Vreau o chiuloasa, Cum imi dau seama sa fie buna?
![]() ![]() ![]() |
Vreau o chiuloasa, Cum imi dau seama sa fie buna?
dacia_slk |
![]()
|
||
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|||
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
pai oricum trebuie sa o verifici si dupa ce o scoti de pe motor.
asa, la prima vedere trebuie sa te uiti daca s-a pus reductie la vreo bujie (din cauza de filet stricat) sau daca nu are crapaturi. Eu am intalnit una care avea o crapatura undeva pe partea cu bujiile, mai jos un pic. Apoi cand o scoti, vei avea de verificat daca ai joc la ghiduri, daca e plana si in ce stare sunt scaunele/supapele. Nu ti-as recomanda sa iei o chiulasa de pe o masina care a avut GPL, pt ca s-ar putea sa stea rau la capitolul supape/scaune. Legat de schimbarea 1.3/1.4/1.6 eu nu te-as sfatui sa faci asta. Castigi un RC mai mare dar canalele de la supape difera (si camerele de ardere) si mai mult pierzi. Daca vrei raport de compresie mai mare, mai bine iei chiulasa exact pt motorul tau si o rabotezi. Ai grija cat iei din ea ca pe urma te trezesti ca ai tijele prea lungi si nu vei mai putea regla culbutorii si va trebui sa le scurtezi. La inaltime de 71 de mm din cate imi aduc amine deja nu se mai puteau regla si era necesar sa scurtez tijele. |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(payty @ 23 Aug 2010, 09:24) Legat de schimbarea 1.3/1.4/1.6 eu nu te-as sfatui sa faci asta. Castigi un RC mai mare dar canalele de la supape difera (si camerele de ardere) si mai mult pierzi. Daca vrei raport de compresie mai mare, mai bine iei chiulasa exact pt motorul tau si o rabotezi. Ai grija cat iei din ea ca pe urma te trezesti ca ai tijele prea lungi si nu vei mai putea regla culbutorii si va trebui sa le scurtezi. La inaltime de 71 de mm din cate imi aduc amine deja nu se mai puteau regla si era necesar sa scurtez tijele. Eu am chiulasa de 1,3 pe motor de 1,4 si functioneaza superb, iar tijele am pus de R11 .... mai scurte cu 2,5 mm ... ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
In primul rand vroiam sa stiu cum s-o aleg.
Tijele se pot scurta asa, pur si simplu sau nu - in sensul ca sunt calite (cimentate?!) la capete si trebuie refacut tratamentul? Daca canalele de la supape difera, as putea totusi sa pun supape (si scaune) de 1,6 pe chiulasa de 1,3 (1,4) la un atelier specializat? Merge chiulasa de 1,4 pe bloc de 1,3? This post has been edited by dacia_slk: 23 Aug 2010, 13:15 |
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu vrei sa faci un sacrificiu si sa mergi la cineva care se ocupa, relativ in zona ta, sa o dai pe cea veche la schimb, si diferenta pana la una rectificata la modul cel mai responsabil?
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
dacia_slk |
![]()
|
N-as prea vrea Merced, pentru ca sincer as prefera s-o pastrez
p-asta a mea de pe masina (cu raportul de compresie pe care-l are - cred ca cel de fabrica) si sa fac alta cu un raport cat mai mare. |
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
baciudibaciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 31 May 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dacia_slk @ 23 Aug 2010, 14:05) N-as prea vrea Merced, pentru ca sincer as prefera s-o pastrez p-asta a mea de pe masina (cu raportul de compresie pe care-l are - cred ca cel de fabrica) si sa fac alta cu un raport cat mai mare. hai ca nu mai inteleg ! ![]() la inceput zici ca vrei o chiulasa ,iar acu' zici ca preferi sa o pastrezi pe a ta ![]() |
--------------------
Renault Kangoo 15dci
ARO 10-4
2003
- b55fux
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 12:36 |