DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

315 Pages « < 184 185 186 187 188 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Care soferi va enerveaza cel mai tare?, sau alti conducatori auto

danielliviu
post 3 Dec 2007, 20:22
Post #5551

citesc mult si scriu putin...

Group: Members
From: Galati

Eu ma referam mai sus la mijloacele de transport care pleaca din statii de pe banda 1, nu din cele cu alveola. Acolo obligatoriu dau prioritate, chiar daca sunt claxonat nervos de alti cretini din spate. Stiu legislatia foarte bine, o aplic. In plus, in apropierea locurilor periculoase cu vizibilitate redusa sunt pregatit de franare intotdeauna... Pana acum am reusit sa evit cel putin 4-5 accidente periculoase, in care nu eram eu vinovat.
Si mai mult, la trecerile de pietoni (la fel cu vizibilitate redusa si in cartiere) incetinesc - de fapt calc ambreiajul si am piciorul deasupra franei. E mai bine sa fii precaut, decat sa pateasca cineva ceva.
Decat sa castig cateva secunde sau maxim 2-3 minute la un drum, mai bine intarzii dar sunt in siguranta. Ca n-am chef nici eu nici sotia sa-mi arunce piftele cu prastia peste gard.
Acum sa nu credeti ca sunt soferul ala de duminica care de-abia se taraie pe strada - de cele mai multe ori schimb la ~ 3000 ture aprox, plec tare, ajung la viteza dorita si o mentin (in limita maxima legii).

Si ma mai enerveaza aia cu masini tari care se incadreaza intentionat gresit la semafor crezand ca daca esti incepator ei vor pleca mai repede si o sa-ti taie fata. Ei bine, inca nu a reusit nimeni la mine. Poate ca nu se asteptau sa stiu sa conduc... mai bine ca ei, cu masina tare....

This post has been edited by danielliviu: 3 Dec 2007, 20:24

--------------------
Dacia Logan 2006, 1,4 MPI LAPL - xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nh1980ro
post 3 Dec 2007, 20:31
Post #5552

Membru

From: Togo-Togo.

Ca o recomandare..cand te apropii de trecerile de pietoni ia piciorul de pe acceleratie si pune-l deasupra pedalei de frana (fara sa apesi), dar nu mai calca ambreiajul. In felul asta ai frana de motor si nici nu chinui aiurea ambreiajul.
Sau daca esti intr-o treapta inferioara de viteza (a 2-a de obicei) ridica piciorul de pe acceleratie in asa fel incat sa scada viteza si fara sa ridici de tot piciorul de pe acceleratie, ca sa nu te opresti prea brusc (in a 2-a frana de motor e destul de puternica).

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
giany911
post 3 Dec 2007, 20:33
Post #5553

Aproape util

From: Bucuresti

Acum știi legislația dar după ceva timp o vei uita garantat. Nu toată ci chestiile de care nu te lovești.

Azi nu a reușit să mă enerveze absolut nimeni și s-a circulat ...binișor.
Am observat că 5 minute contează incredibil. Dacă plec la 7 fără 5 de acasa ajung la 7 și 25 la destinație. În schimb dacă plec la 7 fix ajung cu 20 de minute mai târziu.

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
emilio
post 3 Dec 2007, 21:55
Post #5554

Membru incepator

Pt unii e doar o buruiana.Dupa buruiana insa se ascund fetele mele.Fireblade si BUsa.Cat despre provocari te asigur ca nu este zi de la Dumnezeu sa nu fiu provocat.Dar nu mai pun botul decat in situatii organizate! smile.gif

--------------------
RENAULT MEGANE 2013 - B240CRX
+
Kojak
post 3 Dec 2007, 23:19
Post #5555

Membru autentic

excl.gif Amuzant dar grav in acelasi timp: "NEVOIA DE BLANA LA MASINA"
...duminica dupa-amaiza a fost "macel total" gun3.gif pe DN1, in special pe tronsonul cuprins intre Campina si Ploiesti, plin de aparate radar mobile, s-au luat permise intr-o veselie! mad.gif
...3 colegi de servici (fiecare cu masina personala) au "impuscat" radarul la Km 68 la revenire inspre Bucuresti, dupa trecerea la nivel cu calea ferata, ptr. cine cunoaste zona.
...2 au ramas fara permis - primul, incepator fiind (peste 6 luni de permis) a fost "depistat" circuland cu 148km/h, adica un +de 68Km/h depasiti peste limita legala, rezultatul fiind 178lei in 48h si 3 luni "pe bara" (are logan 1.6 8v tongue.gif );
al doilea, in fata lui cu un opel astra clasic, a comis-o cu 162Km/h, pedeapsa, idem ca si primul sad.gif
...cel mai "tare" a fost ultimul, care "a sosit" dupa cca 5 min. cu un passat 1.9tedei tongue.gif 131cp...inregistrat cu 114Km/h radmasa.gif...lejer, "de vara"
...facea garce cica: " bai baieti, ce dreq ca nu-i autostrada, uite, nu vad in nici un moment pe film o viteza sub cea de suspendare de permis, n-am ce sa va fac biggrin.gif "
...apropos, le-a aratat tuturor "filmul" in care au interpretat...si-i opreau pe toti care sareau de 110Km/h...erau "6 crete" si 4 masinute, dintre care 2 patrulau ca sa-i prinda "din spate" wink.gif

This post has been edited by Kojak: 3 Dec 2007, 23:56

--------------------
Dacia Logan 2006
+
nh1980ro
post 3 Dec 2007, 23:48
Post #5556

Membru

Excelent.
Felicitari politiei rutiere si vrem mai multe radare mobile. wink.gif

Una e sa mergi peste viteza legala cu cateva zeci de km acolo (pana in 50km/h peste) si alta e sa fii si incepator si sa-i dai forja ca disperatul.

This post has been edited by nh1980ro: 3 Dec 2007, 23:49

--------------------
+
Kojak
post 3 Dec 2007, 23:52
Post #5557

Membru autentic

...da, dar acolo sa nu uitam ca e o zona "de liniuta" (n.r.: aliniament in palier) care te trage la talpa wink.gif ...indiferent ca esti incepator sau nu tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
Amedeus
post 3 Dec 2007, 23:54
Post #5558

Membru cu Logan

From: TM

La vitezele alea luau amenda si pe autostrada radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
Kojak
post 3 Dec 2007, 23:55
Post #5559

Membru autentic

...da' ramaneau cu permisu'-n buzunar wink.gif
...cica omu' (nea politistu care le-a intocmit procesul verbal) chiar a insistat sa prinda o secventa pe film cu "baietii" sub limita suspendarii, da' n-a gasit...au fost 2 fast 4 him! radmasa.gif
...sa mai zica cineva ca domnii de la rutiera nu-s baieti salon tongue.gif

This post has been edited by Kojak: 4 Dec 2007, 00:01

--------------------
Dacia Logan 2006
+
tarzy
post 4 Dec 2007, 00:06
Post #5560

aroist

QUOTE(nh1980ro @ 3 Dec 2007, 23:48)
Excelent.
Felicitari politiei rutiere si vrem mai multe radare mobile.  wink.gif

Una e sa mergi peste viteza legala cu cateva zeci de km acolo (pana in 50km/h peste) si alta e sa fii si incepator si sa-i dai forja ca disperatul.
*

si da ... sa le amplaseze numa in locuri de "liniute" ..... sai prinda pe dusmanii poporului care o ard in conditii de trafic si vizibilitate buna.

pe fraierii de pierd ore in intersectii blocate sa-i lase sa zaca ... ca vorba aia ... in intersectie blocata nu-ti poti face planul de amenzi

This post has been edited by tarzy: 4 Dec 2007, 07:22

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Kojak
post 4 Dec 2007, 00:08
Post #5561

Membru autentic

@tarzy:
...un punct de vedere destul de corect wink.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
nh1980ro
post 4 Dec 2007, 00:10
Post #5562

Membru

QUOTE(Kojak @ 4 Dec 2007, 00:52)
...da, dar acolo sa nu uitam ca e o zona "de liniuta" (n.r.: aliniament in palier) care te trage la talpa wink.gif ...indiferent ca esti incepator sau nu tongue.gif

Asta vara am tot fost pe acolo, dar nu cred ca am depasit 150km/h decat cand eram pe banda II si veneau din spate nalucii si trebuia sa alerg pana gaseam un gol pe banda I ca sa ma dau din calea lor.

Tin destul de mult la permisul meu si prefer sa ajung cu 5 minute mai tarziu si sa fiu sigur ca imi pastrez permisul in buzunar pana trebuie schimbat (mai am vreo 7 luni pana atunci) smile.gif
Nu mai zic de pericolele la care te expui ruland cu viteza excesiva.

@tarzy Problema e ca pe zonele de "liniute" mai circula si oameni normali cu masini nu prea puternice si oameni care vor sa mearga mai repede, dar nu exagerat de repede. Ei pe unde mai merg daca vin bolizii cu viteze astronomice si au vizibilitate buna, in sensul ca-l vad pe ala din fata care se 'taraie' cu 140km/h si-i dau cu flashu in ochi sa mearga pe camp.

This post has been edited by nh1980ro: 4 Dec 2007, 00:12

--------------------
+
Kojak
post 4 Dec 2007, 00:11
Post #5563

Membru autentic

QUOTE(nh1980ro @ 4 Dec 2007, 01:10)
....dar nu cred ca am depasit 150km/h decat cand eram pe banda II...
*

...dar tu ce crezi, ca astia rulau cu vitezele alea pe banda I? radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
nh1980ro
post 4 Dec 2007, 00:14
Post #5564

Membru

Am prins o zi cand se mergea pe banda I cu 140km/h si pe banda II uneori mergeau mai incet, ca se gaseau unii in fata sa depaseasca de pe banda I si ii incetineau pe aia de pe II biggrin.gif

P.S: Mergi cu viteza pe strazile publice pe barba ta. Daca te prinde politia, platesti. Parca asa era regula. Dar nu, daca face si politia ceva, de ce a facut, mai bine ii lasa pe toti nebunii sa omoare oameni nevinovati ca sa-si arate ei muschii fierataniilor.

This post has been edited by nh1980ro: 4 Dec 2007, 00:18

--------------------
+
Kojak
post 4 Dec 2007, 00:17
Post #5565

Membru autentic

...deh, "alergatori" ca in Romanica, n-ai sa mai vezi! biggrin.gif
post-336-1110552475.gif ...cu scuzele de rigoare
...bai nene, sunt plin de spume...iar imi curge ulei in zona distributiei...a mia oara! mad.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
nh1980ro
post 4 Dec 2007, 00:20
Post #5566

Membru

post-336-1110552475.gif Cred ca e momenutl ala in care le spui sa-ti schimbe tot subansamblul motorului care are treaba cu uleiul ala (blocul motor sau ce dracu e acolo).

--------------------
+
adip
post 4 Dec 2007, 01:04
Post #5567

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Kojak @ 3 Dec 2007, 23:19)
...duminica dupa-amaiza a fost "macel total" gun3.gif  pe DN1, in special pe tronsonul cuprins intre Campina si Ploiesti, plin de aparate radar mobile, s-au luat permise intr-o veselie! mad.gif
Zi in care, din ce am auzit, brasov - bucuresti s-a facut pe dn1 in 6h+++++
Si cu personalul ajungeam mai repede. Faina tara.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Kojak
post 4 Dec 2007, 05:44
Post #5568

Membru autentic

...era vorba de orele amiezii (12-14) cand inca se circula "teava", cel putin pe tronsonul Campina - Ploiesti. wink.gif

This post has been edited by Kojak: 4 Dec 2007, 06:13

--------------------
Dacia Logan 2006
+
tarzy
post 4 Dec 2007, 07:32
Post #5569

aroist

QUOTE(nh1980ro @ 4 Dec 2007, 00:10)
Asta vara am tot fost pe acolo, dar nu cred ca am depasit 150km/h decat cand eram pe banda II si veneau din spate nalucii si trebuia sa alerg pana gaseam un gol pe banda I ca sa ma dau din calea lor.

*

faceai tu gesturi deastea periculoase ...... excl.gif excl.gif

eu in locul; tau mergeam cu 10 Km sub limita legala si le mai bagam si farurile de ceata in benoacle .... mama lor de vitezomani radmasa.gif

a .... si chiar merge solnita cu 150??? eu zic sa verici km-trajul

QUOTE(nh1980ro @ 4 Dec 2007, 00:10)
@tarzy Problema e ca pe zonele de "liniute" mai circula si oameni normali cu masini nu prea puternice si oameni care vor sa mearga mai repede, dar nu exagerat de repede. Ei pe unde mai merg daca vin bolizii cu viteze astronomice si au vizibilitate buna, in sensul ca-l vad pe ala din fata care se 'taraie' cu 140km/h si-i dau cu flashu in ochi sa mearga pe camp.
*

nu stiu ce intelegi tu prin masini normale ....

oricum ... viteza si modul de circulatie este reglementat foarte bine

mergi pe banda I .... dai de unu care merge mai incet .... semnalizezi ... te asiguri ... daca e loc treci pe II .... daca nu astepti .... etc

daca te mocai pe BII (chiar si cu 140) iti meriti din plin flasurile .... am mai avut discutaia asta .... atat timp cat e loc pe BI nu ai ce cauta pe BII, daca vezi ca vine careva din spate pe BII ii faci loc .... daca nu esti in stare sa-i faci loc la timp .... te opresti frumos in prima parcare .... chemi platforma .... te duci la politie predai permisul si apoi la doctor si spui ca ai pbe de vedere si perceptie

parerea mea ca "mocaitii" sunt mai periculosi in trafic decat "vitezomanii"

This post has been edited by tarzy: 4 Dec 2007, 07:33

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
OAP
post 4 Dec 2007, 09:08
Post #5570

Membru autentic

QUOTE(tarzy @ 4 Dec 2007, 08:32)
.... daca nu esti in stare sa-i faci loc la timp .... te opresti frumos in prima parcare .... chemi platforma .... te duci la politie predai permisul si apoi la doctor si spui ca ai pbe de vedere si perceptie

Uite o mentalitate de roman adevarat....Cum adica sa-i fac loc la timp la viteza aia? mereu am spus ca e ciudat ca "afara toti pot fi civilizati in trafic si cum intra in tara toti idiotii isi dau in stamba. Sincer mi se rupe ca vrea ala sa mearga cu 200/h daca nu pot face manevra in siguranta nu o fac. Sunt mai important eu decat un idiot de genul asta. PUNCT

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
LC_TM
post 4 Dec 2007, 10:14
Post #5571

Membru autentic

QUOTE(tarzy @ 4 Dec 2007, 05:32)
oricum ... viteza si modul  de circulatie este reglementat foarte bine

mergi pe banda I .... dai de unu care merge mai incet .... semnalizezi ... te asiguri ... daca e loc treci pe II .... daca nu astepti .... etc

daca te mocai pe BII (chiar si cu 140) iti meriti din plin flasurile .... am mai avut discutaia asta .... atat timp cat e loc pe BI nu ai ce cauta pe BII, daca vezi ca vine careva din spate pe BII ii faci loc .... daca nu esti in stare sa-i faci loc la timp .... te opresti frumos in prima parcare .... chemi platforma .... te duci la politie predai permisul si apoi la doctor si spui ca ai pbe de vedere si perceptie

parerea mea ca "mocaitii" sunt mai periculosi in trafic decat "vitezomanii"
*

Aham...la 140 isi merita omul "fleshurile",desi limita legala e 130 pe autostrazi wacko.gif . Nu incetezi sa ma uimesti cu stilul asta de a gandi radmasa.gif ,ar trebui sa se bage sub TIR ca nu a reusit sa il depaseasca la timp,asta ptr ca vine o racheta cu 200km/h radmasa.gif .
Las-o moarta tarzy,mergi prin alte tari cu apa calda pe autostrada si o sa vezi ca nu iti iei "flesh-uri" ptr ca erai in depasire cu mult timp inainte sa iti vina racheta'n spate(cel cu "racheta" reduce viteza si asteapta sa termini manevra de depasire dupa care isi continua drumul fara sa te injure sau sa te "fleshuie").

This post has been edited by LC_TM: 4 Dec 2007, 10:14

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
tribunul
post 4 Dec 2007, 10:23
Post #5572

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Mocait cu 140?

Iar despre dobitocii, da am scris foarte corect DOBITOCII, care dau flasuri, ca sunt ei mai LABAGII si se cred la volan fortosi, am tot respectul fata de surioara lor, mamitica lor, adica le trimit cadori calde si zemoase.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Brainie
post 4 Dec 2007, 10:39
Post #5573

Membru autentic

Cu riscul de a-mi lua castane, dar lămuriți-mă și pe mine: DN1=E60 pe porțiunea Ploiești - Câmpina, deci viteza maximă ar fi 100 km/h. Deci primul nefericit a depășit "doar" cu 48 (nu cu 68), deci își păstra permisul. Ce îmi scapă ? E vorba de restricția din zona barierei (parcă până la 60 ) ? Ce spun eu s-ar potrivi și cu faptul că îi opreau pe cei cu mai mult de 110.

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
nh1980ro
post 4 Dec 2007, 14:42
Post #5574

Membru

Pai daca esti incepator parca tre sa mergi mai incet decat 'meseriasii', aka cei care au permis de mai mult de 1 an (nu mai stiu daca cu 10 sau 20km/h mai putin decta viteza maxima legala).
Anyway, daca ai permis nu inseamna automat ca esti sofer.

In Germania taxiul in care eram mergea pe Banda II cu 110km/h (desi limita maxima era 130) si n-am vazut nici macar un flash din spate. Dupa ce s-a data asta cu Taxiul la o parte, rachetele au zburat, dar pana atunci austat linistite in spate la o distanta sigura.
Dar aia e Germania si nu Togo icon_mrgreen.gif

--------------------
+
TheFastOne
post 4 Dec 2007, 20:30
Post #5575

Membru cu TDI

From: Brasov

In ultima vreme, in loc sa fiu agresiv cu nesimtitii care se baga aiurea si-mi taie calea, sau fac diverse alte magarii, le fac semn ca-i las. In felul asta capat si niste avarii in semn de multumire si-mi pastrez si nervii intacti.

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
OAP
post 4 Dec 2007, 20:39
Post #5576

Membru autentic

@TFO: aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif ...sincer nu credeam ca o sa fac asta

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
xcss
post 4 Dec 2007, 20:41
Post #5577

Born to Be Epic

Eu tot caut de cand am citit un post de-al lui TFO sa-i dau reputatie, si nu gasesc numai la cafenea...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
nh1980ro
post 4 Dec 2007, 20:41
Post #5578

Membru

valuri.gif Da si eu voiam sa fac asta , dar mi-a distras atentia topicul lui adita.. biggrin.gif

@xcss TFO are doar 2 tehnice, e ca si cum ai cauta carul in acul cu fan .. laugh.gif

This post has been edited by nh1980ro: 4 Dec 2007, 20:43

--------------------
+
luck33ro
post 4 Dec 2007, 20:42
Post #5579

Membru autentic

QUOTE(VaderRO @ 30 Nov 2007, 18:54)
Faptul ca circul regulamentar este problema mea, si nu ma voi da deoparte pentru nimeni, daca vrei sa depasesti (sa incalci legea)fa-o pe banda 1 sau pe contrasens. Eu nu am gasit scris in regulament ca trebuie folosita banda 2 doar pentru depasiri ci ca banda 1 e pentru vehicole lente ...
*

In peisajul asta trebuia pus "inteligentul" de Vader...sa-l vedem la stirile de la ora 5...El ar fi mers cu 90KM/H pe banda 2 si ar fi iesit acolo macel total radmasa.gif

Apropo, il invatam si pe el sa citeasca ? blush.gif Ia sa incercam un test:

SECTIUNEA 2. Reguli pentru circulatia vehiculelor
SUBSECTIUNEA 1. Pozitii in timpul mersului si circulatia pe benzi
Art. 41.

1. Vehiculele si animalele, atunci cand circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, in sensul de circulatie, cat mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie.
2. Numerotarea benzilor de circulatie pe fiecare sens se efectueaza in ordine crescatoare de la marginea din partea dreapta a drumului catre axa acestuia. In cazul autostrazilor, banda de urgenta nu intra in numerotarea benzilor de circulatie.

http://www.permisulauto.ro/noul-cod-rutier...-35-Art-75.html

PS Vader, sa stii ca doar tu detii un VEHICOL...noi ceilalti avem vehicule wink.gif

This post has been edited by luck33ro: 4 Dec 2007, 20:51

--------------------
+
nh1980ro
post 4 Dec 2007, 20:49
Post #5580

Membru

Ei nu chiar pe marginea partii carosabile ca la noi e cam asa marginea aia /\__/\__/\/\___________/\/\___/\__, dar pe banda I e ok.

Am intalnit si din astia care mergeau incet pe banda II. I-am depasit pe banda I (cu grija) si la revedere.
Sa nu uitam ca daca cineva incalca regulile de circulatie, nu trebuie sa facem la fel (prin flashuri sau claxoane, adica folosirea incorecta a mijloacelor de semnalizare luminoasa si acustica). In plus ala poate sa devina dintr-o data cocos si sa inceapa cu figuri de genul frane bruste si alte porcarii. Mai bine il lasi in treaba lui si la revedere.
Daca treci pe banda I cu o viteza nu cu mult mai mare decat cel de pe Banda II ai timp in principiu sa-ti dai seama daca bizonul vrea sa se replieze si el pe banda I sau nu.

This post has been edited by nh1980ro: 4 Dec 2007, 20:50

--------------------
+
315 Pages « < 184 185 186 187 188 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 17:14
Forum Renault