DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum sa indepartez petele de pe vopsea?, Am niste pete pe vopsea

decar
post 6 May 2005, 11:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Iata care este problema mea. Am schimbat locul de parcare si am un plop linga noul loc de parcare. Din acest plop au cazut muguri pe masina, muguri care la soare au lasat o chestie galbena si lipicioasa care a ramas pe caroserie si in urma a repetate spalari. As vrea sa ceruiesc masina dar mai inainte as vrea sa indepartez acele pete, fara a polisha masina, si nu stiu cum. Daca a mai patit cineva ceva asemanator, sau daca stie vreo solutie cu care sa pot indeparta acele pete va rog sa-mi spuneti si mie cum pot sa fac asta.
Pentru moderatori: imi cer scuze daca mai exista un topic pe aceasta problema. Daca exista va rog sa-l stergeti pe acesta si sa ma indrumati spre acel topic.Eu nu l-am gasit cu search.

--------------------
dacia logan 1.4 - B-77-SDY
I just love that car
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PriesT
post 6 May 2005, 11:05
Post #2

Membru incepator

Eu am avut ceva asemanator si a mers destul de bine cu solutia de spalat geamuri Clean. Nu ataca vopseaua si nici matuire nu am observat.

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI - B-xx-PEY
+
gattoman
post 6 May 2005, 15:51
Post #3

Membru autentic

From: ---

te duci la spalatorie, le arati si le spui sa o spele mai bine. sa nu faci ca mine ca m-am dus fara sa le arat si au spalat-o de doua ori biggrin.gif . a doua oara au dat cu o solutie de curatat, au lasat sa se inmoaie si au frecat mai bine. a iesit mai curata ca niciodata. smile.gif

--------------------
Tractor U650 16v z - K-MR-589
+
emanoel
post 6 May 2005, 16:04
Post #4

Membru incepator

Incearca cu putin gaz (lampant),am patit-o si eu la munte si s-au curatit imediat,ramanand vopseaua curata!
In cazul meu a fost rasina de brad dar a reactionat f.bine la gaz.Succes!

This post has been edited by emanoel: 6 May 2005, 16:05

--------------------
Opel Vectra Opel Vectra - B -xx- xxx
+
decar
post 6 May 2005, 19:38
Post #5

Membru incepator

@gattoman: am fost de mai multe ori la spalatorie si am spalat-o si eu singur dar nu ies
@PriesT si emanoel: multumesc mult .Voi incerca miine intr-un loc mai ascuns ca sa fiu sigur ca nu apar alte probleme si o sa va tin la curent cu ce am reusit sa realizez cu propunerile voastre.

--------------------
I just love that car
+
B 32 BUG
post 6 May 2005, 21:12
Post #6

Membru incepator

am avut si eu dar nu se lua cu nimic din ce sa scris aici m-ia recomandat cineva polis 3M si a esit belea inclusiv zgarieturile ,nu inteleg de ce nu vrei polis dar in fine?!

--------------------
B 32 BUG
+
decar
post 7 May 2005, 13:17
Post #7

Membru incepator

Nu vreau inca sa dau cu polish. Masina este noua si nu cred ca este bine sa o polishez asa de repede. Din cite am vazut LOGANUL are vopseaua destul de subtire si polishul o subtiaza si mai mult. As polisha masina daca ar fi zgiriata dar asa nu cred ca are rostul.
Am incercat ce a spus PriesT intr-un loc ascuns si s-a curatat, dar dupa ce am frecat zona foarte insistent si astept o zi-doua ca sa vad daca nu are efect asupra vopselei.
Totusi mai astept si alte solutii pentru rezolvarea problemei mele.

Cineva mi-a recomandat o degresare, insa nu stiu daca dupa degresare nu trebuie sa o polishez.

In ultima instanta o sa o polishez , insa as avea nevoie de ajutor: nu stiu cum se face si as vrea daca este cineva dispus ca sa ma invete, sau sa ma ajute, contra cost.
Multumesc mult.

[/QUOTE]a doua oara au dat cu o solutie de curatat, au lasat sa se inmoaie si au frecat mai bine. a iesit mai curata ca niciodata. smile.gif[QUOTE]
@gattoman: stii cumva de ce solutie era vorba

This post has been edited by decar: 7 May 2005, 13:21

--------------------
I just love that car
+
abram_burel
post 8 May 2005, 07:54
Post #8

Membru incepator

Ai doua variante:
- varianta domestica (asta am incercat-o eu): faci o solutie de otet cu apa, cam 1:1, si tamponezi cu ea zona cu petele; lasi putin sa-si faca efectul si pe urma dai cu apa, stergi si, daca au ramas ceva urme de la operatie (matuire) freci cu putin polish de finisare (nu abraziv)
- varianta "profi": gasesti pe la benzinarii (eu am vazut la Petrom la vreo 110K parca) un spray "Bug and Tar Remover"; urmezi instrauctiunile scrise pe el
Daca vrei sa te mai documentezi (si stai binisor cu engleza) cauta pe net "remove bug tar sap".

--------------------
Dacia Nova GTi 1999
Parerea mea... stiti cum e... maxima!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th June 2025 - 23:34
Forum Renault