DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "A DAT O MASINA PESTE ALEX PE TRECEREA DE PIETONI", Alex fiind baiatul meu de 4 ani

IRONICK
post 3 Aug 2010, 08:48
Post #31

-

Group: Members
From: Romania

QUOTE(Meghitzanul @ 3 Aug 2010, 02:59)
Masina l-a atins doar pe Alex la piciorul stang, moment in care soacra-mea a auzit cum l-a lovit iar fii-miu a cazut jos.
Toate celelalte masini s-au oprit, fii-miu a ramas jos plangand pe trecerea de pietoni iar soacra-mea a alergat dupa masina sa o opreasca, aceasta inaintand destul de mult de la locul accidentului (probabil 20-30 metri, chiar nu stiu, n-am mai intrebat si asta)
Adica prima grija a "soacrei" a fost sa opreasca masina si nu sa vada ce face copilul? A fugit dupa masina, lasand copilul jos plangand???

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin1983
post 3 Aug 2010, 08:49
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

Tu trebuie sa depui plangere la politie. Du-te si cere detalii cum se procedeaza exact. Trebuia deja sa fi depus! Cu cat mai repede cu atat mai bine. Daca lasi timpul sa treaca nu faci decat sa o lasi sa isi aranjeze treburile.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
einstein1984
post 3 Aug 2010, 08:52
Post #33

fan Dacia

From: Bucuresti

QUOTE(Fratzica @ 3 Aug 2010, 03:19)
Eu unul as merge pana in panzele albe doar ca sa o las fara permis wink.gif

Multa sanatate fiului tau!
*

Pai asta nu trebuie sa faca politia? Fara vreo actiune de la meghitzanul?
La cum suna diagbnosticul cred ca are ala mic 1 luna minim de stat cu ghipsul. Asta inseamna ca poti sa ceri ceva bani de la baba, in masura in care crezi ca te ajuta cu ceva.
Multa sanatate pentru ala micu si mama soacra.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
argon
post 3 Aug 2010, 08:54
Post #34

Mesaj semiautomat

Parca avea Laurentziu83 topic in postura de vinovat, dar doar i-a intrat o fata cu role in aripa fata, fara sa pateasca nimic, nimic rupt...are carnetul luat de mult timp si cercetarile dureaza de ceva vreme(5-6 luni)

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
adi_ar
post 3 Aug 2010, 09:02
Post #35

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Se pare ca nu-i chiar asa! Statistici SUA
Nu era cu nimic mai bine daca autorul era o fatuca care vorbea la telefon sau un descreierat cu un cazan nemtesc!

Informativ, in certificatul IML numarul de zile de ingrijire se stabileste folosind un "normativ", nu este vorba de cat sta in gips sau in spital iar pentru o fractura nu este exclus ca tratamentul+recuperarea sa depasasca 60 zile, caz in care nu mai depinde de plangere caracterul penal al dosarului, respectiv inceperea urmaririi.
Categoric, cel mai important este ca Alex sa se vindece cat mai repede si complet.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
dizzy
post 3 Aug 2010, 09:34
Post #36

Work smart not hard!

Multa sanatate copilului, ca asta e cea mai importanta.
Acu, stand foarte stramb si judecand tot stramb, cred ca si bunica are partea ei de vina. Copilul se tine cat mai strans pe trecerea de pietoni si trebuie sa mearga cu cea mai mare grija. Din cand in cand apar si probleme ca aceasta. Spun probleme, fiindca un os fisurat sau rupt nu este o tragedie, puteai sa fii si tu in locul soferitei.
Daca este inapta de condus este de datoria ta sa reclami asta.
Daca a gresit, trebuie sa fie pedepsita conform legilor.
In ceea ce priveste despagubirile, omeneste este sa-ti plateasca exact cat te costa tratamentul si deranjul, nu sa iti iei "vila cu piscina" pe banii ei.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
adip
post 3 Aug 2010, 10:01
Post #37

Banned

From: Melbourne, Victoria

Bine ca toata lumea e sanatoasa, in primul rand.
In al doilea rand, e o ocazie buna ca soacra ta - dar si altii - sa invete din intamplarea asta ca nu faci nici macar un pas pe trecerea de pietoni fara a fi in permanenta atent(a) la trafic. Orice sofer poate gresi.
In al treilea rand, despre despagubiri: daca ai resurse (timp, bani si energie) de consumat, merita sa obtii cat mai mult de la soferita. Dar daca eforturile cer sacrificii prea mari, trebuie sa te gandesti daca merita. Parca mai degraba ii mai iei niste masinute micutului decat sa dai banii la avocat pentru un proces care se va taragana la infinit.
Ceea ce ar fi obligatoriu de facut, in opinia mea, e sa incerci sa te asiguri la politie ca femeia isi pierde permisul pentru accident la trecerea de pietoni si ca plateste ca la lege.
Toti gresim, eu nu as vrea sa fiu in pielea nimanui in situatia povestita de tine, inclusiv in cea a femeii de la volan.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Meghitzanul
post 3 Aug 2010, 10:02
Post #38

***** 4 ISOFIX

QUOTE(teodorteodor @ 3 Aug 2010, 09:43)
Parerea mea e ca diferenta in atitudinea ta ar trebui sa o faca modul in care se comporta vinovata in continuare : frumos ar fi sa se intereseze de starea copilului, sa se vada ca ii pare rau , ca e afectata .
.....
In alta ordine de idei, daca o vei da in judecata, sunt aproape convins ca nu vei obtine nimic , din punct de vedere financiar  . Sau, daca vei obtine, vei obtine de la asigurarea ei , si nu de la ea personal. Deci..un motiv in plus sa renunti . Zi mersi ca e toata lumea in regula .
Salut !
*

pana acum nu am mai primit nici un telefon, in afara de telefonul de vineri seara de la sotul ei

QUOTE(driverx @ 3 Aug 2010, 09:47)
Si toata faza asta cu Disneyland and shit...vezi ca nu esti in America...din pacate. Gandeste-te bine daca merita sa iti canalizezi eforturile sa te ingropi in sistemul juridic romanesc (si nu ma lua cu lasitate sau "toata lumea face asa"), SAU mai bine te concentrezi ca fiul tau sa aiba ingrijirile cele mai bune, pe o perioada CORECTA, nu scurtate unele chestii ca sa nu iasa femeia cu probleme, toate astea cu acte si sa o lasi CEL PUTIN fara carnet. Asta e si o razbunare oarecum, daca asta vrei, dar macar faci si un bine societatii.
*

Dupa cum am si spus, in afara de minciuna de la spital si din fata politiei, abia daca am bagat-o in seama... tot ce m-a interesat a fost starea lui Alex.
Normal ca nu voi face rabat de la nimic si fii-miu va primi ingrijirile corecte.. ceea ce se va intampla ulterior e partea a 2-a.
Acum astept sa vedem ce ne spune doctorul vineri ...momentan fii-miu e destul de ok, multumesc lui D-zeu. Peste 8 zile voi si avea certificatul medico-legal si ulterior, in functie de astea doua aspecte, voi vedea ce e de facut mai departe.

QUOTE(dizzy @ 3 Aug 2010, 10:34)
Acu, stand foarte stramb si judecand tot stramb, cred ca si bunica are partea ei de vina. Copilul se tine cat mai strans pe trecerea de pietoni si trebuie sa mearga cu cea mai mare grija. Din cand in cand apar si probleme ca aceasta.
In ceea ce priveste despagubirile, omeneste este sa-ti plateasca exact cat te costa tratamentul si deranjul, nu sa iti iei "vila cu piscina" pe banii ei.
*

Se vede ca nu o cunosti atat pe soacra-mea cat si pe fii-miu..
De multe ori i-am reprosat ca prea il tine langa fusta ei... iar fii-miu e genul de copil cuminte si extrem de intelegator... i-am vorbit de nenumarate ori despre aspectele astea. Pe fii-miu am curajul sa il las pe trotuar la margine bordurii si sa ii spun sa stea acolo si asa inteleneste, chiar daca trec masinile cu viteza prin fata lui. Atunci cand coboara din masina e "instruit" sa urce in secunda 2 direct pe trotuar chiar daca strada nu e circulata mai deloc.
Deci o cunosc extrem de bine atat pe socra-mea cat si pe fii-miu si nu am nici un fel de dubiu vis-a-vis de veridicitatea modului in care s-au comportat pe trecerea de pietoni.

Si nu vreau sa imi iau nimic pe banii ei... tot ce voi obtine de la ea va fi exclusiv pt excursii si pt a-l face pe fii-miu sa se simta bine, atat si nimic mai mult!! In rest avem acasa mai mult decat ne trebuie. O sa ii dau facturile de la agentiile de voiaj daca le vrea. Cate zile de ingrijiri medicale vom avea, atatea zile de excursie ii voi cere pe banii ei... pana la urma trebuie ca totul sa fie echitabil si sa raspunda pt faptele ei chiar daca acestea au fost savarsite din culpa, asta e!!

This post has been edited by Meghitzanul: 3 Aug 2010, 10:07

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2010, 10:06
Post #39

Membru autentic

la cum se traverseaza in intersectia aia...... ca si sofert e f greu sa vezi cine e petrecere si cine nu...

bine ca nu patit ceva mai rau fizic, dar trebuie sa te ocupi putin si de psihic.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
adip
post 3 Aug 2010, 10:12
Post #40

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Meghitzanul @ 3 Aug 2010, 18:02)
Cate zile de ingrijiri medicale vom avea, atatea zile de excursie ii voi cere pe banii ei... pana la urma trebuie ca totul sa fie echitabil si sa raspunda pt faptele ei chiar daca acestea au fost savarsite din culpa, asta e!!
Ti se pare echitabil? Daca tu ai fi in locul femeii ti-ar placea sa-ti ceara victima sa-i platesti vacanta la Disneyland?
Sper ca in timp, cu ameliorarea starii copilului, sa iti mai treaca si tie supararea si sa le pui in balanta un pic mai bine.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
bucatzel
post 3 Aug 2010, 10:13
Post #41

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Urari de bine si din partea mea copilului tau.

QUOTE(dantes @ 3 Aug 2010, 08:15)
2 aspecte...

1. Femeie 60 de ani
2. Masina mare

Ce reflexe vrei sa mai aiba o femeie de 60 de ani? Daca mai si era distrata ... toate combinate cu o masina mare careia e posibil sa nu-i stie dimensiunile....
Un astfel de sofer nu are ce cauta pe strada..PUNCT
*

Subscriu. Acu' ani buni, bunicu-miu si-o agatat permisul in cui, pe considerentul ca e mai sigur asa. Cu toate ca mai era in stare sa conduca. Si in urmatorii 5-6 ani, o si fost in stare sa conduca unica data cand chiar a fost nevoie. Si e vorba de un sofer cu multa experienta, nu de o femeie care sunt in stare sa pariez ca trei sferturi din viata si le-o petrecut carcotind de pe locul din dreapta.

Da, se putea intampla si cu un alt sofer mai "potrivit", dar in cazul unui pensionar la volan, refuzul de a-ti accepta limitarile inerente varstei mi se pare circumstanta agravanta.

Ai de ales... ori incerci s-o lasi fara permis restul vietii, ori iti trimiti copilul in excursii pe banii ei. Eu nici nu m-as uita la a doua optiune.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
2xGI
post 3 Aug 2010, 10:35
Post #42

Membru autentic

insanatosire grabnica baiatului tau!!!!
trecerea de pietoni e sfanta- e sigurul loc pe unde se poate traversa in conditii de siguranta!!!!!
totdeauna.....dar totdeauna tre sa fii cu ochii in14 cand te apropii de trecerea de pietoni si cand treci peste ea!!! e aproape imposibil(parerea mea) sa nu vezi ca cineva doreste sa traverseze(mai sunt cazuri, din nefericire multe,cand sunt masini parcate aiurea si nu vezi daaar....reduci viteza si te asiguri de 5 ori inainte de a trece cu masina pe trecere!!)
in cazul intersectiei unde s-a intimplat necazul, nu se poate invoca faptul ca nu ai vizibilitate!! baba aia pur si simplu a intrat in intersectie ca gasca prin apa, nefiind atenta la ce se intampla in jurul ei, crezand in mintea ei ca toti se vor feri din calea ei!!
am avut si eu un caz cu o baba dasta senila- intra baba aia cu masina ei(un matiz) in spte stanga a masinii mele!! a efectuat schimbarea benzii de circulatie fara sa se asigure!! ce credeti ca a declarat!! ca am lovit-o eu care mergeam bine mersi inainte fara sa schimb nicio banda de mers-a fost gasita vinovata+ca nu avea asigurare si ITP valabil, mai si ameninta ca fiul ei e politai, ca ma face etc....... pana la urma ea a fost cea care a pierdut!!!

--------------------
ex. Dacia 1300 1978 - momentan Treanta 2
niciodata sa nu spui niciodata
+
DannyY
post 3 Aug 2010, 10:39
Post #43

Marele plictisit

QUOTE(Meghitzanul @ 3 Aug 2010, 08:36)
Alex acum e ok si se joaca... nu va spun cum!!! Nu va spun cum ii facem dus, cum il punem pe olita si asa mai departe... e sotia saptamana asta acasa cu el.
El de obicei trebuia sa alerge prin casa, sa se plimbe cu ATV-ul prin parc (pe care nu a apucat sa se plimbe decat de 3 ori si e innebunit pt ca abia i l-am luat), etc. Bicicleta si trotineta si alea stau la Ploiesti... acum e varsta cand toata lumea e a lui.. dupa care vine scoala si incep "responsabilitatile"!! Asta ma doare cel mai tare, faptul ca aceasta fiinta i-a luat toate aceste bucurii... cu ce drept??????????!!! Va spun eu.. cu aroganta pe care o caracterizeaza...
*

Iti inteleg supararea. Chiar daca va parea cinism, gandeste-te ca are un singur picior in gips. Celalalt e liber. Ca sa ma ierti pentru asta, imagineaza-ti TU un copil de aceeasi varsta cu ambele picioare si soldul in gips, fara sa se poata misca in nici un fel. Luxatie de sold. Din cauze "necunoscute". 2 operatii pentru reconstructia soldului. Toate lucrurile care tie ti se par grele sunt MULT mai grele in situatia descrisa de mine. wink.gif
E bine ca ai pe cine sa dai vina, te mai racoresti. Dar problema ramane. Repet, eu as lupta atat impotriva neatentiei - ca asta a fost, pana la urma, cat si impotriva nesemnalizarii intersectiilor.
Am vazut in Austria si Belgia oameni foarte in varsta conducand fara nici o problema, dar nicaieri o incrucisare de drumuri aglomerate unde ochii sa-ti fie pe post de girofar.
O intersectie ca aia pune prea multe probleme in acelasi timp. Dai prioritate tuturor, cand sa te pui in miscare, ce faci? Dai peste pietonul care A CREZUT ca l-ai vazut si a intrat pe trecere imediat dupa ce tu ai vazut-o libera. Unii soferi pot sa rezolve toate problemele, altii nu. Dar in secolul asta sa ai asemenea intersectii nesemaforizate e din nou o aberatie romaneasca.

Tanti de la volan e vinovata de ce spune legea. Dar nu o transormati in criminal in serie, ca nu e cazul.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
tribunul
post 3 Aug 2010, 10:41
Post #44

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Te cam contrazic, trecerea de pietoni nu e deloc sfanta, e chiar periculoasa.
Sa-ti zic de ce.
Un pieton cand traverseaza aiurea se asigura, se grabeste, deci e atent si activ, dar cand traverseaza pe trecere are sentimentul ca trecerea este mostenire de la bunicul, nu se asigura, tine capul in pamant, nu se grabeste, nu este atent....

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
bylexus
post 3 Aug 2010, 10:43
Post #45

Membru autentic

From: Oradea

Iarta si tu.
Numa te stresezi cu tribunale, etc etc... si daca o tine buzunarele nu o castigi. Pierzi si timp si bani... ocupate de copil si tine-l bine sub observatii.
Multa sanatate.

3 Aug 2010, 11:44:
QUOTE(IRONICK @ 3 Aug 2010, 09:48)
Adica prima grija a "soacrei" a fost sa opreasca masina si nu sa vada ce face copilul? A fugit dupa masina, lasand copilul jos plangand???
*

buna observatie IRONICK.

This post has been edited by bylexus: 3 Aug 2010, 10:44

--------------------
Renault Symbol 2012 Start 1.2 16v - BH 90 DBA
+
2xGI
post 3 Aug 2010, 10:49
Post #46

Membru autentic

asa e tribunul.. dar asta nu inseamna ca cel care traverseaza e vinovat!! e clar, ca pieton tre sa fi atent cand traversezi dar cand esti pe trecere de pietoni soferii ar trebui sa fie de n ori mai atenti- una e cand se intampla pe trecere si alta cand se intampla in afara trecerii!!!
oricum am da-o toti cei care traverseaza pe trecere au prioritate, iar noi soferii stim asta si reactionam in consecinta(sau asa ar trebui)

--------------------
+
Meghitzanul
post 3 Aug 2010, 11:04
Post #47

***** 4 ISOFIX

QUOTE(IRONICK @ 3 Aug 2010, 09:48)
*

Nu stiu exact cum a fost... credeti-ma ca inca nu am apucat sa stau f mult de vorba cu soacra-mea... de fapt nici nu stiu daca am stat 15 minute puse cap la cap pt ca vineri cand s-a intamplat totul, soacra-mea a plecat la Ploiesti.
Eu dupa ce i-am adus pe fii-miu si pe nevasta-mea de la spital a trebuit sa ma reintorc la servici pt ca plecasem cu bicicleta in acea zi si urma weekend-ul iar bicicleta era legata de un copac in fata firmei.
La spital am plecat cu o masina de la servici pt ca masina mea era acasa.

Ideea e ca in momentele alea iti cam pierzi capul... eu de ex la spital, la cateva minute dupa ce am ajuns acolo si nu stiam ce are copilul si ce organe interne ar putea avea afectate, am fost intrebat imediat numele lui fii-miu, data nasterii, numele meu, am fost intrebat si de numele sotiei. Credeti-ma ca am avut lapsus si in primele doua secunde m-am blocat si nu reuseam sa-l rostesc... efectiv para mi-l stersese cineva cu buretele din memorie... in momentul asta pare un pic penibil, si, nevrand sa dramatizez.. credeti-ma ca e cam nasol!!!

This post has been edited by Meghitzanul: 3 Aug 2010, 11:41

--------------------
+
Iulikk
post 3 Aug 2010, 11:07
Post #48

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Ce sa zic... insanatosire grabnica micutului.

Chiar ieri am fost martor la o faza de genul asta: A trecut o batanica cu nepotelu' pe trecere si era sa dea un cocalar colorat cu un jeg de dacie peste ei....

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
dizzy
post 3 Aug 2010, 11:59
Post #49

Work smart not hard!

Oamenii nu reactioneaza tocmai cerebral in momentele alea.
Am si eu un copil care e inca mic dar si o mama care are 60+ de ani si inca mai conduce. Pot sa te asigur ca mama mea e cel putin la fel de agera si mult mai grijulie la volan decat eram eu la 19 ani cand am inceput sa conduc.
E adevarat ca nu o cunosc pe soacra ta si nici pe baietelul tau dar tot iti recomand sa fii omenos, sa nu ceri mai mult decat ai paguba.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
rtBK
post 3 Aug 2010, 12:51
Post #50

Unique like everyone else

QUOTE(2xGI @ 3 Aug 2010, 11:35)
trecerea de pietoni e sfanta
*

se vede ca n-ai avut niciodata o duba lipita de curu masinii cand vroiai sa opresti si ala sa claxoneze ca un dezaxat ca el se grabeste. Degeaba te opresti tu daca cel din spate intra in tine si te arunca peste pieton ( atunci sa vezi cosmaruri ).

Sigur.. nu este cazul aici.

This post has been edited by rtBK: 3 Aug 2010, 12:51

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
bob737
post 3 Aug 2010, 12:53
Post #51

Membru autentic

@Meghitzanul

Urata treaba insa putea fi mult mai urata...
Din pct de vedere juridic eu unul asa vad treaba.
1.Obligatoriu avocat. Nu te speria de preturi ca nu sunt mari iar onorariul oricum ti-l recuperezi de la partea adversa, parte adversa care este asigurata, deci in proces, dar si acum, trebuie instiintata asigurarea RCA a soferitei!
2.Cele 21 de zile de ingrijire medicala trebuiesc suplimentate. Recuperare fizica, psihica (!), etc
3. Trebuie urmarita turnura expertizelor si a cercetarii (stii de ce, nu....romania!!!)
Sunt multe de spus insa crede-ma ca daca nu ai avocat si duduia va avea unul, sansele tale scad dramatic in a avea parte de dreptate si justitie. Tine legatura cu martorul; fiind batran si cunoscand zona poate mai gasesti 1-2 martori. Eu in locul tau (Doamne fereste!) as hartui-o cu toate tertipurile legale si as tara-o prin sali de judecata pe soferita pana i se acreste si isi va rupe de bunavoie permisul.
De ce sunt atat de radical? Da, omul mai greseste, dar nu pe trecerea de pietoni!

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
2xGI
post 3 Aug 2010, 13:50
Post #52

Membru autentic

rtBK....daca ti s-a intamplat tie asta nu inseamna ca se intimpla oricui, oricind, si la oricine!!! eu de obicei merg mai batraneste(masina nici nu imi permite altfel), uitatul in oglinzi l-am deprins in perioada cat am fost sofer pe duba! si am grija ca cel din spatele meu sa vada din timp ce intentii am, si din timp reduc viteza, daca nu ai convine ceva cuiva....treaba lui!! poate chiar sa ma depaseasca, nu e problema mea,, asa ca nu tine chestia cu duba in spinare(la mine cel putin).

--------------------
+
SiloS
post 3 Aug 2010, 13:52
Post #53

Gangester

From: Buzau

Fiecare caz luat in parte reprezinta "o tragedie", dar sa nu uitam ca acest fel de accidente se intampla zilnic.
S-a intamplat, asta este! Bine ca nu a fost mai rau. Cu siguranta se putea intampla mai rau.
Parerea mea e "sa te judeci" cu ea si in functie de atitudinea ei.
Atata timp cat femeia e constienta de ce a facut, probabil ii va fi suficienta sanctiunea din codul rutier.
Desi moral, ar merita cateva palme atat ea cat si sotul ei.

Dupa cum spune si argon, nu conteaza ca e o baba cu un tiguan, un tanar cu twingo... legea e aceeasi pentru toti!

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
Executron
post 3 Aug 2010, 14:36
Post #54

Membru fan UAP

QUOTE(bob737 @ 3 Aug 2010, 12:53)
@Meghitzanul

Urata treaba insa putea fi mult mai urata...
Din pct de vedere juridic eu unul asa vad treaba.
1.Obligatoriu avocat. Nu te speria de preturi ca nu sunt mari iar onorariul oricum ti-l recuperezi de la partea adversa, parte adversa care este asigurata, deci in proces, dar si acum, trebuie instiintata asigurarea RCA a soferitei!
2.Cele 21 de zile de ingrijire medicala trebuiesc suplimentate. Recuperare fizica, psihica (!), etc
3. Trebuie urmarita turnura expertizelor si a cercetarii (stii de ce, nu....romania!!!)
  Sunt multe de spus insa crede-ma ca daca nu ai avocat si duduia va avea unul, sansele tale scad dramatic in a avea parte de dreptate si justitie. Tine legatura cu martorul; fiind batran si cunoscand zona poate mai gasesti 1-2 martori. Eu in locul tau (Doamne fereste!) as hartui-o cu toate tertipurile legale si as tara-o prin sali de judecata pe soferita pana i se acreste si isi va rupe de bunavoie permisul.
De ce sunt atat de radical? Da, omul mai greseste, dar nu pe trecerea de pietoni!
*

Sfaturile cele mai bune pana acum.

Daca sunt intre 21 si 60 zile ingrijiri o s-o incadreze la vatamare corporala din culpa, art. 184 alin. 1 sau 3 Cod penal. Pedeapsa posibila e inchisoarea de mica intindere (pt alin 3 3 luni- 2 ani) altenativ cu amenda deci mai mult ca sigur daca se ajunge acolo va primi executarea pedepsei cu suspendarea conditionata.

Instanta cel mai probabil va lua in calcul varsta inaintata a faptuitorului, lipsa antecendelor penale etc.

Pe de alta parte, lasa deoparte ideile cu "disneyland pe banii ei" pentru ca nu esti in america, cum bine a zis un coleg.

Daunele morale (care sunt acoperite oricum de RCA) sunt in cuantum mic in romania (am vazut speta unde a fost sechestrata, violata o minora de 15 ani de catre 3 indivizi si daunele morale au fost in cuantum de 300 mil lei, reduse fiind de curtea de apel).

OBLIGATORIU AVOCAT daca vrei sa obtii maxim de beneficii *stiu, suna aiurea, dar nu mi-a venit alt termen* de la asigurari/faptuitor.

This post has been edited by Executron: 3 Aug 2010, 14:39

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
crisolro
post 3 Aug 2010, 15:47
Post #55

QUOTE(Meghitzanul @ 3 Aug 2010, 09:36)
Oricum, fii-miu clar va merge la Disneyland pe banii ei... cel putin!!! De mult isi doreste sa zboare cu avionul... pe asta inca nu o facusem dar o va face acum, garantat!!!
Alte pofte nu am ce sa ii fac pt ca i le-am facut pe majoritatea, mai toti banii mei si ai sotiei ai lui au fost... are tot ce ii trebuie de la ATV pana la role, de la camera lui si pana la o duzina de jucarii cu radiocomanda si asa mai departe...
*

cumplit ca parinte sa fii in postura aceasta, cu un copil accidentat
multa sanatate micutului Alex caci asta e cel mai important lucru

cat despre Disneyland etc., in functie si de atitudinea vinovatei, ai putea sa reconsideri, sa nu iei decizii pe care sa le regreti ulterior; nervii si supararea ta sunt justificate pe deplin dar pana la un punct

de ce nu te gandesti sa obtii niste bani cu care sa-l tratezi mai bine, sa-l faci sa se recupereze mai bine etc.? cere-i sa-i plateasca niste cursuri de gimnastica recuperatorie la o clinica ca lumea, gimnastica acvatica care sa-l ajute in recuperare, un psiholog care sa-l faca sa uite mai repede si sa nu ramana cu frica de masini etc.

femeia aia poate chiar nu si-a dat seama ca a lovit, s-a speriat si ea oricum si faptul ca nu se intereseaza prea mult de Alex nu o face si mai vinovata; ai prefera linguseli, plecaciuni etc.?

nu tin cu "ursu", dar incearca sa judeci la rece si nu te mai lansa in afirmatii ca cele cu Disneyland-ul ca nu dau deloc bine, nu fac cinste unui om cu coloana -vertebrala; stiu, ai scris la nervi, dar nu pune in aplicare planul "diabolic" - asta si in functie de atitudinea vinovatei

cu respect

This post has been edited by crisolro: 3 Aug 2010, 15:49

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Meghitzanul
post 3 Aug 2010, 16:12
Post #56

***** 4 ISOFIX

Nu vreau nici un fel de linguseli .. vreau sa fiu tratat cat mai "vertical" posibil asa cum am tratat-o si eu pe ea... cu toate ca nu merita pt atitudinea ei de pana acum.
Deci, au trecut 4 zile si vinovata nu mi-a dat nici macar un telefon dupa accident sa se intereseze de fii-miu in ce stare e... asa ca despre atitudinea ei NO COMMENT!!!!!!!!

Am primit doar vineri seara de la sotul ei un telefon de maxim 3 minute in care am fost intrebat cum se simte copilul iar in acel moment starea lui era destul de nasoala... a plans incepand de la ora 14 si pana la ora 19 de durere dupa care a adormit din efectiv cauza oboselii dupa aproximativ 5 ore de plans... lucru pe care i l-am comunicat de altfel.
in mod normal, tinand cont de asta, eu consider ca ar fi trebuit sa ma sune din nou pana se asigura ca Alex se simte cat de cat ok!!

Asa ca, in afara de a minti in declaratii, pana in momentul asta cam asta am simtit pana acum in atitudinea "doamnei", o totala nepasare!!!!!!!!!!!

This post has been edited by Meghitzanul: 3 Aug 2010, 16:15

--------------------
+
rtBK
post 3 Aug 2010, 16:36
Post #57

Unique like everyone else

QUOTE(2xGI @ 3 Aug 2010, 14:50)
asa ca nu tine chestia cu duba in spinare(la mine cel putin).
*

nu cautam scuze... ziceam ca degeaba ai tu intentii sa opresti daca cel din spate te loveste. Am vazut de cateva ori manevra si de atunci s-a linistit si prietena sa se mai arunce direct pe trecere. Se poate intampla, atat zic

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
riderontornadoes
post 3 Aug 2010, 16:42
Post #58

Membru autentic

nu e cazul sa o jupoi! dar sunt convins ca daca scoate si ea o mie de euro din buzunar, data viitoare o sa fie mult mai atenta. si suma asta iti ajnge pt o excursie la disney sau unde vrei tu...si iti mai ramane si pt doctori. parerea mea.

--------------------
dacia 1310 1310 - b21htf
+
Andy_ACS
post 3 Aug 2010, 16:56
Post #59

Yes, I'm not!

From: Craiova

Daca urmaresti castig financiar parerea mea e ca o intelegere amiabila cu respectiva in care sa negociezi o despagubire de comun acord e cea mai buna varianta.
Daca ajungi in justitie nu cred ca o sa obtii prea mare profit, dupa ce platesti toate cheltuielile si mai ales daca socotesti timpul si stress-ul.
Eu zic totusi sa ai in vedere ca fapta a fost comisa fara intentie, din neatentie/neglijenta. E mare diferenta intre vatamarea asta si o vatamare rin agresiune umana de exemplu.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
bion
post 3 Aug 2010, 18:01
Post #60

Membru autentic

From: TM

Induiosatoare grija compulsiva da scoate bani din accident.Din descrieri se pare ca pustiul a scapat cu o leziune care nu da sechele.Asta e cel mai important. Daca tanti aia da dovada de nesimtire trebuie actionata in judecata si fortata pedeapsa maxima. Daca nu ,deci a fost un ACCIDENT isi ia pedeapsa legala si multumiri lui Dumnezeu ca nu a fost mai rau. Nu cred ca cucoana i-a vanat pe pietoni.Domnul tatic sa nu uite ca nu e ferit nici el de greseli si nu stiu cum ar reactiona daca ar comite el un accident.

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
6 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 11:15
Forum Renault