Vopsit D1310, vreau sa o vopsesc
![]() ![]() ![]() |
Vopsit D1310, vreau sa o vopsesc
Minel |
![]()
|
||
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|||
dorul3t |
![]()
|
![]() Aviator DACIAClub Group: Members Posts: 396 Joined: 10 November 09 From: Bucuresti ![]() |
mersi minel
maine am sa te mai abordez la ceva discutii legate de mecanica motorului... acum nu am timp.. salutare! |
--------------------
dacia
1310 L + GPL
11.1999
- TR-21-REB bla bla bla....
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Payty,daca ai ajuns undeva la metal,convertorul de rugina cel mai bun nu mai rezolva nimic.Se da cu apa si se lasa sa se oxideze cat de cat 24 de ore,apoi se aplica din nou.Si nu cumva sa se puna la uscat la soare ca nu are cand sa penetreze rugina si cand sa reactioneze cu ea.In general pe vreme umeda lucreaza cel mai bine.Iar pe vreme calda e mai bine sa se aplice seara.Si ce convertor ai folosit?
Iar daca se foloseste Feruginol,dupa decaparea completa in nici un caz nu se spala cu apa.Alcool izopropilic,alcool etilic 99%,in cel mai rau caz(doar pe suprafete ce pot fi sterse)alcool tehnic.Am avut discutia asta la Policolor pentru ca de niste ani indicau pe eticheta spalarea cu apa(cand a aparut produsul nu spuneau asta ci dupa uscare indicau stergerea cu o perie aspra).Doar ca Feruginolul e lent,mai lent ca la aparitie.Asa ca e mai bine sa se inceapa cu Strong Feruginol (de la magazinele de chimicale)care e mult mai rapid,nu ataca vopseaua,dar nu realizeaza si fosfatarea.Cand tabla a ramas perfect curatata de rugina,se spala cu apa(tabla va oxida) si apoi se aplica Feruginol ca sa se realizeze si fosfatarea. This post has been edited by Tudor Badescu: 31 Jul 2010, 23:48 |
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
rusu_i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 27 May 07 From: Timisoara ![]() |
salut.
vreau sa vopsesc masinuta dupa ce termin cu tinichigeria. vopseaua e nemetalizata de la policolor. o sa fie nevoie sa dau si cateva straturi de lac deasupra (vopsitorii de acolo au inceput o dezbatere pe tema asta: unu zicea ca nu trebuie lac pentru ca vopseaua nemetalizata are lac incorporat si altul zicea ca fie vopsea metalizata/nemetalizata trebe lac)? |
--------------------
FORD
FIESTA V 1.25 + GPL BRC SQ24.11
2008
- TM-..-...
|
|
dorul3t |
![]()
|
![]() Aviator DACIAClub Group: Members Posts: 396 Joined: 10 November 09 From: Bucuresti ![]() |
pai de care vopsea ai... cu lac in ea sau fara....?
|
--------------------
dacia
1310 L + GPL
11.1999
|
|
rusu_i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 27 May 07 From: Timisoara ![]() |
o sa cumpar nemetalizata cu lac in ea
|
--------------------
FORD
FIESTA V 1.25 + GPL BRC SQ24.11
2008
- TM-..-...
|
|
dorul3t |
![]()
|
atunci nu mai trebuie lac dup-aia.. ca se exfolieaza..
26 Aug 2010, 10:50: mai bine dai 2-3 straturi subtiri.. si ai rezolvat.. cu cat dai stratul mai fin cu atat mai bine... iese mai lucios.. This post has been edited by dorul3t: 26 Aug 2010, 09:50 |
--------------------
dacia
1310 L + GPL
11.1999
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
As vrea sa va intreb ceva:
Ce se intampla cu vopseaua veche? E curatata toata pana tabla ramane lucioasa, sau se vopseste peste vechea vopsea si doar in zonele ruginite se curata tabla pana la luciul metalic? Exista o solutie care a aparut sub forma de spray : Brunox , dar exista si la cutii mai mari http://www.brunox.com/website/productpages...y-Spray-en.html Am cumparat un spray si intr-adevar, formeaza un strat care se innegreste dupa un timp. As vrea ca in viitor sa il folosesc in loc de grund, din moment ce reclama spune ca neutralizeaza rugina.... |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
dorul3t |
![]()
|
vopseaua veche daca nu are rugina sub ea trebuie matuita... si apoi vopsita
daca se vede umflata cu ceva rugina curata-o pana la tabla... da-i chit si finiseaz-o bine... si apoi dai filler daca ai.. pentru pori si dai vopseaua |
--------------------
dacia
1310 L + GPL
11.1999
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Multumesc. Ar mai fi o intrebare: in unele locuri, vopseaua alba s-a exfoliat si sub ea este un strat de vopsea gri care vad ca rezista foarte bine la intemperii....Acel gri este un tip de grund?
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
daniel93 |
![]()
|
![]() Membru cu serie mare Group: Members Posts: 456 Joined: 21 October 08 From: Vatra Dornei ![]() |
si eu vreau sa ma apuc sa o vopsesc.. are doar 2 ani vopseaua, dar arata ca naiba.. bube peste tot, in unele locuri s-a cojit si se vede tabla destul de sanatoasa...
acum problema e urmatoarea: tabla e toata in valuri si nu stiu ce sa-i fac... sa pun chit peste tot? pe mana tinichigiilor nu o mai dau, ca am dat-o acum 2 ani dreapta si pestrita si mi-a facut-o atat de "bine" de se vede din orice unghi unde e chit sub vopsea.. usile am sa le schimb ca-i cea mai rapida solutie, aripile fata au linia buna, dar aripile spate si capota sunt ondulate in ultimul hal. sa pun chit pe toata suprafata lor? capota cred ca o schimb totusi, deci mai raman aripile spate si mici gropite pe cupola sa vopsesc stiu, vopseaua mea e metalizata si e greu de aplicat, dar ma descurc... |
--------------------
Dacia
1300/1310 TLX
1976/1988 Opel Astra F C20LET cu cheaturi
Ford Focus 1.8 TDCI Logan 1.4 mpi Gunoaie romanesti, si plastice fara valoare |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 16:22 |