DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> AJUTOARE SOCIALE, ROMANIA RAIUL LENESILOR

sorin1983
post 19 Aug 2010, 08:35
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti-Rahova

Am gasit un articol f. interesant pe care il voi reproduce integral:

<<Reporterii "Adevarul de Seara" au constatat un paradox in cel mai sarac judet al Banatului, Caras-Severin. Desi suntem in plina criza si un loc de munca este mana cereasca, patronii firmelor din Caras se plang ca nu gasesc personal. Nu se cauta angajati cu calificari exotice sau de nisa. Patronii caraseni au nevoie de muncitori, tamplari, lacatusi si instalatori. Numai o singura firma de constructii ar angaja 50 de oameni dintr-un foc. Culmea este ca, dintre toate judetele din Banat-Crisana, Caras Severin are si cea mai ridicata rata a somajului.
La 40 km de Resita, pe Valea Almajului, paurii se izbesc de aceeasi problema. Tarani care au avut si pe vremea comunismului terenurilor lor, in suprafete mari, paurii nu mai au cu cine sa lucreze pamanturile. Zilierii pe care ii foloseau in urma cu 10 ani sunt toti asistati social. Primesc bani de la primarie si stramba din nas cand sunt invitati la munca, pe camp.
In ultimii 10 ani, statul a aruncat pe fereastra sume uriase pentru plata unor pomeni sociale si a transformat Romania in raiul lenesilor. Sute de mii de romani pentru care puturosenia e stare de spirit au cumparat certificate medicale care le-au permis sa intre in pensii de boala, desi sunt zdraveni si ar putea sa munceasca multi ani de acum incolo.
Un control la Serviciul Permise Auto Timis a scos la iveala ca 387 de persoane care au permis de conducere primesc de la stat ajutorul acordat orbilor.
Ajutoarele platite pentru cresterea copilului, fara o strategie inteligenta, permit unor parinti sa lancezeasca la periferia civilizatiei, supravietuind din alocatiile minorilor, dar distrugand viitorul celor mici si al comunitatii in care traiesc. Venitul minim garantat este ajutor pentru trantori.
O tara in care lenea e protejata de lege si sustinuta financiar de stat nu are cum sa prospere. (Malin Bot,redactor-sef"Adevarul de Seara" Timisoara)>>

Am sa va rog sa va dati cu parerea nu neaparat despre articol ci despre situatia in sine. Eu vad asa ceva de fiecare data cand ma duc la tara. Acolo sunt o gramada de oameni in putere care deschid si inchid carciumile si care traiesc doar din acest ajutor social. Nu se mai munceste nimic in satul ala de o gramada de timp. Toata lumea asteapta pomana statului.
As vrea(desi suntem la cafenea) sa pastram o discutie civilizata fara mistouri si raspunsuri pe langa subiect.
Eventual daca se doreste(un moderator care citeste) se poate face un poll cu situatii: sunt de acord, nu sunt de acord, mi-e indiferent etc.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
para06
post 19 Aug 2010, 08:47
Post #2

Membru autentic

From: CONSTANTA

Eu nu le-as da bani :| la munca cu ei , cine e apt sa munceasca munceste , cine nu sta acasa si primeste bani de la stat

This post has been edited by para06: 19 Aug 2010, 08:47

--------------------
DACIA SOLENZA 2003 - CT92PAR
+
FLP
post 19 Aug 2010, 08:51
Post #3

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Si eu am vrut sa incep un bussiness pe cateva ha de pamant, sa cultiv ceva. Proiectul mi-a iesit f bine, nu era nici o problema decat faptul ca nu gaseam si eu 3-4 tarani care odata pe luna sa mearga la camp. Voiau 150 de RON pe zi + mancare + bautura.

This post has been edited by FLP: 19 Aug 2010, 08:53

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
Merced
post 19 Aug 2010, 09:21
Post #4

No fear. No limit. No equal.

Plus tigari. Plus ca nu fac nimic de banii aia. Si eu vorbesc de situatia dintr-o zona unde nu-s toti asistenti sociali. Insa castiga al dracu' de bine de pe urma prostilor. Adica am stat si eu doua seri la bunica-mea anu' asta. Si intr-o dimineata am dat cu matura prin curte. Sa fi durat vreo ora. Imi zice ea la final ca saptamanal ii da unui anumit individ de acolo vreo 40 de lei intr-o zi, plus doua mese, plus kilu' de tuica, plus juma' de pachet de tigari, ca maturatul curtii la el dureaza cam pana dupa-masa. ph34r.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
george_scala_2004
post 19 Aug 2010, 09:27
Post #5

Membru autentic

blink.gif wacko.gif

de fapt...eu fiind plecat, mutat, la tara au ramas parintii...batrini, bolnavi...au vindut animalele - cal, porci, vaca, au vindut caruta...au mai ramas cu oarece pamint...din pricina, in principal, a furturilor, dar si a lipsei fortei de munca necesara prasilei - mincare, bautura, bani, tigari, basca faptul ca vin tirziu, pleaca devreme si nici lucru bun nu fac, au decis sa il cutive cu griu. numai ca si aici e nevoie de ingrasaminte...asta iarna cu foarte mari eforturi a gasit tata pe cineva dispus sa il ajute...pina la urma a iesit bine...si cu banii si cu ingrasamintele...

i-am propus alta varianta: sa il dea in dijma cuiva care nu are teren ! numai ca astia au pretentii: sa suporti tu toate cheltuielile iar racolta sa o faci fifty-fifty ! a renuntat. se chinuie asa cum o putea cit o putea...dupa aia...

--------------------
... ... ...
+
vijelie
post 19 Aug 2010, 10:10
Post #6

membru violet

From: Bucuresti

QUOTE(sorin1983 @ 19 Aug 2010, 08:35)
Patronii caraseni au nevoie de muncitori, tamplari, lacatusi si instalatori.
*

Patroni adevarati: cauta muncitori calificati (cine crede ca un lacatus invata meserie in 2 zile, e praf) printre agricultori. radmasa.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dizzy
post 19 Aug 2010, 10:18
Post #7

Work smart not hard!

Daca tot sunt batrani si bolnavi de ce nu vand terenul?
E foarte usor sa ii acuzi pe altii de nemunca in loc sa faci ceva.
Cate dosare au analizat astai si pe cati i-au declarat apti de munca?
Nu cumva e o miscare sa creasca nivelul spagii cand vin handicapatii cu dosarele?
Voua vi se pare normal sa vina o persoana cu un picior amputat la fiecare 6 luni ca sa vada comisia daca nu cumva i-a crescut un picior nou?
Oricum, ajutoarele de stat sunt mult prea mici pentru un om care vrea sa aiba un trai decent. Daca ar da mai putin, patronii ar plati si mai putin decat platesc acum.

This post has been edited by dizzy: 19 Aug 2010, 10:19

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
george_scala_2004
post 19 Aug 2010, 10:18
Post #8

Membru autentic

--------------------
... ... ...
+
corbex
post 19 Aug 2010, 10:42
Post #9

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Dizzy: Ajutoarele de stat nu sint pentru decenta, ci pentru supravietuire. Decenta o obtii cumparind, eventual cu ajutorul de la stat, o sapa, o cazma, un tirnacop, la rigoare chiar o carte de meserii.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
radian
post 19 Aug 2010, 11:19
Post #10

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Hai sa fiu eu avocatul diavolului...

In Canada exista provincii unde ajutorul de somaj se da neconditionat de cand un tanar termina scoala si pana ajunge la varsta de pensionare. Sunt oameni si oameni, unii din ei incapabli sa se adapteze la un standard de viata normala, altii alcoolici, si ce alte categorii de ratati or mai fi. Daca omul atata vrea de la viata...

Prin aderarea la UE Romania si-a luat si angajamentul de asigura venitul minim garantat, adica de a nu lasa pe nimeni pe strada sa moara de foame.

Ar fi de discutat argumentul cum ca acele ajutoare sociale se dau din contributiile noastre. Dar, fie vorba intre noi, daca astia ar fi singurii banii din bugetul public cheltuiti aiurea in ultimii 20 de ani, am avea astazi si autostrazi multe si moderne, si spitale si scoli modernizate, iar de alta parte, pe ratatii astia nici daca-i internezi in tabere de munca nu scoti ceva din ei. Ati prefera sa va pandeasca sotiile sau copii si sa le dea in cap daca-i vad cu o paine in mana sau vreo plasa cu mici cumparaturi in mana?

In legatura cu patronii care se plang ca nu gasesc forta de munca, sa-mi fie cu iertare, haidati sa vedem cam care sunt salariile oferite. Evident, fiind vorba de necalificati trebuie sa fi vreun miliardar filantrop sa le oferi 1500 - 2000 de lei lunar. La un castig lunar de 450 - 500 lei lunar (desi multi nici atat nu le ofera), calcutati cat inseamna sa cheltuiasca zilnic pe naveta, cat inseamna un pachet de mancare, ii mai trebuiesc haine si incaltari, chiar daca-s de la second hand, ca altfel nu sunt acceptati de ceilalti muncitori. Nu pot merge la munca cu pantofi legati cu sarma si nici nu se pot ascunde in vreun colt pana termina ceilalti pauza de masa... Ia faceti toate aceste calcule si o sa vedeti ca nenorocitii aia ies mai bine daca stau acasa pe ajutor social, chiar daca-i mult mai mic decat salariul. Acasa nu-i trebuie nici prea multe haine, iar un valau mare de fiertura asigura hrana pentru o zi intreaga la toata famila. Daca sta acasa un rad ceilalti de ei...

Evident nu asta-i solutia, dar din pacate asta-i realitatea, si clamand solutii radicale nu facem nimic.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
dizzy
post 19 Aug 2010, 11:51
Post #11

Work smart not hard!

Da mai corbex, e exact ce am zis si eu.
Eu vad ajutorul de la stat ca o punte intre servicul de la care ai fost concediat, ce trece prin recalificare si ajunge la noul servici.
Ai timp de cateva luni sa faci o recalificare in alta meserie, sa-ti cauti un alt loc de munca, etc. in aceste luni ar trebui sa-ti asigure un minim de trai decent: intretinere, haine curate, mancare ca sa poti s ate ocupi sa-ti gasesti un loc de munca.
Pe de alta parte ai persoanele bolnave care nu mai pot munci.
Am vazut si cazuri din astea: Bolnavi de cancer, oameni cu amputari de la accidente de munca sau accidente rutiere, persoane cu handicap mental si fizic, etc. Astia trebuie sa moara de foame? Macar fiti si voi omenosi si impuscati-i.

This post has been edited by dizzy: 19 Aug 2010, 11:53

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
corbex
post 19 Aug 2010, 11:54
Post #12

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Ala-i ajutorul de somaj, care ar putea fi mai mare. Ajutoarele sociale ar putea fi mai putine.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
sorin1983
post 19 Aug 2010, 21:40
Post #13

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(dizzy @ 19 Aug 2010, 12:51)
Am vazut si cazuri din astea: Bolnavi de cancer, oameni cu amputari de la accidente de munca sau accidente rutiere, persoane cu handicap mental si fizic, etc. Astia trebuie sa moara de foame? Macar fiti si voi omenosi si impuscati-i.
*

Nu cred ca a zis cineva ceva de cine e indreptatit... dar totusi nu a zis nimeni nimic de aia orbii cu permis de conducere... aia nu v-au sarit in ochi?

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
radian
post 19 Aug 2010, 21:47
Post #14

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

In urma cu cateva luni au vrut si au obtinut rezultate interesante in campania impotriva foilor de boala nejustificate. Cine ii impiedica sa faca curat si in ograda asta?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 04:56
Forum Renault