Schimb bujii, cum se face schimbarea propriu zisa...
![]() ![]() ![]() |
Schimb bujii, cum se face schimbarea propriu zisa...
GabyVIP |
![]()
|
||
![]() 5Cm La Sol Group: Members Posts: 49 Joined: 17 February 09 From: Bucuresti sector 5 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA 1310
L
96
- B-12-EVN Niciodata nu spune NICIODATA !
Cand crezi ca esti imparat ajungi in cenzurat ! |
|||
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
stai linistit, nu e foita de tigara, e aluminiu masiv,
cu asta am incheiat polemica si iti las satisfactia la ultima replica ca e inutil off-topicul |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Degeaba incerci la cald daca si bujia este fierbinte, se dilata atat chiulasa cat si bujia si nu ai facut nimic. Deci chiulasa trebuie sa fie fierbinte si bujia rece ca sa faci ceva.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
dandee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
eventual mergi cat mergi ca sa incalzesti motorul apoi la si sa se raceasca bujiile vreo ora sau mai putin (motorul se raceste mai greu) si incerci inca o data. altfel nu vad cum ai putea sa ai bujii reci
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
oricum aluminiu se dilata mai tare
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
bylexus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 2 January 09 From: Oradea ![]() |
In viata mea n-am auzit asa ceva...
SUCCES! ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
Problema s-a rezolvat cu motorul rece.Am folosit o tubulara de 21 cu prelungitor+mecanic cu simt.
|
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|
VaLa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 20 October 10 ![]() |
Citesc si zambesc , citesc:))
Nu va suparati , bine ca a resusit Paulo sa desfaca.. Intamplator acum cand citesc astept sa se raceasca motorul si ma distrez ![]() Normal ca trebuie sa ai motorul RECE , pt simplul fapt ca fenomenul dilatatiei este urmatorul: -bujia se dilata si isi mareste diametrul ; -orificiul din bloc se dilata micsorandu-si diametrul . Fenomenul se explica prin simplul fapt ca dilatatia se produce spre locuri "libere" adica marginile materialului , fie ele laturi sau orificii...(adica margini exterioare sau interioare ) Apropos de asta , am stat 1 ora si tot nu se racise motorul asa ca am decis sa scriu iar acum ma duc sa mai incerc ![]() ![]() PS Special m-am inscris pe forumul asta pentru ca m-a distrat topicul This post has been edited by VaLa: 21 Oct 2010, 06:41 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2007 culmea zgarceniei:sa pui GPL la un Matiz[
|
|
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
daia nu puteam eu sa scot bujiile de la break ul pe injectie
![]() cand am incercat cred ca era motorul cald ![]() |
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
si sa nu uitam ca aluminiul se dilata mult mai repede decat fierul din bujii...orice interventie la chiuloasa stiu ca se face cu motorul rece...in fine bn ca le-ai desfacut
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
VaLa |
![]()
|
Am terminat acum 2 ore dupa ce i-am dat ceva degripant si sunt sigur ca nu umblase nimeni de cand a iesit din fabrica(2007) ,asa ca electrozii nu mai aveau distanta corespunzatoare( si ma miram de ce mananca mai mult decat trebuie).
Cat priveste cheile alea articulate sunt de cacao ,cred ca o sa caut o tubulara "sanatoasa "cu prelungitor. ![]() va doresc supcesuri This post has been edited by VaLa: 20 Oct 2010, 17:54 |
--------------------
Daewoo
Matiz
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
nu am inteles ceva..la ce model de masina nu puteai scoate bujiile?
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.634 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Are scuter:) Si eu care credeam ca se schimba cu motorul rece ca sa nu arzi la deshte....
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
VaLa |
![]()
|
|
--------------------
Daewoo
Matiz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 01:56 |