, autodidact, leninist convins, Apostol nu avea sentimentul că este un &laquo;lider providențial&raquo;. Comunismul românesc ar fi rămas obtuz și închistat, însă nu ar fi căpătat dimensiunile paranoice legate de personalitatea lui Ceaușescu. Nu mai vorbesc despre intervențiile politice nefaste ale Elenei Ceaușescu. Este probabil că Apostol ar fi continuat linia lui Dej: desovietizare fără destalinizare, oligarhie mai degrabă decât conducere unipersonală (ori bipersonală)“, scria Vladimir Tismăneanu într-un articol publicat în 2008 în Evenimentul Zilei.

--------------------
- - - - -
+
george_scala_2004
post 3 Nov 2010, 08:37
Post #81

Membru autentic

Testele ADN confirma ca Nicolae si Elena Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea

Testele ADN efectuate de Institutul de Medicina Legala Mina Minovici asupra ramasitelor scoase din mormantul in care s-a sustinut oficial ca au fost ingropati Nicolae si Elena Ceausescu confirma ca este vorba despre cei doi, potrivit unor surse medicale din interiorul IML citate de Pro TV.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-79995...rul-ghencea.htm

--------------------
... ... ...
- Antonio Gramsci.
+
Maskatu
post 3 Nov 2010, 09:03
Post #82

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Minunat, acum in sfarsit putem "trai bine", ca doar am aflat adevarul.

--------------------
Dacia Logan - --- 0.9 TCE - 2019
+
Laurentziu83
post 3 Nov 2010, 10:37
Post #83

Membru autentic

Ihi, si intr-adevar ar mai fi trait si acum si ar fi fost in putere (si la putere, probabil) la 92, respectiv 94 de ani.

--------------------
. . .
+
corbex
post 3 Nov 2010, 11:15
Post #84

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

[quote=george_scala_2004,3 Nov 2010, 09:37]
Testele ADN confirma ca Nicolae si Elena Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea
S-a dus dracului si speranta asta! Ii tot asteptam sa apara de undeva...

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
tribunul
post 3 Nov 2010, 11:26
Post #85

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Sursa?

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
george_scala_2004
post 3 Nov 2010, 11:52
Post #86

Membru autentic

QUOTE(tribunul @ 3 Nov 2010, 11:26)
Sursa?
*

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/sur...ul-ghencea.html

sau goagal... wink.gif

--------------------
... ... ...
- Antonio Gramsci.
+
corbex
post 3 Nov 2010, 12:12
Post #87

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(tribunul @ 3 Nov 2010, 12:26)
Sursa?
*

GSLk !

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
tribunul
post 3 Nov 2010, 13:05
Post #88

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

E genul ala de stire "venita pe surse".

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
george_scala_2004
post 3 Nov 2010, 13:31
Post #89

Membru autentic

nu man, e de-a bunelea...

uite, deja a dat paranoia in nostalgici:

http://www.ziare.com/nicolae-ceausescu/sti...ausescu-1052916 plange.gif plange.gif

--------------------
... ... ...
- Antonio Gramsci.
+
P-A-C-O
post 12 Feb 2013, 13:01
Post #90

What you see is what you get!

Președintele Societății de Investiții Financiare Oltenia, Dinel Staicu, care între timp a luat de la soția sa numele de Nuțu, va părăsi arestul. Magistrații Tribunalului București au decis eliberarea acestuia sub control judiciar, cu obligația de a nu părăsi România. Decizia Tribunalului este definitivă și va fi pusă în aplicare, pentru că Dinel Staicu nu mai este arestat și în alte dosare.
Judecătorii Tribunalului București au respins recursul procurorilor față de decizia din 6 februarie a Judecătoriei Sectorului 2, care dispusese înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu obligația de a nu părăsi localitatea. Dinel Nuțu (Staicu)are însă obligațiile standard impuse de judecător în acest caz, respectiv să se prezinte de fiecare dată în fața instanței, să vină la poliție pentru supraveghere, să nu-și schimbe locuința fără încuviințarea instanței, și să nu poarte sau să folosească nici o categorie de arme. Mai mult, lui Dinel nu i se permite să ia legătura cu persoanele din dosarul fraudării Transgaz Mediaș.
Dinel Staicu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor, dar pedeapsa a fost anulată de Curtea de Apel București.

lurk0000.gif

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 19:14
Forum Renault