Masina trage dreapta, Defectiune din fabrica?
![]() ![]() ![]() |
Masina trage dreapta, Defectiune din fabrica?
johny_bravo006 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
- XX 05 WAZ
|
|||
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
In primul rand vezi daca nu e cumva dezumflata roata fata dreapta... Verifica-i presiunea! Daca tot trage dreapta, atunci mergi la un service auto si fa-i unghiul de fuga.
|
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
crimsonrain |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 2 December 09 ![]() |
QUOTE(johny_bravo006 @ 22 Aug 2010, 10:30) Dupa ce mi-am cumparat masina am observat ca masina trage putin dreapta, este oare o defectiune din fabrica? Sau vreo problema mecanica? bieleta caseta directie...? mie-mi trage dreapta usor da am inteles de pe la oameni care mai stiu despre masini ca ar de la un pivot (am probleme cu el cam troncane la gropi)... |
--------------------
dacia
Sandero
2009/Laureate
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
acum depinde cum trage dreapta...cind pui frina sau cind iei mina de pe volan iti trage dreapta?
de obicei este o roata desumflata sau trebuie sa refaci directia la service...si cel mai indicat este sa ii faci o directie sa fii tu impacat cu ideea |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
johny_bravo006 |
![]()
|
Atunci cand iau mana de pe volan imi trage dreapta si mi se pare ca si volanul nu sta drept.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
- XX 05 WAZ
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Trebuie reglat unghiul de fuga (cred asa ii zice).
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
da...trebuie sa ii faci o directie de la A la Z
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
QUOTE(johny_bravo006 @ 22 Aug 2010, 11:30) Dupa ce mi-am cumparat masina am observat ca masina trage putin dreapta, este oare o defectiune din fabrica? Sau vreo problema mecanica? bieleta caseta directie...? In semnatura ai Dacia 1310, dar ai postat la Solenza. Intrebarea o pui ca si cum ti-ai fi luat masina noua. Cum sa fie defectiune din fabrica? Masina ta are 17 ani! Si sa revin la subiect.... mergi si fa geometria la un atelier specializat, bineinteles daca nu ai jocuri la directie. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
johny_bravo006 |
![]()
|
Geometria e acelasi lucru cu bracajul, nu? Am fost aici la un service si imi zime ca ma costa 50 lei; mi se pare ieftin.
$$ilvviu nu mai am dacia 1310 ...acum am solenza This post has been edited by johny_bravo006: 25 Aug 2010, 12:40 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
- XX 05 WAZ
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Pentru trasul intr-o parte sunt o multime de elemente de verificat si eliminat:
- starea articulatiilor (lipsa jocuri) - starea cauciucurilor (tocire, presiune) - unghiul de fuga – unghiul de cadere si paralelismul - inclinarea drumului - posibil si centrarea barii stabilizatoare - greutatea diferita a rotilor, adica echilibrarea cu greutati diferite, cauciucuri tocite inegal (chiar de noi pot avea greutati diferite), pamantul aflat pe interiorul jantei - distribuirea greutatii pasagerilor - forta de franare inegala (intre stanga –dreapta) in cazul franarii, - montarea gresita sau intepenirea a placutelor si contactul lor permanent cu discul, la mersul normal - descentarea elementelor puntilor in urma accidentelor |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Marius_Jay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 8 February 10 From: Galati ![]() |
Problema asemanatoare a avut un amic de al meu cu LOGAN, si s-a rezolvat la bracaj (l-a costat 90 de lei la NALBA)
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-Scala Renault Megane 3 Privilege 1.4 Tce
|
|
brici_85 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 10 July 08 ![]() |
Daca tot a venit vorba de directi... iar CIPTUNING a amintit de elementele puntilor... am si eu o intrebare....
Cu ceva timp in urma am fost implicat intr-un incident, iar pentru a evita un impact frontal, am fost nevoit sa trag dreapta de volan si sa intru in santul de pe marginea soselei, pe unde am rulat cam 100m. Urmarea a fost urmatoarea: - dereglat directie (bracaj); - sarit ulei din amortizoare; - bara fata infundata si zgariata; - cateva zgarieturi; - punte indoita. Initial, la o verificare in service, mi s-a spus ca nu are nimic puntea spate. Ieri am fost si am facut unghiul de fuga, iar verdictul pe care mi l-a dat cel care a facut aceasta operatiune a fost ca puntea spate este stramba, rotile formand un unghi spre stanga. Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva sau este nevoie de o punte spate noua. Multumesc anticipat. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Confort
- CL 09 BRI
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Puntea spate e o osie prinsa de caroserie. Osia nu se strimba, caroseria da, se deformeaza. N-ai nevoie de punte noua, ai nevoie sa indrepti caroseria.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
brici_85 |
![]()
|
Multumesc mult de raspuns. Eu v-am prezentat ceea ce mi s-a spus de la service si de aceea as dori sa stiu si parerea voastra.
O sa revin si o sa postez si un scan al rezultatului pe care mi l-au dat cei de acolo. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Confort
- CL 09 BRI
|
|
brici_85 |
![]()
|
Revin si postez atasat rezultatul care mi-a fost dat in urma refacerii unghiului de fuga.
Attached thumbnail(s) Scan.jpg ( Size: 526.07k ) Number of downloads: 552 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Confort
- CL 09 BRI
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Eu zic ca se stramba si puntea spate, am avut ocazia sa vad asta.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:39 |