DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> BitDefender Internet Security 2010-90 zile moka, antivirus gratuit

DragosP
post 4 Aug 2010, 08:36
Post #31

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(crysty2k5 @ 4 Aug 2010, 08:50)
Spunea cineva mai sus de antivirusi free: sunt buni(avira free, avast free, MSE) dar doar pe PC-uri de acasa si numai cu un firewall langa.
*

Sau cu un router cât de cât răsărit.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crysty2k5
post 4 Aug 2010, 11:06
Post #32

Membru incepator

Group: Members

Un router cat de cat rasarit are firewall hardware. Deci, da smile.gif

--------------------
none none 2010
+
adip
post 4 Aug 2010, 17:07
Post #33

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(crysty2k5 @ 4 Aug 2010, 19:06)
Un router cat de cat rasarit are firewall hardware. Deci, da smile.gif
Deci da radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Hardware adica? La cumpararea routerului iti da de la magazin si un canciog cu mortar si o mistrie, sa ti-l configurezi tu cat vrei sa fie de hard?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Markos
post 4 Aug 2010, 17:16
Post #34

fost programator

From: Scursurești Vale

firmware, hardware, tot dracu ala biggrin.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
crysty2k5
post 4 Aug 2010, 19:50
Post #35

Membru incepator

Hardware Firewalls
Hardware firewalls can be purchased as a stand-alone product but more recently hardware firewalls are typically found in broadband routers....

http://www.webopedia.com/DidYouKnow/Hardwa...ewall_types.asp

Cum e ? smile.gif

This post has been edited by crysty2k5: 4 Aug 2010, 19:50

--------------------
none none 2010
+
paul_p
post 4 Aug 2010, 20:05
Post #36

Membru autentic

From: psd=evil

Mare diferenta nu mai e. Ambele tipuri de firewall au de fapt un software/firmware care ruleaza fie pe PC in cazul asa numitelor firewall software, fie pe o platforma hardware dedicata in cazul celor hardware.

Deoarece router-ele uzuale (cele din gama de 50-200 euro) au o dotare hardware mediocra, performantele loc ca firewall sunt modeste. Multe sunt atat de lente incat limiteaza viteza de conectare la net, nefiind in stare sa prelucreze pachetele destul de rapid. Daca tii la securitate si mai activezi si WPA pentru wireless, deja le dai pe spate.
Pe de alta parte, un firewall care ruleaza pe un PC poate fi mai performant avand acces la mai multe resurse hard.

Exista solutii firewall hardware performante, dar costa cateva mii de euro, asa ca nu sunt accesibile unui utilizator obisnuit. In plus, tind sa fie mult mai greu de configurat.

Oricum, niciun firewall nu tine loc de antivirus.

This post has been edited by paul_p: 4 Aug 2010, 21:20

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
crysty2k5
post 4 Aug 2010, 20:52
Post #37

Membru incepator

Eu am un router D-Link care am dat o caruta de bani pe el(e pentru clicknet(adsl) + wireless) si are firewall hardware pe el foarte bun. Daca nu il activez, cel software de pe sistem(folosit mai mult pentru accesul programelor la internet) "tipa" ca ars smile.gif

Cu el activ nu da niciun warning.

Deci se poate smile.gif

--------------------
none none 2010
+
paul_p
post 4 Aug 2010, 21:01
Post #38

Membru autentic

Asta chiar nu dovedeste nimic. Deci exemplu este cam irelevant smile.gif .

--------------------
+
crysty2k5
post 4 Aug 2010, 21:40
Post #39

Membru incepator

De ce spui ca e irelevant pentru ca imi blocheaza toate scanarile de porturi smile.gif

--------------------
none none 2010
+
Alydor
post 4 Aug 2010, 21:56
Post #40

Pressar

defineste caruta de bani. pentru unii 150 de ron poate parea o caruta de bani pentru altii 5oo de ron pentru un router poate fi o bagatela. Si daca si D-link e firma serioasa ce sa mai zic de Linksys, ZyXel, Belkin...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
crysty2k5
post 4 Aug 2010, 22:26
Post #41

Membru incepator

800 de lei

Daca aveam RDS sau alt ISP luam modelul echivalent poate il luam la mai putin de jumatate de pret.

--------------------
none none 2010
+
os
post 4 Aug 2010, 22:47
Post #42

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

@alydor:
Exista o vorba prea des uitata (mai ales pentru utilizare privata): "good enaugh". Uitarea se aplica la multe lucruri, incepand de la ultimii 0.1 l de combustibil la suta de km, trecand pe la aparatele foto si la biciclete, la uleiurile pentru motor si, iata, la routere.

Cu un pic de disciplina multe intra in categoria asta de "destul de bun".

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
C a t a l i n
post 4 Aug 2010, 22:57
Post #43

Good enough. tongue.gif

Nu stiu voi cum faceti, dar pe cuvant ca mie antivirusul imi este inutil... Cu tot web browsingul si torrentele, nu-mi aduc aminte cand am avut probleme cu vreun virus ultima oara...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
os
post 4 Aug 2010, 22:58
Post #44

Ai dreptate, mersi. N-am mai scris de mult pe englezeste: desi asta n-are voie sa fie o scuza.

--------------------
. . .
+
Alydor
post 4 Aug 2010, 23:02
Post #45

Pressar

fara suparare da' la banii aia iti luai router ... nu D-link...
@os - intra multe in categoria aia... dar trebuie sa stii care le pui acolo.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
os
post 4 Aug 2010, 23:08
Post #46

Dom'le, eu sunt la al doilea D-Link (intre timp mi-a mai tresut unul prin mana, dar numai episodic) - si nu mi se pare chiar asa de nasol pentru nevoile mele de-acasa.

Ca sa te conving ca stiu despre ce vorbesc: cu ani in urma am lucrat destul de mult cu niste Cisco de alea de 19 toli (adica industriale). Sigur, nu mia sunt foarte la curent cu ultimele evolutii, dar un oarece background cam am.

--------------------
. . .
+
Alydor
post 4 Aug 2010, 23:13
Post #47

Pressar

pentru nevoile tale de acasa ai da 800 de ron pe un router? Ma "indoi"

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
os
post 4 Aug 2010, 23:15
Post #48

N-as da. As da asa, intre 200 si 300.. hai sa zicem 400, daca-mi place culoarea. E drept ca nu fac nici multimedia prin el, si nici nu joc cine stie ce (prin urmare de exemplu QoS nu e configurat de loc). Smecheria e ca mai am si altele de facut in viata, decat sa configurez routere.

Ce-i drept, nu am testat nici unul fara firewall activat(*), ca sa masor diferenta de viteza; dar am senzatia ca, cel putin in ce priveste conexiunea mea (din nou, "suficient de buna") limitarea e in conexiunea externa si nu in firewall.

Mai departe: nu stim ce l-a motivat pe coleg sa plateaca atat cit a platit, si nici nu-i sarcina noastra sa apreciem (nici n-am putea, caci nu stim ce criterii si ce restrictii a avut in alegerea sa).

(*)Si nici nu am de gand sa masor.

--------------------
. . .
+
paul_p
post 4 Aug 2010, 23:16
Post #49

Membru autentic

QUOTE(C a t a l i n @ 4 Aug 2010, 23:57)
Nu stiu voi cum faceti, dar pe cuvant ca mie antivirusul imi este inutil... Cu tot web browsingul si torrentele, nu-mi aduc aminte cand am avut probleme cu vreun virus ultima oara...
*

Interesant este cum faci tu de nu te virusezi, nu cum fac altii de o patesc smile.gif . Daca mai zici ca nici nu ai toate update-urile la zi, chiar este ceva remarcabil!

Daca navigi pe net, plimbi stick-urile USB intre calculatoare si mai si descarci de pe torrente, este extrem de improbabil sa nu detii vreun virusel.

Esti sigur ca nu te-ai lipit totusi de niciun virus? Nu este posibil ca sa ai totusi ceva virusi/spyware/malware, dar sa nu-ti dai seama?

--------------------
+
Alydor
post 4 Aug 2010, 23:21
Post #50

Pressar

daca omul foloseste netu' pentru browsing decent pe siteuri curate si ia torrente din surse sigure poate sa nu aibe virusi. De exemplu laptopul sotiei. Are ceva site cu trivia unde mai intra sa se joace, ceva siteuri de medicina, yahoo mess si eu bag la greu download pe el. Are aproape un an si merge fara probleme. Cu WXp, fara updateuri. il mai caut din cand in cand de virusi, remote.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
paul_p
post 5 Aug 2010, 00:08
Post #51

Membru autentic

Teoretic este posibil, practic este extrem de improbabil sa scapi nepedepsit in ziua de azi smile.gif.

Nu atat navigarea este pericolul, cat schimbul de stick-uri USB sau crack-urile de pe torrente. Poate voi aveti surse mai bune, dar din 10 crack-uri descarcate, 7-8 sunt de fapt virusi sau troieni.
Si pe yahoo se transmit la greu virusi.

--------------------
+
Markos
post 5 Aug 2010, 00:20
Post #52

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(paul_p @ 5 Aug 2010, 01:08)
Nu atat navigarea este pericolul, cat schimbul de stick-uri USB sau crack-urile de pe torrente.

stickurile se pot scana automat, chiar daca e enervant pana îti "deschide" unul de 16 gigi. e mai sanatos însa.

cu crackurile chestia e limpede: vrei mocangeala? - pregateste-te sa suporti eventuale consecinte. crackurile de pe torenti sunt pistol cu apa, ca virusi, pe langa chestiile "grele" gen warez.

This post has been edited by Markos: 5 Aug 2010, 00:20

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
paul_p
post 5 Aug 2010, 00:48
Post #53

Membru autentic

QUOTE(Markos @ 5 Aug 2010, 01:20)
stickurile se pot scana automat, chiar daca e enervant pana îti "deschide" unul de 16 gigi. e mai sanatos însa.
*

Poti scana de 10 ori un stick si sa te virusezi.

Pleci de pe premisa gresita ca exista vreun antivirus infailibil smile.gif .
Daca ar fi existat asa ceva, de a doua zi nu mai aveam virusi, ca i-ar fi gasit el pe toti.

Am vazut calculatoare virusate, indiferent de ce antivirus aveau pe ele, si chiar daca era actualizat la zi.

Daca te mai lipesti si de un virus facut inteligent si care profita de bug-urile windows-ului, asa cum este acesta, care infecteaza calculatorul la simpla afisare a iconitei fisierelor lnk, nu ai absolut nicio sansa.
Si ca el sunt multi.

Fara un antivirus bun, combinat cu un antispy/antimalware, plus toate update-urile de windows la zi, esti efectiv in pielea goala. Nici cu ele nu esti prea sigur, dar macar esti protejat pe virusii mai vechi.

5 Aug 2010, 02:14:
QUOTE(Markos @ 5 Aug 2010, 01:20)
cu crackurile chestia e limpede: vrei mocangeala? - pregateste-te sa suporti eventuale consecinte. crackurile de pe torenti sunt pistol cu apa, ca virusi, pe langa chestiile "grele" gen warez.
*

Nu e asa simplu, poti deveni o victima indirecta. Nu e nevoie sa descarci tu mocangeala, poti fi cel mai corect om din lume. Exista riscul ca vecinul, sau colegul de munca sau altcineva din familie sa cada in pacatul mocangelii si sa devii victima colaterala in momenul in care faceti un schimb de poze pe stick, sau cand discutati pe messenger.

This post has been edited by paul_p: 5 Aug 2010, 01:14

--------------------
+
adip
post 5 Aug 2010, 02:40
Post #54

Banned

QUOTE(crysty2k5 @ 5 Aug 2010, 03:50)
Hardware Firewalls
Hardware firewalls can be purchased as a stand-alone product but more recently hardware firewalls are typically found in broadband routers....

http://www.webopedia.com/DidYouKnow/Hardwa...ewall_types.asp

Cum e ? smile.gif
Cum am stabilit. Un router *nu* poate avea firewall hardware. Un router fie *este* firewall dedicat (si atunci il poti numi firewall hardware) fie, in majoritatea cazurilor, *ofera si* facilitati de firewall in software/firmware. Firewall-ul, in termeni simpli, consta intr-un set de reguli care se aplica traficului in retea. Un caz particular este cel al firewall-ului la nivel aplicatie, care se instaleaza pe statiile desktop si permite/blocheaza accesului utilizatorului la anumite servicii de retea.
Singurul firewall hardware, dupa parerea mea, e cel care actioneaza la nivel fizic: cablul de retea sau antena wireless. Restul sunt software.

--------------------
* * *
+
marksman
post 5 Aug 2010, 04:33
Post #55

Post mortem nihil est

From: sat

Eu am scapat de grija virusilor ceva mai simplu: folosesc Linux. Pentru cei care sariti cu drivere, compatibilitati si alte asemenea: sistemul e vechi, antic si de demult si il folosesc pentru browsing, office si email. Tot pentru voi (mai ales pentru fanii Micro$oft): pana acum n-am reusit sa configurez "dumbfonu" marca Samsung (WinMo 6.1) sa se sincronizeze cu calendarul si agenda.

This post has been edited by marksman: 5 Aug 2010, 04:33

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
crysty2k5
post 5 Aug 2010, 08:58
Post #56

Membru incepator

Si eu am Linux pe Pc(Ubuntu) in dual boot, dar il folosesc mult mai rar ca Windows.

--------------------
none none 2010
+
yhattori
post 5 Aug 2010, 10:05
Post #57

*

QUOTE(adip @ 5 Aug 2010, 03:40)
Cum am stabilit. Un router *nu* poate avea firewall hardware. Un router fie *este* firewall dedicat (si atunci il poti numi firewall hardware) fie, in majoritatea cazurilor, *ofera si* facilitati de firewall in software/firmware. Firewall-ul, in termeni simpli, consta intr-un set de reguli care se aplica traficului in retea. Un caz particular este cel al firewall-ului la nivel aplicatie, care se instaleaza pe statiile desktop si permite/blocheaza accesului utilizatorului la anumite servicii de retea.
Singurul firewall hardware, dupa parerea mea, e cel care actioneaza la nivel fizic: cablul de retea sau antena wireless. Restul sunt software.
*

http://www.juniper.net/us/en/products-serv...ity/ssg-series/
http://www.juniper.net/us/en/products-serv...ity/isg-series/
http://www.juniper.net/us/en/products-serv...ity/srx-series/

toate astea trei familii (cu exceptia a 2-3 modele entry-level) se bazeaza pe un ASIC care implementeaza o stiva IP si un inspector de pachete in hardware. toata filtrarea, redirectarea si routarea pachetelor se face in unul sau mai multe cipuri din astea specializate de catre tranzistorasi micuti (65 nm la ultima revizie) si multi (~ o suta de milioane). brocade, force10, extreme networks sau cisco folosesc solutii similare pentru ca la terabiti pe secunda nici un fel de software rulind pe nici un fel de procesor de uz general nu va face fata.

--------------------
* * *
+
adip
post 5 Aug 2010, 16:27
Post #58

Banned

@yhattori: Da, dar alea is tot routere in toata regula, care ofera si functionalitate de firewall. Intamplator lucrez la o companie care dezvolta software pentru embedded smile.gif printre altii si pentru platforme Wavecom / Sierra Wireless, deci nu-mi sunt tocmai straine genul asta de echipamente.
Juniper din ce tin minte au plecat initial de la FreeBSD pentru sistemul de operare, angajau intr-o vreme developeri si testeri FreeBSD pentru US.

--------------------
* * *
+
yhattori
post 5 Aug 2010, 18:40
Post #59

*

eu incercam sa ilustrez faptul ca exista HARDWARE (cip/asic/samd) dedicat filtrarii si routarii de pachete. adicatelea un "firewall hardware" este identificat prin functia de filtrare de pachete executata de niste circuite electronice specializate fara a fi implicat vreun soft.

--------------------
* * *
+
adip
post 5 Aug 2010, 23:38
Post #60

Banned

Si daca nu e implicat nici un soft cum il configurezi? Cu surubelnita?

--------------------
* * *
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 15:03
Forum Renault